Göteborgin sotalapsilla uusi terrorisoinnin kohde – kehitysvammaisten asuntolan asukkaat

Toisenlaiset frendit, tv-ohjelma.
Uusruotsalaisista ns. yksintulleista lapsista koostuva miesjoukko on keksinyt uuden harrastuksen, nimittäin kehitysvammaisten nuorten aikuisten kiusaamisen.

Kyseessä on kehitysvammaisille tarkoitettu kerrostalo, tukiasuntola, jossa asuu muutama kymmenen täysi-ikäistä eri tavalla kehitysvammaista nuorta aikuista.

Muuan nainen kertoo, että hänen sisarensa on asunut tässä Göteborgissa Angeredissa sijaitsevassa huoneistossaan muutaman vuoden ja sisko on viihtynyt hyvin. Joskus ennen vuoden vaihdetta viihtyvyys loppui ja kuvaan astui sellainen tekijä, että sille ei voi kukaan mitään.

Yksintulleet sotalapset ottivat talon ja sen asukkaat kiusaamisen kohteeksi. Kiusaaminen, tai pikemminkin terrorisointi on systemaattista ja joka päiväistä. Asukkaille huudellaan hävyttömyyksiä, kerrostalon ovi saatetaan pöngätä siten, että asukkaat eivät pääse sisään tai ulos ja asukkaita sekä henkilökuntaa tönitään. Joissakin tapauksissa asukas on pahoinpidelty ja poliisille onkin tehty ainakin pari rikosilmoitusta pahoinpitelystä.

Kaikista pahin on se, että kehitysmaista tulleet nuoret miehet ovat ampuneet ilotulitusraketteja päin asukkaiden parvekkeita ja ikkunoita. Tätä on jatkunut nyt monta viikkoa. Muuan nainen kertoo, että hänen siskonsa oli soittanut poliisille, kun hänen huoneistonsa joutui rakettitulituksen kohteeksi. Parvekkeelle oli heitetty useita raketteja ja ne olivat räjähtäneet siellä. Poliisi ei kuitenkaan tullut paikalle, joten hän soitti siskonsa apuun.

Muuan nainen kertoo edelleen, että kehitysmaista tulleet miehet saattavat leiriytyä ihan tieten tahtoen kerrostalon edustalla olevaan asukkaille tarkoitettuun yhteiseen tilaan eivätkä asukkaat sen jälkeen uskalla mennä sinne. Uusruotsalaiset seuraavat myös asukkaita kauppaan tai kioskille ja yrittävät kaikin keinoin tehdä asukkaiden elämästä helvettiä.

Asukkaiden perään on jopa ammuttu ilotulitteita kun nämä ovat menneet kävellen kauppaan. Kyseessä ei siis ole enää mikään pikkupoikien jekkuleikki.

Muuan nainen kysyykin nyt, että miten helvetissä parin kymmennen nuoren miehen jengi saa aivan vapaasti terrorisoida asukkaita. Poliisi ei tee mitään ja talon henkilökunta ei uskalla.

Joidenkin asukkaiden sukulaiset ovat tietoisia asiasta, mutta tilanne on kuitenkin sellainen, että se jatkuu taas maailman tappiin asti tai kunnes joku asukas tapetaan vahingossa kun kehitysmaista tulleiden nuorten miesten ilottelu menee vähän överiksi.