Poliisi joutui käyttämään asetta tarkistuksen yhteydessä

Tukholman poliisi joutui Vällingbyssä hetki sitten tilanteeseen, jossa se joutui ampumaan ainakin yhtä henkilöä. Henkilöön osui useita laukauksia.

Poliisi oli suorittamassa Grimstan alueella Vällingbyssä luultavasti jonkinlaista henkilötarkistusta, kun tässä yhteydessä tilanne jollakin tavalla räjähti käsistä. Poliisi ei ole kertonut tarkemmin tapahtumien kulusta, vain se on tiedotettu, että poliisi ampui ensin varoituslaukauksia, ja sen jälkeen henkilöä jouduttiin ampumaan useilla laukauksilla.

Käytännössähän tämä tarkoittaa sitä, että henkilö on yrittänyt hyökätä poliisin tai poliisien päälle aseistautuneena.

Ammuttu henkilö on viety sairaalaan eikä hengenvaaraa kerrota olevan. Ampumisen yhteydessä lasinen bussipysäkki rikkoontui. Alue on eristetty ja tätä kirjoitettaessa poliisihelikopteri on pyörinyt Vällingby – Råcksta- alueella ainakin 45 minuuttia yhteen putkeen.