Olavi Mäenpään kuolemasta kolme vuotta

Olavi Mäenpään kuolemasta kolme vuotta. Mäenpää kuoli aivan yllättäen 31.1. tammikuuta 2018.

Muuan Mäenpään tuttava kirjoitti Tyrvään Sanomissa Mäenpäästä, että Olavi oli työmies, työmuurahainen ja itsensä likoon laittava. Lieneekö ollut sellaista rehellistä kovaa työtä, jota hän ei olisi elämänsä aikana tehnyt?

Tuttava kuvaa Mäenpäätä myös pelottomaksi. Kun hän oli noussut Virossa Rakveren työmaan päätoimiseksi pääluottamusmieheksi, niin hän uskalsi neuvostoaikana pelkäämättä puolustaa kenttäänsä; kun hänet uhattiin kyyditä Siperiaan, niin hän kuittasi KGB:n everstille tyyliin: ”Tuo bussi tänne, niin minä tartun rattiin”. Jäi kyyditsemättä!

Itse tapasin Mäenpään muutaman kerran Virossa, jossa hän kävi vierailulla. Harvoin olenkaan tutustunut niin reiluun ja mutkattomaan ihmiseen.

Subscribe
Notify of
guest
11 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
MattiS
MattiS
31.1.2021 22:33

Meillä oli Olavin kanssa välillä tulikivenkatkuisia väittelyitä netissä. Sitten kerran annoin hänelle numeroni ja hän sitten soittikin heti minulle ja puhuttiin varmaan pari tuntia. Voi todeta että siinä asiat riiteli, ei miehet. Sain Olavista niin reilun kuvan että ei tuollaisia miehiä enää oikein tahdo olla. Todella harmi kun niin yllättäen poistui keskuudestamme.

Loivanen
Loivanen
1.2.2021 00:13

Tapasin Olan muutaman kertaan. Oli tosi kiistelty henkilö. Uhkasi lähettää liivi porukan luokseni ja muutakin vastaava. Pekka Siitoinkin taisi tavata hänet. Oli tosi kiistelty henkilö. Mutta sai myös paljon hyvää aikaan. Ei ollut hyväksytty Turkulaiseksi mutta pääsi silti valtuustoon. On monia Turkulaisia kunnallispoliitikkoja jotka pelkäävät että hän vielä palaa Turkun politikkaan tavalla tai toisella

Daavidin poika
Daavidin poika
1.2.2021 08:40

Olavi istui usein Port-Artturissa Turussa oluen äärellä naisten ympäröimänä. Kyllä Olavilla juttua riitti.

T
T
1.2.2021 09:21

Hienoa pukeutumista. Black tie. Oikeaoppisesti liepeet ovat peak lapel kuten semi-formaalissa iltapukeutumisessa kuuluu olla.
En tosin tiedä onko tämä kuva otettu 1800 jälkeen. Ulkona näyttää valoisalta. Mikäli kuva on otettu ennen klo 1800, niin siitä kohtaa tulee miinuspiste, sillä black tie on varattu vain tapahtumiin jotka ovat alkaen 1800 ->

Terhomatti Hämeenkorpi
Terhomatti Hämeenkorpi
1.2.2021 21:55
Vastaa...  T

Juu, Olavi on kuvassa 70-silläni Maarian urheilutalossa. Juonsi tilaisuuden tosi hienosti:-)
Pukeutuminen oli hällä aina tilaisuuden mukaan, just eikä melkein. Tosi schade, että
mies menehtyi:-(

T
T
1.2.2021 23:18

Siinähän oli hieno juontaja. Itse en koskaan tätä henkilöä tavannut, mutta äänestin kyllä kun asuin tuollapäin Suomea.
– Lisätäydennys vielä: Black tie asuun kuuluu aina valkoinen paita, toisin kuin pukua käytettäessä, jolloin on sallittua käyttää myös muita värejä kuin valkoista. Esimerkkinä hailakan sininen.
Suosittelen kaikkia kansallismielisiä tutustumaan pukeutumisen saloihin.
Kaikki mitä haluat tietää pukeutumisesta löytyy täältä:

https://www.youtube.com/c/Gentlemansgazette/videos

Yksityiskohtaisesti selitetään eri pukukoodit alkaen smart casualista päättyen white tie-pukukoodiin.
Kanavan kenties paras video
https://www.youtube.com/watch?v=O8uUoIIudSw&ab_channel=Gentleman%27sGazette

K J
K J
1.2.2021 11:47

Olin monesta asiasta eri mieltä kuin Olavi, mutta erään kerran soitin hänelle ja yllättäen hän ei argumentoinutkaan vastaan niin paljon kuin olin luullut.

