Viime vuotisen huoltoasemamurhan käräjät alkoivat

Kuularuiskulla saatiin autoon ilmanottoaukkoja. Ja kuskin penkillä istuvalle miehelle aivoaukkoja.
Tukholman eteläpuolella Huddingessa viime vuoden tammikuussa tehdyn huoltoasemamurhan oikeudenkäynti alkaa näillä näppäimillä. Syytettyjen penkillä istuu monenlaista hiihtäjää. Yksi murhamies on hiihdellyt Suomesta asti.

Kungens Kurvassa Cirkle K-vilkkaan huoltoaseman pihalla tapahtunut murha sai valtavaa huomiota. Tapahtumien kulku tammikuun 18. päivä oli suurin piirtein seuraava.

Nainen oli odottelemassa huoltoasemalla kyytiä. Kun kuski saapui pihaan ja nainen käveli auton luokse, niin ilman lyijypitoisuus muuttui raskaanpuoleiseksi.

Nainen sai osumaa jalkoihin, selkään ja päähän, mutta ihmeen kaupalla selvisi hengissä. Autossa istui kaksi miestä, joista toisen kohdalla jouduttiin aloittamaan haikean hoosiannan harjoitukset. Mies sai yhdeksän osumaa, joista useimmat osuivat päähän.

 

Autossa ollut toinen mies pääsi jollain tavalla luikertelemaan karkuun. Auton ulkopuolelle ammuttu nainen oli miehen vaimo. Mies konttasi lähipensaikossa, kunnes ampujat poistuivat paikalta ja mies palasi auttamaan vaimoaan. Tämä mies oli poliisin mukaan varsinainen kohde.

Esitutkintapöytäkirja on mielenkiintoista luettavaa. Epäilty ampumakerho ei ole käytännössä vastannut poliisin yhteenkään kysymykseen millään tavalla. Kaikki syytteet kiistetään. Mitään ei olla nähty, mitään ei olla kuultu eikä tiedetä mistään mitään.

 

Koko juttu nivoutuu samalla monen muun kuuluisan rikosjutun alle. Ampumisjuttu on yhteydessä nyt meneillään olevaan kidnappausjuttuun, jossa kiinniotettuna on mm. somalialainen kulttuurihenkilö eli räppijätkä Yasin Byn. Samassa vyyhdessä on ollut tutkinnassa useita mutakin murhia, murhan yrityksiä ja muita vakavia rikoksia.

Joka tapauksessa tällä kertaa käräjäoikeuden höylätyllä penkillä istuu murhasta epäiltynä Jonas El Gourari ja avunannosta murhan yritykseen epäiltynä Mikael Emil Lehtisalo (on kyllä umpiaito suomalainen) ja Ismail Rasuli.

Pari muuta jorkkia syytetään rikoksen suosimisesta, sillä ampuma-autoa, jota käytettiin, ilmoitettiin varastetuksi ennen tapahtumaa. Tollot käyttivät siis kaverin autoa tapahtumassa, joka ilmoitettiin varastetuksi.