Porin huomiota herättävä murha päätökseen

Porilaisen hyvän mielen enkelin Alan Johannes Enkelin alias Alaa Kadhim Mahdi Albu-Salihin tapaus on nyt taputeltu päätökseen. Edessä on enää lusiminen.

Albu-Salih tuomittiin Porin käräjäoikeudessa ja Turun hovioikeudessa murhasta elinkautiseen. Mies haki valituslupaa Korkeimmasta oikeudesta, mutta se ei ottanut juttua enää käsittelyyn. Näin hovioikeuden päätös jää lainvoimaiseksi.

Albu-Salihin tapaus on eittämättä yksiä Suomen rikoshistorian ”kovimpia” tapauksia. Albu-Salih pyöritti Porin seurakunnan mummoja mennen tullen ja lopulta yksi alkoi seurustelemaan Salihin kanssa. Kun suhde meni karille, Salih murhasi naisen ja sahasi tämän pään irtipoikki.

Irakilainen Salih tuli Suomeen 2015 ja oli heti tulonsa jälkeen turvapaikka-aktivistien maskotti. Hän patsasteli milloin missäkin mediassa hyvän toivon tuojana ja olipa jopa murha-aikaan ehdolla kirkollisvaaleissa.

 

Miten Salihin tuomio etenee? Yleensä Suomessa murhasta elinkautiseen tuomitut alkavat anoa armahdusta ensimmäisen kerran joskus 12 vuoden lusimisen jälkeen. Oma lonkka-arvio on, että Salih on ulkona viimeistään 14 vuoden lusimisen jälkeen, jos mitään sen kummempaa ei tapahdu.

KOMMENTOINTIOHJEET

Jos haluat kommentoida, niin rekisteröidy Disqusiin ohjeiden mukaan. Se on minuutin kertahomma, ja jatkossa voit kommentoida ihan vapaasti rekisteröimälläsi nimimerkillä Pt-mediassa ja sadoilla muillakin nettisivuilla. Kommentoida voi ilman rekisteröitymistäkin, mutta silloin kommentti menee moderointiin. Koska kukaan ei seuraa kommentointipalstaa reaaliajassa, niin kommentin hyväksyntään voi mennä pitkä aika.

Kommentointi on vapaata, mutta käytä asiallista kieltä. Älä solvaa, uhkaile tai muutenkaan käytä asiatonta kieltä toisista ihmisistä, ihmisryhmistä, uskonnoista, seksuaalisista suuntautumisista tms.

Pt-media ei kerää mitään tietoja rekisteröitymisistä, eikä näe rekisteröityjän tietoja.