Tutkimus: Yli puolet Ruotsin maahantulijoista saa sosiaalitukia

Ruotsin kokoomuksen eli moderaattipuolueen teettämän tutkimusraportin mukaan vuonna 2019 noin puolet maahanmuuttajista eli lukumääräisesti 675 000 henkilöä sai pääasiallisena elantonaan sosiaalitukia.

Lukumäärään on laskettu työikäiset henkilöt. Luku on siinä mielessä vieläkin harhaanjohtava, että työksi tässä on laskettu myös kaikenlainen puuhastelutyö eli verorahoitteiset ns. suojatyöpaikat.

Tutkimuksen mukaan työttömyys useimmissa suurissa maahanmuuttajaryhmissä on erittäin vakavaa. Somaliasta tulleiden henkilöiden keskimääräiset palkkatyöstä tai elinkeinon harjoittamisesta saadut tulot olivat vuonna 2019 peräti 100 kruunua kuukaudessa (=10 euroa) ja vastaavat luvut syyrialaisilla vajaa 4 000 kruunua kuukaudessa (= 400 euroa).

Yli puolet Somaliasta tai Libanonista viimeisen yhdeksän vuoden aikana tulleista naisista tienasi 0 kruunua (=0 euroa) vuonna 2019.

Moderaattien mukaan tämä ei vastaa millään tavalla jotain sellaista, mitä tarkoitetaan integraatiolla ja vielä vähemmän jotain sellaista, että henkilö elättää itse itsensä.

Niin ikään raportissa kritisoidaan tulijoiden kielitaitoa, ”Ruotsissa puhutaan ruotsia” ei oikein vaikuta toimivan. Huono ruotsin kielen taito katsotaan yhdeksi isoksi syyksi huonoon työllistymiseen. Huonoa kielitaitoa ihmetellään senkin takia, että käytännössä useimmat tulijat osallistuvat SFI:n aikuiskoulutuskurssille, jossa opetetaan ruotsia ja maan tapoja.

– Sitä silmällä pitäen, että maahanmuutto Ruotsiin on ollut suurenpuoleista, niin siitä huolimatta arvion mukaan maassa on satoja tuhansia henkilöitä, jotka eivät osaa puhua ruotsia, tutkimuksessa sanotaan.

Raportin mukaan summa summarum sanotaan, että käytännössä kolmansista kehitysmaista tulleiden tulijoiden on mahdoton integroitua yhteiskuntaan ja työmarkkinaelämään.

Koko raportti luettavissa täältä.

Raportti julkaistiin viime viikolla. Avataan raporttia vielä lähiaikoina lisää.

, , ,
Subscribe
Notify of
guest
26 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Seppo

No, tätä se SDP, Vihreiden ja Keskustan ajama ”työperäinen maahanmuutto” sitten käytännössä on. Mitä Suomeenkin haluavat kovasti.

Euroja taskuun

Kannattaa miettiä mitkä tahot tuosta taloudellisesti hyötyvät ja muut maksavat kulut.

Sakari Rajamäki

Yritykset jotka käyttävät halpaa ulkomaalaista työvoimaa

rellinen

Eikös tuossa selvästi lukenut ettei niistä yritykset ole hyötyneet koska heillä ei ole palkkatulojakaan. Ellet sitten tarkoita mamuyrityksiä esim. pitsanläpyttelyä, huume oy:tä ym. jotka tosin pyörivät pimeästi.

Sakari Rajamäki

Raportissa puhuttiin kaikista maahanmuuttajista ja miten lopulta määritellään kehitysmaa? Tiedän, että ainakin Suomessa isot rakennusfirmat pyrkivät hyötymään halvasta ulkomaalaisesta siten, että käyttävät aliurakoitsijana ulkomaalaisia firmoja ja näin niiden työntekijöille voidaan maksaa mitä hyvänsä. Ja nämä työntekijät saattavat olla kotoisin ihan Euroopastakin(lähinnä Itä-eurooppa)

Hyvänä esimerkkinä on, että lähes kaikki pk-seudun tasoitetyöt teetetään Uzbekeilla alihankintana. Ikinä en ole kuullut, että heidän työjälkeään olisi moitittu, sen sijaan heidän huonosta palkasta olen kuullut kyllä juttuja.

