SVT kutsui pääsiäistudioon radikaali imaamin puhumaan pääsiäisestä

Ruotsin yleisradioyhtiö SVT piti pääsiäisenä perinteisen ”pyhästudion”, jossa keskusteltiin vähän sitä sun tätä. Monilla kuitenkin loksahti suu auki kun studioon oli kutsuttu puhumaan pääsiäisestä radikaali-islamistina tunnettu imaami Nasir Ahmad Arif.

SVT:n pääsiäisstudiossa imaami Arifin kanssa oli Ruotsin kirkon arkkipiispa Antje Jackelén. Toimittajan ensimmäinen kysymys molemmille oli, että mitä pääsiäinen merkitsee heille.

Arkkipiispa vastasi, että pääsiäinen on perinteiseen tapaan kristittyjen suurin juhla.

– Juhlimme sitä, että Jeesus kuoli ja syntyi uudelleen. Jeesus heräsi kuolleista, arkkipiispa kertoi.

Toimittaja kysyi imaamilta, että koska muslimit eivät vietä pääsiäistä, niin onko olemassa jotain vastaavaa juhlaa, jota muslimit juhlivat. Imaami kertoi aluksi, että muslimit tosiaan eivät vietä pääsiäistä, vaikka jotkut hänen kaverinsa saattavat niin tehdäkin.

– Me vietämme ashuraa, joka juhlitaan sen muistoksi, että yksi imaami kuoli martyyrina Karbalan verisessä taistelussa, Arif kertoi.

Arif kertoi, että tässä on jotakin yhteyttä islamilla ja kristityillä.

Sen jälkeen keskusteltiin pääsiäisen väreistä ja Arif sai kertoa koronakokemuksestaan. Hänen isänsä kuoli koronan seurauksena ja tästä keskusteltiin pitkään. Vaikka se ei varsinaisesti liity pääsiäiseen mitenkään.

Arif sai niin ikään kertoa millainen moskeija on. Siellä tavataan ihmisiä ja rukoillaan ja sen sellaista.

Ohjelman voi katsoa SVT:n uutislähetyksestä, kohdasta 1.30.00 eteenpäin.

 

Nasir Ahmad Arif ei ole ihan ensimmäistä kertaa pappia kyydissä. Hän pääsee aina silloin tällöin julkisuuteen. Viimeksi viime kuun alussa, kun tuli ilmi, että saman islamilaisen koulukunnan kannattajat, jota Arif edustaa, ovat jakaneet radikaali islamijärjestö Hizb ut-Tahririn lippulappusia pitkin Järvaa ainakin Rinkebyssä, Tenstassa ja Kistassa.

Arif toimii imaamina Ayshamoskeijassa, joilla on toimipaikkoja Rinkebyssä ja Kistassa.

Ääri-islamilaisella Hizb ut-Tahririlla täysi värväyskampanja Tukholmassa

 

Arif toimii myös opettajana Kistassa sijaitsevassa koraanikoulu Cordobassa. Koulu sai vuosi sitten julkisuutta kun tuli ilmi, että koulussa opetetaan tosi asissa hyvin jyrkkää islamin tulkintaa. Pienet tytöt pakotetaan pitämään huivia ja muutenkin koraanikoulussa erotellaan tyttö- ja poikalapset toisistaan.

Alla kuva koraanikoulu Cordobasta. Voi varmasti arvata, että kovin länsimyönteistä opetusta siellä ei tarjoilla.

 

Imaami Araf ei siis suoraan ole sellainen kiltti harmiton koti-imaami, vaan edistää suoraan tunkeilevaa ja ympäristöään alistavaa islamia, jonka vaikutusvallasta kukaan ei varmasti jää pois.

Subscribe
Notify of
guest
28 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Terhomatti Hämeenkorpi
Terhomatti Hämeenkorpi
5.4.2021 19:02

Kummallista: Minä laitoin kommentin, mutta mitään ei näy…!
En solvannut, kunhan vain ihmettelin…

Terhomatti Hämeenkorpi
Terhomatti Hämeenkorpi
5.4.2021 20:00
Vastaa...  Admin Pt-media

Oolrait, en eppäilekään!

