Miksi Halla-ahon ei annettu vastata Lepomäelle maahanmuutosta EVA:n tentissä?


Ihmettelen
asiaa kahdestakin syystä. Lepomäki syytti Halla-ahon kritiikkiä matalapalkka-alojen maahanmuutosta törkeäksi ja olisi reilua jos näin koviin syytöksiin annettaisiin mahdollisuus vastata. Johtuuko tämä siitä, että ainakin toisella puheenjohtajatentin vetäjistä Sanna Kurrosella on vahvasti ideologinen suhtautuminen maahanmuuttoon? Kun Kurroselta kysyttiin miksi hän kannattaa saatavuusharkinnan poistamista hän vastasi vain, että työnantajalla pitää vapaus päättää kenet hän palkkaa. Ihmeellistä myös on, että puolitoista tuntia pitkässä keskustelussa maahanmuuttoa käsitellään vain parin puheenvuoron verran. Oli syy sitten mikä tahansa Halla-ahon vastauksen epäämiselle, niin on hyvä tehdä vastine Lepomäen kommenttiin.

Halla-aho siis saa aloittaa ensin kertomaan mielipiteensä maahanmuuton tarpeelle(kohdasta 1:13:53 eteenpäin), johon Lepomäki vastaa heti perään. Halla-aho kertoo omassa puhevuorossa mm. itsestäänselvyyden, että kun meille tulee matalapalkka-aloille töihin ihmisiä ja he saavat usein tulonsiirtoja, siksi nämä ihmiset eivät monesti paranna taloudellista huoltosuhdetta, vaan heikentävät sitä. Halla-aho toteaa vielä perään ettei tämän pitäisi olla kovin korkeaa matematiikkaa. Lepomäen mukaan tämä kommentti on törkeä, sillä ei saisi kuulemma sanoa kuka on huippuosaaja ja kuka ei. Halla-ahon kritiikki kuitenkin kohdistui siihen, että matalapalkka-aloilla työskentelevistä maahanmuuttajista kertyy usein yhteiskunnalle enemmän kuluja kuin tuloja. Lepomäki on itsekin kritisoinut sitä, että vain 30 prosenttia suomalaisista on todellisia nettomaksajia.  Lisäksi kokoomus on varsin systemaattisesti vastustanut sellaisia toimia, joilla ulkomaalaisen työvoiman alipalkkaukseen voitaisiin puuttua, joten Lepomäen kannattaisi ensin siivota oma porstua ja huudella vasta sitten vieraisiin pöytiin. Lepomäki on mm. työskennellyt pankissa analyytikkona ja johtajana, joten en usko, että hän tyhmyyksissään tällaisia kommentteja suustaan päästelee, vaan kyse retorisesta kikasta, jolla pyritään vaikuttamaan ihmisten tunteisiin, jonka avulla taas pyritään ajamaan oman ideologian mukaista politiikkaa.

Lepomäen mukaan liian jäykät työmarkkinat ovat syynä siihen etteivät maahanmuuttajat työllisty Suomessa ja siksi maahanmuuttajat työllistyvät paremmin verrokkimaissa. Maahanmuuttajat työllistyvä verrokkimaissa paremmin, koska niissä on talous muutenkin paremmassa kunnossa, siksi on paljon mielekkäämpi verrata, miten suuri on kantaväestön ja maahanmuuttajien ero työllisyysasteessa kussakin maassa. Jos asiaa tarkastellaan näin eroa muihin pohjoismaihin ei juuri ole. Itse asiassa Ruotsissa ja Tanskassa ero kantaväestön ja maahanmuuttajien väillä on suurempi kuin Suomessa. Ennen eurokriisiä Suomen ja Ruotsin talouden olivat suunnilleen tasoissa, joten silloin nuo jäykät työmarkkinat näyttivät toimivan. Mutta oman valuuttansa ansiosta Ruotsi selviytyi eurokriisistä Suomea paremmin ja siksi on nykyisin Suomen edellä taloudessa. Outoa muuten, että päivät pitkät Suomen kilpailukyvystä kiekuva Lepomäki ei haluaisi edes harkita euroeroa.

 

Lepomäen mukaan usein pitsat jäisivät tekemättä ilman maahanmuuttajia. Mitä puolestani kysyn, että entä sitten? Ilman maahanmuuttajapitserioita ne samat eurot kannettaisiin johonkin muuhun yritykseen sisämarkkinoilla. Suomalaiset ruokapaikat voisivat tamän jälkeen paksummin, jolloin ne voisivat palkata lisää väkeä, joka taas lisäisi työllisyyttä. Mitä me oikein teemme näillä usein starttirahoilla pyörivillä veronkierto pitserioilla?

