SVT:n uutinen joutui kohun kohteeksi – miksi nuoria ei varoiteta?

Taannoin yleisradioyhtiö SVT:ssä julkaistu uutinen, jossa nuoret kertovat, että kaikki tietävät tasan tarkkaan mitä ryhmiä pitää väistää, jotta ei joudu hankaluuksiin, on herättänyt kuningaskunnassa paljon keskustelua.

SVT:n uutisessa siis kerrottiin Rikoksentorjuntaviraston tutkimuksesta, jossa yhä useampi yhdeksäsluokkalainen joutuu rikoksen uhriksi. Uutisessa nuoret kertovat, että ha valitsevat aina erilaisia reittejä, jotta eivät joudu hankaluuksiin ja karttavat tiettyjä ryhmiä, jotka aiheuttavat ongelmia.

– Kaikki tietävät tasan tarkkaan mitä ryhmiä pitää välttää. Muutoin voi joutua ryöstetyksi, pahoinpidellyksi tai muutan vain voi joutua rääkkäyksen kohteeksi, ruotsalaiset nuoret sanoivat yksimielisesti.

 

SVT:n toimittaja ei kuitenkaan kysynyt sitä kysymystä, jonka jokainen toimittaja olisi esittänyt tuossa tilanteessa: ”No keitä ovat sitten ne ryhmät, joita kaikki nuoret karttavat? Ketkä ovat niitä, jotka teitä ryöstävät?”

Mutta ei. Toimittaja ei halunnut viedä asiaa eteenpäin, sillä se olisi johtunut pahaan tilanteeseen nuorten kannalta. Nuoret olisi leimattu rasisteiksi, jos he olisivat sanoneet ääneen sen, minkä kaikki tietävät, että kehitysmaista tulleet nuorisojengit ryöstelevät ruotsalaisia nuorukaisia.

Nyt on melko laajalla rintamalla kysytty, että miksi ruotsalaisia nuoria ei saisi varoittaa? Nuoriahan pitäisi juuri varoittaa ja kertoa, että ketkä ovat potentiaalisia ryöstäjiä.

Toisaalla ryöstöporukoihin pitäisi puuttua. Asia pitäisi ottaa esille ajankohtaisohjelmissa ja kysyä, että miksi kehitysmaista tulleet vanhemmat opettavat lapsilleen, että on ok ryöstää ruotsalaisia nuoria. Kehitysmaista tulleet vanhemmat pitäisi taluttaa pyöreän pöydän ääreen pohtimaan asiaa, että mikä on mennyt vikaan kun heidän alaikäiset lapset tykkäävät ryöstää ja alistaa ruotsalaisia nuoria.

Yhä useampi nuori joutuu rikoksen uhriksi

Subscribe
Notify of
guest
16 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
kolmoisstandardi
kolmoisstandardi
14.2.2021 17:52

Ei taida pöytäkeskustelut asiaa korjata mikäli tulijat ovat kotoisin aineellisen ja henkisen köyhyyden keskeltä. Silloin oppii katsomaan maailmaa tavalla, joka oli pohjoismaista arkea viimeksi sata vuotta sitten. Ruotsin kaltainen ylensyönyt hanhiemo on kai lähinnä vain helppo saalis haittamaahanmuuttajien kovalle ytimelle.

h44
h44
14.2.2021 18:16
Vastaa...  kolmoisstandardi

Kiukkuinen hanhi on pelottava vastus joka peittoaa rotat mennen tullen.

kolmoisstandardi
kolmoisstandardi
14.2.2021 18:37
Vastaa...  h44

Ymmärsin kyllä sen että vertaus oli hiukan huono juuri tuolla tavalla.
Sukupuuttoon tapettu Drontti lienee osuvin lintu kuvaamaan nykyistä Ruotsia.

Suomi Finland
Suomi Finland
14.2.2021 18:11

Näin käy, kun asiaa vatvotaan vuosikausia. Virtahepo olohuoneessa.

Saa nähdä johtaako tämä minkäänlaiseen suunnanmuutokseen.

Ennen kaikkea on kiinnostavaa, kuinka razzizmuksenvastustelijat tähän reagoivat.

Itse asiassa heidän on syytä olla tarkkana. Jos he hoosiannaavat pelin poikki rasismihuudollaan, he tekevät samalla mahdottomaksi sen, että 3. maista tulleiden ihmiset pääsisivät sellaiseen elämään kiinni, jota ruotsalaiset alun alkaen heille kaavailivat.

Estämällä tilanteeseen puuttumisen he tekevät korjaustoimenpiteet mahdottomiksi.

Toisaalta on jo aika herätä ja tehdä asioita siitä riippumatta, mitä rasisminvastustelijat sanovat. Heidät voi ignoorata täysinä pelleinä.

Voi nuoria
Voi nuoria
14.2.2021 18:19

Paikallisten nuorten pitäisi pyrkiä kulkemaan koulumatkat porukassa ja samoin muutenkin. Se ainakin vähentäisi ryöstöjä yms vaika ei tietenkään täysin estä niitä, koska matutkin liikkuu porukoissa.