Glad Påsk ei koske kaikkia
Glad Påsk ei koske kaikkia
5.4.2021 19:09

Ruotsi tarjoaa työtä koskaan tekemättömille maahanmuuttajille 12.000kr puhtaana kuussa käteen JOS Moderaattien ehdottama noin 25% apurahojen VÄHENTÄMINEN tulee voimaan. Ei koske lapsilisiä yms, ne tulevat aina erikseen.

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/m-lagre-ersattning-till-nya-i-sverige

Kyllä niillä rahoilla jaksaa ass-hurrata.

Tyhmä matalapalkka-alan kantismummo saa ehkä 8000kr/kk koska on ollut koko ikänsä sairaala-apulaisena tai lastenhoitajana, kuluttanut itsensä loppuun ja äänestänyt uskollisesti sossuja.

Matulainen vs. Mummo
Matulainen vs. Mummo
6.4.2021 00:59

Alhaisin eläke Ruotsissa on ns. Garantipension joka on max 8651kr kuussa ennen veroa ja sen saavat matalapakkaiset useimmiten naiset jotka työskentelivät lastenhoitajina, kirjastoapulaisa, pottakuskeina ja olivat jonkun aikaa kotona lasten kanssa. Siitä rankaistaan. ”Som mest kan garantipensionen bli 8 651 kronor för ensamstående och 7 739 kronor i månaden för gifta.” (PPM)

Tätä voi verrata lonnimatun saamaan 12.000 kr puhdasta rahaa kuussa käteen nettona kun verot on vedetty. Voi sanoa että lonnimatu ”tienaa” kaksi kertaa enemmän kuin köyhä kantismummo joka on tehnyt töitä ja elänyt siivosti.

Tämä on sitä aitoa sosiaalidemokraattista rättvisaa eli ”oikeudenmukaisuutta”! Pääasia on että itämaan-afrikan-ihme voi hyvin ja kekkaloi muotivaatteissa. Mummo sensijaan joutuu valitsemaan lääkkeiden ja hammaslääkärin välillä koska molempiin ei rahat riitä. Tai sitten on oltava ilman ruokaa.

juhaII
juhaII
5.4.2021 19:10

Niin ruotsalaista, niin ruotsalaista!

Pari joulua stten taisi SVT:n jouluaaton Joulustudiossa juontajana musliminainen, tietysti naisille vaadittavissa retongeissa.

SVt:n toiminnan tåytyy olla silkkaa tietoista kettuilua sekä ilmeisen terveysriskin tarkoituksellista luomista niihin sveduihin, jotka eivät halua ottaa ”förskottia” kalifaatissa elämiseen.

Kotoinen YLE myös taapertaa intoa puhkua iso-siskonsa perässä matkien kaikkea mitä esikuva tekee.

Minä
Minä
6.4.2021 03:12
Vastaa...  juhaII

Eräs jesuiitta kertoo Vatikaanin saloista. Hänen mukaansa Vatikaani loi islamin.
https://www.youtube.com/watch?v=L7RWfZoJICc

Ilmari
Ilmari
6.4.2021 12:34
Vastaa...  Minä

Hän on ex-jesuiitta

Taattu Osanotto
Taattu Osanotto
5.4.2021 19:58

Imaami sanoo klipissä: ”muslimihautajaisiin ei tarvitse ketään kutsua koska kaikki tulevat saadakseen palkkion (belöning)”???

Ilmari
Ilmari
5.4.2021 20:45

En ymmärrä miksi imaami kutsutaan studioon, jos puhutaan pääsiäisestä. Varmaan oli tarkoitus häivyttää pääsiäisen kristillinen perusta.

Jumala ei ole enää Jumala vaan Allah A. Islamist
Jumala ei ole enää Jumala vaan Allah A. Islamist
6.4.2021 01:11
Vastaa...  Admin Pt-media

Ihan selvästi yritettiin rautalangasta väkisin sitä samanlaisuutta. Onhan kristinuskossakin paastoajat ihan kuin Rämädänissä! Ollaan oikeastaan ihan samanlaisia, samasta puusta veistettyjä. Samasta muotista putkahtaneita.

