Suomeen aiotaan haalia työvoimaa varastoon – Tuhoon tuomittu tie

 

Viime aikoina useammat tahot ovat esittäneet erilaisia lukuja siitä paljonko suomen tulisi ottaa lisää maahanmuuttajia. Keskuskauppakamari vaatii, että ensi vuodelle tulisi ottaa 30 000 maahanmuuttajaa ja määrää pitäisi alkaa nostaa joka vuosi. Ajatuspaja Libera taas julkaisi raportin jonka mukaan Suomen nettomaahanmuutton pitäisi olla 40 000 maahamuuttajaa vuodessa.

Näille ideoille kaikupohjaa päättäjistä, sillä vihreät ovat ilmaisset haluavansa 80 000 uutta maahanmuuttajaa vuoteen 2030 mennessä, jota keskusta komppasi ilmoittamalla, että maahanmuuton määrää pitäisi lisätä 10 000:lla vuodessa. Ja tietysti kokoomus komppaa ideaa oppositiosta käsin vaatimalla työperäisen maahanmuuton kaksinkertaistamista.

Tyhmempi voisi ajatella, että maahanmuuttajia kannattaisi ottaa juuri sen verran kuin meillä on heille työpaikkoja tarjottavana ja ensin kannattaisi yrittää avoimeen työpaikkaan yrittää löytää tekijä kotimaasta ja vasta tämän jälkeen kannattaa katse suunnata rajojen taakse. Mutta jos alamme esittämään erilaisia lukuja tarvittavasta maahanmuuttajien määrästä, se ei viittaa tuollaiseen ajatteluun. Ei myöskään se, että yllä mainitut puolueet haluaisivat luopua saatavuusharkinnasta, jonka idea on, että maahanmuuttajia tulisi ainoastaan sellaisille aloille joilla on työvoimapula.

Edellä mainitut tahot myös varoittelet jatkuvasti nurkan takana vaanivasta työvoimapulasta, joten kyllä he ovat selvästi haalimassa työvoimaa varastoon. Sinnevarastoonvoi joutua niin maahanmuuttaja kuin kantaväestön edustaja, jos tänne tuleva maahanmuuttaja syrjäyttää hänet työmarkkinoilta. Ja se syrjäyttäminen tapahtuu usein niin, että maahanmuuttaja työskentelee alipalkalla. Olipavarastoonjoutunut sitten maahanmuuttaja tai kantaväestön edustaja se on huono asia, sillä pitkän työttömyysjakson jälkeen kynnys työelämään lähtemiseen kasvaa. Samoin kasvaa yritysten kynnys palkata tällainen henkilö. Siksi maahanmuuttajia kannattaa ottaa sitä mukaa kun niitä AIDOSTI tarvitaan. Jos suomen kielen opettelu vie liikaa aikaa, niin monessa työssä pärjää englannillakin. Eikä me edes tiedetä, tuleeko Suomeen koskaan mitään työvoimapulaa, sillä teknologian kehitys syö työpaikkojen määrää jatkuvasti. Ainakin aikaisemmat työvoimapula ennustukset ovat menneet pahasti pieleen ja tälläkin hetkellä meillä on 400 000 työtöntä.

Juhana Vartiainen ja Ajatuspaja Libera ovat esittäneet etteivät työperäiset maahanmuuttajat voi viedä kantaväestön töitä, koska töiden määrä ei ole vakio. Tietenkään töiden määrä ei ole vakio, mutta mikä takaa, että työpaikkojen määrä jatkuvasti vain kasvaisi, sillä esim. automaation myötä työpaikkojen määrä häviää kaiken aikaa? Etelä-Afrikka on paras esimerkki siitä ettei Vartiaisen teoria toimi. Kun maa avasi kymmenen vuotta sitten rajat täysin auki maahanmuutolle, työttömyys nousi maailman korkeimmaksi. Suomessa taas rakennusalalla on paljon maahanmuuttajia ja kuitenkin alan työttömyys on pitkään ollut korkeampi kuin työttömyys keskimäärin Suomessa, siksi on vaikea uskoa etteivätkö maahanmuuttajat veisi osin kantaväestön työpaikkoja.

Koska kuulumme EU:hun tänne saa tulla 500 miljoonaa ihmistä töihin ilman mitään rajoituksia. Myöskään EU:n ulkopuolelta tuleviin erityisosaajiin ei sovelleta tarveharkintaa. Työperäistä maahanmuuttoa voidaan siis lisätä lähinnä helpottamalla halpatyövoiman maahan pääsyä EU:n ulkopuolelta. Vasemmistopuolueiden pitäisi perinteisesti suojella suomalaista työvoimaa ulkomaalaiselta halpatyövoimalta. Nykyisin en kuitenkaan luottaisi vasemmistoon hirveästi tässä asiassa. Ensinnäkin, vasemmistoliiton kansanedustaja Anna Kontula on tehnyt lakialoitteen saatavuusharkinnasta luopumisesta, jonka allekirjoittivat useimmat vasemmistopuolueiden kansanedustajat. Lisäksi hallituksen työllisyystoimet tuntuvat olevan kiven alla, sen takia hallituksella voi olla kiusaus nostaa työllisyyttä keinotekoisesti haalimalla ulkomaalaista halpatyövoimaa sellaisiin töihin, jotka eivät suomalaisille kelpaa huonon palkan tai työehtojen takia. Tämä todellakin on keinotekoista työllisyyden nostamista, sillä tällainen työvoima ei tule palkallaan toimeen, vaan sitä joudutaan tukemaan tulonsiiroilla, ja näin ollen heistä koituu enemmän kuluja kuin tuloja. Ei siis ole lainkaan yllättävää, että myös vasemmistopuolueet ovat lähteneet mukaan tähän halpatyövoiman haalimiseen.

