SD, L, KD ja M-puolueet yhteiseen uuteen maahanmuuttomanifestiin

Ruotsin poliittisella kentällä on tapahtunut mielenkiintoinen muutos, jossa kolme puoluetta ovat tehneet yhteistyötä sverigedemokraattien kanssa. Aikaisemmin tällainen yhteistyö ei olisi tullut kyseeseen.

Mistään suuresta veret seisauttavasta tapahtumasta ei ole kyse, mutta jotain kuitenkin on tapahtunut, koska sverigedemokraattien (SD) kanssa ollaan istuttu saman pöydän ääreen.

Sverigedemokraatit, Moderaatit (vastaa suurinpiirtein Suomen kokoomusta), Liberaalit ja Kristillisdemokraatit ovat tehneet yhteisen ehdotuksen maahanmuuton tulevaisuuden linjoista. Puolueiden mukaan maahanmuuttoasiat tarvitsevat selvää uudistusta ja mainitut puolueet ovatkin allekirjoittaneet seuraavat kohdat:

1. Humanitäärisin perustein myönnettävää oleskelulupaa on rajattava.

2. Laissa on oltava maininta tietystä ruotsin kielen ja yhteiskuntatietouden tietotaidosta ehtona vakituiselle oleskeluluvalle.

3. Poikkeusmahdollisuuksia vakituisen oleskeluluvan vaatimuksiin on rajoitettava.

4. Perheenyhdistämisen kohdalla tarkka vaatimus elatuksesta vaihtoehtoisen suojeluun perustuvissa oleskeluluvissa.

5. Poikkeusmahdollisuuksia elatusvaatimuksissa perheenyhdistämisissä on rajattava.

6. Muita kriteereitä perheenyhdistämisissä on rajattava.

7. Kiintiöpakolaisten perheenyhdistämisen aikoja rajoitetaan.

 

Hieman sekavaa tekstiä, mutta tarkoittaa jotain sen suuntaista, että turvapaikanhakijoiden oleskelulupien määrää on rajoitettava. Vakituisiin oleskelulupiin on saatava jonkinlaisia poikkeuksia ja perheenyhdistämiin on oltava selvät vaatimukset elatuksesta, kuten myös kiintiöpakolaisten perheenyhdistämisiin on saatava rajoituksia.

Muutosvaatimukset saattavat kuulostaa pieniltä, mutta toisaalta kyse on suuresta asiasta, koska allekirjoittajina on muitakin puolueita kuin sverigedemokraatit.

Subscribe
Notify of
guest
14 Kommenttia
Uusimmat
Vanhimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Ilmari
Ilmari
3.5.2021 15:05

Kyllä tämä on suuri asia. Ei kaikkea voi kerralla saada, mutta suunta on hyvä ja oikea.

Ohmygod
Ohmygod
3.5.2021 11:52

Luulenpa että nuo ”rajoitukset” jäävät niin vähäisiksi, että ne eivät näy katukuvassa eikä tilastoissa.
Epäilen että tuolla liitolla yritetään sitoa ruotsidemokraatit kädettömiksi ja hampaattomiksi.

Olisi ehkä parasta käydä vaalit ensin ja katsoa sitten, kenen kanssa liittoudutaan.

Antti Tifa
Antti Tifa
2.5.2021 23:17

Pikimusta lipilaari Nyomko Sabuni allekirjoittamassa tuollaista ? No, hyvä veto ja ehkä pysyvät yli 4%kannatuksella mukana. Tuosta voi tulla tiukka tai sitten niin lässy tulkittava ettei mikään muutu. Rikoksiin syyllisten karkotukset ilman jossittelua puuttus listasta.

timo
timo
2.5.2021 19:38

Mitä iloa tuosta enää on kun paskat on jo housussa?

MattiS
MattiS
2.5.2021 20:56
Vastaa...  timo

Jep, liian vähän liian myöhään.

juhaII
juhaII
2.5.2021 18:54

Teksti on ”sekavaa” syystä, että on ”monta kokkia” eli ent. yltiö -suvakkipuolueet ja itse ”perkele” Ruotsidemokraatit. Joka on ”humanitäärisessä suurvalllassa” moninkertaisesti yli haittamaahanmuuttajien aiheuttamien kustannusten maalle vaarallissempi kuin ISIS!!!

SD kyllä pysyy kalosseissaan niin kauan kunnes puolue kielletään ”demokratian puolustamiseksi”, koska muutoin maa olisi matkalla kohti 1930-luvun Saksaa. Mitä itse sossuihin tulee niin kuinka ollakkaan sillä oli perin läheiset suhteet kansallissosialiustiseen Saksaan ja rotuoppiin.

Anna-Maria Korhonen
Anna-Maria Korhonen
2.5.2021 18:50

Pidän positiivisena etenkin liberaalien liittymistä riveihin. Ehkä ollaan vihdoinkin tajuttu, että maahanmuutto islamilaisista maista on uhka perinteiselle pohjoismaiselle vapaudelle.

Jari
Jari
3.5.2021 10:11

He ovat tajunneet että nyt voi kääntää takkinsa kun om liian myöhäistä

Sam Colt
Sam Colt
2.5.2021 18:45

Tuosta seuraa että vihervasemmiston on alettava tiukemmin puolustaa avoimempaa linjaa.
En ihmettelisi jos löveenikin kääntyisi musulmaaniksi.

Teletappi
Teletappi
2.5.2021 18:00

No mutta! Ehkä Ruotsi on ilmaissut jotain EU:lle epämieluisaa ja radikaali äärioikeisto välittömästi noussut vallankahvaan, kuten Tytti Tuppurainen on ennaltaviisaasti nähnyt tapahtuvan myös Suomessa, jos suomalaiset eivät kiltisti ja hiljaa tee niin kuin käsketään ja maksa mitä muut määrää.

Leki
Leki
2.5.2021 17:25

Islam on pysäytettävä rajalle, ei poikkeuksia. Tämä tarkoittaa normaalia rajavalvontaa, aitaa ja sähköä.

Liian myöhään
Liian myöhään
2.5.2021 16:24

Kyse on selvitymistaistelusta. Muslimipuolueen uhka on niin suuri että se on pistänyt puolujohtojenkin pamput nielemään ylpeytensä ja istumaan saman pöydän ääreen. No, kyse on vain viivytyksestä. Ruotsi on jo kalifaatti ja muslimit hallitsevat sitä. Ruotsalaiset eivät vielä vaan ymmärrä sitä.

Suomi Finland
Suomi Finland
2.5.2021 14:51

Askel oikeaan suuntaan. En kuitenkaan hehkuttaisi tätä askelta, kuten Neil Armstrong omaansa astuessaan ensimmäisenä ihmisenä kuun pinnalle.

Pikemminkin tämä on pieni askel oikeaan suuntaan, mutta vielä tarvitaisiin giant leap ennenkuin oltaisiin oikeasti menossa kohti parempaa tulevaisuutta.

Plaade
Plaade
2.5.2021 21:10
Vastaa...  Suomi Finland

Kaikilta kansalaisuus pois ja uusintakierrokselle, se olisi ansaittava takaisin taikka pois EU:n alueelta.