Lepomäen mukaan johtuu lähinnä jäykistä työmarkkinoista etteivät maahanmuuttajat työllisty. Itse taas väitän, että kyse enemmin maahanmuuttajien heikosta osaamisesta. Työmailla tehtiin joitain vuosia sitten kokeilu, jossa rakennusliikkeet saisivat palkata kuuden euron tuntipalkalla sellaisen henkilön töihin, jolla ei ollut aikaisempaa kokemusta rakennusalallalta. Rakennusfirmat eivät innostuneet palkkaamaan juuri ketään. Eli jos sinulta ei löydy osaamista et myöskään ole kovin houkutteleva työnantajan kannalta, vaikka suostuisit työskentelemään puoli-ilmaiseksi. Samaa logiikka pätee maahanmuuttajienkin kohdalla.

Lepomäen kaltaisten talousliberaalinen mukaan kaikki menisi hyvin myös ongelmallisten ryhmien osalta heidän  ehdottamillaan vapaammilla työmarkkinoilla. Jenkeissä on tunnetusti paljon vapaammat työmarkkinat kuin täällä, mutta eipä sielläkään olla hääppöisesti onnistunut mustien ja latinoiden integroinnissa. Meillä Suomessa usein kauhistellaan Jenkkien suurta rikollisuutta, mutta vähemmälle huomiolle jää, että jos verrataan pelkästään Jenkeissä olevien valkoisten rikollisuutta, niin ei se juuri eroa Suomen tasosta. Meillä myös manataan sitä miten usein romanit elävät täällä sosiaaliturvanvarassa. Auttaisiko romanien integrointiin  vapaammat työmarkkinat? Itä-Euroopan maissa on paljon romaneita ja paljon vapaammat työmarkkinat kuin täällä, mutta en usko, että heidän integrointinsa on sielläkään onnistunut, sillä niin paljon heitä siellä vihataan.

Kuten huomataan Lepomäen puheet eivät kestä lähempää kriittistä tarkastelua. Ehkä tämän ymmärsivät ainakin osittain myös tentin juontajat ja siksi Halla-aholle ei annettu enää puheenvuoroa? Ja siksi Lepomäen annettiin pitää tuollainen mainospuhe maahanmuuton puolesta ilman häiriöitä?

,
Subscribe
Notify of
guest
32 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
PVS

Hei kaikki!
Tässä Punavihreän Siirtymän (PVS) uusin kampanjamateriaali. Saa ja pitää jakaa!
https://imgbox.com/g/XTBODqqxP3
https://postimg.cc/gallery/GDr6vHW
Galleriassa on parikymmentä mainosta joista jokainen varmasti löytää mieleisensä.

comment image

Nähdään vaaliuurnilla! Muistakaa äänestää!

Catilina

Bilderbergin kokouksessa on ehkä kerrottu Lepomäelle, mitä hänen lainoilleen ja omaisuutensa arvolle saattaa tapahtua.

rellinen

Ei siellä mitään ole sanottu. Olipahan vaan taas yksi tyypillinen esimerkki valeoppositiosta, jonka oli aika kuoriutua ulos valheellisesta roolistaan ko. kokouksen jälkeen. Niin se menee.
Kokoomus on punainen, rahaeliitti on punainen, pääomat ovat punastuneet jne. Kansalle syötetään paskaa ja vääriä hevosia solkenaan. Bilderberg-kokoukset tai davosin talousfoorumitkaan eivät muuta ole kuin kansainvälisen sosialistisen internationaalin kokouksia.

Ike

Sekä punaiset sosialistit että äärimmäisen varakkaat kapitalistit ovat samaa porukkaa. Kokoavat saman valtaeliitin taakse vain kahdella eri metodilla ihmisiä ja antavat ihmisten luulla että heillä on jonkinlanen valinnanvapaus.

Ike

Kyllä alkaa olla sellainen tilanne että edes salaliittoteoreetikot eivät taida olla tuon Bilderberg-porukan todellista luonnetta vielä selvittäneet. Taitaa olla paljon sairaampi ja uskomattomampi todellisuudessa kun kukaan edes osaa aavistaa. Jossakin vaiheessa historia senkin paljastaa, sillä on sellainen taipumus. On sitten turha huudella että emme osanneet aavistaakkaaan.

