Valtionvarainministeriön raportti herätti jälleen älyttömät vaatimukset maahanmuuton lisäämisestä

Vastuuhenkilöt.jpg

Tai ainakin sen uutisointi. Raporttia käsiteltiin myös A-studiossa ja sielläkin vaadittiin maahanmuuton lisäämistä. Toimittaja Sakari Sirkkanen päivitteli, että vuonna 2030 työikäisten määrä olisi 130 000 pienempi kuin nykyisin. Ennusteiden mukaan kylläkin työikäisen väestön määrä väheneminen on huomattavasti pienempää, sillä niiden mukaan Suomessa olisi vuonna 2040 100 000 työikäistä vähemmän kuin nyt.

Ilmeisesti Sirkkasen luvut koskevat pelkästään kantaväestöä. Mutta vaikka meille ei tulisi yhtään maahanmuuttajaa, niin nykyiset 416 000 työtöntä pystyisi täyttämään noiden eläköityvien työpaikat. Sitä paitsi työttömien ei edes tarvitsi täyttää 130 000 työpaikkaa, sillä iso osa eläköityvistä on työttöminä. Nimittäin yli 55-vuotiaiden työllisyysaste on ainoastaan 65 prosenttia. Lisäksi sisäministeriön raportissakin mainitaan, että automaatio tulee vähentämään työpaikkojen määrää tulevaisuudessa.

EVA:n ekonomisti Sanna Kurrosen mukaan Suomen pitäisi tuplata nykyinen työperäinen maahanmuutto. Hän ehdottaa esim. saatavuusharkinnan poistamista. Kun toimittaja kysyy miksi saatavuusharkinta pitäisi poistaa Kurrusen ainoaargumenttion, että työnantajan pitää itse saada päättä kenet hän palkkaa. Saatavuusharkinnan piirissä ovat lähinnä matalapalkka-aloilla työskentelevät ja koska heille ei monesti palkka riitä elämiseen he joutuvat turvautumaan tulonsiirtoitin. Minä puolestaan Kurroselta pitäisikö työnantajan maksaa nuo tulonsiirrot, sillä ei kai ole oikein, että yhteiskunta laitetaan maksamaan osa työntekijän toimeentulosta?

Ruotsin ja Norjan suurempaa talouskasvua selitetään sillä, että nettomaahanmuuton ansiosta niiden työikäisen väestön määrä kasvaa. Ensimmäinen ongelma tässä selityksessä on, että myös Tanskan työikäisen väestön määrä pienenee Suomen tapaan, mutta talouskasvu siellä on Ruotsin ja Norjan tasolla. Toiseksi öljyrikasta Norjaa ei tunnu kovin mielekkäältä verrata Suomeen. Mutta jos väitetään Norjan tulevan talouskasvun johtuvan maahanmuutosta, niin silloin kannattaa selvittää paljonko Norja on hyötynyt maahanmuutosta? Norjan tilastokeskus on laskenut maahanmuuton vaikutuksia ja saanut tulokseksi, että ei-länsimaalainen maahanmuuttaja maksaa Norjalle 500 000 euroa elämänsä aikana, itäeurooppalainen 100 000, ainoastaan Länsi-Euroopasta tulleiden maahanmuuttajien elinkaarikustannukset menevät 100 000 euroa plussan puolelle.

Koska ruotsissa on niin paljon maahanmuuttajia ja Ruotsin maahanmuuttopolitiikkaa on kritisoitu paljon, niin saattaa herätä epäilys ovatko kriitikot sittenkin väärässä? Ruotsissa on kuitenkin vain miljoona kehitysmaalaista kymmenen miljoonan kansasta. Vertailukohtana Jenkeissä väestöstä on 13 prosenttia heikosti integroituvaa mustaa ja silti se on noussut maailman rikkaimmaksi valtioksi. Mutta mitä enemmän kehitysmaalaisten määrä Ruotsissa nousee sitä enemmän maa alkaa muistuttamaan kehitysmaata. Vertailun vuoksi mustien ja valkoisten prosenttiosuuden ovat Etelä-Afrikassa toisinpäin ja siitä on tullut täysi kehitysmaa. Jos puolet Ruotsin työttömistä on maahanmuuttajia, joiden työttömyysprosentti on 21.4, vastaavasti kantaväestöllä se on 4.7, voisikohan tästä tehdä johtopäätöksen ettei ruotsin parempi taloudellinen tilanne johdu ainakaan maahanmuutosta?

Ruotsin parempi taloudellinen kehitys johtuu ainakin osin eurosta, sillä ennen eurokriisiä Suomen ja Ruotsin taloudet olivat lähes tasoissa, mutta talouskriisissä Ruotsin kruunun arvo laski, joka sai Ruotsin viennin vetämään ja näin Ruotsi meni taloudellisesti menojaan. Ruotsilla on myös paljon Suomea laajempi elinkeinorakenne.

 

Subscribe
Notify of
guest
80 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
T
T
16.2.2021 07:26
Vastaa...  Sakari Rajamäki

Ei ole pulaa työvoimasta, on vain pulaa halpatyövoimasta.
Maksetaanko ulkomaalaisille samaa palkkaa kuin suomalaisille? Kyllä, mutta markkinataloudessa hyödykkeen hinta määräytyy kysynnän ja tarjonnan mukaan. Kun työvoiman määrä kasvaa, sen arvo markkinoilla laskee.

Ratt Wailer
Ratt Wailer
16.2.2021 13:08
Vastaa...  T

On pulaa veroja maksavasta halpatyövoimasta. Halpaduunareita meillä on enemmän kuin tarpeeksi, eivät vaan kanna korttaan kekoon. Ymmärtäähän sen, tee paskaduunii paskapalkalla niin haluatko siitä vielä maksaa verotkin? Maksatko veroja vai vuokran ja ruoan?

