”Pitäisikö Södertälje vihkiä syriaanojen pääkaupungiksi?”

Södertäljen paikallislehdessä LT:ssä oli mielenkiintoinen yleisönosastokirjoitus. Jonkun mielestä kyse on Ruotsin Keijo Kaarisade. Mutta antaa Andreaksen kertoa.

Andreas aloittaa, että Södertälje on syyrialaisten/ assyrialaisten epävirallinen Euroopan ja mahdollisesti jopa maailman epävirallinen pääkaupunki. Iso osa Södertäljen asukkaista nimittäin on syriaanoja/ assyrialaisia, jotka tulevat Turkin kaakkoisosissa sijaitsevasta Midyasta ja tämän takia Södertäljeä kutsutaan leikkisästi Lilla Midyaksi, Pikku Midyaksi.

– 30-40 % Södertäljen vajaasta 100 000 asukkaasta kuuluu juuri tähän kansanryhmään. Suurin osa asuu kaupunkialueella ja enemmistö taajama-alueen asukkaista kuuluu tähän historialliseen kristittyjen kansanryhmään, joka kasvaa joka vuosi. Monissa kaupunginosissa syriaanojen/ assyrialaisten osuus on vieläkin suurempi ja joissakin kaupunginosissa tuskin edes asuu muita kuin syriaanoja/ assyrialaisia.

Andreas jatkaa:

– Södertäljessä on myös omat jalkapallojoukkueet Assyriska ja Syrianska, useita tv-kanavia, jotka lähettävät ohjelmaa ympäri maailmaa, useita assyrialaisia kirkkoja, kaksi katedraalia ja ainoana kaupunkina maailmassa kaksi omaa piispaa [siis assyrialaisia piispoja].

– Syriaanot/ assyrialaiset puhuvat sitä murretta, jota Jeesus ja hänen opetuslapsensa puhuivat ja jota koko alue puhui muutama tuhat vuotta sitten. Jo tämä itsessään on ainutlaatuista ja mielenkiintoista.

Andreas pääsee nyt kunnolla vauhtiin:

– Olen sitä mieltä, että Södertäljen sisäänmenoteillä pitäisi olla kyltit, joissa lukisi ”Tervetuloa syriaanojen/assyrialaisten epäviralliseen pääkaupunkiin”. He ovat rakentaneet Södertäljen ja ison osa kaupungin historiasta ja ansaitsevat sen arvostuksen. Onhan esimerkiksi Chicagossa ja Michiganissa kyltit ”Pikku Assyria” ja ”Pikku Armenia”.

– Södertäljen pitäisi lisäksi rakentaa iso muistomerkki Syefon 1915 joukkomurhalle, jossa satoja tuhansia syriaanoja/ assyrialaisia murhattiin.

______

Assyrialaisiksi sanotaan Turkin kaakkoisosissa, Syyrian Koillisosissa ja Irakin pohjoisosissa asuvaa väestöä, jonka asuinalue on historiallinen Assyrian valtakunnan aluetta. Asukkaat ovat suurimmalta osalta kristittyjä.

Kysymys kuuluu: Pitäisikö Södertäljestä ja Botkyrkasta tehdä syriaanojen/ assyrialaisten vapaakaupunki? Ovathan he kuitenkin kristittyjä.

Subscribe
Notify of
guest
20 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
-Reissumies-
-Reissumies-
28.1.2021 18:09

Joskus jo yli 10 vuotta sitten kun tuolla oli töissä, olin vakuuttunut että Södertälje on
Svea-mamman p***ereikä. Ei tarvitse matkustaa Instanbuliin kun Södertälje on lähempänä….Vaikka lienee parodiaa(nykyään ei voi olla varm) niin tuohonhan kehitys Svedustaniassa on johtamassa pitkällä tähtäimellä ellei jopa pidemmälle….

T
T
29.1.2021 14:08
Vastaa...  -Reissumies-

Weak men create hard times. Jännää ajatella että nämä ihmiset jotka antoivat koko matu-invaasion tapahtua olivat aikoinaan viikinkejä.

Sakari Rajamäki
Sakari Rajamäki
28.1.2021 18:21

Eikös ne silti aiheuta ongelmia, vaikka ovat kristittyjä? Eikös tuolla alueella esiintynyt joku tunnettu syyrialaisten mafiakin?

Sakari Rajamäki
Sakari Rajamäki
29.1.2021 10:40
Vastaa...  Admin Pt-media

Eli lähi-itäläiset sopeutuvat heikosti vaikka eivät oli muslimejakaan. Tätä olen aikaisemminkin ounastellut. Eli arabi on arabi vaikka voissa paistaisi. Asuu sillä alueella kurdejakin, mutta nekin ovat vähintää yhtä pahoja kuin arabit. Sama se on mustienkin kanssa, oikeastaan ihan sama mitä uskontoa ne edustaa sopeutuminen länsimaihin on joka tapauksessa heikkoa.

Khmm
Khmm
29.1.2021 13:18
Vastaa...  Sakari Rajamäki

Libanonissa kyllä kerrotaan olevan selvä ero kristittyjen ja muslimien paikkakuntien välillä siisteydessä ja yleensä järjestyksessä – kristittyjen eduksi. En o käynyt, mutta tuommoista olen kuullut ja mediastakin lukenut.

