Olavi Mäenpään kuolemasta kolme vuotta

Olavi Mäenpään kuolemasta kolme vuotta. Mäenpää kuoli aivan yllättäen 31.1. tammikuuta 2018.

Muuan Mäenpään tuttava kirjoitti Tyrvään Sanomissa Mäenpäästä, että Olavi oli työmies, työmuurahainen ja itsensä likoon laittava. Lieneekö ollut sellaista rehellistä kovaa työtä, jota hän ei olisi elämänsä aikana tehnyt?

Tuttava kuvaa Mäenpäätä myös pelottomaksi. Kun hän oli noussut Virossa Rakveren työmaan päätoimiseksi pääluottamusmieheksi, niin hän uskalsi neuvostoaikana pelkäämättä puolustaa kenttäänsä; kun hänet uhattiin kyyditä Siperiaan, niin hän kuittasi KGB:n everstille tyyliin: “Tuo bussi tänne, niin minä tartun rattiin”. Jäi kyyditsemättä!

Itse tapasin Mäenpään muutaman kerran Virossa, jossa hän kävi vierailulla. Harvoin olenkaan tutustunut niin reiluun ja mutkattomaan ihmiseen.