ZzZ
ZzZ
17.2.2021 11:41
Vastaa...  T

Juuri tähän perustuukin ammattikoulutuksen voimaksa heikentäminen. Tällätavoin laitetaan suomalaiset enemmän samalle viivalle raketti-insinöörien kanssa ja saadaan paarialuokan työntekijäryhmä jonka palkkaa voi polkea. Sanni Grahn-Laaksonen sen aloitti ja nykyinen vasemmistoministeri jatkaa. Surkeinta on etti vasemmistopuolueiden äänestäjät ymmärrä vedätystä.

rellinen
rellinen
16.2.2021 11:52
Vastaa...  Sakari Rajamäki

Kommareitten liikkeelle laskemaa luikuria nämä puheet ”työvoimapulasta”.
Tarkoitus on siten vain edistää mamutusta ja mokutusta, jotka eivät ole muuta kuin maanpetoksellista länsimaalaisen yhteiskunnan romuttamiseen(beirutisointiin) tähtäävää yhteiskunnallista terroria.
Työvoimapulasta länkyttämällä saadaan myös yrittäjiä ja ”porvareita” tarttumaan syöttiin(sujauttamaan hirttoköysi kaulaansa, jonka kommarit heille tarjoilevat) ”maahanmuuton itseisarvollisuudesta ja kyseenalaistamattomasta ihanuudesta”.

Anteri Salkio
Anteri Salkio
17.2.2021 12:27
Vastaa...  Sakari Rajamäki

Tukipaketin välikysymyskeskustelussa taisi joku kansanedustaja sanoa jotenkin näin ”ilman tätä tukipakettia Suomessa ei olisi maataloustukia”.
Tuosta voisi päätellä, että EU kiristää Suomea tulonsiirtounioniin Kepun avulla. Sehän on kuin gangstereille maksettava suojeluvero !
Kyllä se maataloustukien maksamisen oikeuskin lopulta päättyy sitten kun pihanurmikot joudutaan kääntämään perunapalstoiksi 1950-luvun malliin.

Ellu ja kanat
Ellu ja kanat
17.2.2021 22:23
Vastaa...  Sakari Rajamäki

Vuosien 1945-50 syntyneiden suurien ikäluokkien ikä on 70-75 v ja epäilenpä, että suuri osa suurista ikäluokista ei ole enää elossa 2030-2040 ja eläköityessään heiltä on jäänyt muitakin kuin noita valtion suojatyöpaikkoja. Tosin talouden kiristyessä yritykset harkitsevat tarkkaan kannattaako sijoittaa työntekijään vai automatisaatioon ja teknologiaan. Itse en palkkaisi, jollei työntekijä tuo lisäarvoa ja tuloja yritykseen, peukalonpyörittäjiä on ollut ihan liikaa. Jos palkat poljetaan tätä vauhtia, kuten taksiliikenteessä ja sen tuottamissa palveluissa, arvatkaa ketkä jäävät jäljelle ns. töihin ja samalla tukien varaan…

Mutta

Maailma muuttuu nopeasti ja toimenkuvia katoaa ja uusia tulee tilalle, jossain vaiheessa havahdutaan taas, että digitalisaatio ei toimikaan ihan kaikissa töissä, käsitöitä aletaan arvostamaan, puuseppiä, jne. ja ihmiset haluavat laatua kaaoksen keskelle, muuttavat kuten nyt jo on nähtävissä väljempiin asuntoihin kauemmas keskustoista, kaupungeista. Siitä iso kiitos koronan nopeuttamalle digitalisaatiolle, kun moni huomasi ne hyvät puolet ja tajusi, että ei ole pakko istua tuntikausia ilmansaasteita hengittämässä aamu- ja iltaruuhkissa. Voi myös kasvatella omat puhtaat luomutomaatit ja nauttia aamukahvinsa kaikessa rauhassa ja paneutua etätöihin kaikessa rauhassa.

Visionäärit ovat pihalla, eivät suomalaiset halua ahtaisiin koppeihin kaupunkeihin asumaan. Sellaisia ovat uudet asunnot nykyään, ikkunan pesukin hoituu yhdellä käden heilautuksella.

Terveiset maallemuuttajalta, joka kohtapuoliin karistelee ankean Espoon pölyt nurkista ja häipyy vihdoin kivempiin maisemiin. Miksi? Koska haluan ja koska voin. 🙂

Fatwantarkistaja
Fatwantarkistaja
16.2.2021 00:28

Menisin Sirkka-Sakarin agendan perässä. Haalitaan kaikki kehitysmaalaiset, niin on ainakin työvoimaa ja ennennäkemätön innovaatioiden tulva, aivan kuten kehitysmaissa tällä hetkellä on. Meillä on tilaa, koska kaikki keharit mahtuvat Inarinjärven jäälle jöpöttämään.

100% totuushan on se, että muslimiin sijoitettu euro palaa lähes tuplana takaisin. Lasketaanpa hieman. 2 000 000 000 muslimia, joista jokaiseen sijoitetaan 10 000€ vuodessa. Paljonko se tekee? 80 000 000 000 000€ kahden vuoden välein. Sammon taonta on nykypäivänä näin helppoa. Mikä puolue ottaisi kopin ja johdattaisi Uus-Suomen aivan järkyttävän paratiisimaiseen hyvinvointiin? Äänestän sitä.

Päättäjämme valitettavasti ovat mitä ovat, eivätkä osaa ala-astetason laskutehtäviä. Tilanne on katastrofaalinen, eikä kukaan lupaa pelastusta. Paitsi meikä, mutten ole päättäjä, olen Messias.

ettekö usko
ettekö usko
16.2.2021 02:31
Vastaa...  Fatwantarkistaja

Näin se on. Luotettavan YLE:n ”tiedetoimittaja” Anniina Wallius kertoi tästä jo aiemmin.
On kuin laittaisit ruletissa kaikki punaiselle, ja voitat joka pyöräytyksellä. Suomalaisetkin ovat siis jo netonneet miljardeja kehareitten ansiosta pelkästään viimeisen viiden vuoden ajalta, ja kohta on valtiokin velaton.

yle.jpg
Tehdäänkehitysmaayhdessä
Tehdäänkehitysmaayhdessä
16.2.2021 06:54
Vastaa...  ettekö usko

😆

Suomi Finland
Suomi Finland
16.2.2021 11:06
Vastaa...  ettekö usko

Sanoisin, että annetaan Anniina Walliukselle vielä mahdollisuus. Hänhän on vain tehnyt uutisen siitä, että muuan suvakko Philippe Legrain on ’pakolaisten’ vaikutuksista kansantalouksille sanonut.

Jos hän on oikea vastuuntuntoinen tiedetoimittaja, hän kenties käy kysymässä ihan jo lähivuosien aikana Philippe Legrainilta, että osoittautuiko hänen arvionsa oikeaksi.

Ja tietenkin tämä kyseinen herran Legrain täytyy haastaa ja katsoa puhuuko äijä täyttä paskaa ja jos puhuu, niin tämän voisi tuoda sitten kansalle julki.

