Tukholman käräjäoikeus: Laitonta kutsua arabia arabiksi

Tukholman käräjäoikeus antoi kuun alussa merkillisen tuomion, joka on eittämättä myös jonkinlainen ennakkopäätös. Oikeuden mukaan arabin kutsuminen arabiksi on rasistista.

Viime vuoden tammikuussa 80-vuotiaan ruotsalaisen Tukholmassa Östermalmilla asuvan miehen ovikello kilahti. Oven takana oli kolme kaupparatsua, jotka myivät hälytys- ja turvallisuuspalveluja, kuten hälyttimiä, ovisilmiä ym.

Vanhuksen mielestä kaikki vaikutti kummalliselta ja hän pyysi saada nähdä jonkinlaisia henkilökortteja. Kaupparatsut kieltäytyivät ja viittasivat takeissa olleisiin logoihin. Tästä seurasi sanaharkkaa ja mies kehotti kauppamiehiä poistumaan paikalta. Miehet kieltäytyivät.

Kun tapahtuma ovella oli ohi, mies otti yhteyttä taloyhtiön puheenjohtajaan ja hän sanoi, että tällaisilla turvakauppiailla ei pitäisi olla taloyhtiössä mitään tekemistä. Mies päätti yhteydenoton jälkeen mennä alaovelle katsomaan oliko alaovi esimerkiksi rikottu tai oliko se jostain syystä jäänyt lukitsematta.

Pihalla mies tapasi myyntikolmikon uudestaan. Mies halusi nyt tietää kuka oli heidän pomo ja mitkä olivat heidän nimensä. Sanaharkka alkoi uudestaan ja tässä yhteydessä papparainen sattui kutsumaan yhtä myyjää arabiksi. Oikeuden päätöksessä toteen tuli näytetyksi, että papparainen oli myös sanonut jotain sellaista kuin ”ällöttävä”, ”tulee jostain vitun muslimimaasta” ja ”pitäisi istua vankilassa…”.

Sanaharkka oli siis molemmin osapuolin lähinnä kinastelua, jossa ei ollut mitään lähtökohtia väkivallalle. Papparainen kertoi oikeudessa, että hän hieman kiivastui, sillä tilanne oli yksi kolmea vastaan tilanne. Lisäksi hän on ollut aktiivinen, että taloyhtiö on saatu turvalliseksi, sillä siellä asuu paljon vanhuksia.

Oikeus päätti, että papparainen syyllistyi solvaukseen/ kunnianloukkaukseen. Sana ”arabi” oli sanottu sillä sävyllä, että se aiheuttaa uhrille alemmuuden tunnetta, kunnianloukkausta ja selvää rasisteerausta. Tuomioksi annettiin sakkoja 23 400 kruunua ja uhrille eli arabiaanolle kipukorvauksia 5 000 kruunua.

Mies yritti kiistää rasisteerauksen. Hän vetosi siihen, että tuli vihaiseksi tilanteessa, jossa kolme tuntematonta miestä nauroi hänelle.

, ,
Subscribe
Notify of
guest
25 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Pimpeli POM

Tukholman käräjäoikeuden voisi ampua maata kiertävälle radalle 🤪

Hämärä kauppiaat ovat suojeluksessa.

EnFinneIgen

En finne igen! oli ruotsalaisissa lehdissa isot otsikot kun ruotsinsuomalainen teki jotain. Ruotsinsuomalaisia saa Ruotsissa haukkua edelleen eikä heidän tunteillaan ole väliä.

Suomi Finland

Äänensävyrasisteerausta.

Yksi ja sama sama sana voi siis olla lainvastainen tai laillinen riippuen äänensävyä, millä sana sanotaan.

Ja käytetty sävy määritetään tietysti sen mukaan, miten uhri asian kokee. Jos siis uhri kokee sävyn olleen väärä, niin tuomio napsahtaa.

Tämän luulisi olevan jo pahaa unta tai sitten komediauni, mutta unta kuitenkin.

jupi

mitä enemmän vasemmalla on uni, sitä märempi unelma

Last edited 2 vuotta sitten by jupi
pöh

Se on vaan sitä intersektionaalista feminismiä, missä valkoinen varsinkin mies on aina syyllinen kaikkeen pahaan mitä maailmassa tapahtuu.
Se on myös meidän hallituksen lähtökohta kaikkeen.

Plaade

Siis menikö se niin että rasistia ei saa kutsua arabiksi vai toisinpäin?