Jag heter Per och Olle

Samaa mietiskeli Tuomas Malinen taannoin eräässä Youtube lähetyksessä. Jotain tapahtui Bilderberg kokouksessa, joka muutti Lepomäen mielipiteitä. Totuutta tietämättä voi vain arvella mitä siellä on sanottu, ehkäpä jopa painostettu ….

Jag heter Per och Olle

Jatkojalostusta postaukselle, jos jotain sattuu kiinnostamamaan mitä mainitun youtube videon jälkeen on tapahtunut.
https://twitter.com/mtmalinen/status/1378276142973648900

Ei Kokoomukselle

Eli Lepomäki on sitten samaa mieltä kuin Vihreät ja Keskusta, että tarvitsemme lisää “työperäistä maahanmuuttoa”. Tässä näimme että ei kannata Kokoomustakaan äänestää.

Bildenperkele

20 vuotta sitten eräs luennoitsija arveli globalisaation tulevan samankaltaistamaan eri maiden yhteiskuntarakenteet.
Tuohan voisi tarkoittaa esimerkiksi sitä EU:hunkin halutaan syntyvän USA:n ja Kiinan mallin mukainen kymmenien miljoonien ihmisten nälkäpalkalla elävä “suurvaltaköyhälistö”.

Se tietäisi kylmää kyytiä nykyiselle keskiluokalle ja kuumat paikat järjestysviranomaisille.

Dickie

PunaVirheä siirtymä…1800 luvulle..ook..fun

Dickie

Oli työllistyminen kuinka vapaata tai liberaalia tahansa, se ei muuta yksilön rodusta johtuvaa..keskimääräistä älykkyysosamäärää

Ike

Kovat faktat eivät ole nykyään suosiossa.

Minä

“työnantajalla pitää vapaus päättää kenet hän palkkaa”

Tämähän ei päde Kurrosen mielestä, jos ei palkkaa esim. naista, homppelia, transua, oikeauskoista tai muita suvakkien lemmikkejä.

Last edited 3 vuotta sitten by Minä
Setä

Työkkäri on täynnä matalapalkkaväkeä. Lepomäki, herää todellisuuteen! Jos ei pysty kilpailemaan muulla kuin palkalla, niin kannattaa jättää pisnes parempiin käsiin, ja ryhtyä deekuksi.

Anna-Maria Korhonen

Minusta on jo pitkään vaikuttanut siltä, että elinkeinorakennetta ollaan muokkaamassa uusiksi. Tulevaisuuden kolmijakoinen “tuotantopyramidi” näyttää nykyisen talouskehityksen (metsien, kaivosten ja tehtaiden siirtyessä ulkomaisille kartelleille samalla kun maataloutta ja yksityisyrityksiä ajetaan alas) perusteella osapuilleen seuraavalta:

1. Maahanmuuttajat Lähi-Idästä, Afrikansarvesta sekä Keski-Aasiasta. Työllisyysaste noin 20%. Työllistyvät pääasiassa taksirengeiksi, bussi kuljettajiksi sekä erilaisiin maahanmuuttoon liittyviin projekteihin. Verotulot tai niiden hyöty jäävät pieniksi. Näiden alojen tuottavuus talouden kannalta on heikko.

2. Maahanmuuttajat Itä-Euroopasta, Baltian maista, Venäjältä sekä Filippiineiltä. Työllisyysaste korkea. Työllistyvät ns. matalapalkka-aloille, eli lähihoitajiksi, siivoojaksi sekä rakennuksille. Verotulot ja niistä tuleva hyöty jäävät pieniksi, koska palkkakin on pieni ja sitä joudutaan kompensoimaan sosiaalietuuksilla. Rakennusalalalla palkka maksetaan usein myös pimeästi. Palvelualojen tuottavuus on myös heikko tai ainakaan vedä vertoja teollisuudelle, kaupalle ja alkutuotannolle.

3. Maahanmuuttajat Intiasta, Kauko-Idän sivistysmaista, USA:sta ja Euroopasta. Työllistyvät pääasiassa asiantuntijatehtäviin. Verotulot jäävät pieniksi, koska verotettaviakin on määrällisesti vähän tai he suunnittelevat itse veronsa, mikä tarkoittaa sitä, että kirjat ovat Caymansaarilla, Luxemburgissa tai Monacossa. Asiantuntijatehtävät sijoittuvat pääasiassa tieto- ja ympäristötekniikan alueelle, joista varsinkin jälkimmäisen taloudellista tuottavuutta on vaikea arvioida.