Lainaus:
”Raportissa on myös useita esimerkkejä aiemmista suurista väestönsiirtymistä, ennen muuta 800 000 ihmisen asuttamisesta Yhdysvaltoihin Vietnamin sodan jälkeen. Nyt muutamia vuosikymmeniä myöhemmin Yhdysvaltain vietnamilaisilla talouksilla on paremmat tulot ja vähemmän työttömyyttä kuin kantaväestöllä.”

Ei saatana soikoon… unohdetaan koko juttu. Tuskin tuosta mitään tulee — sokea taluttaa sokeaa.

Kansallismielisyys on pop
Kansallismielisyys on pop
16.2.2021 11:36
Vastaa...  Suomi Finland

Toi on nyt vähän lapsellista, ei se akka tietenkään käy Philippeltä mitään kysymässä ja kaikkihan, joilla on aivot ja silmät päässä näkee sen, että uutinen on täyttä pashaa.

Muistan nähneeni ko uutisen, joskus 5v sitten ja tajusin silloinkin heti, että miinusmerkki jäänyt voiton edestä pois, ja sen tajus varmaan moni muukin.

Anniina Wallius on vain aivoton toimittaja, totaalinen vesipää, ei siinä sen kummempaa.

Suomi Finland
Suomi Finland
16.2.2021 13:24

Potkuthan siitä saisi, jos Philippeltä menisi mitään päivityksiä kysymään. Irtisanomisperusteita kysyttäessä se olisi varmaan luokkaa: ’menit sitten kyseenalaistamaan totuuden ja asetit mr Legrainin hankalaan positioon’.

Vietnamilaiset ovat todellakin voineet olla USA:lle hyvä maahanmuuttajaryhmä. Virallinen totuus esittää, että jos vietnamilaiset ovat olleet hyvä maahanmuuttajaryhmä, niin silloin sitä ovat kaikki muutkin. Ryhmien välille ei voida tehdä minkäänlaista laadullista erottelua virallisella tasolla.

Jos sellaiset laadulliset erot ovat olemassa ja tiedetään kyllä, että ryhmä a on parempi kuin ryhmä b, niin kyllä pravda tasolla on niin, että sitä ei sovi sanoa ääneen.

Eli kehitysmaamuslimit eivät ole sen huonompia kuin vietnamilaiset.

Asioiden täytyy mennä todella huonolle tolalle, ennen kuin pravda alkaa vapisemaan. Tanskassa on taidettu jo ylittää tällaiset kynnykset, kun asiasta on puhuttu ääneen laajemmalla rintamalla kuin mitä esim Suomessa ovat perussuomalaiset.

Kehitysmaissakin on koulutettua fiksumpaa väkeä, mutta kyllähän se on selvä, että jos tarkastellaan koko ryhmää, niin kyllä niitä siirtolaisia kannattaisi ottaa ennemmin Vietnamista kuin kemumaista.

intersektionaalinen antikorrektisti
intersektionaalinen antikorrektisti
16.2.2021 22:05
Vastaa...  Suomi Finland

Kaakkois-Aasian kansat sopeutuvat paremmin kuin afrikkalaiset kenties siksi, että heidän kaukaisten esivanhempiensa levittäytyminen kohti itää on suosinut tai karsinut ihmisten ominaisuuksia sitä mukaa kun vaelluksella on tullut vastaan uusia tilanteita. Luonnonvalinta siis toimii.
Siitäkin voi päätellä jotakin, kun Afrikan viidakoista ei löydy muinaisten suurkaupunkien ja temppelien raunioita läheskään samassa määrin kuin Aasian viidakoista

Missä ne rahat viipyy?
Missä ne rahat viipyy?
16.2.2021 11:31
Vastaa...  ettekö usko

2015 sijoitettujen satsauksien voittoja vielä odotellessa.

Suomi Finland
Suomi Finland
16.2.2021 14:13

Kyllä ne voitot ovat jo olemassa ja ovat ihan oikeiden olemassa olevien ihmisten pankkitileillä. Jos sinulla olisi ollut vastaanottokeskus, niin sinunkin tilisi olisi pullollaan rahaa.

On erehdys kuvitella, että voitot näkyisivät kuitenkaan hyvinvoinnin lisääntymisenä, mitä tulee koko kansaan.

Ja siinä onkin pitkälti syy sille, että me asiasta vittuuntuneet täällä kirjoittelemme.

Kun maamme tekee tappiollisen satsauksen muun kuin oman kansan hyvinvointiin, se lisää kansamme huono-osaisten pahoinvointia sekä suurentaa heidän joukkoaan.

Ämmät pilaa tän maan
Ämmät pilaa tän maan
16.2.2021 11:29
Vastaa...  Fatwantarkistaja

Ämmät menee tunne edellä, kun järkeä ei yksinkertaisesti ole. Osa myös kannattaa anarkiaa ja sekasortoa, jota tämä maahanmuutto hyvin lopulta edistää ja sitten on tietysti se ämmien internationaali -osasto.

imbesillit
imbesillit
16.2.2021 12:35

Ajatuslihas jäykkänä ja kosteana katselee Maailmaa, niin kaikkein typerimmät naiset tekevät.
On silti fiksujakin, onneksi.

Yksi Meistä
Yksi Meistä
16.2.2021 02:05

Suuret ikäluokat on ollu jo 10 vuotta eläkkeellä tai haudassa.

Anonyymi
Anonyymi
16.2.2021 08:26
Vastaa...  Yksi Meistä

Aivan. Tuliko työvoimapula? No, ei tullut. Julkinen sektori on jatkanut kasvuaan eikä vähiten maahanmuuttosektorin osalta ja siksi maahanmuuton ylistyslaulua kuullaan yhä useamman suusta. Kaikilla on kuitenkin se oma pärjääminen etusijalla. Ja kun entisistäkin tänne haalituista moniosaajista on 42 000 työttömänä, on täysin järjenvastaista haalia tänne lisää.

Johtuuko Ruotsin parempi taloustilanne maahanmuutosta? Rohkenen epäillä, mutta ehkä ovat saaneet sinne hyviä investointeja ulkomailta ja sitä huippuporukkaa. Paikallisen sopimisen puute ja kuoliaaksiverottaminen ei houkuttele Suomeen muita kuin kantaväestön siivellä eläviä. Siitä ei menestystarinaa synny.