Anna-Maria Korhonen
Anna-Maria Korhonen
14.2.2021 18:42

Se, että nuoria varoitetaan tietyistä ryhmistä, on tietysti parempi kuin ei mitään. Mutta se ei poista itse ongelmaa. Sillä pikemminkin voitetaan aikaa, mutta samalla maahan virtaa koko ajan yhä heikommin integroituvia kehitysmaalaisia ja jengien määrä ja koot kasvavat.

PT-Mediassa oli juuri eilen hyvä juttu siitä, miksi vanhempien istuttaminen pöydän ääreen on yhtä tyhjän kanssa. Etenkin muslimi vanhemmat iskostavat jälkeläisiinsä jo pienestä pitäen kuinka kantaväestön lapset ovat vääräuskoisia koiria, joiden kanssa ei missään nimessä saa kaveerata ja joita saa sylkeä. Vähän isompana tuo mieliin iskostettu halveksunta saa väkivaltaisempia piirteitä.

Terhomatti Hämeenkorpi
Terhomatti Hämeenkorpi
14.2.2021 18:50

Suoraan ei kuulu tähän keskusteluun, mutta luinpa päivän Helsingin pravdasta, että Tikkurilassa on poltettu yöllä neljä autoa…Kyllä sitä täälläkin osataan !:-(((

pöh
pöh
14.2.2021 18:55

Keskustelut on täysin turhia.
6-7 somalia noin 6-13-vuotiaita kiusasi ja huoritteli 6 ja 7-vuotiaita siskontyttöjä.
Oli ihan pahoinpitelyäkin ettei tytöt enää uskaltannu edes mennä pihalle.
Sisko kun meni sitten somaleiden äidille yrittämään puhumaan, niin se somaliakka sylki päälle ja huusi jotain somalin kielellä.

ZzZ
ZzZ
15.2.2021 12:58
Vastaa...  pöh

Onko siskollasi jotain NIIN mahtavaa asuinalueellaan ettei halua muuttaa rauhallisempaan ympäristöön että hänen lapsensa saisi olla rauhassa? Mikä on tärkeämpää kuin lasten turvallisuus? Ja tietenkään ei voi äänestää oikein?

juhaII
juhaII
14.2.2021 20:15

Ruotsin kaltaisessa yhteiskunnassa saa olla 24/7 pelkkänä kysymysmerkkinä!!!

Kilttimies
Kilttimies
15.2.2021 01:34

”– Kaikki tietävät tasan tarkkaan mitä ryhmiä pitää välttää. Muutoin voi joutua ryöstetyksi, pahoinpidellyksi tai muutan vain voi joutua rääkkäyksen kohteeksi, ruotsalaiset nuoret sanoivat yksimielisesti.”

Tämä on oikein hyvä juttu, nimittäin intersektionaalisen tasa-arvohirvityksen mustasta mullasta on aito ja alkuperäinen rasimi jo sirkkalehtensä tunkenut. Nyt se kasvattelee kasvulehtiään ja varttaan, sekä tuuheuttaa juuristoaan yhteiskunnallisen guanon ravitsemana saaden valo ihmisen ikiaikaisesta kaipauksesta vapauteen ja totuuteen. Neuvostoliittokin meni…

Minä
Minä
15.2.2021 01:53

”vanhemmat pitäisi taluttaa pyöreän pöydän ääreen pohtimaan asiaa, että mikä on mennyt vikaan kun heidän alaikäiset lapset tykkäävät ryöstää ja alistaa ruotsalaisia nuoria”

Jotkut vanhemmat alkaisivat kiljua, että rasistit syyttelee heidän kullannuppujaan.
Jotkut toiset olisivat hiljaa ja miettisivät, että vääräuskoisiin tuleekin suhtautua sillä tavalla.
Varsin harva niistä tajuaisi tilanteen ja yrittäisi korjata asian.

Minä
Minä
15.2.2021 01:56

Toimittajien ei tarvitse kysellä, että mitä ryhmiä pitäisi vältellä, koska he ovat itse vältelleet niistä puhumista jo vuosikymmeniä.

ZzZ
ZzZ
15.2.2021 13:00
Vastaa...  Minä

Jotenkin surullisena tulee mieleen että ovat ruotsalaiset ansainneet moisen 🙁

Ellu
Ellu
15.2.2021 07:17

Ruotsissa asuva somalirouva on huolissaan: Suomessa asuu liian paljon suomalaisia:

Kräver att Finland ska bli mer som arabländerna de flytt från. 

”Bara finnar, finnar och finnar vart man än ser.”
https://www.friatider.se/missn-jet-f-r-m-nga-finnar-i-finland

Minä olen huolissani ollut jo vuosia koska olen nähnyt tämän suuntaisen kehityksen.

Toivottavasti nuoriso älyää kusetuksen
Toivottavasti nuoriso älyää kusetuksen
15.2.2021 10:07

Nå eipä kestä kauan ennenkuin jokainen nuori tietää keitä pitää karttaa koska jokainen tulee ennemmin tai myöhemmin vainotuksi, hakatuksi ja/tai ryöstetyksi.

Jos senkin jälkeen vielä uskoo hyvää kaiken maailman paskastanilaisista niin ei voi kuin valittaa.

Itse asiassa, jos nuoret ovat järkeviä, niin tajuavat juuston ja muuttavat Ruotsin parempaan suuntaan, pois siitä mitä Morkanit ja muut idiootit ajavat.