Porin huomiota herättävä murha päätökseen

Porilaisen hyvän mielen enkelin Alan Johannes Enkelin alias Alaa Kadhim Mahdi Albu-Salihin tapaus on nyt taputeltu päätökseen. Edessä on enää lusiminen.

Albu-Salih tuomittiin Porin käräjäoikeudessa ja Turun hovioikeudessa murhasta elinkautiseen. Mies haki valituslupaa Korkeimmasta oikeudesta, mutta se ei ottanut juttua enää käsittelyyn. Näin hovioikeuden päätös jää lainvoimaiseksi.

Albu-Salihin tapaus on eittämättä yksiä Suomen rikoshistorian ”kovimpia” tapauksia. Albu-Salih pyöritti Porin seurakunnan mummoja mennen tullen ja lopulta yksi alkoi seurustelemaan Salihin kanssa. Kun suhde meni karille, Salih murhasi naisen ja sahasi tämän pään irtipoikki.

Irakilainen Salih tuli Suomeen 2015 ja oli heti tulonsa jälkeen turvapaikka-aktivistien maskotti. Hän patsasteli milloin missäkin mediassa hyvän toivon tuojana ja olipa jopa murha-aikaan ehdolla kirkollisvaaleissa.

 

Miten Salihin tuomio etenee? Yleensä Suomessa murhasta elinkautiseen tuomitut alkavat anoa armahdusta ensimmäisen kerran joskus 12 vuoden lusimisen jälkeen. Oma lonkka-arvio on, että Salih on ulkona viimeistään 14 vuoden lusimisen jälkeen, jos mitään sen kummempaa ei tapahdu.

Subscribe
Notify of
guest
25 Kommenttia
Uusimmat
Vanhimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Minä
Minä
5.5.2021 13:54

Näillä median maskoteilla on tapana päätyä tuomiolle.

Anonyymi
Anonyymi
5.5.2021 08:07

Jos lasketaan hinta tälle lusimiselle vaikka 200 euroa päivässä (alakanttiin), loppusumma on lähes 900 000 euroa. Sen jälkeen annetaan asunto ja opetetaan taitoja siviiliin palaamisesta. Kyllä kansa maksaa.

Antti Tifa
Antti Tifa
5.5.2021 00:06

Irakin eteläisimmästä maalikylä Basrasta lähti Enkeli kohti suomineitojen houkutusta puntti pullottaen. Kyllästyi talousmuovitavaroiden kauppaan. Fyrkat riitti vaaralliseen matkaan yli vesien ja mantereiden. Ensin Joensuu ja sitten Pori. Enkeli löysi metallipajan paskahommiin tutustumisen sijaan henkistä puuhastelua täys tollojen Teljän seurakunnasta. Vanhaa vittua riitti ja hauskaa piisasi kunnes tuli sponsorilta varoitus rattopojalle ja kilahdus. Vuonna 2035 palaa Basraan horoperseeksi rusnattu seikkailija. That’s the end of the show. You know, aasikuskit.

jupi
jupi
5.5.2021 00:03

ei tainut syyttäjä hakea karkoitusta?

terhomatti.hämeenkor
terhomatti.hämeenkor
4.5.2021 21:00

Porin Teljän seurakunnan kirkkoherrana toimi ja toimii eräs Kaisa Huh5tala, todellinen suvakki!
Valitettavasti tunnen /tiedän tapauksen: Uran edistämiseksi täytyy tehdä kaikenlaista…:-(((

Sirpa-Tuula
Sirpa-Tuula
4.5.2021 20:24

Minä vieläkin olen sitä mieltä ihan hyvin se saakelin akka on oman päänsä voinut sahata irti lavastakseen tämän syyttömän seksikkään muslimin! Muutama Burana huiviin kossuhuikalla huuhtoen ja sitten kaulaan koko tuubi Voltareenii niin kyllä se on mahdollista!!!

vanglapoeg
vanglapoeg
4.5.2021 20:05

Mutta mitä Enkelille tapahtuu, kun hän jonain päivänä pääsee kävelee vapauteen vankilan portista? Karkoittaako Suomi Enkelin vai saako hän jäädä Suomeen, koska Irak ei ota kansalaisiaan takaisin maahansa, jos nämä eivät tule vapaaehtoisesti?

Moinoroo
Moinoroo
4.5.2021 20:26
Vastaa...  vanglapoeg

Sossulla on jo hakemukset esitäytettynä ja ilmainen iso kämppä varattuna, älä huoli.

jupi
jupi
5.5.2021 00:06
Vastaa...  Moinoroo

pullat uunissa, hameen helma kainalossa

Valtsu
Valtsu
4.5.2021 19:02

Johannes Enkeli on kyllä kovaa tasoa vankiloiden taiteilijanimissä. Porin seurakuntalaiset epäilemättä käyttävät osan kolehdista Enkelin hyväksi – sen verran yleviä olivat kuvaukset miehen luonteesta.

Moinoroo
Moinoroo
4.5.2021 20:26
Vastaa...  Valtsu

Sille tulee uusi nimi just: Suihku Mankeli

Moinoroo
Moinoroo
4.5.2021 20:48
Vastaa...  Moinoroo

Suklaa Rinkeli

Anna-Maria Korhonen
Anna-Maria Korhonen
4.5.2021 19:01

Miten tämä tulee etenemään? Käsitellään normaalina murhana ja kohina tämänkin ympärillä vaimenee, ja oikeastaan on jo vaimentunut.