Uskomatonta
Uskomatonta
16.2.2021 02:12

Aivan yhtä naurettavaa kuin YLE propaganda tuosta EU paketista. Ihan piti kehua, kun menee ”Suomen 2,7 saamat miljardia”, no mihin muuhun kuin korottamiseen, ilmastopelleilyyn yms.. ihan yllättäen. Vaikka koko paketti oli persnettoa todellisuudessa.

Kyllä sekin tiedetään, mitä on tuo työperäinen maahanmuutto oikeasti. Vihervasemmisto tuhoaa Suomen kovalla vauhdilla.

Lisäksi viikonvitsi oli se, että Sanna Marin suosituin presidentti ehdokas, kansan mielestä. Kolmantena Haavisto. Uskoo kuka haluaa. Tosin Olli Rehn toisena. Rehn on näistä ehdottomasti paras ehdokas. Jollain kassatyttö Marinella ei mitään. Mikä näkyy pääministerin työnjäljessä aika hienosti. Haavistoa turha enempää selitellä. Että miksi on kanssa surkea vaihtoehto.

Uskomatonta
Uskomatonta
16.2.2021 02:13
Vastaa...  Uskomatonta

Korjaus siis kotouttamiseen kanssa, noista 2,7 miljardista eurosta.

Tehdäänkehitysmaayhdessä
Tehdäänkehitysmaayhdessä
16.2.2021 06:58
Vastaa...  Uskomatonta

Vaihtoehtona on valita kuppa , kolera ja ebola. Minkä otatte? Ei hätää, ameeriikan malliin TietoDominator valitsee haitallisimman.

Fatwantarkistaja
Fatwantarkistaja
17.2.2021 00:09

Kahdesta pahasta valitse molemmat. Kuulemma vanha venäläinen sananlasku.

Anonyymi
Anonyymi
16.2.2021 08:29
Vastaa...  Uskomatonta

Rehnille miinuksena taannoinen yritys saada Turkki EU:hun. Taitaa olla myös liittovaltion miehiä.

iskurityöläinen
iskurityöläinen
19.2.2021 22:51
Vastaa...  Anonyymi

Rehn olisi halunnut koplansa kanssa liittää koko pohjois-afrikan eu:hun mutta ei jostain syystä onnistunut.

Kukavaan
Kukavaan
16.2.2021 02:38

Työikäisten määrä ei ole järkevä mittari. Työllisten määrä olisi jo parempi. Vielä parempi olisi nettoveronmaksuun pystyvien työllisten määrä.

Välttämättä afrikkalaisia mustia ei tarvitse työllistää Suomessa. He voivat työllistyä Afrikassa koodaamalla, tekemällä avaruusraketteja, lääketieteellisiä tutkimuslaiteita ja muita korkea teknologian tuotteita. Etuna olisi, että heidän työnsä tulosten viennillä saavutettu hyvinvointi jäisi Afrikkaan.

kaarnalaivan kapteeni
kaarnalaivan kapteeni
16.2.2021 13:30
Vastaa...  Kukavaan

Tuon suuntaista pitäisi tehdä oikeastikin, sillä muutoin miljardin ihmisen väestönlisäys vuoteen 2040 mennessä uhkaa tuottaa satojen miljoonien ilmastopakolaisuuden paljolti kohti Eurooppaa.
Teknologian supervalta Kiina on ollut kymmeniä vuosia aktiivinen erityisesti Afrikassa.
Mikäli risumajakulttuureissa olisi henkistä potentiaalia, niin kiinalaisia (aurinkoenergialla toimivia) koodaribusseja viilettäisi nyt pitkin poikin savannia.
Onko sellaisia näkynyt ?

Fatwantarkistaja
Fatwantarkistaja
17.2.2021 00:35

Tuota itsekin ihmetellyt, että väestöräjähdys – joka tapahtuu juuri nyt – aiheuttaa ilmastopakolaisuuden, joka toki on meidän kaikkien syytä, mutta eniten suomalaisten, jotka kulutamme eniten (muka). Jos sosiaaliturvamme olisi säkki riisiä ja matkalippu kodittomien majalle, kukaan tuskin puhuisi meille ilmastosta ja ihmisoikeuksista. Kukaan ei todella olisi pakenemassakaan ilmastoa tänne. Näillä voi jokin yhteys olla…

En ole sosiaaliturvaa vastaan. Sitä vastaan olen, että se kuuluu savanneilla rynkky kädessä norsua jäljittävälle villille ihan yhtä lailla. Kohta sen älypuhelin soi ja toinen mokoma selittää innoissaan kuinka Suomessa asuminen, ruoka ja kaikki muukin on ilmaista, paitsi netti.

Last edited 17 days ago by Fatwantarkistaja
Woah
Woah
16.2.2021 03:23

Mitä maahanmuutto auttaa Suomen työvoiman saatavuuteen. Muutama keba paikka saattaa ilmestyä, mutta ei niistä verotuloja tule. Lisää kyllä työllisyyttä tulkkien, kielenkääntäjien, sosiaalitanttojen, lakipuolen, maahanmuuttovirkailijoiden ym. puolella. Näistä ei ole tavalliselle veronmaksajille kuin verojenkorotuksia ja vyönkiristystä tiedossa.
Niin ja kokemusasiantuntijoiden armeijan määrä kasvaa pääkaupunkiseudulla ja kalliiden pukujen menekki on taattu ja helsinki saa lisää tuloja lisääntyvien sosiaaliavustusten muodossa kun valtio syytää lisää rahaa tähän. Tämä on Wanhasen viimeinen kostoretki AY-liikettä vastaan ja haluaa nimensä historiaan sen arkun naulaamisessa.
 

Anonyymi
Anonyymi
16.2.2021 08:34
Vastaa...  Woah

Yhä naurettavampana alkavat muistua mieleen poliitikkojen puheet uusista Fazereista ja Sinebrychoffeista, mutta antakaamme heille anteeksi, sillä he eivät tienneet mistä puhuivat. Tällä järjenjuoksulla tätä maata kuitenkin johdetaan. Nykyiset maahanmuuttajat muslimimaista työllistävät korkeintaan joitakin sukulaisia vuoron perään, että saadaan tauotta starttirahat juoksemaan.

turveviinuri
turveviinuri
16.2.2021 14:54
Vastaa...  Anonyymi

Lopetin Hesarin tilauksen kun sen pääkirjoituksissa oli juuri noita vertauksia samaan aikaan kun 30000 migrimatua läpsytteli Suomeen.
Mietin silloin vain sitä että kukanhan nuokin mainokset oli maksanut.