Aikaisemmin olemme kuulleet lähinnä vihervasemmiston suunnasta, että kielteisen turvapaikan saanut voisi jäädä maahan muiden verukkeiden perusteella, mutta nyt tällaista ehdottaa myös Ajatuspaja Libera. Heidän maahanmuutto raportissa kerrotaan, että jos turvapaikanhakija hakee kielteisen turvapaikkapäätöksen jälkeen työlupaa sitä ei enää katsota maahantulosäännösten kieltämiseksi muuta kuin ääritapauksissa. Kokoomuksella paljon yhteyksiä Liberaan ja ainakin heidän varapuheenjohtaja Elina Lepomäki hehkutti Facebookissa raporttia. Aikaisemmin talousoikeistossa on suhtauduttu nihkeästi työluvan saamiseksi kielteisen päätöksen saaneelle turvapaikanhakijalle, mutta onko kiima saada maahan ulkomaalaista halpatyövoimaa kasvanut niin suureksi, että sen lisäämiseksi voidaan romuttaa turvapaikkajärjestelmä? Positiivista Liberan raportissa oli, että siitä myönnettiin ainakin rivien välistä, että maahanmuuton lisääminen heidän mallillaan polkee palkkoja. Ensin raportin alussa kerrottiin, että maahanmuutto laskee kyllä palkkoja, mutta Suomen kohdalla lasku olisi kuulemma marginaalista, koska Suomessa on yleissitovat työehtosopimukset. Raportin lopussa kuitenkin vaadittiin yleissitovien työehtosopimusten lakkauttamista.
78 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Kaikki organisaatiot on täynnä hulluja

On noi kyllä täysin hulluja, mielisairaita ja totaalisia idiootteja.

KaikilleAnsioidensaMukaan

Maassamme pitäisi laittaa ruoska heilumaan ja pakottaa kotimainen elättiväki töihin. Eli sosiaalietuuksia ja muita etuuksia reilusti alemmaksi, jotta loisimalla elintaso on MERKITTÄVÄSTI heikompi kuin työtä tekemällä.

Nyt asia on ikävä kyllä toisin päin. Pienipalkkaisesta työstä jää vähemmän rahaa ja asut paljon huonommin, kuin tukirahalla elätettävät.

Emme tarvitse työperäistä maahan muuttoa ennen, kuin kotimainen siipiväki on laitettu töihin!!!

puuro on puuroa

Siipiväkeä todellakin on, ja sen poikasia haudotaan koko ajan lisää erityisesti migrinigrien ”pesissä”.

Qroquius Kad

Muuten hyvin, mutta pääfaktori puuttui.

On siis välttämätöntä poistaa kaikki sosiaaliturva!
Tämä tuo ensinnäkin kaduille valtavan määrän kehitysmaabarbaareja ryöstämään raiskaten ja tappaen kaiken sen, mitä oli ennen saanut Taikaseinästä!
Siitäs saavat kaikku Kultaista Häkkiä hankkimaan köyhemmät!

Heitä tärkeämpiä ovat kadulle joutuneet kerjäläiset, jotka menettivät vuokra-asuntonsa Taikaseinän kadottua!
Sen lisäksi, että he ovat kehitysmnaabarbaarien raiskausmattoja, he suovat myös Audi-miehille heidän elämänsä suurimman nautinnon:

jokaviikonloppuiset Brady Hartsfield Memorial Beggar Race -kisat, joissa kilpailun nimihenkilön esimerkin mukaan ajetaan mahdollisimman kalliilla, massivisella ja tehokkaalla autolla kerjäläisten joukkoon tavoitteena tappaa ja vammauttaa mahdollisimman monta!

KaikilleAnsioidensaMukaan

Last edited 2 vuotta sitten by Paavo Tajukangas
Jöötti

Ruoskaa pitää myös heilutella kotimaiselle eliitille. He ovat kuitenkin maahan haalineet myös kulumaan merkittävän osan sosiaalikustannuksista.

KaikilleAnsioidensaMukaan

Last edited 2 vuotta sitten by Paavo Tajukangas
Kukavaan

Omissakin on siipiväkeä. Totta. Tulee ottaa tavoitteeksi luoda olosuhteet, jossa maassa vallitsee työvoimapula. Kukaan ei silloin voi väittää, ettei saa työtä. Työssäkäymisen tulisi olla aina työssäkäyjälle parempi vaihtoehto, kuin jättäytyä sosiaalitukien varaan. Sosiaalitukijärjestelmä tarvitsee säätöä.

...

Last edited 2 vuotta sitten by Paavo Tajukangas
Qroquius Kad

Totta vieköön! Koska lähdetään?

Qroquius Kad

Haa haa, sanoi Nelson Muntz.
Eihän tänne mitään halpatyövoimaa tule muualta kuin Baltiasta ja sieltäpäin;
syömään suomalaisen rakennustyöläisen leipää ja rakentamaan taloja, joiden katot putoilevat.

Kehitysmaabarbaarit tulevat tänne vain kahdesta syystä:
nauttimaan anteliaasta sosiaaliturvasta ja hyötymään kansainvälisessä katsannossa käsittämättömän lepsusta rikosoikeudesta.

puuro on puuroa

Nuo kaksi mainitsemaasi nykyisen maahanmuuton vuolasta virtaa pitäisi suurimmilta osin käännyttää takaisin jo rajalta, mikäli työperäisen maahanmuuton haluttaisiin tuottavan huoltosuhdetta korjaavaa nettohyötyä.
Tavoitteen saavuttamiseksi pitäisi vastata ensin pariin kysymykseen:

  • onko Suomen irtauduttava pakolaissopimuksista ?
  • miten niitä oikeasti työperäisiä maahanmuuttajia saataisiin tänne?
Qroquius Kad

Ei Euroopan nykyinen ahdinkotilanne johdu maailmanlaajuisista saati eurooppalaisista pakolaissopimuksista, vaan siitä, ettei näiden olemassaolevien sopimusten pykälistä ole yritettykään pitää kiinni!

Niiden sijaan on vedottu ja vedotaan ”kansainvälisiin sopimuksiin”, jollaisia ei ole koskaan ollut olemassakaan.

Oikeiden työperäisten houkutteluun:
miksi sellaisia tarvitaan?

Puolueeton

Mitä jos suomalaiselle siivoojalla tai muulle alipalkatulle maksettaisiin samat tukirahan kuin maahantulijalle, löytyisikö Suomen kansalaisista työlle tekijöitä?

KaikilleAnsioidensaMukaan

Työlle löytyy suomalaisetkin tekijät. Työttömiä on nyt 556 000 hlöä, kun lasketaan kaikki oikeasti työttömät (ne löytyy TEM:n työllisyyskatsauksesta) siis myös ne jotka ei hae työtä ja jotka on jossakin päiväkerhossa kirjoilla. Työn veroja n. 10% alemmas, samoin alv:stä 7-10 % pois. Vuokra säännöstely, että eliittin ei asumismafialla rahasta. Eli vuokrista pois n. 35-50% (silläkin tuotolla vuokranantaja pärjää)

Sitten sosiaalirahasta n. 40-50% pois, niin työhön on pakko lähteä tai elintaso on merkittävästi heikompi. Tuolla yhtälöllä homma toimisi ei veronmaksajia ryöstettäisi kuiviin, jotta voidaan maksaa eliitille enemmän ja enemmän.

