Ramadan alkaa tänään. Opettaja kertoo miten se näkyy yläasteella

Tänään tärähtää tulille islamilaisen maailman paastokuukausi ramadan. Ramadanin vietto voi olla kafirille, eli arabian kielellä vääräuskoiselle, melkoinen koettelemus.

Ruotsissa, jossa islamilaisista maista tulleita maahantulijoita on moninkertaisesti enemmän, ramadanista keskusteltiin 10-15 vuotta sitten. Ruotsissa keskusteltiin paljon siitä, että onko hyväksyttävää pitää lapset nälässä. Tämä aiheutti nimittäin ongelmia kouluissa.

Argumentit olivat samoja. Islam on uskonto siinä missä muutkin eikä lapsia ei voi pakottaa syömään. Vanhemmat päättävät lastensa paastosta tai paastottomuudesta. Näin koko ramadan ikään kuin unohdettiin eikä kukaan enää puuttunut enää lasten syömättömyyteen. Lopulta kukaan ei enää jaksanut vaivata päätään sillä, että paastolla on kolikon toinenkin puoli. Opettajapuolella asiasta puhuminen olisi yhtä kuin rasismia ja sitä myöten potkut opettajan toimesta.

 

Ollaan siirrytty uudelle tasolle.

Nimittäin, koululaisten harjoittamassa ramadanin paastossa ei ole kyse mistään köyhien muistamisesta, hyväntahtoisuudesta tai itsensä kanssa kilvoittelusta, niin kuin monet imaamit kertovat meille länsimaalaisille, vaan sillä puhtaasti merkitään reviiriä. Koululaisten keskuudessa ramadan tekee jaon meihin ja heihin. Ja mitä suurempi osuus koulun oppilaista on muslimilapsia, sitä suurempi on terrori ei-muslimeja eli kuffareita kohtaan.

Muuan ruotsinsuomalainen entinen  opettaja, joka toimi eräässä tukholmalaisessa monikulttuurisessa koulussa opettajana, ja on kertonut aiemminkin Pt-medialle kokemuksiaan, kertoo ramadanista:

– Ramadanin alun huomaan levottomuutena. Ennen kuin itse paastojuhla alkaa, niin muslimilapset käyvät ylikierroksilla. Ovat siis täpinöissään. Ruotsalaisten lasten joulunodotusta ei voi verrata ihan suoraan tähän. Jos keskittyminen opiskeluun on heikonpuoleista ennen ramadania, niin ramadanin alettua opiskelumotivaatio loppuu täysin kokonaan, opettaja kertoo.

– Alkaa uusi vaihe. Ramadanin alettua muslimipojat patsastelevat koulun käytävillä kuin maailman omistajat. He pitävät ilmiselvästi itseään parempina ihmisinä. He tölvivät ei-muslimeja; ”vääräuskoinen”, ”kafir”, ja nauravat ivallista naurua ruotsalaisille lapsille, jotka eivät paastoa. Muslimipojat näyttävät hyvin selkeästi kuka on kukkulan kuningas.

– Ruokailun aikaan muslimilapset kokoontuvat koulun ruokalan ulkopuolelle pieniin ryhmiin. Tällä tavalla erotellaan muslimi ja ei-muslimi. Ne, jotka menevät ruokalaan syömään ovat tietenkin vääräuskoisia. Monet ei-muslimilapset, jotka eivät osaa puolustaa itseään, jättävät kouluruokailun väliin ramadanin aikaan ihan vain sen takia, että he välttävät konfliktia, joka syntyy ruokailun yhteydessä muslimilasten kanssa. Pitää olla todella rohkea lapsi, varsinkin jos sosiaalinen status ei ole suuri, että uskaltaa mennä koulun ruokalaan sen prässin läpi, joka syntyy muslimilasten pilkatessa.

– Jos ovat pojat ilkeitä, niin niin ovat tytötkin. He tuovat aivan avoimesti esille halveksuntansa huivittomia tyttöjä kohtaan erityisesti juuri ramadanin aikaan. Tavallisena arkena tämä ei tule ihan niin selvästi esille, mutta ramadanin aikaan se korostuu. Huivittomia tyttöjä huoritellaan, heitä saatetaan pöngätä vessaan tai mitä sitä nyt maailmassa pieni pää voi keksiä ilkeyttä. Ruotsalaiset tytöt, tai yleisesti huivittomat tytöt, ovat puhtaasti vääriä ihmisiä, he ovat koulun alinta kastia ramadanin aikaan, opettaja kertoo monivuotisen kokemuksen perusteella.

– Ramadanin alkuaikojen ylimielisyys ja itsevarmuus muuttuu viikon jälkeen kärttyisyydeksi, jonka aste vain kohoaa loppua kohden. Lapset ovat väsyneitä ja ”silmät lommolla”. He eivät jaksa keskittyä yhtään mihinkään. Koko koulunkäynti on sen jälkeen ramadanin loppuun asti muiden nuorten sopeutumista musliminuorten paastoamiseen. Kaikki muut lapset vain odottavat, että ramadan loppuu ja heidän piina siinä samalla.