Fatwantarkistaja
Fatwantarkistaja
17.2.2021 00:42
Vastaa...  Anonyymi

Mahdollisesti uusi Fazer on jättänyt juuri sinun ovesi taakse yllätyssuklaat. Nyt täytyy vaan tuotteistaa tämä innovaatio ja markkinoida. Koffin kanssa saatava kamelinkusi käymään ja pulloon.

Sherlokki suvakko
Sherlokki suvakko
16.2.2021 06:25

EVA:n ekonomisti Sanna Kurrosen mukaan Suomen pitäisi tuplata nykyinen työperäinen… Niin, nimenomaan sellaisia muuttajia jotka osaa, tekevät ammattiaan vastaavaa duunia ja maksavat veronsa. Miks pitää kusettaa tavan tallaajaa sanallisella kikkailulla, varastaen persujen slouganin. Sanois nyt Sannat suoraan ja rehellisesti, että halutaan lisää matuja rikastuttamaan meidän umpisurkeaa dna ta ym ym blaa blaa, voi vitun saatana!

Anonyymi
Anonyymi
16.2.2021 08:37

Suomen DNA korjataan sukurutsalla ja yhteiskunta naisvihamielisellä raiskauskulttuurilla. Onneksi Suomella on näin viisaat päättäjät! 😤

kaarnalaivan kapteeni
kaarnalaivan kapteeni
16.2.2021 13:54

Nuo Sannat kyllä tietää sen, että tänne koleaan veroperiferiaan on poikkeuksellisen vaikea saadaa suuria määriä sellaisia työntekijöitä jotka maksavat nettoveroja.
Joudutaan ottamaan niitä jotka suostuvat tulemaan, koska on menty allekirjoittamaan joitakin pakolaissopimuksia yms.
Jos ja kun on olemassa suomalaisia työttömiä vaanivia kannustinloukkuja, niin ulkomailta tullut halpatyövoima putoaa ennenpitkää samoihin loukkuihin.
Ensin pitäisi poistaa kotimaiset kannustinloukut ja vasta sitten katsoa paljonko ulkomaista työvoimaa tarvitaan. Taitaa vaan olla poliitisesti mahdotonta, eli kiville mennään.

Big l
Big l
16.2.2021 06:48

Jos afrikkalaiset on niin kovia tekeen töitä, ja varsinaisia innovaattoreita niin miksi afrikka on vaan ja ainoastaan kehitysmaata ja sotaisaa sekasortoa, köyhyyttä, pahoinvointia ja paskaa? Vai onko syynä rasismi. Ei luulis muun maailman tarvitsevan lykätä 80-100 miljardia kehitysapua kansoille joita me muka tarvitaan pitään yllä kehitystä… Tietty jos kehitys täytyy olla negatiivista niin sen nuo kehitysmaalaiset osaa kyllä… Muuttaa mistätahansa paikasta kehitysmaatyyppisen paskapaikan

Ratt Wailer
Ratt Wailer
16.2.2021 13:34
Vastaa...  Big l

Koska RASISMI! Ilman valkoisen miehen rasismia niin Afrikka olisi ollut edistyksellinen edelläkävijämaa jo tuhansia vuosia!

turveviinuri
turveviinuri
16.2.2021 15:17
Vastaa...  Ratt Wailer

Valkoinen mies on yrittänyt huseerata Aasiassa ihan samalla tavalla mutta paljon huonommalla ”menestyksellä”, eli tuo rasismi on vain tekosyy.

Keskeinen syy Afrikan takapajuisuuteen lienee se että tropiikin kuumuudessa ei ole jaksettu tehdä asioita niin paljoa kuin pohjoisessa eikä toisaalta ole jouduttu varastoimaan ruokaa ja rakentamaan asumuksia pitkiä pimeitä pakkastalvia varten.
Ympäröivä luonto sanelee ihmisen tekemiset ja kulttuuri syntyy jonkin asian toistuvasta tekemisestä.

Taavi Attenporo
Taavi Attenporo
16.2.2021 15:25
Vastaa...  turveviinuri

Havumetsävyöhykkeellä on myös hyvin vähän ihmisille vaarallisia eläimiä verrattuna tropiikkiin

Yakuza78
Yakuza78
16.2.2021 07:19

”Lisäksi sisäministeriön raportissakin mainitaan, että automaatio tulee vähentämään työpaikkojen määrää tulevaisuudessa.”
VNK:n ennakointi-, arviointi- ja serlvityssarja vuosimallia 2018. ”Robotisaation ja automatisaation vaikutukset Suomen kansantalouteen 2030” sivu 88.
”Kokonaisuutena arvioimme, että automatisaation ja robotisaation ansiosta kokonaistyöllisyys tulee kasvamaan ja osaltaan tukee suomalaisen hyvinvointiyhteiskunnan säilymistä.”

Itse väittäisin että jälkimmäinen pohjautuu ihan oikeasti tutkittuun tietoon ja sen on tehnyt ihmiset jotka osaavat asiansa. Suomen sisäministeriöön en välttämättä luottaisi. Tuo sisäministeriön tekele vaikuttaa olevan viherpunaan kallistuvien maailmanparantajien lentävien ajatusten juoksua ja vaikuttaa siltä että kompetenssi tuota ”raporttia” luotaessa on loppunut kesken.

Mielestäni vaikuttaa siltä että kyseisen työryhmän osaaminen ei riitä arvioimaan työvoiman tarpeita.

Sakari Rajamäki
Sakari Rajamäki
16.2.2021 09:51
Vastaa...  Yakuza78

Olen eri mieltä. Ei sisäministeriön raportti ole ainoa taho, joka kertoo työpaikkojen määrän vähenemisestä. Tietysti syntyy myös uusia uusia työpaikkoja automaation ansiosta. Mitään vaikkapa kaupankassoja, joiden määrä vähenee kaiken aikaa automaatti kassojen takia. Tietysti samalla tulee uusia työpaikkoja, koska jonku täytyy huoltaa niitä automaattikassoja. Mutta näiden määrä on huomattavasti pienempi.