Arvostus nolla

Alalla olleena esimiehenä voin kertoa, että kyllä olisi minun aikanani maksettu enemmän mutta ongelma on siinä, jotta yritykset eivät halua maksaa siivoamisesta. Eli mistä yritykset tinkivät ensimmäisenä?

Sakari Rajamäki

Jos siivous firmat vain toteaisivat etteivät saa näillä hinnoilla siivoojia työskentelmään hinnat nousisivat varmasti. Ongelma ainakin pk-seudulla on, että tänne saa palkata siivoojan mistäpäin maailmaa tahansa ja se polkee palkkoja.

Onhan meillä nimittäin olemassa siivousfirmoja joiden lähtöpalkka on 12 euroa ja heillä ei ole pulaa suomalaisista hakijoista. Toiseksi pitää myös muistaa että kyllä Suomessakin siivoukset saadaa hoidettua kotimaisinkin voimin sellaisilla paikkakunnilla joilla ei juuri ole mamuja.

”Ihan turha ruveta työntekijöitä syyttämään, jos maksat 8-9 euroa palkkaa. Kuka pystyy Helsingin päässä sillä lähtemään töihin? Jokaisella työntekijällä pitäisi olla mahdollisuus tienata omalla työllä leipä pöytään, sanoo Parpala Kauppalehdelle”

”Parpalan aloittaessa yrittäjänä vuonna 2013 hän maksoi alan ”tessin” mukaista palkkaa, mutta työntekijöitä oli hankala löytää ja vaihtuvuus oli suurta.
Nyt yritys menestyy, vaikka alkupalkat on nostettu 12 euroon ja täyspäiväiset saavat 15 euroa tunnilta. Vuosi sitten Parpalalla oli kolme työntekijää, nyt yhteensä parikymmentä.
Myös toisessa alan kasvuyrityksessä, Koti Puhtaaksi Oy:ssa, on huomattu sama ilmiö.
Tampereella ja Helsingissä toimivalla yhtiöllä on nyt yli 50 työntekijää. Hakijoita olisi monin verroin enemmän: suomalaisilta työnhakijoilta on tullut vuoden aikana kyselyitä yli 1 000″

https://www.helsinginuutiset.fi/paikalliset/1254182

Tapukka

Niin,ja myös levittämään coronaa,kuten nämä baltian halpatyön polkijat tuulivoimatyömailla.
Tästä löytyy juttu ylellä mitä etelä-pohjanmaalla tapahtuu, jos ei ole ”kadonnut”.
En jaksa sitä nyt kaivaa tähän.

Irina

Suomeen halutaan 100’000 kamelikuskia vuodessa lisää?
Jos tarveharkinnasta luovutaan, tämä voi olla tulevaisuudessa totta.

Minä

Tarvehankinnasta halutaan luopua, koska tarve on liian pientä verrattuna suvakkien toiveisiin.

Jotkut pisnesmiehet ehkä haaveilevat halpatyövoimasta rinnakkaisena työvoimana. Halpatyövoima tulee käyttämään kaikenlaisia tukia, joten eivät ne ole halpaa työvoimaa, vaan ihan täysien kustannusten työvoimaa, joiden elämän maksaa osittain normaalia palkkaa saava. Siinä siis siirretään osa kustannuksista kanta-asukkaiden maksettavaksi yrityksen sijaan.

Kumpikin johtaa pitkällä tähtäimellä pelkkiin ongelmiin ja yhteiskunnan taantumiseen, tai jopa romahtamiseen.

rellinen

Työperäinen maahanmuutto on suvakkimafian keppihevonen jonka avulla pidetään ovia auki kaikenmaalaisten hampparien maahan pääsemisen turvaamiseksi. Ko. esitysten päätarkoitus on edistää suomen kansallista tuhoutumista.
Tuomalla mokutusta edistävät esityksensä haltuunsa ottamien näennäisesti porvarillisten instituutioiden kautta julkisuuteen, marxilainen roskasakki sotkee ”porvarit rötöksiinsä” leninin oppien mukaisesti, peittelee omaa osuuttaan ja toivoo siten kansan suhtautuvan ”työperäistä maahanmuuttoa” lisääviin esityksiinsä suopeammin kuin mitä ne olisivat vihervassareiden esityksinä.
Kansaa raivostuttavat esitykset toimivat näin myös vasemmiston vaalimenestystä lisäävänä ja vaalitappioita vähentävänä tekijänä kun kansan tuohtumus suuntautuukin muualle kuin vasemmistoon.

Dan Wesson

Maahanmuutosta ja työperäisestä maahanmuutosta puhutaan kuin aidasta ja aidanseipäästä. Todellisilla osaajilla ei ole ongelmaa tulla tänne töihin halutessaan. He eivät vaan tule tänne himoverotuksen ja kalliiden hintojen maahan.

Vihervasemmisto sekoittaa tahallaan termit, jotta kukaan ei kiinnittäisi niin paljon huomiota siihen, että viherkommarit haluavat tuoda tänne ”pakolaisia” ts. elintasosiirtolaisia, joista pieni osa on halpatyövoimaa. Loput 95% vain ”oleskelevat”.
Jos täällä nyt oleskelevat kulttuurinrikastajat olisivat kovin taitavaa ja ahkeraa väkeä, niin miksei yritykset palkkaa heitä jo kovaa vauhtia? Voisiko syynä olla esim luku, -kirjoitus ja laskutaidottomuus? Muista taidoista tai työhaluista puhumattakaan.

Scanian ex toimari tästä vähän antoi pari vuotta sitten kommenttia: https://www.suomenuutiset.fi/scanian-ex-toimitusjohtaja-ruotsi-ajautumassa-sisallissotaan/

juhaII

Ranska on nykyisessä kusessa vain sen vuoksi, ettei se 1970-luvulla automatisoinut teollisuuttaan niin kuin muut länsimaat tekivät. Sen sijaan se turvautui merentakaisin ent. siirtomaihinsa, joista se haali työvoimapulaansa työvoimaa valtavia määriä.

”Maahantuonti” Ranskaan alkoi jo WWI jälkeen, sillä juuri päättynyt kauhea ja tuhoisasa maailmansodassa oli kaatunut kymmeniä miljoonia ranskalaisia sotilaita ja invalisoitunut jokseenkin työkyvyttömiksi. Tällöin työvoimaa oli tuotava siirtomaista akuuttiin työvoimapulaan.

