SD, L, KD ja M-puolueet yhteiseen uuteen maahanmuuttomanifestiin

Ruotsin poliittisella kentällä on tapahtunut mielenkiintoinen muutos, jossa kolme puoluetta ovat tehneet yhteistyötä sverigedemokraattien kanssa. Aikaisemmin tällainen yhteistyö ei olisi tullut kyseeseen.

Mistään suuresta veret seisauttavasta tapahtumasta ei ole kyse, mutta jotain kuitenkin on tapahtunut, koska sverigedemokraattien (SD) kanssa ollaan istuttu saman pöydän ääreen.

Sverigedemokraatit, Moderaatit (vastaa suurinpiirtein Suomen kokoomusta), Liberaalit ja Kristillisdemokraatit ovat tehneet yhteisen ehdotuksen maahanmuuton tulevaisuuden linjoista. Puolueiden mukaan maahanmuuttoasiat tarvitsevat selvää uudistusta ja mainitut puolueet ovatkin allekirjoittaneet seuraavat kohdat:

1. Humanitäärisin perustein myönnettävää oleskelulupaa on rajattava.

2. Laissa on oltava maininta tietystä ruotsin kielen ja yhteiskuntatietouden tietotaidosta ehtona vakituiselle oleskeluluvalle.

3. Poikkeusmahdollisuuksia vakituisen oleskeluluvan vaatimuksiin on rajoitettava.

4. Perheenyhdistämisen kohdalla tarkka vaatimus elatuksesta vaihtoehtoisen suojeluun perustuvissa oleskeluluvissa.

5. Poikkeusmahdollisuuksia elatusvaatimuksissa perheenyhdistämisissä on rajattava.

6. Muita kriteereitä perheenyhdistämisissä on rajattava.

7. Kiintiöpakolaisten perheenyhdistämisen aikoja rajoitetaan.

 

Hieman sekavaa tekstiä, mutta tarkoittaa jotain sen suuntaista, että turvapaikanhakijoiden oleskelulupien määrää on rajoitettava. Vakituisiin oleskelulupiin on saatava jonkinlaisia poikkeuksia ja perheenyhdistämiin on oltava selvät vaatimukset elatuksesta, kuten myös kiintiöpakolaisten perheenyhdistämisiin on saatava rajoituksia.

Muutosvaatimukset saattavat kuulostaa pieniltä, mutta toisaalta kyse on suuresta asiasta, koska allekirjoittajina on muitakin puolueita kuin sverigedemokraatit.

KOMMENTOINTIOHJEET

Jos haluat kommentoida, niin rekisteröidy Disqusiin ohjeiden mukaan. Se on minuutin kertahomma, ja jatkossa voit kommentoida ihan vapaasti rekisteröimälläsi nimimerkillä Pt-mediassa ja sadoilla muillakin nettisivuilla. Kommentoida voi ilman rekisteröitymistäkin, mutta silloin kommentti menee moderointiin. Koska kukaan ei seuraa kommentointipalstaa reaaliajassa, niin kommentin hyväksyntään voi mennä pitkä aika.

Kommentointi on vapaata, mutta käytä asiallista kieltä. Älä solvaa, uhkaile tai muutenkaan käytä asiatonta kieltä toisista ihmisistä, ihmisryhmistä, uskonnoista, seksuaalisista suuntautumisista tms.

Pt-media ei kerää mitään tietoja rekisteröitymisistä, eikä näe rekisteröityjän tietoja.