Sakari Rajamäki
Sakari Rajamäki
16.2.2021 19:52
Vastaa...  Yakuza78

Tuossa puhutaan arviosta, mutta Ari Ojapelto on oikeasti tutkinut paljon teknologian kehitysta työpaikkojen määrään ja tullut johtopäätökseen, että se vie huomattavasti enemmän työpaikkoja kuin tuo. Ojapelto on kirjoittanut aiheesta kirjan ja hän on muutenkin paljon kirjoitellut siitä miten tegnologian kehitys vähentää työpaikkojen määrää kokoajan.
http://ariojapelto.blogspot.com/2011/08/teknologia-vie-tyopaikat-lopullisesti.html

Ps. Kyllä valtionvarainministeriön raporti todellakin vaikuttaa tekeleeltä, mutta siihen he ovat sattuneet siteeramaan hyviä lähteitä kun kertovat automaation vievät työpaikkoja.

Fatwantarkistaja
Fatwantarkistaja
17.2.2021 00:53
Vastaa...  Sakari Rajamäki

Jos Suomi olisi kehityksen kärkimaa, työllisten määrä saattaisi hyvinkin lisääntyä, vaikka se maailmalla laskisikin. Vientiä ja juttuja. Tästä rakennetaan kehitysmaiden kärkeä tällä hetkellä, joten unohdetaan koko homma.

seant
seant
16.2.2021 07:31

Miksi Ruotsissa on mennyt paremmin, yksi suuri syy on lakkoilu, sillä viimeisen 10 vuoden aikana lakkoja oli Suomessa 218 ja Ruotsissa 8 työpäivissä n. 10 kertaa enemmän.
Toinen on ns. perintö eli kuolema vero eli Suomesta puuttuu esim. isot perheyritykset, perintöverojen takia yleensä firma menee myyntiin esim. ruotsalaiset on viime aikoina niitä ostaneet.Myös he pystyvät painamaan omaa rahaa sanoi keskuspankin johtaja äskettäin.
Mutta Ruotsi tulee menemään kovaa vauhtia alaspäin suurin syy, kuten Volvokin sanonut ettei saa osaajia turvattomuuden takia, jonka hyvin osoittaa. Juuri ilmestynyt rikollisuus Euroopan maissa Ruotsi on Ukrainan jälkeen toisena, Suomi on sijalla 37 rikosindeksi on n. puolta pienempi ja turvallisuusindeksi kolmanneksen suurempi. Saati nuorten juuri ilmestynyt kyselly, jossa n. puolet nuorista pelkää rikoksen uhriksi joutumista ja joutuu tarkkaan miettimään missä kulkee ulkona.
https://www.numbeo.com/crime/rankings_by_country.jsp?title=2020&region=150

Särmääjä
Särmääjä
16.2.2021 08:00

Eihän Suomen tarvi mitään hyötyä niinkun ei EU tukipaketissa tai kehitysavuissakaan. Pääasia että muut hyötyy niin suvakeille tulee hyvä mieli.

Anonyymi
Anonyymi
16.2.2021 08:42
Vastaa...  Särmääjä

Ja julkinen sektori palkkaa lisää avustusporukkaa, koordinaattoreita, sosiaalivirkailijoita, opettajia yms., joita ilman nykyisenlaista maahanmuuttoa ei tarvittaisi ollenkaan. Kalliiksi tulee, mutta onhan se niin ihanaa, että ei haittaa ja rahaa on!

soppajonottaja
soppajonottaja
16.2.2021 08:20

Jokaisen kansallisvaltion väestö voidaan jakaa eri luokkiin asteikolla joka alkaa rutiköyhistä ja päättyy rikkaisiin,
Kehitysmaissa on viime vuosikymmeninä tapahtunut siirtymää alkupäästä keskemmälle, mutta on luultavaa että väestönkasvu ja ilmastonmuutos tulevat siellä aiheuttamaan voimakasta siirtymää jälleen kohti asteikon alkupäätä.
Kehittyneisiin maihin suuntautuva kokonaan tai osittain tukea vaativa maahanmuutto lisää köyhyyttä ja pitkällä aikavälillä julkisten palvelujen vähenemistä. Alistus- ja klaanikulttuurien voimistuminen aiheuttaa sitten vielä ihan omat yhteiskunnalliset rasitteensa.
Uskokaapas nyt mokuttajapuolueet, oleskeluperäinen maahanmuutto ei muutu työperäiseksi termeillä kikkailemalla.

Kalle Tiihonen
Kalle Tiihonen
16.2.2021 09:27

Meillä on n. 650 000 henkilöä palkattuna verovaroista. Turhia virkamiehiä turhissa virastoissa. Vähennetään heitä esim. puoleen. Sieltä saadaan populaa tekemään oikeita töitä. Ongelmana on vain palkanmaksajien puute. Ei tämä maa innosta riskin ottoon/yrittämään. Ärsyttävintä on se, kun nämä kutsuvieraitten haalijat eivät itse osallistu taakanjakoon (verovaroilla eläviä).

Pasi Vello
Pasi Vello
16.2.2021 09:57

Yhdysvallat on noussut maailman rikkaimmaksi valtioksi dollarin asemaa maailmanvaluuttana hyväksikäyttämällä ja vaalimalla omaa dollari-imperiumiaan asevoimin. Sitä kutsutaan imperialismiksi ja sillä ei ole oikeastaan mitään tekemistä ”paleokonservatiivisen” – eli ”oikean” talouden ja kapitaalin kertymisen kanssa. Nykyinen länsimainen talous on täydellinen MYYTTITALOUS, jonka savijalat kestävät toistaiseksi … mutta kuinka pitkään ?

asiasta kiinnostunut.
asiasta kiinnostunut.
16.2.2021 11:14

https://www.youtube.com/watch?v=1H4byTP1q9s

Tässä Kokoomustaustainen rikollinen kertoo ulkomaisen työvoiman tarpeesta vuodelle 2019. Jokainen voi tehdä nyt omat arviot siitä, että pitikö asiantuntijoiden ennustukset paikkansa.

