Vetlandan uhri: Tekijä huusi ennen tekoa allahu akbar!

Journalisti Joakim Lamotte kertoi hetki sitten, että on haastatellut yhtä Tamim Sultanin uhria Vetlandan torilla ja uhrin mukaan tekijä huusi selvästi “allahu akbar” ennekuin päälekarkasi miehen päälle.

Lamotte kertoo, että on haastatellut yhtä uhria. Mies on hyvin liikuttunut tapahtumien johdosta ja kiitollinen, että jäi henkiin. Mies kertoo, että tämän jälkeen on iso kynnys liikkua kadulla ja torilla uudestaan. Mies kertoo olevansa tyytymätön poliitikoihin, jotka ovat synnyttäneet tällaisen turvattoman yhteiskunnan.

Lamotten mukaan mies kysyy toistamiseen, että mitä pitäisi tehdä, että ihmiset ymmärtävät? Miksi poliitikot sulkevat silmänsä ongelmien edessä? Pitääkö heidän itse joutua vastaavaan tilanteeseen, että he ottavat asiat vakavasti, mies kysyy.

Itse puukotuksesta mies kertoo, että juuri ennen kuin Sultan nosti puukon häntä kohti, niin hän huusi “allahu akbar”, jumala on suuri. Mies kertoo, että koko tapahtuma eteni nopeasti, mutta tämän allahu-huudon hän muistaa hyvin selvästi.

Mies kysyy Lamottelta, että miksi tekoa ei tutkita terroritekona, koska allahu-huudot ovat aivan selvä merkki siitä, että kyseessä on terroristisessa mielessä tehty isku. Mies kertoo edelleen, että tapahtumasta on vaikea puhua, mutta haluaa lyhyesti tuoda esille kertomuksensa, jotta totuus tulee esille.

https://www.facebook.com/joakim.lamotte/posts/3937897672971461