7 älykästä tapaa suojata sähköpostisi hakkereilta

Meille kaikille on hyvin tärkeää suojata tietomme hakkereilta, etenkin sähköpostitilimme. Sähköpostissamme on paljon tärkeitä tietoja, joihin kenenkään muun ei pitäisi päästä käsiksi. Tässä on lista tavoista, joilla voit suojata sähköpostisi hakkereilta. Katsohan tarkemmin!

 

Käytä vahvaa salasanaa

Aloitetaan perusasioista. Ensinnäkin sinun on turvattava tilisi salasanalla. Varmista kuitenkin, että käytät vahvaa salasanaa tai muuten on vaara, että tilisi hakkeroidaan. Käytämme usein helppoja salasanoja; kuitenkin tämä on niin väärin kuin voi olla. Sinun täytyy keksiä salasana, joka on vaikea arvata. On suositeltavaa, että käytät sanojen sekoitusta pienillä ja isoilla kirjaimilla sekä joukkoon on hyvä heittää myös jokunen numero.

Sen lisäksi sinun kannattaa vaihtaa salasanasi aina silloin tällöin. Älä jää jumiin vain yhteen salasanaan pitkäksi aikaa, vaan vaihda salasanasi tietyin väliajoin pitääksesi tilisi turvallisena ja suojassa.

 

Älä napsauta linkkejä sähköposteissa

Verkkorikolliset haluaisivat sinun napsauttavan linkkiä. Tämä linkki lähetetään joko sähköpostitse, tekstiviestillä tai jopa ponnahdusikkunoilla. Sinun tehtäväsi on pitää itsesi turvassa ja jättää nämä linkin huomiotta. Hakkerit lähettävät sinulle sähköpostin, joka näyttää aivan aidolta ja pyytää sinua napsauttamaan linkkiä. Monet näistä sähköposteista alkaa sanoin ”Hyvä asiakas”. Älä lankea näihin huijauksiin.

 

Älä unohda käyttää VPN-palvelua

Sinun kannattaa harkita VPN:n käyttöä Internet-yhteyksien salaamiseksiv. Näin voit suojata tietosi. VPN-palvelut tekevät selauskokemuksestasi paljon siistimää, kun sivustoilla näkyy vähemmän mainoksia ja seurantaa. Olisi parasta, jos latasit VPN:n puhelimeesi ja tietokoneellesi. Tällä tavalla tietosi ovat aina turvassa.

 

Älä käytä julkista WiFi-verkkoa

Yksi pahimmista asioista, joita voit tehdä itsellesi, on käyttää julkista WiFi-yhteyttä. Muista, että tällainen verkko ei ole lainkaan turvallinen. Hakkerit hakkeroivat enimmäkseen puhelimia tai tilejä julkisten tietokoneiden kautta. He tekevät tämän käyttämällä näppäinpainalluksia tallentavaa ohjelmaa tai muun tyyppisten haittaohjelmien kautta. Näin he voivat saada kaikki taloudelliset tiedot. Joten, jos olet ulkona julkisessa tilassa ja sinulla on saatavana tervetuliaisbonukset suosikkisivustoiltasi – odota, kunnes olet turvallisessa wifi-verkossa, jotta voit käyttää näitä tarjouksia ja mahdollisuuksia!

 

Varmista, että reititin on suojattu

Toinen asia, joka sinun on tehtävä, on suojata reitittimesi. Luvaton henkilö voi helposti yrittää murtautua järjestelmään verkkosi kautta. Sinun on kuitenkin vain vaihdettava järjestelmänvalvojan salasana aina silloin tällöin. Sen lisäksi sinun kannattaa vaihtaa WiFi-salasanasi johonkin vahvaan. Älä käytä salasanaa, joka liittyy mihinkään, mikä on helppo arvata. Esimerkiksi syntymäaikaa, lemmikkisi nimeä ja muita sellaisia. Valitse salasana, jota hakkeri ei voi koskaan arvata!

 

Muista päivittää puhelimesi ja tietokoneesi

Saatavilla on monia ohjelmistopäivityksiä aika ajoin. Emme usein tee näitä ja ajattelemme niiden olevan ajan hukkaa. Asiat ovat kuitenkin aivan toisin. Näiden säännöllisten ohjelmistopäivitysten tarkoituksena on, että ne tarjoavat paljon parempia ja paljon vahvempia tietoturvaparannuksia. Nämä voivat johtaa siihen, että ne ovat melko käteviä, koska ne voivat auttaa pitämään sinut turvassa hakkereilta. Seuraavan kerran, kun sinulle suositellaan päivitystä, älä missaa sitä. Pidä puhelimesi ja tietokoneesi päivitettynä aina!