Kolmas invaasio siirtolaista alikehittyneistä alkoi sosialistien François Mitterrand:in (1916-1996) noustessa valtaan Ranskan presidentiksi v. 1981. Hän aloitti tyypilliseen vasemmistolaiseen tapaan haalimaan maahanmuuttajia tarjoten näille korkeat sosiaaliset etuisuudet ja asunnot veronmaksajien rahoittamana. Tuolloin pääsyy ei ollut enää työvoimapula, vaan silkka sosiaalidemokraattinen maailmanparannuspolitiikka ja ”humanismi”, joka tietenkin arvattavasti realisoitui korkeina äänisaaleina ”ruokkivalle kädelle”

Tuohon aikaan kuitenkin muslimien määrä oli kuitenkin sen verran maltillinen ettei nyt tyypillisestä radikalisoitumisesta ollut sellaisia merkkejä, että se olisi aiheuttanut jatkuvaa pinnassa olevaa varaa ranskalaiselle yhteiskunnalle.

Ranska oli jopa tarjonnut turvapaikan Ajatollah Ruhollah Khomein:ille (1902-1989), jonka johdolla tapahtui Iranissa v. 1979 Islamistinen vallankumous, joka suisti vallasta Shaahi Mohammad Reza Pahlavi:n (1919-1980) ja pystytti nykyisen pappisvallassa olevan Iranin.
Maailmanlaajuinen muslimien radikalisoituminen alkoi tuosta vallankumouksesta ja viha kaikkea länsimaita – eritysesti Yhdysvaltoja – kohtaan syttyi täyteen liekkiin.

Kiitokseksi Ajatollah Khomeini Ranskalle, joka oli tarjonnut hänelle turvapaikan ollessan maanpaossa Shaahin hallinolta, julisti senkin viholliseksi, joka ansaitsee kaiken vihan päälleen vääräuskoisina. Vain siksi, että koko läntinen maailma on saatanasta kaikessa syntisessä epäpuhtaudessaan.

Kukavaan

”Tuli Saksaankin paljon turkkilaisia töihin 1960-1970 luvuilla.”

Vierastyöläisiä tuli Saksaan 1960-luvun alussa Etelä-Euroopasta. Italialaisia taivasteltiin. Se oli viattomuuden aikaa. Sitten alkoivat tulla turkkilaiset.

Onnellisia ne, jotka ovat nähneet saksalaisen Saksan ja ruotsalaisen Ruotsin. He todella tajuavat muutoksen. Nyt olemme tilanteessa, jossa viimeinen suomalaisen Suomen nähneen sukupolven edustajat lukevat PT-mediaa.

KKi


Nyt olemme tilanteessa, jossa viimeinen suomalaisen Suomen nähneen sukupolven edustajat lukevat PT-mediaa.

Näinpä. Ise asiassa 60-luvun lopulla syntyneet ovat aika kiintoisassa asemassa.
Olemme nähneet hyvinvointi yhteiskunnan nousun, uhon ja taidammepa nähdä tuhonkin.

rellinen

Suurin osa ei taida tajuta, koska olemme olleet ”sammakoita hiljalleen lämpenevässä padassa”.

Minä

Hupsua päättää joitain numeroita tarpeesta, koska tarve ei ole lukumäärää, vaan laatua. Jos ei löydy tarpeeksi laadukkaita tekijöitä, ei sitä voi korvata lukumäärällä.

Tosin suvakin ajattelussa mikä tahansa ulkomaalainen rikastaa maata. Siis maan talous ja kulttuuri kohenee, vaikka rahdattaisiin maahan lukutaidottomia, kunhan numerot ovat riittävän suuria.

Ensisijaisesti pitäisi laittaa huomio kotimaisiin osaajiin ja kotimaiseen koulutukseen ammatinvaihdon mahdollistamiseksi. Jos työ on niin vaativa, että siihen harva pystyy lisäkoulutuksen avulla, ei sitä millään suvakkien vierailla ratkaista. Huippuosaajat pääsevät helposti tarvehankinnan puitteissa nytkin. Jos siinä on liikaa byrokratiaa, pitää se asia korjata, mutta ei tarvehankinnan poistaminen ole toimiva ratkaisu, se on toimiva ongelmien lähde..

Ilman tarveharkintaa voi kuka tahansa suvakki kutsua töihin suosimiaan oikeauskoisia ja pitää välttämättömän ajan muodollisesti palkallisessa työssä ja sen jälkeen antaa tulijan elää sossun piikkiin. Olisiko tämä tarveharkinnan poistamisajatuksessa osasyy?

puosuvaari

Minulla oli sellainen outo harhaluulo, että tavallisia suomalaisia pitäisi saada työllistetyksi. Mutta se ei taida enää kuulua normaaliin päiväjärjestykseen..

Ville Pettu

Kyllä Afrikasta tulijoita riittää kunhan maksetaan heidän matkat tänne. Nythän olisi vapaana useita risteilyaluksia joihin mahtuisi helposti 5000 matkustajaa joten ei tarvita kuin kymmenen reissua vuodessaniin kiljuva työvoimaspula on hoidettu pois päiväjärjestyksestä ja voimme alkaa nauttia heidän työnsä hedelmistä.

Dickie

50 tuhatta mahtuu hyvin alukseen…kun vähän tiivistetään

Anna-Maria Korhonen

Minusta on jo pitkään tuntunut, että kaikki puheet ns. työperäisestä maahanmuutosta ovat pelkkää hämäystä. Päättäjät tietävät, että suomalaiset ovat suppeampia tulijoita kohtaan, jos nämä tulevat Suomeen töihin tai opiskelemaan. Opiskelijat luonnollisesti palaavat muutaman vuoden kuluessa takaisin kotimaihinsa, joten opiskelijoiden haalimisella maahanmuuttajien lisäystä ei voida perustella. Loppupeleissä, kun tutulta työmatkareitiltä nousee päivä päivältä junaan, bussiin tai ratikkaan yhä enemmän etnistä väriä, tavallinen kantaväestön edustaja yhdistää kirjavuuden lisääntymisen päättäjien suunnitelmiin ja tuudittautuu ajatukseen siitä, että nyt on joku vaihtamassa hänenkin vaippansa. Loppupeleissä suurimpien kaupunkien lähiöt ghettoutuvat vauhdilla samalla, kun tiettyjen ryhmien työllisyysaste pistää tilastoissa silmään ja silti puheet työvoimapulasta jatkuvat.

