Norjan isis-naisen tuomio huomioitu Skandinaviassa

Norjassa annettu vankeustuomio isis-naiselle on saanut paljon huomiota myös Ruotsissa, mutta erityisesti se on huomioitu Tanskassa.

Kööpenhaminan yliopiston rikosoikeuden professori Jørn Vestergaard kertoo Tanskan yleisradioyhtiö DR:lle, että Norjan päätös on hyvä ja tanskalaiset oikeusistuimet voivat jatkossa hyvällä omatunnolla lätkiä isis-naisille tuomioita.

– Norjalainen oikeusistuin on päättänyt, että lasten synnyttäminen ja kotirouvana oleminen isiksessä on aktiivista osallistumista terrorijärjestön toimintaan. Päätös antaa rohkeat suunnat sille, että nyt myös tanskalaiset tuomioistuimet voivat hyvällä omatunnolla antaa tuomioita vastaavissa tapauksissa, joissa on mukana tanskalaisia [isis-naisia], Vestergaard kertoo.

Kannattaa huomata keskustelun sävy Norjassa ja Tanskassa verrattuna sitä Suomeen. Kyse on kuitenkin Pohjoismaista, joilla pitäisi olla edes jokseenkin samankaltainen arvopohja.

Nimittäin tänään tuli Suomessa esille niin ikään isis-naisista kertova uutinen. Siitä uutisoi mm. Helsingin sanomat. Sen mukaan Keskusrikospoliisi on tutkinut kahden naisen osalta epäiltyä ihmiskaupparikosta. Naiset ovat vieneet epäilyn mukaan lapsia isis-alueille. Esitutkinta on kuitenkin lopetettu näytön puutteen vuoksi.

Kun Norjassa ja Tanskassa on otettu suora asenne, että yksin pelkkä isiksessä mukana olo on rikos, eli osallisuus terroristiseen kerhoon. Pelkkä isiksen tukeminen synnyttämällä kotirouvana aktiivisesti lisää lapsia isikseen katsotaan osallisuudeksi terrorismiorganisaatioon. Kun taas Suomessa asiasta ei saatu mitään konkreettista.

Merkittävä ero.

, ,
Subscribe
Notify of
guest
15 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
irmeli

No täällä pohjolan hölmölässä ei ole pelkoa että ketään isisterroristia rangaistaan. Päinvastoin, varmaankin jo suunnitellaan maksuja näille “urheille” “isisveteraaneille”…Niin kuin eräs suvakkihörhö keksi ehdottaa…Varmaankin hölmölän suvakkipiirien mielestä upea ehdotus.

Pera Pervo

Veteraanien kuntoutuslaitokset alkaa olla tyhjiä, ni loistava ajatus ois ottaa asukeiks isis veteraaneja tilalle. Myös miehiä, koko porukka vaan. Kalliit hoitopaikat saatas käyttöön ja työvoimavajettakin paikattais.

Perkele sentään..

Paatunut rikollinen

Mieluummin säätiön rahat tuohonkin kuin ikuisesti hikityöläistä riistävän kokoomuksen liiveihin.

pöh

Näin länsimaalaisten näkökulmasta “kotiäidit” harvemmin orjuuttaa vääräuskoisia tyttöjä ja pakottaa heidät seksiorjaksi miehelleen.
Harvemmin ne kotiäidit opettaa myöskään pikkulapsiaan käyttämään pommivyötä ja huutamaan allahu akbar ennen kuin räjähtää.
Mutta olen kai liian impivaaralainen ja tuo on vain sitä ihanaa rikastavaa monikulttuuria?

Ope

Voisiko kukaan edes kuvitella normaalin äidin kasvattavan poikaansa tyyliin: No niin Erkki-Joonatan, menepäs kellariin siskojesi huoneeseen hakkaamaan heitä. Ota tästä koivuhalko ja huitase oikein kunnolla naamaan. Kun kasvat vielä vähän niin saat käskytellä ja hakata minuakin.

Kalamies

Onhan ludenaaraskin äiti, mutta ei ihan samanlainen äiti joka tekee teidän äitien ruoat. Hyvä että vihdoinkin ruvetaan tekemään pesäeroa näihin asioihin. Seuraavaksi voisi tehdä jotain sille että JOTKUT äidit tehtailevat lapsia ja saavat siitä valtiolta hurjat korvaukset. Ei siinä mitään, mutta tarkoitushan on tehdä lapsia jotka kasvavat työntekijöiksi ja veronmaksajiksi. Se että KELAn sinulle lähettämissä kymmenissä tuhansissa lapuissa lukee niin ja näin paljon veroa ei tee sinusta veronmaksajaa.

Jope

ISIS Israel secret intelligens service

Anna-Maria Korhonen

Huomattakoon, että kun kalifaattia oli vielä olemassa, sen alueelle ja takaisin matkustaminen ei ollut rikos. Suomessa SUPO:kin vain tarkkaili näitä reissaajia. Voisi sanoa, että tällä tavalla kalifaatin olemassaolo hiljaisesti hyväksyttiin. Kas kun ei solmittu diplomaattisuhteita tai peräti tunnustettu Islamilaisen valtion itsenäisyys.

Särmääjä

Haavisto olisi varmaan perustanu sinne suurlähetystön.

Paatunut rikollinen

Suklaabordellin

Samu Aarnio

Tämän päivän hs.ssä oli uutinen että Suomeen tuodut isis terroristit saattavat saada syytteen ihmiskaupasta? kas kun ei ylinopeudesta. Käsittääkseni jo liittyminen terroristi joukkoihin tekee heistä terroristeja, ja kaikki henkilöt jotka toimivat näiden tuomisessa Suomeen on katsottava syyllistyneen myös terrorismiin.
Ei se sen ihmeellisempää ole kuin huume bisnekseenkään liittyminen kyllä siinnäkin syytteet saa koko konkkrokka jotka hommaan liittyy.

Yomma

Harvoin olen nauranut niin makeasti,kuin tuolle ylinopeuteen vertaamasi=))))

Pertsa

Mutta sehän Suomessa vasta rikos onkin.Jos sinulla on vielä varaa ajaa yliverotetulla autonromullasi ylinopeutta niin olet varmasti se kaikkein pahin rikollinen.Vaikkei mitään vakavaa olisi tapahtunut niin olet lasten yliajaja,potentiaalinen rattijuoppo (kunnes puhallustesti toisin osoittaa),mutta olihan sua kiva kiusata.Niin,ja ilmasto,voi kauheeta kun sä pilaat ilmastonkin,jos ilmasto menee pilalle niin mites sitten enää karvaturpapyöräilijätkään voi ajella kaduilla ahdistelemassa kunniallisia tienkäyttäjiä.

Paatunut rikollinen

Henkilöiden maahantuoja tukee terrorismia, tämähän on aivan selvä asia ja elinkautinen olisi paikallaan.

juhaII

Myrkkyä Suomelle!