Haastattelu on tehty lokakuussa 2008

Admin Pt-media
Admin
16.2.2021 11:24

testi

Anna-Maria Korhonen
Anna-Maria Korhonen
16.2.2021 11:47

Olen miettinyt sitä, voiko takana yksinkertaisesti olla suurvaltojen, kuten USA ja Saksa, ihailu ja ehkä mielistely. Molemmilla maailmansotien jälkeinen talouskasvu tapahtui teollisuusvetoisesti. Liukuhihnatyöhön kelpasi heikosti koulutettu ja älynlahjoilla kukoistamatin kehitysmaiden ja kehittyvien maiden väestö. Vastaavasti työ ja tilaisuus päästä ryysyistä rikkauksiin muodostivat Latinalaisen Amerikan ja Saksan kohdalla pääasiassa Turkin kansalaisille vetovoimatekijän. Talouden rakenne ja maantieteelliset olosuhteet Pohjoismaissa ovat erilaiset. Täällä yli 2/3 BKT:sta on palveluja, eivätkä Pohjoismaat kykene kilpailemaan esim. Saksan tai Ranskan kanssa ja synnyttämään työpaikkoja teollisuusaloille. Palvelualojen työ taas edellyttää työvoimalta kielitaitoa, jonkinlaista koulutusta ja asiakaspalvelutaitoja, joissa etenkin Pohjoismaissa sukupuolten välinen tasa-arvo tulee ottaa huomioon. Maahanmuuton vetovoima täällä perustuukin ennen muuta sosiaaliturvaan.

Raketit tulee, raketilla karkuun?
Raketit tulee, raketilla karkuun?
16.2.2021 12:04

Kun jo nyt kaikki menee suurin piirtein pieleen matutuksen suhteen niin miten käy sitten kun se todella iso ryntäys alkaa esim. Afrikasta?

Onko kukaan tehnyt asiallista, realistista ennustetta?

Big l
Big l
17.2.2021 10:40

Länsimaalaiset eli ihmiset muuttaa afrikkaan ja jättää keharimaalaiset tänne tuhoaan kaiken… Siinä kun rullahuuli ja karvaranne ihmettelee että miks kaikki on tuhoutunu eikä ketään oo jakamassa rahaa. Sillävälin ihmiset, eli valkoihoiset länsimaat on rakentanu afrikasta lämpimän mukavan hyvinvointiyhteiskunnan… Jonne ei kikkarapäät eikä karvaranteet enään pääse… Suvakit kun jäi uppoavaan laivaan

Paavo- nyckelring❗️👍
Paavo- nyckelring❗️👍
16.2.2021 12:11

Tämähän on ilmetty Pa(r)ta-Paavo:

https://www.sellpy.se/item/bidF3OFkxx/nyckelring-guldfargad

”Ei parta pahoille kasva, turpajouhet joutaville”

ahneet perkeleet
ahneet perkeleet
16.2.2021 12:33

Kehitysmaalaisten Suomeen laivaaminen on monellakin tapaa huono asia, sen sijaan kokoomusäänestäjät voisivat itse lähteä sinne kehitysmaihin sen halvan työvoiman perässä.

Ratt Wailer
Ratt Wailer
16.2.2021 13:05

Se on jännä miten työIKÄISTEN ja työTEKIJÖIDEN määrä on valtion mukaan tasan sama asia. Ensimmäinen on deaktivoitu, perseellään istuva huomattava kuluerä. Toinen on se joka tätä maata, ja koko maapallon taloutta, pyörittää. Turha tänne on työikäisiä chillailemaan tuoda, johan se on nähty miten siinä käy. Luvut ovat karmeaa luettavaa, perseillään istuvat tännä kuulumattomat chillaajat maksavat meille muille ihan helvetisti ja se näkyy joka paikassa. Hinnat nousee, palvelut huononee, kaikki menee päin vittua. Ja VAIN noitten loisten takia, sen tietävät jokainen joka ei eduskunnassa istu.

Admin Pt-media
Admin
16.2.2021 14:26

Testos

Suomi Finland
Suomi Finland
16.2.2021 17:21
Vastaa...  Admin Pt-media

teroni?

Eräs-sanan synonyymi on muuan (t. muudan), esim. muuan mies ’eräs mies’, päivänä muutamana ’eräänä päivänä’. (Ks. kielenhuoltoa*.)

Muuan-pronominilla on poikkeukselliset vartalot: konsonanttivartalo muuat-, vaihteluton vokaalivartalo muutama-:

YKSIKKÖ MONIKKO
NOMINATIIVI muuan muutama+t
GENETIIVI muutama+n muutam+i+en (t. muutama+in)
PARTITIIVI muuat+ta muutam+i+a
muutama+a

Admin Pt-media
Admin
16.2.2021 17:47
Vastaa...  Suomi Finland

Niin, olipa vittumainen kielioppikeikistely illan kuluksi (hymiö).

Muuan mies olisi monikossa muuat miehet. Eikö genetiivi olisi siten muuan miehen ja monikossa muu`ien miesten? Eihän se noin voi olla. Eräiden miesten, mutta siinä jotenkin karkaa se ”muuan mies”-sanaparin perimäinen ajatus. Partitiivi taas yksikössä on looginen, muuatta miestä. Monikossa muu`itta miehiä? E helvetti, menipä vaikeaksi taas…

Pitääpä kilauttaa Pt-median äidinkielen asiantuntijalle.

Suomi Finland
Suomi Finland
16.2.2021 19:00
Vastaa...  Admin Pt-media

Tuo on muuan sana on yksi tämän sivustosi huippujuttuja. Piti oikein googlata, kun en keksinyt yhtään järjellistä taivutusmuotoa 😀

Musta makkara
Musta makkara
17.2.2021 18:38
Vastaa...  Admin Pt-media

Järjestetään lukijoiden kesken kilpailu, jossa kehitetään muuan sanalle supisuomalaiset taivutusmuodot puhtaasti pt-mediaa varten.

Parhaat taivutukset vääntänyt saa palkintona ilmaisen somali kielen kurssin? Eikös kuulosta reilulta?

sellaista saa
sellaista saa
16.2.2021 17:53

Tänne Pohjolaan tuleva maahanmuuttaja/työntekijä ei ajattele niinkuin Matti Virtanen,Suomesta.
Matti haluaa työpaikan josta sitten joskus pääsee eläkkeelle.
Maahanmuuttaja haluaa rikastua!
On kaksi vaihtoehtoa
-Kaveri junailee itselleen Kela ym tuet ja ei koskaan osallistu työelämään.
-Kaveri aloittaa esim siivojana ja kerää rahaa ja sillä ostaa yrityksen;taksi autokorjaamo,pizzeria.
Tienaa rahaa lisää ja isontaa yrittämistä.
Näinollen juuri se maahanmuuttaja joka haluaa tehdä työtä vaihtaa usein työtä/alaa ja taas tarvitaan niitä uusia maahanmuuttajia täyttämään hänen paikkansa.
Ja maahan tulee jatkuvasti lisää uutta väestöä.
Kysymys on kumpaa ryhmää tulee enemmän?

juhaII
juhaII
16.2.2021 18:19

Maahanmuutto ja järki eivät kohtaa toisiaan sen enempää kuin pääskynen lepakkoa!

iskurityöläinen
iskurityöläinen
16.2.2021 19:00

Työvoimapula rupeaa karjumaan aina silloin kun duunarille pitäis maksaa palkkaa.

