Norjassa 3,5 vuoden tuomio isis-naiselle

Oslon käräjäoikeus tuomitsi 30-vuotiaan uusnorjalaisen naisen 3 vuoden ja 6 kk:n vankeuteen osallisuudesta terrorijärjestö isikseen. Tuomio on harvinainen ja samalla se on ennakkopäätös, jos tuomio pitää hovioikeudessa.

30-vuotias Norjassa asunut nainen kiisti rikoksen väittämällä, että hän oli ihmiskaupan uhri. Hänet oli ajettu ansaan ja siepattu vasten tahtoaan isikseen. Syyttäjä pystyi kuitenkin tuomaan vakuuttavasti esille, että nainen oli lähtenyt vapaaehtoisesti Syyriaan vuonna 2012 ja toiminut siellä aloitteellisena toimijana. Syyttäjä pystyi toteennäyttämään tiettyjä tekoja mm. salakuunneltuilta puheluilta, joita hän oli käynyt miehensä kanssa, joka oli jo aiemmin lähtenyt Syyriaan.

Nainen oli myös kuulusteluissa kertonut, että hänellä oli vilpitön halu antaa panoksensa pyhään sotaan eikä häntä oltu pakotettu lähtemään Syyriaan.

Niin ikään oikeus katsoi, että nainen oli kalifaatissa “hoivaamassa” miestään, joka oli rintamalla. Naisen tärkein tehtävä oli kuitenkin valmistella varttuvia sukupolvia vääräuskoisia vastaan käytävään sotaan. Nainen itse ei kuitenkaan ottanut suoraan osaa veritöihin.

Norjan viranomaiset junailivat naisen tammikuussa 2020 takaisin Norjaan ja hänet otettiin heti Norjan maaperällä kiinni ja on ollut siitä asti vangittuna, mutta päästettiin ennen oikeutta vastaamaan vapaalta.

Monet odottavat, että tuomio saa lainvoimaisuuden, jolloin siitä tulee ennakkopäätös kaikkia isiksessä olevia musliminaisia kohtaan.

, , ,
Subscribe
Notify of
guest
5 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Faktaa

Kai paavo tiedät, että isis on vain salaliittoteoria, eikä sellaista ole olemassa, historian guru Einar lönnörström ja päivi Alavire teoreettisen historian laitokseltakin nauraa isis jutuille. Amerikkalainen tutkija Doc Lar Damsley arvostetusta Iowan Konstington-Historianus laitokseltakin kiistää isisin olemassa olon. Lukisit vähän muutakin kuin valtamediaa niin tietäisit tämänkin.

Anna-Maria Korhonen

3 v 6 kk nyt on ihan naurettava tuomio 30 v naiselle. Kun hän vapautuu vankilasta odottaa tietysti kunnallinen vuokra-asunto, jossa voi järjestää teekutsuja muille ISIS-vaimoille ja organisoida Norjan islamilaista kalifaattia. Ehkä jalo aate on tullut verkostomarkkinoitua vankilassa muutamalle uudelle jäsenellekin. Palautus sinne Somaliaan ym. olisi paras ratkaisu.

Daavidin poika

Onkohan ulkoministeri Haavisto tietoinen tästä Norjan valtio-viranomaisten sala juonesta.? Kuitenkin, niin Suomessa viranomaiset toimikin juuri päinvastoin. Suomesta lensivät lentokoneella suuvaahdolla hakemaan “omansa pois”

On aivan ilmiselvää, että Unkarilla ei ole tämän luokan ongelmia. Paljonkohan tämä isis sota on maksanut pohjoismaiden veronmaksajille.?

juhaII

Suomen ennakkotapaus: Vapautetaan!!!