Toiseksi kehitysmaista tulee Helsinkiin paljon siivojia vaatiko se homma, niin kauheasti ammattitaitoa? Vaikka siivousfirmat olisivatkin mamujen ylläpimiä, niin monesti ne tekevät siivoavat suomalaisfirmoja ja näin suomalaisfirmatkin hyötyvöt halvasta siivoamisesta. Samoin Woltkuskit ovat monesti kehitysmaalaisia.

https://www.verkkouutiset.fi/asiakkaallakin-vastuu-ruokalahettien-ahdingosta/#c790cabb

”Foodorat ja muut firmat pitävät heitä yrittäjinä, koska sillä tavoin vältytään työntekijöihin liittyvistä maksuista. Se tulee halvemmaksi. Itse ne väittävät toimivansa näin, koska ne tarjoavat muka joustavuutta läheteille. Näin viime vuonna Ranskan televisiossa ohjelman ihan samasta asiasta. Yleensä nämä lähetit ovat maahanmuuttajia, joilla ei oikeastaan ole mitään muuta vaihtoehtoa kuin ottaa nämä työt, vaikka eettisyys on niistä kaukana. Tämä on Suomea laajempi kysymys, johon voisi olla ihan paikallaan katsoa asiaa EU-tasolla, Pia Kauma kirjoittaa Facebookissa”

Joidenkin somaleiden kukaan ei eedes odota tekevän työtä. Tää halpatyövoima on ihan eri porukkaa.

Sakari Rajamäki

Pitää myös muistaa, että kehitymaista Ruotsiin tai Suomeen tuleva tekee melkein mitä tahansa päästäkseen tänne. Hyvänä esimerkkinä nuoret thaimaalaiset naiset, jotka ovat valmiita menemään naimisiin 50-kaljamahaisen miehen kanssa, jotta saavat oleskeluluvan Suomesta.

Ihan samalla lailla kehitysmaalainen suostuu tyskentelemääm millä tahansa ehdolla saadakseen oleskeluluvan. Mutta kun oleskelupa on taskussa, niin sitten voidaan siirtyä sossun elätettäväksi. Persutha Suomessa tutkineet, että matalapalkka-aloille tulevien maahanmuuttajien työllisyysaste laskee muutaman maassa vietetyn vuoden jälkeen.

rellinen

Eli harmaan talouden työvoimaa, johon liittyy orjatyö, veronkierto, pakkotyö, rahanpesu jne. =>rikollisuus.
Kiitetty olkoon suvakkihallituksemme jotka näin edistävät teollisuutemme ja taloutemme siirtymistä rikollisjärjestöjen ja mafiosojen haltuun. Hallelujaa.

a12

Usein kävellessäni jossain kauppakeskuksessa en voi lopettaa miettimistä, miksi niin monilla siellä olevilla suomalaisilla miehillä, jopa hyvännäköisilläkin, on niin rumat tyttöystävät ja vaimot. 
Ottaako he juuri sellaisia vaimoja, joita on helppo saada eikä sen jälkeen tarvii tukea taloudellisesti? Joten vaikka seksi on paskaa, ne silti voisi nauttia hyvästä ruoasta, matkustamisesta jne. Kun taas näen yhtäkkiä kaverin, jonka vieressä kävelee sellainen seksikäs mustasilmäinen kaunis nuori thai nainen, niin tunnen kunnioitusta häntä kohtaan. Mies otti vaivaa ja aikaa ja sai itselleen sellaisen palkinnon, josta naapurinsa eivät voi edes uneksia.

On ne päästään vialla

Vasemmistosuvakeille kiireistä aikaa, kun pitää hoitaa niitä VOK:eisssa, kotouttaa ja kierrättää sossutoimistossa, kelassa yms.

Tarkennus

Unohdit oikeistopuolueeksi naamioituneen cokoomuksen.

rellinen

Mikäköhän mielisairaus se sai kokoomuslaisetkin äänestämään sitä vartiaista. Demari mikä demari. Vieläpä omien sanojensakin mukaan.

Sossutantalla hiki

Sillä tarkoitetaankin sosiaalityöntekijöiden työmäärää.
Heillä on kasvava täystyöllisyys vuodesta toiseen!

Löhveni

Veikkaan että suomen luvut on vielä pahemmat

Sakari Rajamäki

Ruotsin kokoomus on selvästi järkiintymässä.

”Moderaattien mukaan tämä ei vastaa millään tavalla jotain sellaista, mitä tarkoitetaan integraatiolla ja vielä vähemmän jotain sellaista, että henkilö elättää itse itsensä”

Suomen kokoomuksesta ei kerrota tälläistä, vaan päin vastain jos persut sanovat tämän ääneen alkavat Suomen kokkarit vinkumaan etteivät persut arvosta kaikkea työtä. Tämän lisäksi Ruotsin kokkarit ovat vaatineet myös tarveharkinan palauttamista. Vastavasti Suomen kokoomus on jatkuvasti vaatimassa lisää halpatyövoimaa tänne.