Hänen puhelinnumeronsa on vieläkin puhelimessani, kuten kaikkien kuolleiden kaverien ja tuttujen esim. Rähmiksen ja Janitskinin.

Jos en olisi ateisti niin sanoisin Olaville: ”Nähdään siellä jossain multiversumin uudelleenmaterioimisessa!”

JuhoL
JuhoL
1.2.2021 14:39

Isäukko tunsi Olavi ”Olle” Mäenpään Tyrväällä/Vammalassa, kun sattui olemaan samaa ikäluokkaa. Olle oli nuorena kova tappelemaan ja välillä oli pientä vilunkiakin, eikä sittemmin vakuutusvirkailijan urakaan päättynyt kovin kunniakkaasti, mutta enpä tarinoi siitä sen enempää. Vanhemmalla iällä Olavi sitten omistautui monelle hyvälle asialle ja tuli isänmaallisuudestaan maankuuluksi, joskin on sanottava, että välillä tarkoitus pyhitti keinot.

Seuraavan tositarinan voin kyllä kertoa, sillä se on varsin hupaisa:

Joskus 70-luvulla Olle kyyditsi kavereitaan Vammalasta Tampereelle ja valtatien varresta otettiin liftari kyytiin. Tämä liftari oli jonkinlainen muusikko ja hänellä oli mukana akustinen kitara, jota sitten rämpytti ja lauloi päälle. Olle kehui, että hänkin osaa laulaa ja alkoi ajaessaan rallattelemaan. Kitaramies totesi, että ihan hyvä mutta tuo ääni voisi olla vähän parempi. Silloin Olle löi liinat kiinni ja pysäytti auton tienvarteen, repi kitaramiehen autosta ulos, veteli pari kertaa turpaan ja heitti tienpenkalle, ja lopuksi hakkasi kitaran tienpintaan hajalle. Pysähdyksen jälkeen Ollen seurueen matka jatkui kohti Tamperetta.

juhaII
juhaII
1.2.2021 20:26

Suomessa on vähän poikkeuksellisia miehiä kun ei enää pierunkaan saa haista.

Parhaiten miehen oppii tuntemaan – ei kuulopuheiden varassa – vaan henkilökohtaisesti tapaamalla, jossa ”räyhäkäs” tyyppi onkin pitkämielinen keskustelija. On kaksi eri asiaa olla ”periaatteen mies” kuin riidanhaastaja sosiopaatti tai muutoin vain ”kova mies”!

Periaatteen miehellä hyvin pitkälti kulkee järki edellä eikä päällimmäiseksi nouse itsearvoisesti arvovalta. Monet politiikassa tai yhteisissä asioissa menestystä ja mainetta saaneet henkilöt joutuvat sitä kerkeämmin vastapuolen mustamaalaamaksi ja perusteettoman negatiivisten asioiden esillä pitämiseksi vain vahingoittamistarkoituksessa, jolla pyritään tällaisen henkilön mainetta pilaamaan niiden keskuudessa, jotka eivät henkilöä itse tunne.

Onkin olemassa wanha kansan sanonta: ”Paha kello kauaksi kuuluu. Kaunis ei lähellekään!”

Sami
Sami
2.2.2021 03:25

Tapasin Olavin kerran, Olavi oli hieno mies. Kiittelin Olavia hyvästä poliittisesta työstä Suomen kansan parhaaksi. Olavi oli suunnan näyttäjä mutavyöryn torjunnassa. RIP

Tomppa
22.2.2021 16:15

Muistelen, että näin Mäenpään parisenkymmentä vuotta sitten ensi kertaa YLE:n uutisissa, jossa käsiteltiin Mäenpään saamaa kunnianloukkaustuomiota. Mielessäni Mäenpää vertautui tuolloin lähinnä Pekka Siitoimeen, mutta myöhemmin, kun aloin seurata kansallismielistä liikehdintää, ymmärsin, että Mäenpäästä oli annettu julkisuuteen täysin väärä kuva typeränä rasistina.
Mäenpäällähän oli fiksuja ajatuksia maahanmuuttoon liittyen ja mies vaikutti kaikin puolin järkevältä kansallismieliseltä poliitikolta, joka oli huolissaan Suomen tulevaisuudesta. Nyt ymmärrään, että Mäenpään mustamaalaaminen johtui vihervasemmistolaisesta propagandasta, jonka avulla Mäenpää yritettiin saada näyttämään naurunalaiselta suuren yleisön silmissä. Minun silmissäni Mäenpää oli ja tulee aina olemaan kansallismielisen aatteen esitaistelija, joka joutui taistelemaan oman aikainsa tuulimyllyjä vastaan.