Opettaja kertoo, että yritti alkuaikoina keskustella asioista nuorten kanssa, mutta se ei johtanut mihinkään.

– Kun olin nuori kokematon ja naiivi opettajan planttu, niin kuvittelin, että kun heidän kanssaan keskustelee asiallisesti he ymmärtävät sen, että eihän kristitytkään pilkkaa joulu- tai pääsiäisen aikaan muslimeja, jotka eivät vietä kristillisiä juhlia. Että kyllä ihmiset lopulta kunnioittavat toisiaan. Mutta se oli tuuleen huutamista. Jos saan sanoa suoraan, niin nykyään mieluummin söisin paskaa kuin yrittäisin keskustella niiden kanssa. Musliminuorukaiset näkevät tuollaiset keskustelut heikkoutena ja jos kuvittelee, että saa vastakaikua, niin sitä saa todellakin: minäkin olin heidän silmissään vain pahainen huiviton svennehuora. Se opetetaan niille kotona eikä ne pääse siitä eroon jonkun naisopettajan ”opetuksen” tuloksena

 

Opettaja kertoo, että ilmiö keskittyy yläasteikäisten nuorukaisten piiriin. Ala-asteikäisillä ei ole vielä niin selvää muslimi-identiteettiä, joten lapset voivat leikkiä keskenään toistensa kanssa yli uskontorajojen sulassa sovussa. Mutta sitä mukaa kun ikää tulee niin tulee myös sitä uhma-asennetta ruotsalaisia kohtaan. Kun taas sitten jossain vaiheessa 20 ikävuoden jälkeen tilanne hieman tasaantuu.

, ,
Subscribe
Notify of
guest
29 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Rullattu

20 kun tulee mittariin niin juu, meno kyllä muuttuu, silloin alkaa täysi terrorismi.

Kanelkuken Knullebulle

Tämä on valkoisten harjoittaman systemaattisen rasismin vika!

Perkele

Tää sama teksti on ollu täällä ennenkin

juhaII

”veikkaanpa” ettei kotoinen polpomme häiritse läsnäolollsaan Ramadadia, sillä kristittyjen tilaisuuksia on paljon kivempää mennä önkimään. Ei nimittäin tule kakka housuun.

Valtsu

Suomen poliisi lienee mukana viettämässä ramadania.

Teemu-Hokkanen-moskeija-twitter-kk.jpg
MattiS

Kaikenlaiset hyypiöt sitä saakin vetää haalarit päällensä. Eikä varmaan ole kenttätyötä tehnyt päivääkään. Eikö tämä ole se vihreä vihapuhepoliisi?

Ike

Ennen poliisin työhön oli joitakin koulutukseen liittyviä vaatimuksia, nykyään ei kai enää tarvita edes aivoja.

Vivipupo konverteeraa

Vihreä vihapuhepoliisi on lyhennettynä Vivipupo!

Inkku

Ramadan…syövät salaa, allah ei näe jos syö salaa… Milloin nuo opettajaparat ryhtyvät lakkoon, jos koulurauhaa ei taata? Rohkeuden puute vaivaa kaikkialla.

Rullattu

Monella opettajalla on perhe elätettävänä, moni on myös yksihuoltaja ja kun tietää mikä seuraa jos asettuu poikkiteloin mamutushommien kanssa, se on silloin lopputili ja mitenkäs sitten käy?
Ei se ole enää paljoa rohkeudesta kiinni vaan siitä että pitää sitä jotkenkin perhekkin elättää.

Inkku

Viittasin enemmän rohkeudenpuutteella päättäjiin, niihin vellihousuihin. Täällä ennen muinoin erotettiin koulusta huonosti käyttäytyvät, vaan ei taideta enää Suomessakaan reagoida, vedetään laput silmillä.

Valtsu

Tällä hetkellä pystytään 50-prosenttisesti takamaan, että koulua ei polteta.

rinkebyakademien_1.jpg
MattiS

Melkoinen superjumala kun ei näe pimeässä.. Kyllä meidän Jumala on kovempi kuin teidän!

U. Kamutapsa

Paljon paskastaneissa työreissuilla käynyt kaveri kertoi, että kyllä niissäkin juodaan viinaa. Se tapahtuu peltikaton alla, koska Q-ukko ei näe sen läpi. Tämä ei ollut vitsi…

Jengi muistuttaa Pomoaan

Meidän Jumala säätää säät ja viimat ja viljan vartuttaa.

Toiseuden jumala ei näe pimeässä, ei näe vessaan, ei näe betonin eikä peltikaton läpi mutta on kova huijari ja petkuttaja.

Housussa on jo

Kehitys kehittyy vaan.

Nykyaikaisen partahampin pitää vaan laittaa silmät kiinni kun ottaa huikan niin kukaan ei näe.