 

Valitse virustorjunta

Vahva viruksentorjunta voi auttaa pitämään tietosi turvassa. Tämä virus pitää sinut suojattuna eri hyökkäyksiltä internetissä. Nämä virukset voidaan helposti asentaa tietokoneillesi, läppäreillesi sekä puhelimillesi. Etsi paras virustorjuntaohjelma ja suojaa kaikki tietosi parhaasi mukaan.

 

 

Viimeisimmät päätelmät!

Tässä oli listamme tavoista, joilla voit suojata sähköpostisi hakkereilta. Muista noudattaa kaikkia näitä vaiheita, koska ne auttavat sinua paljon ja pitävät tietosi aina suojassa. Pysy turvassa ja pysy suojassa!

Subscribe
Notify of
guest
10 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Santtulonkku

Entäs 2FA?

Lonttusakku

Ehdoton, jos haluaa edes minimaalista turvaa.

umeetnum

Vähän lisäpotkua sähköpostiin:
Älä ota gmail, yahoo, hotmail jne. maili osoitetta. Ota aina sellainen palveluntarjoaja, joka tarjoaa myös *.onion pääsyn maileihisi kuten; Protonmail (onion osoite: https://protonirockerxow.onion/) ja käytä sähköpostiasi *.onion:n kautta.

Jos käytät yhtä sähköpostiosoitetta lähes kaikkeen missä sähköpostia kysellään, niin tarkista onko osoitteesi vuodettu vaikka twitteristä jne: https://haveibeenpwned.com/ (tätä kannattaa tehdä epäsäännöllisensäännöllisesti) Jos olet vuodettujen s-postien listalla, unohda tämä osoite ja tee uusi.

Älä IKINÄ käytä työsähköpostiasi muuhun kuin työ juttuihin, IKINÄ!

2FA on myös ihan hyvä ottaa käyttöön, kuten Santtulonkku tuossa mainitsee.

Elä jakele ns. pää-sähköpostiosoitettasi (etunimi.sukunimi@jotakin.com) muuhun kuin palveluihin, jotka ovat tärkeitä kuten; pankki, vakuutukset jne… (ja tähänkään ei sitten työpostiosoitetta) Tee muutama diipadaapa osoite joita käytät twittereissä ja muissa vastaavissa palveluissa

Vaariosoite

Sama se on minne se mailosoite päätyy jos on kalsoisvarmenne käytössä, kaiken helpoin on kun ottaa vastaan koodin tekstiviestinä jolla posti aukeaa, tämä siis salasanan lisänä.

Dan Wesson

VPN ja julkinen wifi sulkevat toisensa pois. VPN liikennettä ei voi salakuunnella, vaikka wlan olisi julkinen.

Psykologiaa ja vitsaa

Tämä toimii useissa käyttöjärjestelmissä, eikä viestiä voi matkalla lukea kun se kulkee kryptattuna ja avattua vain koodilla joka on aiemmin toimitettu vastaanottajille.

https://www.linux.fi/wiki/GnuPG

Dan Wesson

VPN voi olla myös täysin käyttöjärjestelmäriippumaton. VPN on asennettavissa myös reitittimiin, jolloin päätelaitteen käyttöjärjestelmällä ei ole merkitystä. Itse käytän F-Securen Freedomea (Windows) tietokoneissa ja puhelimessa.

Täti

Firefoxilta löytyy tuollainen:
https://addons.mozilla.org/fi/firefox/addon/setupvpn/?utm_source=addons.mozilla.org&utm_medium=referral&utm_content=search

Ilmainen vpn. Salasanakoodia ei tarvitse tallentaa, jokaiselle käyttökerralle saa uuden kun rekisteröi aina uutena.
Ei kysele mail-osoitetta, ei kysele mitään.

Dan Wesson

Ilmaisten vpn palveluiden yksityisyyskäytännöt kannattaa lukea huolella läpi, ja varmistaa, että se on todella ”ilmainen”
https://setupvpn.com/privacy-policy/

Täti

Tor-verkko ja joku spoofer niin alkaa olla anonyymiä