Pirtsakka

Vaikka kuulostaisin natsilta tai fasistilta tai muutoin päästäni sairaalta, niin en voi olla kommentoimatta: toivottavasti kuolema korjaa, ennen kuin joutuu siihen tilanteeseen, että joku-noita-nokinenä tulee vaihtamaan vaipat…Muutoinkin olen sitä mieltä, anteeksi kauhiasti, että lääketieteen kehitys on vienyt meidät siihen, että laitoksissa makaa tuhansia avuttomia ja tästä maailmasta mitään tietämättömiä ihmisiä täysinä vihanneksina. Taannoin näytettiin dokumentti, jonka oli kuvannut tytär laitostuneesta äidistään. Äidillä oli pahat, mätivät makuuhaavat, joita yritettiin steriloida suolakompresseilla melkoisen huonoin tuloksin. Itse teen hoitotahdon ja elvytyskiellon, sillä en näe järkeä elämän tarpeettomassa pitkittämisessä. Kunpa Suomeen saataisiin eutanasialaki, jotta vakavasti sairaat ihmiset ilman toivoa parantumisesta saisivat niin halutessaan lähteä arvokkaasti. Kummallista on, että jos lemmikki sairastuu parantumattomasti, sille annetaan piikki, mutta ihminen joutuu kitumaan vuosikaudet tai jopa vuosikymmenet jo kuolleena, mutta vielä hengittävänä, hirveistä kivuista kärsivänä ihmisrauniona. Tuskinpa kukaan meistä edelleen toimintakykyisistä ihmisistä haluaa sellaista kohtaloa elämänsä loppumetreillä.
Meni tosin vähän aiheen ohi…

Tapukka

Voi älä pelkää,ei suojavärilliset alennu vaihtamaan vaippojasi.

Pirtsakka

Joo tiedän, mutta yksi perusteluista, joita meille esitetään holtittoman maahantulon sallimiseksi ja hyväksymiseksi on juuri se, että vanhenevalle kansalle ei muutoin saada tarpeeksi hoitavia käsiä.
Ajatusleikki: maalla kotonaan asuva, jo vähän höpsähtänyt vanhus tarvitsee apua, ja mainitsemasi ”suojavärillinen” tulee käymään. Vanhus joko alkaa kirkua kauhusta tai kuolla kupsahtaa siihen paikkaan. Säikähdyksestä, koska luulee joutuneensa helvettiin…

K. Epuli

Ajatusleikki: maalla kotonaan asuva, jo vähän höpsähtänyt vanhus tarvitsee apua, ja mainitsemasi ”suojavärillinen” tulee käymään. Vanhus joko alkaa kirkua kauhusta tai kuolla kupsahtaa siihen paikkaan. Säikähdyksestä, koska luulee joutuneensa helvettiin…”

Tai sitten kunniakansalainen makaa vanhuksen väkisin, vie mahdolliset arvotavarat, sekä lopuksi polttaa tönön vanhuksineen.

Höpsähtäneisyys voitaneen rinnastaa kepun äänestämiseen, mutta sitä ei ainakaan kepua äänestänyt maalla asuva vanhus ymmärrä…

Sakari Rajamäki

Ainakin sellaisten vasemmistolaisten, jotta allekirjoittivat lakialoitteen saatavuusharkinnan vapauttamisesta oli maahanmuuttajien hyysäys. Lakialoiteen laatia Anna Kontula on tämän varsin suoraa myöntänyt. Hän esim. otti esimerkin, että jos Suomeen tullut venäläinen prostitutoitu kyllästyy myymään itseään, niin hänelle pitäisi olla mahdollisuus Suomessa tehdä muitakin hommia. Samoin muut Annan perustelut olivat sen suuntaisia, että saatavuusharkinta on purettava, koska se vaikeuttaa jonkun täällä olevan mamun elämää.

Osa AY-väestä hermostui lakialoitteesta, siks on selvää etteivät kaikki vasemmistopolitiikot halua tunnustaa minkä verran haluisivat haalia työperäistä maahanmuuttoa. Muilla puolueilla ei ole tälläistä pidäkkeitä ole, siksi ne heittelevätkin erilaisia lukuja maahanmuuttajien tarpeesta.

Isä Pilvinen
Minä

Tuo linkkaamasi artikkeli vuodelta 2016 kertoo kirkkaasti, miten suomalaisia huijattiin uskomaan korkeastikoulutettuihin, joita väitettiin olevan ainakin puolet marssijoista.

Siinä väitettiin myös, että yli puolet oli naisia.

Montako naista tosiasiallisesti näkyi – ehkä prosentti. Väittämä oli siis naisten osalta valhe. Entä korkeasti koulutettuja osaajia – ei juuri lainkaan. Puolet taisi olla lukutaidottomia tai muuten jonkin peruskoulun kaksi luokkaa käyneitä. Osaamisesta ei ollut tietoakaan.

ernesti_loosonen

kehitysmaalaisten tapauksessa lukutaito = korkeasti koulutettu

Last edited 2 vuotta sitten by ernesti_loosonen
Pissis kurahaarat pilaa tän maan

Ja tossakin joku pissis akka ajamassa Suomea banaanivaltioksi.

Dickie

täh? Virheet haluu vain ainoastaan 40 tuhatta mutista sisään vuosikymmnessä`?

Dickie

siis 80 k..todella mietoa..oletteko rassisteja

ZzZ

Tottakai nuo haluavat että voidaan luoda suomeen uusi köyhällistö joka saadaan aikaan romahduttamalla ammattikoulutuksen taso ja laittamalla nämä ”ammattikoulun” käyneet kilpailemaan matujen kanssa. Ja keskiluokka vielä maksaa tämän pelleilyn ymmärtämättä koko asiaa 🙁 (Maksavat siis sen osuuden ylläpidon joka pitää pitää joutilaana)

rellinen

Puna-aate tarvitsee köyhälistönsä. Vasemmisto äänestäjänsä. Muutoin ei ole vallankumoukselle poltto-ainetta johon rääpiä tikkuja, eikä punakeisareille massoja huutamaan hoosiannaa ja hallelujaa.

