Ruotsissa hyvin rauhallinen vappu

Irtokuvia koronamielenosoituksesta.
Vappu on ollut kyllä rauhallisin vappu sitten miesmuistiin. Kuningaskunnassa on tapahtunut: ei paljon mitään.

Siellä täällä on ollut vappuun kuuluvia yksittäisiä tappelupaineja ja sen sellaista nujakointia, mutta ei murhia, ei pommeja, ei pahempia autogrillejä ja yleistä ammuskeluakin on tapahtunut vain joitakin yksittäisiä, joissa ei ole mitään mainittavaa.

Tukholmassa cityssä pidettiin lauantaipäivän aikana koronan vastaisia mielenosoituksia. Poliisi hajotti mielenosoitusjoukot ja järjestäjille kirjoiteltiin uhkasakkoja. Alla kuvissa poliisi kuskaa yhden mielenosoituksen pääpuuhamiestä putkaan. Myös koronan vastustaminen on Ruotsissa monikulttuurista puuhaa.

Joidenkin arvioiden mukaan mielenosoituksissa oli vajaa tuhat ihmistä. Mielenosoituspaikkoja oli ainakin pari kolme eri paikkaa cityssä.

 

Vapun ehkä mielenkiintoisin tapahtuma oli eilen illalla Brommassa, kun naapurin rouvan kissa kiipesi korkean männyn latvaan. Luultavasti kettu ajoi sen sinne. Kissan reppana ei päässyt omin voimin alas ja paikalle soitettiin palokunta. Pitkillä tikkailla yksi reipas palomies nostettiin männyn latvaan ja sähisevä kissa saatiin takaisin maan pinnalle. Omistaja oli niin iloinen ja tarjoili paikalle kerääntyneille uteliaille, kuten palomiehillekin, pikkuleipiä ja vadelmamehua.

 

 

Subscribe
Notify of
guest
7 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Anna-Maria Korhonen

Niin Vappu… tuo työväen ja ylioppilaiden juhla, muinaissuomalaisten sekä germaanikansojen Valpurin yö, jolloin naiset kokoontuivat Kyypelin vuorelle harjoittamaan hedelmällisyysrituaaleja. Tästä jäänteenä on nykyisinkin Vapun karnevaalihenki ja lupa irrotella.

Näistä avainsanoista työ, ylioppilas, naisten hedelmällisyysrituaaleja tai karnevaali ei taida koskettaa suurta osaa Ruotsin nykyväestöstä.

Tuossa kissajutussa tosin oli jotain periruotsalaista.

Darwininsukka

Nythän mä sen hogasin, se on tippaleipä eikä mikään pulla, se toimii eikä mikään pulla vaan, TIP-PA-LEI-PÄ! Monigyltyyriin toimii tippaleipä ja sima eikä mikään kahvi ja pulla. Hyvä ruotsi!!!!

KriittinenKansalaine

LOL! Kauheen tuhma video toi! 😂

Ohmygod

Kuvissa on kaksi poliisia ilman naamasuojusta. Vai ovatko poliisiksi pukeutuneita mielenosoittelijoita?
Jos minä olisin tuossa joukossa, käyttäisin hengityssuojan lisäksi visiiriä ja hanskoja.

Valtsu

Oletteko muuten koskaan nähneet puissa kuivettuneita kissan raatoja? En minäkään.
Pitäisihän niitä olla, koska eivät kaikki puihin kiivenneet kissat yksinkertaisesti voi olla niin onnekkaita, että joku näkee ja kutsuu palokunnan…

Fatwantarkistaja

Olikohan 3 päivää ja 4 yötä isän mukaan yksi istunut puussa. Sitten oli lumihangessa X, kun se putosi varmaan kuolemaansa ja siitä jäljet talolle. X, koska tassut olivat sojoittaneet jokaiseen väli-ilmansuuntaan. Yhden hain puusta, kusi ***tana silmille, kolli vielä. Katoltakin hain erään, kiipesi pensasta pitkin sinne. Villikissan pentu piti onkia salaojakaivosta, onneksi sisaruksensa kiinnittivät tähän ahdinkoon huomioni. Koheltavat siihen malliin, että poikasia on tehtävä runsaasti.

juhaII

”Rauhallinen” vappu poliisien määrästä päätellen!