Lyödään vaan kirkot yhteen nimellä Ruotsin Islamistisk-Luterilainen kirkko!!!

Kumipäisyyttä
Kumipäisyyttä
5.4.2021 21:24

Miksi tuollaisia rasisteja päästetään länsimaihin, aivan sairasta poliitikoilta

Kilttimies
Kilttimies
5.4.2021 22:23

Katselin Suomen TV:sta dokkarin Valamon luostarista ja sen jälkeen ortodoksisen pääsiäisyön Jumalanpalveluksen. Parrakkaita munkkeja ja palvelusta katsottuani mietteet kulkivat tietenkin niihin seikkoihin, mitä muilla uskonnoilla on tarjota yleisöilleen, kun kristinuskon piiriin on muodostunut esimerkiksi luostarikilvoituksen perinne. Siis millä tavoin esimerkiksi islamilainen syväsitoutuminen ilmenee?

Varmaan arvaattekin, mikä ilmiö paukahti etsimättä mieleen puhtaan ja vannoutuneen islamilaisuuden ilmentymänä. Vihjeenä kerron, että vast’ikään saatiin Lähi-idässä monikansallisin sotaponnistuksin purettua islamilainen valtamuodostelma, jossa puhtaan islamin edustajat pitivät orjamarkkinoita karjamarkkinoiden tapaan etc….

Islamilainen partasuuterroristi tuli todellakin etsimättä mieleen hakiessani islamilaista vastinetta ortodoksimunkeille. Ortodoksi-isien välittämä Pääsiäissanoma on kylläkin hiukan poikkeava siitä, mitä islamilainen vastine Sinulle tarjoaa.

Anna-Maria Korhonen
Anna-Maria Korhonen
5.4.2021 22:33

Mikäli toimitusta kiinnostaa islamin ja kristinuskon samankaltaisuus, se voisi tehdä asiasta dokumentin haastattelemalla teologia ja jotain islamin tutkijaa yliopistosta.

Nyt tulee vaikutelma, että islam on merkittävä uskonto Ruotsissa ja että Ruotsissa siis on merkittävä muslimivähemmistö, josta demografisista syistä tulee ajan oloon enemmistö. Mitä seuraavaksi? Seuraavaksi kai islamin asema vahvistetaan laissa, kuten valtionkirkon tai kansankirkon.

Kuinka näin on päässyt käymään? Muutaman vuosikymmenen sisällä on tapahtumassa merkittävä väestöllinen ja kulttuurinen murros, joka normaalisti edellyttää muutoksentekijältä voitokkaan valloitussodan. Sodan voittaja puolestaan on yleensä ollut elinvoimaisempi, etevämpi ja edistyneempi.

Nyt meidät on valloittanut keskiaikainen paimentolaiskulttuuri, joka elää yhteiskunnan tarjoamien tukien varassa.

Kohtalokas Samba-Munaus ilman sambaa
Kohtalokas Samba-Munaus ilman sambaa
6.4.2021 01:17

Melko nolo juttu, ihan kuin ois tehty 10.000 000 omaamaalia.

T
T
6.4.2021 08:22

”Sodan voittaja puolestaan on yleensä ollut elinvoimaisempi, etevämpi ja edistyneempi.”
Muslimeilla on korkeampi syntyvyys eli he ovat elinvoimaisempia.

Evgenia Pumpanreikä
Evgenia Pumpanreikä
7.4.2021 09:46
Vastaa...  T

Fatta kuittaa taisteluvaunut, Brio-merkkinen kaksostenratas on suosittu.

Seat Cordoba
Seat Cordoba
6.4.2021 02:39

Koraanikoulun kuvassa nuoret miehet seisovat jalat haara-asennossa kuin pelotellen kuulijoita.
Liekö tarkoituksellista, koululaiset eivät uskalla kyseenalaistaa puhujan höpinöitä.