Kannattaa vertaila Suomen kokkareiden ulostuloja Ruotsin aateveljiinsä.

https://pt-media.org/2021/03/31/miksi-halla-ahon-ei-annettu-vastata-lepomaelle-maahanmuutosta-evan-tentissa/

rellinen

Pelkkää teatteria ”porvareiksi” naamioituneilta ruotsin punikeilta kun paskat ovat jo housuissa.

kanander

Suomesta taitaa edelleen puuttua yliopistollinen tutkimus turvapaikanhakijoiden taloudellisesta vaikutuksesta yhteiskunnassa. Pauli Vahteran tutkimusta yli 3 mrd euron vuosikustannuksista on siis pidettävä suuruusluokaltaan oikeana.

Jamppa

Vahtera taitaa olla jonkun aikaa sitten todennut, että kustannus on kasvanut siitä reilusti suuremmaksi. Olisiko arvellut 4…5 miljardia.

juhaII

Tanskassa somalit ja muut ”kultakimpaleet” uhataan laittaa töihin. Tuo ihmisoikeusrikos ja keskiaikainen teilapenkki on johtanut siihen samaan kuin kanaparvessa, joka näkee kanahaukan taivaalla. Sekasortoinen pako Ruotsia kohti on alkanut. Toki svea mamma kokoaa kaikki siipiensä alle kuin kanaemo poikasensa. Sitä ennen on tietysti munia haudottu antaumuksella ja rakkaudella tinkien kaikesta muusta kuin tietystin niistä munista!

Anna-Maria Korhonen

Pelkään pahoin, että ongelma tulee ratkeamaan seuraavasti:

1. Kehitysmaalaiset syrjäyttävät kantaväestön demografisesti. Kun Kehitysmaalaiset ovat väestöllinen enemmistö, muuttuu Ruotsin talous kehitysmaataloudeksi. Tällöin Ruotsi toimittaa raaka-aineita ja maataloustuotteita teollisuusmaihin ja hyötyy itse siitä hyvin vähän. Teollisuus ja palvelut ovat toinen suuri talouden sektori, mutta laadullisesti tasoa, joka ei vaadi kovin korkeaa koulutusta.

2. Kielenä arabia syrjäyttää kohdan 1. seurauksena ruotsin. Tämä ratkaisee kieliongelman työllistymisen estäjänä.

Sirpa-Tuula

Olen suorastaan RAIVOSTUNUT!!!!! YLI PUOLET!!!!!!???? MIKSI EIVÄT KAIKKI??????????? SIKSIHÄN HE RUOTSIIN OVAT TULLEET!!!!!!! RASISMIAAAAA!!!!!!!

Oloneuvos

Tämän takia lopetin työnteon 52-vuotiaana kun käteen jäävä osuus pieneni joka vuosi. Ajattelin että vitut, pärjätään vähemmällä ja elättäköön muut, minä en enää.Tosin ihan kotoisiakin veteläperse nuoria parhaassa työiässä maleksii tuola kylillä, kalja ja siideri näyttävät maistuvan vaikka töissä ei ole käyty koskaan. Tarkoitus että ensi vuonna eläkkeelle kun 60 lähestyy.

Dickie

hehe….tuli kyllä mulla naurut…päivän paras..vitsi… siis….Nolla kruunua (= nolla euroa)

mahtaiskos toi yks pormestari-ehdokas Vartti-hulllukin ton ymmärtää

Marai

Mitähän järkeä tässä on tuoda maahan ihmisiä sosiaalitukien varaan?

Ei muutenkaan kovin ihmisystävällistä tuoda ihmistä maahan, jonka kieltä ei osaa ja työmarkkinoille pääsy vaatisi akateemisen koulutustason.

Ellei sitten näillä importtaajilla ole mielessä tehdä heistä paaria/orjaluokka jotka sitten vain siivoavat ja ajavat busseja.

Mielestäni epäinhimillistä ja jopa vihamielistä toimintaa tulijoita kohtaan antaa ymmärtää, että täällä pärjäisivät, kun kuitenkin vain pieni osa pärjää.

Vai onko tässä kyse osittain myös ”Thailand wife” -ilmiöstä missä vaimon tilalla onkin vain ulkomaalainen mies.

Ensimmäistä harjoittivat poikamiehet omilla rahoillaan ja jälkimmäistä harjoitetaan verovaroin.

Nm. Tähtipölyä 😕

rellinen

Marxilais-kgb:läistä terroria. Länsimaiden vastaista sotaa yhteiskunnallisen ohjailun ja poliittisen vaikuttamisen kautta.