Anna-Maria Korhonen

Saudi-Arabia, Arabiemiraatit, Arabian niemimaa, Arabiliitto, Air arabia, arabikevät, arabialaiset numerot, arabihuivi, arabialainen hevonen, Arabia (kaupunginosa Helsingissä), Arabia (suomalainen design-astiamerkki), Arabianranta (kaupunginosa Helsingissä), arabicakahvi…

Muistelen kuinka jo kouluaikoina opetettiin, että huutelu ja ilkeät kommentit piti kääntää toisin päin. Eikä aina ollut kyse tyttölapsen kutsumisesta tyttölapseksi. Mikäli jokaisen olisi vienyt oikeuteen, ei olisi paljon tarvinnut opiskella ja hankkia töitä.

Särmääjä

Taas näitä koskee vain kanta-asukkaita juttuja sillä mitään kurdia ei olisi varmasti vietäisi tuomiolle tollasessa.

jupi

niin, kunhan et erehdy kutsumaan kurdia arabiksi, se loukkaa sekä kurdia että arabia. jos kutsut koiraksi, niin suuttuu tää yks karvainen kaveri joka nukkuu pöydän alla

Pera Pervo

Millä nimellä kantista kutsutaan? Ja voisiko se nimittely olla rasismia?

jupi

kaffir

Senkku

Ei voi olla koska valkoisen miehen taakka. Hihanauhat pitää määrätä kantiksille jotta kultamunat voivat helposti ja heti varmuudella tunnistaa rassismin kyllästämät paholaiset.

ano

ruotsalaiset eugeniikot kävivät jo ammoin kalloja mittaillen toteamassa, etteivät suomalaiset mitään valkoisia ole. eli sen puoleen valkoisen miehen taakkakaan ei pitäisi haitata.

Sam Colt

Tuossapa mainio liikeidea: Mutiainen – mikä tahansa – käy soittelemaan ovikelloja ja häiritsemään joutavuuksilla. Jos asukas sitten hermostuu tai pelästyy ja käskee mutiaisen painua vi–uun, niin siitä seuraa käräjät – sakkoa ja korvausta.
Jos asukas pamauttaa oven kiinni liian kovaäänisesti niin se on pahoinpitely.

juhaII

Pappa oli täysin ajantasalla toisin kuin se ”toinen” ”papparainen” Yhdysvalloissa!

”Finn jävel” menee varmaan ”sukkana läpi”

Vuohi sai orgasmin

No minä kutsun arabia kummitukseksi. Siis nainen. Tai mistä sitä tietää kuka sen kaavun alla on. Tai anteeksi nyt vain, insinööriksi, kirurgiksi tai vaikkapa raketti insinööriksi. Entäpä teurastuksen ammattilainen. Miehisuuden esikuva. ( Tappakaa naiset ) . Feministit tykkäävät. Loppujen lopuksi. Kamelin kumppani.

Göran Bakbulle etz.

Ojojoj, jag kallar alla arabiinor åsnaknullare.

Jope

Taitaa olla vielä laittomampaa keskustella pieni hattusista ukoista jotka näitä arabeja tänne on rahdannut 1990 luvulta!

ano

Oy vey!

Fuktor Littbarski

Saako muslimia enää kutsua muslimiksi? Se kun on silleen jännästi halveksittava termi sekä ihan syystäkin halveksintaa aiheuttava. Luulisi olevan okei, sillä muslimiksi/täysmulkuksi ryhtyminen on valinta eikä mikään geneettinen ominaisuus tai yleinen kusipäisyys joka nyt vaan on kasvatuksen ja ympäristön muokkaama luonteenpiirre.

Daavidin poika

Miten tässä sitten muutoin kävi.? Oliko nämä arabit jonkun turvayhtiön palkkalistoilla.? Vai oliko turvayhtiö niin sanotusti ”tekaistu”.

Minä

Nyt on arabeilla hyvä lypsyn paikka. Ärsyttelee porukkaa vaan sen verran, että sanotaan arabiksi. 5000 kruunua tippuu tilille helposti.

Plaade

Siitä ei hyödy taloudellisesti koska se leikataan perustoimeentulotuesta

Senkku

Kun samasta teosta ryhdytään antamaan oikeudessa eri tuomioita perustuen arvailtuun motiiviin, äänensävyyn ja riippuen minkä värinen tekee minkä väriselle ollaan 100% varmuudella matkalla totalitariaan.

Punaviherfasismi elää ja voi hyvin taas euroopassa.

Minä

Pahus kun tämä loukkaantumisansainta ei ollut aikaisemmin.

Ruotsalainen sanoi minulle, että ”man blir av med finnar med Clearasil” (suomalaisista [finne, finnar] pääsee Clearasililla).

Vastasin tosin hänelle, että olen jo kokeillut, mutta tässä vielä seison.

Tuosta olisi voinut yrittää vaatia jonkun tonnin korvausta loukkauksesta. Ai hitto, niin eihän nämä valkoisten loukkaantumiset kelpaa oikeudelle lainkaan.