Joulupukki
Joulupukki
6.4.2021 03:44

Käsittämätöntöä että Eurooppaan päästetään uudelleen radikaalia taikauskoa, juuri kun siitä oltiin pääsemässä eroon.

Prozac
Prozac
6.4.2021 06:25
Vastaa...  Joulupukki

Se ”vanha taikausko” kuitenkin olisi harmiton vaihtoehto. Ja tyhjiöllä on tapana täyttyä…

Ulv I Fårakläder
Ulv I Fårakläder
6.4.2021 06:59

Ja samainen arkkipiispa (tunnettu mocuta grandiosa) vaatii nyt ettei mitään ruotsinkielentaitoa saa vaatia matuilta jotka hakevat maan kansalaisuutta:

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/kyrkan-kritisk-till-sprakkrav-for-medborgarskap-okar-segregationen-och-drabbar-kvinnor

Ummikkona on hyvä elää kunhan kelagold/sossuamex toimii!

Ruotsin kirkolta puuttuu usko
Ruotsin kirkolta puuttuu usko
6.4.2021 08:09

Ap AJ näemmä haluaa pitää matunaiset kotona panopuina ja lapsentekokoneina eikä halua heidän osallistuvan yhteiskuntaan ja itsenäistyvän kielen oppimisen myötä?

Ruotsissa kirkko on erotettu valtiosta joten kirkko pitäkööt turpansa kiinni politiikasta, semminkin kun kirkon ajamat ajatukset ovat aina 100%sesti alkuperäiselle kantaväestölle haitallisia.

Kirkko tietää olevansa häviöllä/häviämässä joten se hakee islamista pelikaveria samalla tavalla kuin pikkupuolueet politiikassa. Ruotsin evlut- kirkolla ei ole enää mitään yhteistä/tekemistä Jumalan ja kristinuskon kanssa. Tyvärr, niin se vain on.

Juha 06
Juha 06
6.4.2021 07:53

Muslimille oli hyvä kuulla pääsiäisen sanoma: Jumala oli tullut ihmiseksi Poikansa kautta, antamaan henkensä ja verensä meidän kaikkien syntien sovitukseksi ja sitten Hän kukisti kuoleman vallan ylösnousemuksellaan, Hän teki sen kaiken meidän hyväksemme, koska rakastaa meitä ja haluaa meidät luokseen taivaan valtakuntaan.

Sopii kysyä:
Sopii kysyä:
6.4.2021 08:40
Vastaa...  Juha 06

Haluaako Jumala luokseen sen IS- terroristin joka poltti jordanialaisen lentäjän elävältä rautahäkissä?

Juha 06
Juha 06
6.4.2021 10:31
Vastaa...  Sopii kysyä:

Evankeliumin mukaan Jumala rakastaa meitä kaikki ja haluaisi meidät kaikki luokseen, sen vuoksi Hän antoi ainoan Poikansa ettei yksikään, joka Häneen uskoo, hukkuisi vaan saisi iankaikkisen elämän. Jeesuksen armo kattaa koko maailman synnit.

Jos se Isis-terroristi ei elämänsä aikana ota Jeesusta vastaan ja kadu murhatöitään, niin hän joutuu viimeisellä tuomiolla vastaamaan teoistaan ilman armoa. Jeesus toteaa että se minkä teki Hänen heikoimmilleen, sen teki suoraan Hänelle. Jeesus maksaa kaikille tekojen mukaan.

Kaikki me olemme syntiä tehneet ja olemme kirkkautta vailla. Vain Jeesus on tie Isän luo.

Toinen ryöväreistä kääntyi Jeesuksen puoleen ristillä, toinen ei. Se joka kääntyi, sai kaiken anteeksi ja pääsyn taivaaseen.

Evgenia Pumpanreikä
Evgenia Pumpanreikä
6.4.2021 22:22

Ihme pelleilyä päästää noita rasisteja EU:n alueelle, menköön lökäpöksyissään kotiinsa kertoilemaan rasistisia kannanottojaan länsimaalaisista.