Prozac

Ei ole ihme, että kokoomuksen valtakunnallinen kannatus on 16% kieppeillä. Entisestä konservatiivi puolueesta on vain muisto jäljellä. Puolue on maalannut itsensä nurkkaan vihervasureiden seuraksi.

Ike

Kunhan ihmiset ymmärtäisivät tuon ennen vaaleja 👍

Levotsiinimaki

Duunarien ja muidenkin suomalaisten armoton talloja tämä Lepomäkikin kuten äärikapitalismin arvoihin kuuluu, köyhän lapselta kalanruoto suusta jotta itselle jää viivan alle.

rellinen

Punikki se on.

Ike

Viittaan vähän aikaisempaan kommenttiini.

Jaa että valinnanvapaus

Tämä “työnantaja vapaus valita tynöntekjänsä” on kyllä suhteellisin käsite jonka minä olen kuullut. Siitä toitotetaan ja siitä vaahdotaan mutta oikeasti sitä ei ole ollut enää 20:en vuoteen.

Jos nyt työnantaja valitsee mieleisimmän työntekijän, sellaisen joka ei aiheuta konflikteja työyhteisöön ja joka on aatemaailmaltaan muutenkin muiden kanssa samoilla linjoilla, niin eikös joku “vähemmistöryhmään” kuuluva aina haasta oikeuteen jostain syrjinnästä, todeten että on muka pätevämpi. Ja sitten käydään oikeutta ja maksetaan korvauksia eikä sinä aikana saa ottaa töihin sitä uutta työntekijää.

Otetaampa esimerkki. Tarvitaan valmistavaan teollisuuteen työntekijä. Valintakrirereinä vaikkapa: tupakoimaton, jos nainen niin pitää allekirjoittaa sopimus ettei tee lapsia, koulutuksella ei ole niin väliä, painoindeksi kohtuullinen, geeneiltään suomaalinen, ei rikosrekisteriä, ei LGBTPA-henkilö, eikä omaa vahvaa uskonnollista kantaa.

Tuo ei ole senssi-iloitus mutta voisi olla. Toisaalta, jos ollaan esim. reissuhommissa, remonteissa tai valmisteaan jotain niin yksi henkilö voi saada koko pakan sekaisin. Ja silloin pitää valita sellainen joka sopii jo humorinkin puolesta porukkaan. Mutta arvatkaas kuinka monta hakijaa tuosta jo jättäisi tutkintapyynnön? Parhammillaan tiivis työyhteisö on toinen perhe ja sielä saateetaan viljellä hurttiakin huumoria, mutta kun henkilöt ovat keskenään sovussa, kaikilla on hymy huulilla, työt etenevät ja laatu on hyvää. Kaikkialle ei “#meetoo-henkilöt” ole tervetulleita.

Sitten tuosta sanasta “epätä” mitä nykyään käytetään paljon. Meille koulussa aikoinaan opetettiin että taivutettu sana pitää olla aina takaisinpäin johdettavissa perussanaan. Siksi sana “epääminen” johtuu perussanaksi “epätä”. Mutta sana “evääminen” johtuu sanaksi “evätä”. Tämä uus-suomi on nykyään kuin suoraan “Vuonna 1984” uus-kielestä. Samoin kuin “sairausloma”. Henkilö voi olla kykenemätön tekemään työtä vaikka hänellä ei olisikaan “sairautta”. Esim. käsi poikki. Mutta se nyt on sitä mitä se on. Tässä alkaa olla jo vanhan jäärän marmatuksen makua.

Sakari Rajamäki

Lepomäen mukaan kaikki muuttuu paremmaksi seuraavassa sukupolvessa, vaikka mamuilla on alkuun heikko kielitaito ja vähän koulutusta. Näin se ei mene ainakaan ongelmallisten ryhmien kanssa. Esim. Turkkilaiset tulivat alkuun töihin Saksaan. Alkuun kaikki meni ihan hyvin, mutta seuraavissa sukupolvissa turkkilaisten rikkollisuus ja työttömyys tilastot räjähtivät käsiin. Eikä se koulutuskaan ole turkkilaisilla hirveästi, iso osa turkkilaisnuorista ei saa edes peruskoulun päästötodistusta.

https://youtu.be/YN-yshhEhqQ

Jos mennään Lepomäen ihanne maahan Usaan, niin sielläkin mustilla on ollut yli sata vuotta aikaa sopeutua yhteiskuntaan eivätkä tulokset häikäise, vaikka heihin on kokeiltu monenlaista positiivista syrjintää.

