Autenttista filmikuvaa vain Pt-mediassa: Helsingborgissa jättimäinen katusota

Helsingborgissa saatiin maanantai-ilta taputeltua pakettiin reippailla ampujaisilla, olletikin, että ainakin osan osallistujista pitäisi ikänsä puolesta harrastaa mieluummin puukäsitöitä ja arkun rakentamista kuin leikkiä katugangsteria.

Tositoimet alkoivat joskus puoli yhdeksän aikaan illalla Västra Sandgatanilla jossa kaksi vihamielistä poolia kohtasi toisensa. Syntyi katusota, jonka aikana lyötiin, ammuttiin, yritettiin ajaa toisten päälle ja murhata toisia muutenkin kaikin kuviteltavissa olevin keinoin.

Alla kuvattu filmi paikanpäältä.

 

Kun poliisi saapui paikalle,niin pensaikosta kerättiin ambulanssin kyytiin ainakin kolme henkilöä. Henkilöillä ampumahaavoja. Hetken päästä sairaalaan hakeutui omatoimisesti vielä kaksi henkilöä, joten sairaala laitettiinkin hälytystilaan. Viisi sotavammaa saanutta leikkausta vaativaa potilasta Helsingborgin sairaalankin mittakaavassa on iso juttu.

Eikä siinä vielä kaikki. Sairaalan alue jouduttiin eristämään muutenkin poliisin toimesta. Nimittäin sattui niin, että sairaalaan pyrki kohta ampujaisten jälkeen sellaista porukkaa, että parempi sulkea koko laitos. Luultavasti tässä oli kyse siitä, että toisaalta omaiset halusivat tulla tervehtimään rakkaita haavoittuneita läheisiään, toisaalta pelättiin, että väkijoukon mukana sairaalaan kävelee murhaaja, joka yrittää hoitaa hommat loppuun.

Koko tapahtuman kulku on hieman epäselvä, sillä ensinnäkin osallistujia on useita, poliisin arvion mukaan 20 henkilöä oli mukana tapahtumassa. Lisäksi paikalla on sattunut jonkunlainen autokolari tai useita. Kyse on varmaan siitä, että osa paikalla olleista ihmisistä yritti paeta paikalta, toisaalta sotaan osallistuneet yrittivät ajaa toistensa päälle.

Joka tapauksessa haavoittuneet ovat noin nelikymppisiä jorkkeja ja yksi pidätetty on viisikymppinen. Kuulusteluun on haettu useita henkilöitä ja ympäri Helsingborgia on tehty ase- ja huumetakavarikoita.

Tapahtuman motiiveista ei vielä tiedetä paljoa, mutta se on varmaa, että muhrausyritykset tapahtuivat aivan ampumapaikan läheisyydessä sijaitseva lähi-itäläinen juhlatilan yhteydessä. Juhlatila on filmillä taustalla näkyvä keltainen rakennus.

Samalla paikalla harjoitettiin vähän vastaavaa murhaamista vain pari vuotta sitten. Silloin yksi kuoli ja kolme haavoittui.

Poliisin päivitys.

Kaiken kaikkiaan melko monikulttuurinen maanantai.

 

[rps-paypal]