Autenttista filmikuvaa vain Pt-mediassa: Helsingborgissa jättimäinen katusota

Helsingborgissa saatiin maanantai-ilta taputeltua pakettiin reippailla ampujaisilla, olletikin, että ainakin osan osallistujista pitäisi ikänsä puolesta harrastaa mieluummin puukäsitöitä ja arkun rakentamista kuin leikkiä katugangsteria.

Tositoimet alkoivat joskus puoli yhdeksän aikaan illalla Västra Sandgatanilla jossa kaksi vihamielistä poolia kohtasi toisensa. Syntyi katusota, jonka aikana lyötiin, ammuttiin, yritettiin ajaa toisten päälle ja murhata toisia muutenkin kaikin kuviteltavissa olevin keinoin.

Alla kuvattu filmi paikanpäältä.

 

Kun poliisi saapui paikalle,niin pensaikosta kerättiin ambulanssin kyytiin ainakin kolme henkilöä. Henkilöillä ampumahaavoja. Hetken päästä sairaalaan hakeutui omatoimisesti vielä kaksi henkilöä, joten sairaala laitettiinkin hälytystilaan. Viisi sotavammaa saanutta leikkausta vaativaa potilasta Helsingborgin sairaalankin mittakaavassa on iso juttu.

Eikä siinä vielä kaikki. Sairaalan alue jouduttiin eristämään muutenkin poliisin toimesta. Nimittäin sattui niin, että sairaalaan pyrki kohta ampujaisten jälkeen sellaista porukkaa, että parempi sulkea koko laitos. Luultavasti tässä oli kyse siitä, että toisaalta omaiset halusivat tulla tervehtimään rakkaita haavoittuneita läheisiään, toisaalta pelättiin, että väkijoukon mukana sairaalaan kävelee murhaaja, joka yrittää hoitaa hommat loppuun.

Koko tapahtuman kulku on hieman epäselvä, sillä ensinnäkin osallistujia on useita, poliisin arvion mukaan 20 henkilöä oli mukana tapahtumassa. Lisäksi paikalla on sattunut jonkunlainen autokolari tai useita. Kyse on varmaan siitä, että osa paikalla olleista ihmisistä yritti paeta paikalta, toisaalta sotaan osallistuneet yrittivät ajaa toistensa päälle.

Joka tapauksessa haavoittuneet ovat noin nelikymppisiä jorkkeja ja yksi pidätetty on viisikymppinen. Kuulusteluun on haettu useita henkilöitä ja ympäri Helsingborgia on tehty ase- ja huumetakavarikoita.

Tapahtuman motiiveista ei vielä tiedetä paljoa, mutta se on varmaa, että muhrausyritykset tapahtuivat aivan ampumapaikan läheisyydessä sijaitseva lähi-itäläinen juhlatilan yhteydessä. Juhlatila on filmillä taustalla näkyvä keltainen rakennus.

Samalla paikalla harjoitettiin vähän vastaavaa murhaamista vain pari vuotta sitten. Silloin yksi kuoli ja kolme haavoittui.

Poliisin päivitys.

Kaiken kaikkiaan melko monikulttuurinen maanantai.

 

Subscribe
Notify of
guest
24 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Suomi Finland
Suomi Finland
2.2.2021 10:29

No siinähän oli reipasta meninkiä. Tosin tuollaista kuvamateriaalia ei kaivattaisi muualla kuin elokuvanteossa ja sekin vasta kohtausten editoinnin ja tehosteiden lisäämisen jälkeen. Vihamielistä kulttuuripoolitoimintaa ei kaivattaisi oikein normaaliin elämään, jossa yritetään pitää yhteiskunnan rattaita käynnissä.

Mutta nähtävästi monien päättäjien mielestä yhteiskunta olisi jo liian hyvä, jos joukossamme ei olisi hieman normeista poikkeavaa sakkia.

Sam Colt
Sam Colt
2.2.2021 11:09

Poliisi ei kerro mitään ”taustoista”. Tämän hetken oletus siis on, että siinä kahden hockeiseuran kannattajat argumentoivat. Turha ajatellakaan, että sotaa ja vainoa paenneet kulkurit ovat tehneet mitään laitonta. Kysy vaikka Löffeltä.

rocky
rocky
2.2.2021 11:46
Vastaa...  Sam Colt

Tai ruotsalaisen naruhyppelyseuran jäsenille tullut erimielisyyttä siitä kenenkä vuoro on pyörittää narua.

Brunberg
Brunberg
3.2.2021 06:19
Vastaa...  Sam Colt

Varmaan svärjehomppelit siinä purkavat turhautumisiaan kun ei oo euroviisuja.

Hommanmaksaja
Hommanmaksaja
2.2.2021 11:17

Eikös tuollaista meininkiä ole Suomessa taksitolpillakin, ei ainakaan paljon jälkeen jää. Ja jos siellä, niin mitähän meidän lähiöissä 😟😟😟

Hullu vasemmisto tykkää tollasesta
Hullu vasemmisto tykkää tollasesta
2.2.2021 11:18

Ah tätä monikulttuurisuuden auvoa. Hyvin ovat puoliapinat kotoutuneet, kun ovat kuin kotonaan.

Pequulijenkkatwist
Pequulijenkkatwist
2.2.2021 11:22

Toivottavasti tässä hipassa ei tullut varsinaisia henkilövahinkoja.

