Kaikki karkoitettavat kieltäytyvät koronatestistä

Ruotsin pakkopalautuksille näyttää nyt tulleen täysi stoppi. Ketään ei tällä hetkellä saada palautettua, riittää, että kieltäytyy koronatestistä.

Tällä hetkellä kaikki vastaanottavat maat vaativat palautetuilta negatiivisen koronatestin. Mutta koska Ruotsissa ei voi lain mukaan testata ketään pakolla, niin kielteisen oleskeluluvan saaneet palautettavat, kuten myös rikosten takia karkotettavat tulijat, saavat jäädä maahan määräämättömäksi ajaksi. Kunhan vain jaksaa kieltäytyä koronatestistä.

Rajapoliisin päällikkö Mikael Holmgren kertoo Sverigesradiolle, että ne, jotka eivät halua kotiin, he yksinkertaisesti kieltäytyvät koronatestistä.

Märstan pakkopalautuskeskuksesta päästellään tällä hetkellä enimpiä palautettavia takaisin kylille. Osa palaa takaisin vara-mamin syliin, osa häipyy kuin tuhka tuuleen kun käteen on annettu toimintatonni.

KOMMENTOINTIOHJEET

Jos haluat kommentoida, niin rekisteröidy Disqusiin ohjeiden mukaan. Se on minuutin kertahomma, ja jatkossa voit kommentoida ihan vapaasti rekisteröimälläsi nimimerkillä Pt-mediassa ja sadoilla muillakin nettisivuilla. Kommentoida voi ilman rekisteröitymistäkin, mutta silloin kommentti menee moderointiin. Koska kukaan ei seuraa kommentointipalstaa reaaliajassa, niin kommentin hyväksyntään voi mennä pitkä aika.

Kommentointi on vapaata, mutta käytä asiallista kieltä. Älä solvaa, uhkaile tai muutenkaan käytä asiatonta kieltä toisista ihmisistä, ihmisryhmistä, uskonnoista, seksuaalisista suuntautumisista tms.

Pt-media ei kerää mitään tietoja rekisteröitymisistä, eikä näe rekisteröityjän tietoja.