Sataa laariin

Minä kannatan ajatusta. Ihan ensimmäiseksi Suomeen pitää saada eläkkeellä olevat ruotsin suomalaiset. Heitä on kaikkiaan noin 720 000 joten jos vaikka eläkeläisistä saataisiin se 30 000 niin siinä meillä olisi tieto-taitoa ja osaamispääomaa jolla neuvottaisiin nuoria yritysjohtajia olemaan tekemättä typeryyksiä. Ja kerrottaisiin miten isossa maailmassa yrityksiä johdettaisiin. Samalla kertaa saataisiin vaaleissa syöstyä kaimenmaailman marinit, kataiset, lipposet, orvot, jugnerit ja muut joilla ei ole hajuakaan tönteossta, kilometritehtaalle. Ja saataisiin maahan rehellinen ja kansaa arvostava hallitus ja eduskunta.

Minun puolesta maahan saisi tulla vaikka 250 000 ruotsinsuomalaista eläkeläistä. Tai vaikka olisivat työikäisiä mutta työttömiä. Kaikki käy.

Nyt kun Ruotsissa räjähtelee, palaa, pahoinpidellään ja raisktaan niin miksi ruotsalaiset eivät hae turvapaikkaa Suomesta? Niillä olisi kaikki perusteet ja oikesu siihen.

Huru-ukko

Niin mutta ne on väärän värisiä!!

pöh

https://tokentube.net/view?v=1919125572

Vielä kun tietäisi mikä heidän tarkoitus on siinä että haluavat täyttää länsimaat ongelmia aiheuttavilla kehitysmaalaisilla?
Sehän tiedetään että samat ihmiset naruista vetelevät, ja heille nuo vasemmistolaiset on vain ”hyödyllisiä idiootteja”..

Puolueeton

Jos maahanhaluajista muutajista halutaan 6000 töihin, niin pakkohan niitä on ottaa ainakin 30000. Eikö tilastotkin siihen viittaa?

Sam Colt

Jos olisikin niin, että onnistuisimme värväämään 30.000 ummikkoa heitä odottaviin tehtäviin, niin useimmat tulevat perheineen – keskimäärin ehkä puoliso ja yksi lapsi.
Näitä perheitä palvelemaan pitäisi värvätä saman verran kantiksia, mikä tietysti ”työllistäisi”, mutta m a k s a i s i veronmaksajille hirvittävästi.

Koska tällaisessa uudessa toiminnassa on riskinsä ja erehdysten suuri mahdollisuus, tulisi hyötymuuttajien siivellä vihreille niin rakkaita humanitäärisiä, joita valvomaan, ruokkimaan ja majoittamaan tarvittaisiin lisää kantiksia. Paitsi jos annetaan vain rahaa ja odotetaan heidän järjestävän asiansa – Ruotsin mallilla; piikki auki.

timo

Suurin ongelma on se että puhutaan työperäisestä maahanmuutosta jolloin kaikki luulee että tarkoitetaan huippuosaajia joita ei täältä löydy. Oikeasti halutaan halpatyövoimaa jota löytyisi jo muutenkin ja humanitaarinen ja työperäinen maahanmuutto sotketaan keskenään aina silloin kun se palvelee agendaa.
Annetaan ymmärtää että haetaan länsimaisia insinöörejä ja tulijat ovatkin taas kerran karvaisia ”pakolaisia”. Kaikki miehiä.
Toisaalta vielä tuhoisampaa olisi haalia raskaana olevia naisia tai naisia joiden ainoa rooli täällä olisi toimia islamilaisena synnytyskoneena ja puskea mahdollisimman monta kakaraa.

timo

Huomattava osa nuorista ja edellisistäkin tulijoista on työttöminä joten päivänselvää että tällä ei ainakaan ole mitään tekemistä minkään työvoimapulan kanssa. Jostain muusta tässä on kysymys. Ilmeisesti EU painostaa ottamaan lisää ”pakolaisia” kaikilla mahdollisilla verukkeilla.

Kukavaan

”…tällä ei ainakaan ole mitään tekemistä minkään työvoimapulan kanssa. Jostain muusta tässä on kysymys.”

Ideana on romuttaa kansallisvaltiot tai yleensäkin valtiot, joissa väestö tulee toimeen keskenenään. Epäsopua väestöjen kesken kylvetään suosimalla vihamielisten muukalaisten maahan päästämistä. Sitä kutsutaan myös monikulttuuriksi. Laitetaan samaan häkkiin lampaita ja susia.

Tilanne alkaa muistuttamaan roomalaisten ajanvietettä amfitreattereissa. Niissä laitettiin gladiaattorit taistelemaan keskenään, tuotiin areenalle aseettomia kristittyjä petojen raadeltavaksi. Ja yleisö nautti.

Nyt tämän päivän murhenäytelmästä nauttivat vallassaolijat ja heidän myötäjuoksijansa.

Kaikki on suurta kusetusta

Sairaina on, ettei ihmiset näe tätä hulluutta

KKi

Tässähän on kyse kepulien kokkareiden, kokkareisten kepuleiden ja virhevasemmiston epäpyhästä liitosta.

Kepulikokkareisto haluaa maahan populaa joka aikanaan romahduttaa sosiaaliturvan. Tulee nääs työvoimakustannuksista kilpailukykyistä palkaksi riittää lämminleipä ja makuupaikka hallinnurkassa.

Vithevasemmisto taas on niin pahuksen naivia pullahalaajaa, että he oikeasti luulevat parantavansa maailmaa. Juuri suuren, käsinkosketeltavan, naiviutensa vuoksi he ovat käypänen ”hyödyllinen idiootti” kepuleille kokkareille.

Ei siinä sen kummempaa salaliittoa ole kuin ihan perinteinen kepulin kokkareen tarve saada rahaa ja valtaa.

Perkele

Työläisiä halutaan ja todellisuudessa otetaan 100% islam työttömyyttä ja paskaa

Asiaa kirjoitat

Lisäksi kun ottaa huomioon että kaikkien maassaolijoiden toimeentulon tulisi olla inhimillisellä tasolla ilman että joutuu keräilemään tyhjiä tölkkejä perustoimeentulotuen lisäksi, kun niitä töitä ei nytkään kaikille ole.
Silti tietyt tahot haluavat maahan lisää ihmisiä perseaukisiksi, inhimillisyydestä ei ole hajuakaan.

Mitä enemmän työelämän ulkopuolella olevien määrää kasvatetaan, sitä enemmän joudutaan tekemään leikkauksia ja niitähän tietysti tehdään juuri niiden työttömien avustuksiin, mutta joillekin on tärkeintä tehdä halpatyöläisillä mahdollisimman paljon voittoa piittaamatta muiden kärsimyksistä.