Dickie
Dickie
16.2.2021 20:13

Ainoo tarkoitus noilla kusipää suvakeilla on valkoisen rodun, kuten suomen kansan tuhoaminen..argumentteja keksitään sitten matkan varrella, kun edellise on kumottu..eli väittely on hyödytöntä

Fatwantarkistaja
Fatwantarkistaja
17.2.2021 01:33
Vastaa...  Dickie

Ja viisivuotissuunnitelman mukaisesti vanhat valheet otetaan käyttöön, kunhan ne on ensin unohdettu. Kohta tulee taas akavalaisia naisia ja ihan aitoja sotalapsia evakkoreet pullollaan. Eikä kukaan opi mitään.

puutaheinää ja kepun luikuria
puutaheinää ja kepun luikuria
17.2.2021 03:30

Ilmavan riisin tulevaisuus on pelastettu kertoo Wanhanen yhtenä ongelmana kohtaantoongelmaan ja turpeen käytön alasajossa, koska Wanhanen on mestari lasketelmaan kepun puutaheinää, kuten eilen nähtiin eduskunnan kyselytunnilla.

Suomi Finland
Suomi Finland
17.2.2021 10:04

”Poikaa kiusattiin Helsingin Sanomien haastattelemien koulukaverien ja muiden lähteiden mukaan ainakin ajoittain jo peruskoulun alaluokilta lähtien. Kiusaaminen jatkui hänen kuolemaansa saakka.

Peruskouluvuosina poikaa kiusasivat muun muassa nimittelemällä varsin monet koulutoverit. Tällöin kiusaaminen oli siis huomattavasti lievempää kuin se, mitä poika joutui kokemaan viime vuoden lopulla.”

Pahaa oloaan oirehtivat löysät kaveriporukat kiusasivat samanikäisen ystävänsä hengiltä.

Hengiltä pääseminen oli kiusaamista?? 😀 Ei jumalauta mitä paskaa nämä uutiskirjoitukset. Lievä kiusaaminen oli nimittelyä ja pikkiriikkisen vakavampi kiusaaminen johti jonkinasteiseen hengen hiipumiseen??

Kiva koulu => suuri kusetus ja silmänkääntökoulu
Haistakaahan te asioista päättävät pitkä vittu.

Big l
Big l
17.2.2021 10:28

Ei taida nuo raukat jotka noita laskutoimituksia tekee, ottaa huomioon että väkeä valmistuu kokoajan kouluista valmiina työelämään.

Suomi Finland
Suomi Finland
17.2.2021 10:37
Vastaa...  Big l

Ehkäpä yhteiskunnan kannattaisi panostaa koulutukseen vielä enemmän, jos näyttää siltä, että työntekijöiden tietotaito ja työnantajien odotukset eivät kohtaa? Mutta jos varat pistetään ’työikäisen väestön määrän kasvattamiseen’, eikä jo olemassaolevan työvoiman toimintavalmiuksien parantamiseen, on jopa erittäin todennäköistä, että sitä vaan vajotaan yhä syvemmälle suohon.

Ei voi olla tavoite, että maassa on mahdollisimman paljon työikäistä väkeä. Tavoitteen pitää olla, että työpaikoilla on riittävästi osaavaa työvoimaa.

Ensin mainittu ei johda jälkimmäiseen.

Jos nyt jotakin olen elämässäni oppinut, niin tavoitteiden tulee olla asetettu oikein jo määrittelyvaiheessa.

Suometar Suomesta
Suometar Suomesta
17.2.2021 12:48

”Kiitos” um Haaviston toissapäiväisen toiminnan Pietarissa, saatamme ehkä piankin kokea uuden, suuren maahanmuuton, kuin myös maastapoistumisenkin Suomessa.

Kukavaan
Kukavaan
17.2.2021 13:27

Mitä Pietarissa on oikein tapahtunut? Kävikö Haavisto pottuilemassa Venäjälle ja sen ulkoministerille. Luultavasti Venäjän päättäjät suopeimmillaan pitävät jotain homoa lähinnä mielisairaana.

Onko Venäjälle tilanne näyttäytynyt pelleilyltä. Pienestä hyvin haavoittuvaisesta maasta tulee iljettävä hullu hieromaan paskaa Venäjän päättäjien kasvoille. Tottakai isäntien pokka on pitänyt, mutta Suomen asema on heidän silmissään muuttunut.

Ehkä Suomen päättäjät luulevat EU:n jotenkin antavan suojaa. Ei anna.

Suometar Suomesta
Suometar Suomesta
17.2.2021 15:22
Vastaa...  Kukavaan

Itse tapaaminen, no… Kait sen voi katsoa jossain videolla, näin jälkikäteenkin. Mutta vilkaisepa esim. mv-lehden uutisoinnista, mitä muuta siellä tapahtui, älä kuitenkaan avaa mitään venäläisiä linkkejä. Itse koen jo suoranaista epätoivoa oman valtiovaltamme hölmöilyistä.

Suometar Suomesta
Suometar Suomesta
17.2.2021 17:00
unto
unto
17.2.2021 23:53

Haista Pate vittu. Sulle lahjoittaminen on täysin mahdotonta.

Erotomaani
Erotomaani
18.2.2021 00:25

Miks tuo tytsy seisoo tuollai reidet reilusti levällän? Olisiko odotettavissa ratsastustuokio loppukesän työpäivän päätteksi eksoottisen otuksen kanssa, ja tytsyä vähän kuumottaa…

Sakari Rajamäki
Sakari Rajamäki
19.2.2021 21:42

Tuli vielä mieleen yksi asia mistä Ruotsin parempi menesty voisi johtua. Vaikka suomalaset ovat Euroopan älykkäimpiä kansajoa, niin meillä väestön sisällä älykkyyserot ovat pieniä, siks huippuälykkäitä on suhteessa vähän näin potentiaalisia innovaation keksiöitä löytyy vähemmän.

Juha Raahela
Juha Raahela
20.2.2021 16:21

Ja kukaan näistä kiihkoilijoista ei tajua sitä, että jos punaiset voittavat, on suurimmalla osalla oma pää vadilla seuraavaksi…