Tarvitaan monta tällaista ja laajat ghettoutuneet esikaupungit päivittäisin (ja/tai öisine katutaisteluineen) ennenkuin harmaantuvat kenraalimme laativat julkisen kirjeen, jossa varoittavat uhkaavasta sisällissodasta.

Murheellista, mutta älkäämme koskaan suostuko pitämään tällaisia tapauksia uutena normaalina, vaikka olisimme aikaamme edellä.

Sosiologi
Sosiologi
4.5.2021 18:55

Porin seurakunta enkelin rinnalla viimeiseen asti: ”Korkeimpaan oikeuteen jätetystä valituslupahakemuksesta selviää, että Alan Enkeli vaati suullisen pääkäsittelyn pitämistä ja halusi marssittaa oikeuteen myös ystäviään ja tuttaviaan porilaisesta seurakunnasta. Heidän tehtävänään olisi ollut todistaa hänen soveliaasta luonteestaan. Valituslupahakemuksessa nimetään miehen itsensä lisäksi viisi todistajaa joiden joukossa on muun muassa porilaisen seurakunnan kirkkoherra.
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2649ca2a-b575-4481-ad40-2eab644593ea

Plaade
Plaade
4.5.2021 19:45
Vastaa...  Sosiologi

Ei olisi päästään kilahtaneet luonnetodistajat tehneet miehestä syytöntä, se olisi vain ollut turhaa ja kallista teatteria huomionkipeän narsistiukon järjestämänä.

Tehty mikä tehty, ei sitä ilveily ja puukon kiertäminen sukulaisten haavoissa muuksi muuta.

Fuktor Littbarski
Fuktor Littbarski
5.5.2021 04:41
Vastaa...  Sosiologi

Niin noh, aika kauanhan on jo ollut yleistä tietoa että kaikkien seurakuntien kaikki jäsenet ovat päästään vialla. Importoidut tuhat kertaa pahemmin kuin kotimaiset. En näe että sitä tietoa olisi tarpeellista muuttaa ainakaan lievempään suuntaan.

Punavihernatsimafia
Punavihernatsimafia
4.5.2021 18:49

Epäilen vahvasti että oikea syyllinen oli valkoinen suomalaismies. Hetero.
En vielä tiedä miten tuo suomalaismies tekonsa toteutti mutta eiköhän se selviä kun tutkin hieman lisää marxilaista kirjallisuutta.

juhaII
juhaII
4.5.2021 18:40

Kiima suvakit hallituksessa asettuivat poikittain karkoitustuomioiden eteen opposition sitä vaatiessa erittäin vakavien ja törkeiden rikosten ollessa kysymyksessä!!!

Porin yksittäistapau
Porin yksittäistapau
4.5.2021 18:21

Usein kävelen tekijän kirkon ohi. Ennen tätä tapausta näitä kidutusta ja vainoa yms paenneita parveili siinä edustalla. Kun jätkä näytti kuka todellisuudessa oli ( lähetti uhrille viestin ennen teurastustaan ) , niin murhan jälkeen kaikki katosivat. Ei ole enää näkynyt partalapsia kirkon edustalla. Ja muistamme Porista teinitytön elävältä polttamisen. Afgaani ajoi hgistä asti puolustamaan kunniaansa. Ja tuohon tuomioon. Jos kuvitellaan, että haavistosta tulisi pressa ( luoja meitä varjele ) , en ihmettelisi, jos armahtaisi.

Porin yksittäistapau
Porin yksittäistapau
4.5.2021 19:34

Siis teljän kirkon.

Japa
Japa
6.5.2021 22:05

Vanha kotiseurakunta ja rippikirkko. Joskus tulee myös käytyä kulmilla eikä ole kuukautta kun about kymmenkunta 15-20v ananastukkaa kokousti kirkon sisäpihan edessä.

Pera Pervo
Pera Pervo
4.5.2021 18:19

Kotoutuminen ja kristinuskoon kääntyminen oli nopeaa. Eikös hän vaihtanut nimensäkin joksikin Enkeliksi? Muistaakseni jossain lehtikuvassa tuleva kuljetusalan työvoimavajeen paikkaaja oli kaukokiidolla harjoittelemassa kuormankäsittelyä. Kirkollisvaaliehdokas, täydellistä maskotti ainesta.

Pera Pervo
Pera Pervo
4.5.2021 18:30
Vastaa...  Pera Pervo

Jaa oliha se Enkeli tosa tekstissäki. Ei heti kiihtymykseltään huomannu.

Valtsu
Valtsu
4.5.2021 19:13
Vastaa...  Pera Pervo

Ja jumalauta millainen ehdokas: jätkä istuu vangittuna murhasta, mutta silti kirkollisvaaleissa tuli ääniä! Olisikohan läpi mennessään saanut lomia kirkkovaltuuston kokouksiin?

jupi
jupi
5.5.2021 00:17
Vastaa...  Valtsu

vankilassa on kirkko, voi vaikka ryhtyä papiksi