Lisäksi eräät pyhimysnarsismista sairaat haluavat kiillottaa kasvojaan haalimalla maahan pakolaisia mahdollisimman paljon, tuotakaan ryhmää ei kiinnosta muu kuin että saavat pyhimyspuuskassaan kokea olevansa muiden yläpuolella hyvyytensä kanssa,
vaikka todellisuudessa aiheuttavat kärsimyksen lisääntymistä maassa.

Tällä hetkellä Suomen pahimmat ongelmat siis taitavat olla ahneet sekä bimbonarsut.

Unelma K. Painajainen

Jos Ukrainassa alkaa kohta kunnon rytinä, niin sieltähän me saadaan työteliästä väkeä. Johan ne on vuosien ajan käyneet täällä kesätöissä mansikkapelloilla ja puutarhoilla. Ai ei käy vai? Eipä tietenkään.

Kukavaan

Suomi ei tarvitse edes osaamisperusteista maahanmuuttoa. Suomi tarvitsee täystyöllisyyden ja ankaran työvoimapulan eli negatiivisen työttömyyden.

Ankaran työvoimapulan olosuhteissa kukaan ei joudu olemaan ilman työtä. Koska kaikki pääsevät töihin, työttömyys ei aiheuta kustannuksia yhteiskunnalle. Sitä ei ole, siis ei kustannuksia.

Työvoimapulan vallitsessa työpaikan vaihto on helppoa. Heikkoa palkkaa ja huonoja työoloja tarjoavat organisaatiot lakkaavat olemasta. Mutta sillä ei ole väliä. Kukaan ei joudu työttömäksi.

Maahanmuuttoa ei työvoimapulan olosuhteissa tarvita. Kaikilla suomalaisille menee jo hyvin ilman maahantulijoita, vaikka heillä olisikin jotain osaamista.

Kauppakamarin ehdotus maahanmuuton lisäämiseksi on hyvinvoinnin torjuntaa ja työttömyyden ylläpitoa. Ehdotus on tarrautumista menneisyyden ajatusmalleihin. Luonnollisesti on yksittäisiä yrityksiä, jotka uskovat tarvitsensa maahanmuuttoa. Mutta sellaiset yritykset ovat jo luonnostaan haitallisia Suomelle ja niiden tuleekin ymmärtää lopettaa toimintansa tai siirtyä terveempään, suomalaisen työvoiman kannalta kilpailukykyiseen toimintaan.

Työvoimapulan luominen on mahdollista. Se ei ole taikatemppu. Tarvitaan tuhansia pieniä askelia ja muutoksia. Ensimmäinen muutos on maahanmuuton ottaminen hallintaan ja sen tukahduttaminen. Toinen muutos on kannustaa muukalaisia poistumaan maasta yhteiskunnan heille tarjoaminen etujen karsimisella.

Jokainen voi mielessään miettiä millaisia tarvittavat askeleet ovat.

Totuutta

Muistan ajan kun oli oikeasti työvoimapula, 80-90 luvuilla ennen lamaa sai vakiduunin kuukauden koeajan jälkeen.
Kun osasi homman ei koulupapereitakaan kyselty.

Täydeksi ammattipätevyydeksi katsottiin kun oli kolme vuotta toiminut ammattityössä, se vastasi ammattikoulutodistusta.
Tämä sitten poistettiin lakimuutoksella takautuvasti jotta saatiin materiaalia työvoimatoimistojen tytöille heidän työllistämisekseen, esimerkiksi kukaan kirvesmies ei sen jälkeen osannut enää tehdä taloa.
Siinä vaiheessa itse vedin hanskat lopullisesti tiskiin ja haistatin vitut yhteiskunnalle joka potkii surutta omiaan, olen kuitenkin aika monelle viranomaisenkin perheelle ollut lämmintä kotia tekemässä ja tuo oli sitten kiitos.

Ainoa hyodyllinen asia mitä enää teen on että äänestän Perussuomalaisia ja huolehdin omasta jälkikasvustani minkä pystyn (työkalut pysyvät vielä käsissä).

Sam Colt

Kahdeksankymmentä-luvun lopulla vapautettiin ulkomainen raha Suomeen ja sen jälkeen monista tuli velkaisia keinottelijoita. Kun korkotaso sitten nousi lähelle 20 prosenttia, tuli tuho.
Holkerin hallitus, pres Koivisto ja Suomen Pankin Kullberg seisoivat tumput suorina ja reagoivat vasta sitten, kun katastrofi oli sylissä.
1987 – 87 ”talouskasvu” tapahtui kokonaan korkeakorkoisella velalla.

Totuutta

Kyllähän se valtaisa rakennusbuumi tosiaan johtui talouskuplasta, mutta ei sitä silloin tavallinen raksajätkä tiennyt että kohta kapsahtaa katajaan.

Ja tavalliset ihmiset tuossakin joutuivat maksajiksi sekä osa veti itsensä jeesuskeinuun.

Kaikki on suurta kusetusta

Last edited 2 vuotta sitten by Paavo Tajukangas
Oloneuvos

 Niin kauan kun yli viiskymppiset eivät kelpaa työmarkkinoille, pidän noita toimia ja jankuttamista työvoimapulasta hallituksen, virkamiesten/naisten ja työnantajien yhteisenä operaationa luoda halpatyömarkkinat jossa on EK ollut jo vuosia vahvasti mukana. Puhun kokemuksesta koska itse jouduin 53 vuotiaan 35 vuoden työuran jälkeen potkujen kautta työttömäksi, tosin samaan aikaan tästä samaisesta pörssi firmasta siivottiin kaikki ”halukkaat” uhkailujen kautta työttömyysputkeen. Työhakemusten lähettely oli lähinnä ajankulua, koska niihin ei enää edes vastattu kun tuli 55 mittariin. No 60 lähestyy ja sen jälkeen en välitä paskaakaan mitä tässä maassa tapahtuu, tuhotkaa ihan rauhassa kaikki se mitä vakaakasi Suomeksi on kutsuttu aiemmin. Toivon hartaasti että Etelä-Suomi joutuu Ruotsin kaltaisen terrorin kohteeksi, jossa ihmishenki ei ole puupennin arvoinen. Tämä maa ajetaan siihen pisteeseen että on vitun hyvin toimeentulevia ja se kasvava joukko kurjistuvia kansalaisia, joiden joukossa tosin saattaa löytyä vaikka mitä kunhan vitutuskäyrä kasvaa tarpeeksi.Itse katson tätä kehitystä ja poliitikkoja, virkamiehiä inhoten, koska he ovat tämän kehityksen takana.