Sen kyllä uskon, että Lepomäen teorio voi toimia, jonkin vietmilaisten kohdalla. Kyse on enemmän ihmisryhmien ominaisuuksista kuin järjestelmista. Jotku väittää, Jenkkilän suuri rikollisuus johtuisi huonosta krminalipolitiikasta ja kovista rangaistuksista, mutta jos katsotaan pelkästään jenkkilän valkoisten rikollisuutta niin ei se niin kovin suurta ole. Myös kovien rangaistusten Singaporessa ja Japanissa rikollisuus on pientä, vaikka rangaistukset ovat kovia. Vastaavasti Euroopassa on pienet tuomiot, mutta täälläkin rikollisuus on pientä kantaväestön keskuudessa.

Eli olipa rangaistusten kovuudesta mitä mieltä tahansa, niin rotu näyttää joka tapauksessa selittävän suurimman osan rikkolisuudesta.

Last edited 3 vuotta sitten by Sakari Rajamäki
Sakari Rajamäki

Myös kokoomuslaiset hokevat miten persut puhuva kokoajan maahanmuutosta. Mutta jos kokoomus kaan ei selvästi halua keskustella siitä ja heidän omat ajatukset ovat noin puusilmäisiä persuilla todellakin on syytä puhua paljon maahanmuutosta.

Koska persujen poliittiset vastusjat yrittävät dissata persuja siitä, että persut puhuvat maahanmuutosta “koko ajan” Siksi siitä ei voi liikaa kirjoittaa miks persut toimivat näin
https://pt-media.org/2021/02/21/persujen-syyt-puhua-maahanmuutosta-koko-ajan-perusteltuja/

Maahan muutosta pitää puhua niin kauon “koko ajan”, että se menee muille puolueille jakeluun! Muiden puolueiden äänestäjille se näyttää menevän paljon paremmin jakeluun, sillä puolueiden äänestäjät suhtautuvat tutkitusti maahanmuuttoon kriittisemmin kuin niiden poliitikot

Tehdäänkehitysmaayhdessä

Mutta jos puhut persuissa liikaa maahantunkeutumisesta, käy kuten Kurulle,Kiemungille,Hirvisaarelle, Turtiaiselle , ….ect.

Ike

Ei pidä antaa pelolle valtaa, heh.

KKi


työnantajalla pitää vapaus päättää kenet hän palkkaa”
Näinhän tämä tietystikin on. Ja silloinhan hän palkkaa hommansa halvimmalla tekevän joka harvemmin on suomalainen. Kas kun meillä on, ainakin toistaiseksi, sellainen kuin TES ja pahuksen ahneet suomalaiset haluavat oikein palkkaa jolla elää.

Tällaiset kokkareiden kepulit kommentit kertovat vain kepuleiden kokkareiden tavoitteena olevan saada palkat kilpailukykyiselle kehitysmaatasolle. Veikeätä on kokkareiston ja vhervaikeiston epäpyhä allianssi tässä. Molemmat hinkuu neekereitä, ählyjä ja sloboja maahan. Vaikeisto hyysättäväksi ja kokkareisto riistettäväksi.

Pääasiahan on, jotta muutto voittoa tuloo, vaikka tappiolla.

Ike

Kiitos. Olipa taas hyvä tiivistys.

Sakari Rajamäki

Tanks!

kanander

Elina Lepomäki on kääntännyt vuosia sitten jakkunsa ja on nykyään suvakki. Nyt piehtaroi hallituskiimassa ja asettelee sanansa siten, että kelpaa polittisesti Orpo Petterille. Perheellisen on pakko yrittää, kun tuli se avioerokin.

juhaII

Lepomäki kuuluu kokoomukselaiseen eliittiin, joka kannattaa EU:n haittamaahanmuuttoa nk. “halpatyövoiman” saamisen verukkeella, joka vastaa punavihervasemmiston “monikulttuurisuuden” utopista agendaa, jossa maahan tuodaan vahingollista maahanmuuttoa kolmansistamaista. Niin oikeistoa kuin vasemmistoa ei kiinnosta tippaakaan EU-maiden kantaväestön kärsimykset ja turvallisuuden romahdus vastanottajamaissa.