T
T
29.1.2021 14:11
Vastaa...  Sakari Rajamäki

Todistaa miten hyvä ideologia nationalismi on. Jokainen kansa saa elää omassa maassaan haluamallaan tavalla.

Etninen aitohelsinkiläinen
Etninen aitohelsinkiläinen
28.1.2021 19:55

>>He ovat rakentaneet Södertäljen ja ison osa kaupungin historiasta ja ansaitsevat sen arvostuksen.<<

Vähän niinkuin "mustat orjat vertavuotaen rakensivat Helsingin"?

Julmajuha
Julmajuha
28.1.2021 21:11

Perästä tullan perskeles. Täällä paskaa sataa niskaan vasta 5-10 swedustaaniasta. Kaikki mihin islaminpaska koskee muuttuu paskaksi, ei tunnu missään. Toivottavasti kansallismielisillä suomalaisilla on sisua panna oma maa kuntoon ennen vajakkien tuloa. Saunan takana on vielä tilaa.

juhaII
juhaII
28.1.2021 19:58

Ongelma, jossa ei pommi räjähtänyt…

Kilttimies
Kilttimies
29.1.2021 00:20

Koko vapaakaupunkihankeen perustelu on ontuva: ”He ovat rakentaneet Södertäljen ja ison osa kaupungin historiasta ja ansaitsevat sen arvostuksen.”

Kaikki kolme teesiä ovat pötyä. Ei jatkoon, mutta parodiana ihan jees.

Oh My God
Oh My God
29.1.2021 09:42

Samalla tavalla kristittyjä” kuin mustalaiset helluntaiseurakunnissa.

Jones
Jones
29.1.2021 10:55

– Syriaanot/ assyrialaiset puhuvat sitä murretta, jota Jeesus ja hänen opetuslapsensa puhuivat ja jota koko alue puhui muutama tuhat vuotta sitten. Jo tämä itsessään on ainutlaatuista ja mielenkiintoista.

Tässäpä mielenkiintoinen seikka, sillä Jeesus puhui arameaa, Persian(Iranin) kirjakieltä.
https://yle.fi/aihe/artikkeli/2016/12/21/jeesuksen-aidinkielta-puhutaan-sodertaljen-torilla
https://fi.wikipedia.org/wiki/Aramean_kieli
Eräät osat Vanhaa testamenttia on kirjoitettu alun perin arameaksi, samoin suurin osa juutalaista Talmudia.
Persian valtakunnan hallitsija Dareios I julisti aramean valtakunnan läntisen osan viralliseksi kieleksi n. 500 eaa. Ajanlaskun alun tienoilla aramea oli myös juutalaisten yleisimmin puhuma kieli.

Yo Man! Walla Walla!
Yo Man! Walla Walla!
29.1.2021 13:44
Vastaa...  Jones

Nykyisin puhuvat gangsteriruotsia tulivat sitten Södertäljestä tai Rinkebystä.

SossughettoSödertäljen AstraZeneca zyrzii zvennuja
SossughettoSödertäljen AstraZeneca zyrzii zvennuja
29.1.2021 13:37

Ruotsi sössii rokotukset kuten kaiken muunkin. AstraZeneca ei suostu toimittamaan Ruotsille sovittua määrää rokotetta. Ruotsi tilasi 1.000.000 annosta, saa vain 400.000 sitten joskus kun kaikki muut ovat saaneet ensin. Kaikenhuipuksi on Astra RUOTSALAINEN lääkeyhtiö, perustettu Södertäljen ghetossa 1913 (joka ei silloin vielä ollut ghetto). Fusioitui 1999 brittiläisen Zenecan kanssa ja nimeksi tuli AstraZeneca.

Ruotsalaisista ei ole mihinkään! Sossujen palkkaama rokoteneuvottelija on tietenkin sossu. Rahat on tuhlattu matuihin ja Israelilla oli varaa maksaa enemmän. Nyt Israel on rokottanut 30% kansastaan, Ruotsi 1,9%.

Ampujaiset Ruovedellä
Ampujaiset Ruovedellä
29.1.2021 16:19

Ja Ruovedellä kaksi ”seuruetta” ottanut toissapäivänä yhteen: ilm. yksi tapahtuma, monta tekijää ja rikosnimikettä. Nuorin murhaaja 15 vuotias.

Pirtsakka
Pirtsakka
29.1.2021 17:42

Mihinkähän unohtui se pyhä lupaus armonvuoden 2015 syksyltä:
Se, kun poliitikot yksissä tuumin julistivat, että Suomessa ei tulla tekemään samoja virheitä mitä Ruotsissa on tehty? Prkl.

Antti Tifa
Antti Tifa
29.1.2021 19:15

Södertälje, assyrialaisten Euroopan pääkaupunki on syytä virallistaa mitä pikimmin.
Se olisi mitä suurin kädenojennus Ruotsilta syyrialaisten identiteetille ja itsekunnioitukselle.
Vapaakaupunki täydellä itsehallinnolla, taloudellisesti ja lainsäädännöllisesti.
Pilottiprojekti josta voisimme saada kokemuksia ja tärkeätä oppia vieraista kulttuureista.

Kukavaan
Kukavaan
29.1.2021 19:27

Ruotsin jälleenruotsalaistamisen tarve tuli mieleen tästä uutisesta. Se on prosessi, joka onnistuu vain uusin keinoin.

Changing your idea of what robots can do. ( bostondynamics.com )