Niin kuin strutsi menee piiloon, tunkee päänsä maassa olevaan koloon niin kukaan ei sitä löydä.

Strutsi on älykäs elukka ja myös usein perse pystyssä.

mikkelsson

jos se paska näkyy lasten koulussa, on syytä vaihtaa paikkakuntaa…

Unelma K. Painajainen

Ruotsissa ei taida päästä enää mihinkään pakoon tätä mielisairautta.

Ketäkiinnostaa

Eipä ole väliksikään, katos kun ruotsalaisten oman valuutan arvo lähtee laskuun ja korot nousuun, niin siinä sitä on monella pepuli auki kun kämpän lyhennyksiä ei saa maksettua ja myynnin jälkeen velkaa jää reilusti jäljelle. Lapset käy nälissään koulussa syömässä ja sillee, ei ole niin väliä kun ei olekkaan mitään menetettävää. Et ihan kiva lapsuus ja nuoruus kun näkee toisten vieneen ison kämpän ja kartanovolvon, ei siinä koulut kiinnosta jos vanhemmat on laitettu kerjuulle.

CvK

Minne vaihdat?

Ja osalla ongelmaisista on vielä lisäkysymyskin, millä rahalla vaihdat paikkakuntaa?

Toki oma moka mielestäni, jos on mennyt velaksi ostamaan asunnon väärästä paikasta, mutta missä on niitä ”puhtaampia” alueita?

Anna-Maria Korhonen

” Kun taas sitten jossain vaiheessa 20 ikävuoden jälkeen tilanne hieman tasaantuu.”

Johtuu varmaan siitä, että 20 ikävuoden jälkeen muslimilapsukaisetkin pääsevät koulusta jos ei muuten niin säälitodistuksen kanssa.

Kuffari Al Harami

Pitkäperjantaina terrorismiin kiihottamisesta kiinniotetun iraninafgaanipariskunnan ukko toimi tulijoille järjestetyllä suojatyöpestillä PERUSKOULUSSA jonkinlaisena ei-minään, aalt-i-allo ja ingentinginä. Nainen oli saanut jalkansa assistenttialalle (kuuluisa matujen pyörittämä kusetusbisness) ja oli myös kerinnyt nostella opintolainaa aikuislukiolaisena.

Siis kun peruskouluun väenväkisin tungetaan ääri-islamisti niin eikö ole jokin asia pielessä Ruotsissa/Tukholmassa/koulupolitiikassa?

Suomi Finland

Kunnon paasto puhdistaa aivot kuona-aineista ja Ramadanin päätyttyä onkin luvassa lukuisia huippuluokan innovaatioita, jotka tuplaavat bruttokansantuotteen.

Unelma K. Painajainen

”Yöt syön ja päivät panttaan” vai miten se vanha biisi menikään. Kyllä siinä taas monen työssäkäyvän kuffarin pinna kiristyy, kun kerrostalonaapuriin kertyy suku ja tuttavat iltamyöhään syömään ja kälkättämään yhdessä.

joo

Open Skype | QA | Mr Policeman | Speakers Corner |https://www.youtube.com/watch?v=HES6S-kMXss
Tässä loistava keskustelu mitä ramadan oikeasti on.Suosittelen kaikille jotka osaa vähänkin Lontoon kieltä.

K J

Ramadan vaikuttaa haitalliselle massojenhallinnalle. Kukaan ei kai tahdo tai kehtaa puuttua ramadanin kehittymiseen kohti lopullista suunnitelmaa, vaikka sen sisimmissään ymmärtävätkin.

Kun ramadania ruvetaan liputtamaan, on peli menetetty. Ruotsalaiset keillä virtaa viikinkiveri, voisivat näyttää valloittajille kaapin paikan ja päästä henkilökohtaisen ragnarökin jälkeen Valhallaan. Onhan islamissakin paratiisi ja maallinen elämä vain koettelemus.

Kristinusko on liian pehmeä ja suvaitsevainen, joten tarvitsisimme viikinkikulttuuria päivitettynä tähän päivään. Uskon että sitä seuraisi moni.

”Jos islam olisi terveysoppia, voisi sitä kutsua silloin agressiiviseksi kasvaimeksi, minkä annetaan vain levitä ja lähettää etäispesäkkeitä muualle.”

Sori jos loukkasin jotain tuolla vertauskuvallani. Tiedän että tätä julkaisua lukee myös suvaitsevaisto, ketkä eivät ole koraania ikinä edes avanneet.

KISTA-MÄSSAN

Kistan messuhallista on tehty yksi Euroopan suurimpia rokotuskeskuksia. Voi sitä älämölön määrää mitä henkilökunta joutuu kuuntelemaan päivittäin:

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/kistamassan-blir-sveriges-storsta-vaccinationscentral

[…] Ramadan alkaa tänään. Opettaja kertoo miten se näkyy yläasteella […]