Minä
Minä
2.2.2021 11:25

Sanoiko suvakki kohteliaasti rajalla, kun saapuivat, että olkaa kuin kotonanne?

Rasistimies
Rasistimies
2.2.2021 15:58
Vastaa...  Minä

Mainio kysymys, josta tulikin mieleen, että kotouttaminen tarkoittaa juuri sitä: olkaa kuin kotonanne.

Äsken tosin jouduin piilorasismini pakottamana kotouttamaan muuatta matua vähän toisin.
Oltiin bussipysäkillä kolmistaan Nainen, minä ja matu. Bussi stoppasi ja matu oli kauimpana bussin ovesta ja lähinnä oli Nainen. Astuin rapsakasti matun eteen ja kohti ovea, Nainen seisoi epäröiden oven vieressä ikäänkuin minua ja matua väistäen. Pysähdyin oven eteen ja ilman tulkinnan varaa käskin Naisen ensimmäisenä sisään.

Matu muuten ajoi noin puoli kilometriä minun maksamalla bussikortilla, kun ei viitsinyt muutamaa korttelia kävellä minun maksamia ostoskasseja kantaen minun maksamaani boxiin törkeen hyvää safkaa tekemään. Tunsin syvää kiitollisuutta veroeurojen kohdentumisesta….

Big l
Big l
2.2.2021 11:26

Siellä avaruussukkula näyttää valmistuvan kovaa vauhtia. Ohisalo seuraa kateellisena kun moniosaajat rakentaa ruotsia kohti valoisaa tulevaisuutta.

Puosuvaari
Puosuvaari
2.2.2021 11:34

Koko ”Söder” Helsingborgissa on jo vuosia sitten menetetty rikastuttajille. Vieläpä ihan tieten tahtoen erilaisilla kulttuuri- ja integraatiojärjestelyillä. Pikkutuhinat näyttävät kasvavan jopa valtakunnan lehdistöön pääseviin kunnon rähinöihin. Kun Lähi-idän tuo maahan niin sen Lähi-Idän sinne saa – takuuvarmuudella!

h44
h44
2.2.2021 12:35
Vastaa...  Admin Pt-media

Eikö Ruotsissa ole viekäkään mahdollista todistaa anonyymisti?

Tehdäänkehitysmaayhdessä
Tehdäänkehitysmaayhdessä
2.2.2021 11:41

On se hienoa , että 40-50 kymppisillä ulkomaan vahvistuksilla riittää vielä illan pimetessä virtaa. Itsellä ei siinä iässä enää raskaiden urakkatöiden , perheen ja omakotitöiden(puulämmitys) jälkeen riittänyt muuta virtaa kuin sohvalla makaamiseen. Jossa makaan nytkin.

Tehdäänkehitysmaayhdessä
Tehdäänkehitysmaayhdessä
2.2.2021 11:46

Ja odotan sitä saatanan ilmaston lämpeämistä. Ensi viikko tulee olemaan iha v..tun kylmä. Nyt Elokapina sinne maantielle istumaan , niin perse jäätyy katuun kiinni. Ei se tosin haittaa jos aivot on jo jäässä

rocky
rocky
2.2.2021 11:44

Olisi Ensio Itkosella töitä poikien ajamisen suhteen.

Stefan Löffen.
Stefan Löffen.
2.2.2021 11:58

Mitäs minä sanoin. Paremmaksi olemme ruotsin tehneet.

Big l
Big l
2.2.2021 12:09

Ei oo mitään hätää. Löyhät kaveriporukat ja rasismi talon rakenteissa. Kaikki voi kulkea huoleti missä vain

Big l
Big l
2.2.2021 12:14
Vastaa...  Big l

Ja kun löfven on kavereidensa kan kuitenkin laittanu ruotsin kuntoon.

Irmeli
Irmeli
2.2.2021 13:01

No siinä sitä hitsarin kuuluttamaa ”parempaa maata” on. Ei voi kun ihailla…ei siellä ennen vanhaan ollut noin ihanan monikulttuurista. Oli vaan tylsää arkea, kaduilla sai kulkea tylsän rauhassa ja hiljaistakin oli, nyt sentään on ihanaa monikulttuuria pommeja, ammuntaa ja muuta väkivaltaa..niin tuovat sitä rikasta kultturiaan ja uskontoaan tänne tylsän turvallisiin maihimme, saadaan vähän vipinää ja ”reipasta” menoa…Sillä samaa ”hyvää maata” mekin saamme noin 10v viiveellä hyvin ja aloittelee täälläkin jo, mutta siitähän ei saa puhua…Eli ihan mennään hitsarin oppien jalanjäljissä…

Prozac
Prozac
2.2.2021 16:47

Rumble in the jungle.

Pojat on poikii!
Pojat on poikii!
3.2.2021 06:17

Aaah tulee ihanat muistot mieleen kun itsekin nuorena pojankloppina kavereiden kanssa ajettiin naapurikylän poikien yli sossurahoilla ostamilla autoillamme ja ammuttiin niitä naamaan, kun naistenhakkaamisiltamme ja raiskaamisiltamme ehdittiin..aii aii että oli kivaa silloin 70-80 luvun taitteessa tuppukylä-suomessa.

Valkoinen heteromies
Valkoinen heteromies
3.2.2021 06:22

Tämäkin on minun vikani.