Kukavaan

Jos Suomessa olisi negatiivinen työttömyys eli kova työvoimapula, niin työmarkkinoille kelpaisivat kaikki, jotka työtä pystyvät tekemään. Siinä ei katsottaisi enään ikää tai mitään muutakaan työn suorittamiseen liittymätöntä tekijää.

Negatiivisen työttömyyden ylläpito edellyttää työvoiman ulkomaisen ylitarjonnan poistamista. Työvoimapulan oloissa poistuisi tarve ylikouluttautua. Poistuisi tarve maksaa työttömyyskorvauksia. Työvoimapulan vallitessa ei tarvitsisi takertua siihen työpaikkaan, jonka on joskus onnistunut saamaan.

Tapukka

Samassa tilanteessa ja samaa mieltä.
Äänestäkää vihervasemmistoa.Heh,heh…

Mahdoton ajatus?

Tanskasta ulkomaalaistaustaiset työttömät muuttavat Ruotsiin kun Tanskassa sosiaalirahan saamiseen liittyy työvelvollisuus.

Dickinson

Vasemmiston suunnitelma oli varmaankin se että kaikki nuo import-muslimit tekevät yötöitä ja vapaa-ajallaan pysyvät kiltisti ghetoissaan eivätkä näy missään eivätkä siten vaikuta muitten elämään millään lailla. Vituiks meni. Eivät sitten vasemmiston nerot tajunneet että minne vain tökkäät muslimin niin se häiriköi ja näkyy sekä kuuluu ihan saatanasti, ja yrittää ottaa asuinympäristönsä ns. haltuunsa. Tästä kaikki muukalaisviha kumpuaa, heidän ylimielisestä käyttäytymisestään. Enkä nyt edes puhu heidän perinteistään hakata naisia ja irrottaa naisten päitä ym jännää, vaan ihan perus-elämistä. Ihan mahdotonta jakaa tilaa tuollaisten kanssa. Kusipäitä jokainen, lapset naiset ja miehet. Mummot ja vaarit. Kusipäitä.

KKi

Noh noh. Sinä nyt vain et ymmärrä eläväistä, värisevän pöhisevää, niin ihanan yhtesöllistä kulttuuria. 😀

K. Epuli

eläväistä, värisevän pöhisevää, niin ihanan yhtesöllistä kulttuuria”

Johon kuuluvat jännät ja iloiset leikki- ja (pip)pelihetket. Törkeen siististä safkasta puhumattakaan.

KKi

Kyllä kyllä, me täällä raSSistisessa blogistaniassa kehtaamme jopa arvostella värisevän kulttuurin seksuaalisesta hätätilasta kärsivien riisinkeittäjien viemistä tutustumaan (pip)pelvtihetkitovereihin peruskoulun ala-asteelle.

Kovin suvaitsemattomia olemme. Pyrimme estämään riisinprinssejä tutustumasta 9v prisessoihimme.

Hävetkäämme.

Sakari Rajamäki

Kaikki sellaiset matalapalkka-alojen työt pitäisi joista koituu yhteiskunnalle enemmän kuluja kuin tuloja pitäisi antaa ehdottomasti jo täällä asuville henkilöille. Yhteiskunta joutuu joka tapauksessa maksamaan näille sossurahoja, joten ei tälläisen henkilön työllistymisestä yhteiskunta ainakaan menetä mitään, ja vaikka moni matalapalkka-aloilla työskentelevä on yhteikunnan nettosaaja kertyy heistä kuitenkin huomattavasti vähemmän kuluja kuin työttömistä. Sen sijaan jos tälläinen matalapalkka-alan työntejä haalitaan rajojen ulkopuolelta suorien menojen lisäksi vaarana on, että henkilö ajautuu muutaman vuoden työskentelyn jälkeen työttömäksi ja se vasta tuleekin yhteiskunnalle kalliiksi. Ja tälläinen vaara on ihan todellinen, sille Suomen Perusta on tutkinut, että matalapalkka-aloille tulevat maahanmuuttajien työllisyysaste alkaa laskemaan muutaman maassa vietetyn vuoden jälkeen.

Yksi tällänen työ on osa-aikaisesti työskentelevät kokit, joiden tuntipalkatkaan eivät ole kovin hääppöisi. Ilmeisesti kokkejen työn luonne on sellaista, että se on usein osa-aikaista. Ja ilmeisesti kannustinloukkujen takia syntyy monesti tilanne ettei työttömän kannata ottaa vastaan tälläistä osaaikatyötä. Maahanmuuttajien haalimisen sijaan kannattaisi puuttua niihin kannustinloukkuihin. Tai jos työttömiä ei millään ilveellä saada näihin töihin ne työt kannattaa jättää mielummin tekemättä kuin haalia kehitysmaista mamuja tekemään ne.

Eli sillä on todellakin olemassa hyvät syyt, miksi kaikki länsimaat rajoittavat matalapalkka-aloille tulevaa maahanmuuttoa, Ruotsia lukuunottamatta. Siksi on todella outoa, että valtaosa kansanedustajista allekirjoitti Anna Kontulan lakialoitteen saatavuusharkinnan avaamisesta. Siksi uskon, että monet kansanedustajatkin ajattelevat, että maahanmuuttajia kannattaa ottaa varastoon tulevaa työvoimapulaa varten.

Suomi Ruotsittuu Kompetenssisateen avulla

”Osaamisperusteinen maahanmuutto? Miksei ”MONIosaamisperusteinen maahanmuutto”?

Mitäpä niitä turhaan ulkomailta haalimaan kun voi saada Ruotsista ”erittäin hyviä” vähänkäytettyjä? Kierrätyshän on muotia! FK-Gold vain muutetaan KELA-Goldiksi.

Ruotsi voisi vaikka maksaa Suomelle siitä!

pöh

Tässä on taas työttömänä oltu useempi vuosi, ei pääse edes palkkatuella töihin vaikka on omasta mielestä hyvä pitkä työhistoria.
Mutta kyllähän ne luku ja kirjoitustaidottomat afrikan ja lähi-idän monikulttuuri (allahu akbar) asiantuntijat varmaan työllistyy.
Kunhan laitetaan muutama miljardi verovaroja niin muutama työllistyy johkin todella tärkeään tehtävään, kuten vaikka lentävien mattojen kutomiseen..