K-Cirklen huoltoasemamurhasta tuomio, kaksi vapautettiin

Golfiin tuli ilmanottoaukkoja.
Gangsterien välisissä ampujaisissa näytön saaminen oikeudessa pitäväksi on vaikeaa. Sen osoittaa nyt julistettu tuomio ns. Kungens Kurvan K-Cirklen huoltoasemamurhan tapaus.

Viime vuoden tammikuun 18. päivä oli Tukholman eteläpuolella Huddingessa, Kungens kurvassa sijaitsevalla huoltoasemalla, oli ilman lyijypitoisuus kovanpuoleista.

Nainen oli odottelemassa huoltoasemalla kyytiä. Kun kuski saapui pihaan ja nainen käveli auton luokse, niin rynnäkkökivääri alkoi laulamaan haikeaa hoosiannaa. Sen nuotti menee tähän tapaan: ta-ta-ta-ta-ta.

Nainen sai osumaa jalkoihin, selkään ja päähän, mutta ihmeen kaupalla selvisi hengissä. Autossa istui kaksi miestä, joista toisen päähän tuli reikiä, tapahtui aivovuoto. Ainakin 9 osumaa, joista useimmat päähän.

Autossa ollut toinen mies pääsi jollain tavalla luikertelemaan karkuun. Auton ulkopuolelle ammuttu nainen oli miehen vaimo. Mies konttasi lähipensaikossa, kunnes ampujat poistuivat paikalta ja mies palasi auttamaan vaimoaan. Tämä vahingoittumattomana selvinnyt mies oli varsinainen murhakohde.

Jonas El Gourari.

Paikalla ammuttiin ainakin 26 laukausta. On vain todella hyvää tuuria, että kukaan sivullinen ei saanut osumaa. Kyseinen K-Cirkle huoltoasema on hyvin vilkas paikka ja teko tapahtui vähän ennen viittä iltapäivällä. Joten porukkaa paikalla on ollut varmasti paljon.

Juttua on vatuloitu pitkään ja hartaasti, suuntaan ja toiseen. Juttu kuuluu osana Etelä-Tukholman uusruotsalaisten gangsterienväliseen jengisotaan ja itse tämän murhajutun rinnalla käydään useita muitakin oikeudenkäyntejä.

Murhasta nostettiin syyte kolmelle, mutta kaksi heistä vapautettiin näytön puutteen vuoksi. Sen sijaan kolmas mies, 24-vuotias Jonas El Gourari, tuomittiin murhasta ja kahdesta murhan yrityksestä 17 vuoden 10 kuukauden vankeuteen. Toinen vapautetuista oli suomalainen.

El Gourari ei itse varsinaisesti pidellyt asetta, vaan hän oli murhakuskina. Itse hän kiisti syyllisyytensä ja väitti, että ei tiennyt, että kyydissä olleet kaksi muuta olivat menossa murhahommiin.

 

Odotamme mielenkiinnolla miten hovioikeus suhtautuu asiaan.