Rikollisporukka huijasi kymmeniltä vanhuksilta isoja summia rahaa

Oulun käräjäoikeudessa alkoi isonpuoleinen petosvyyhti, jossa 10-15 henkilön liiga huijasi poliisina esiintyen yli kymmeneltä vanhukselta rahaa.

Tekotavat olivat samankaltaisia kaikissa. Päätekijä Terno Lindgren oli soittanut vanhuksille poliisina esiintyen. Lindgren oli saanut tässä yhteydessä haltuunsa iäkkäiden naispuolisten uhrien pankkitunnuksia, salasanoja ja avainlukulistojen numerot verkkopankkiin kirjautumista varten.

Kun Lindgren oli päässyt sisälle verkkopankkiin, niin hän oli siirtänyt uhrien tileiltä rahaa eri tileille. Vyyhteen muita osallisia syytetään mm. rahanpesusta ja osallisuudesta törkeisiin petoksiin. Näissä tapauksissa teko tarkoitti sitä, että avunantaja oli esimerkiksi luovuttanut pankkitilinsä Lindgrenin käyttöön, jolloin hän pystyi siirtämään vanhusten tileiltä rahat välittömästi.

Joissakin tapauksissa Lindgren oli ollut uhrin kanssa yhteydessä puhelimitse useaan otteeseen. Joka kerta esiinnyttiin siis poliisina. Yhdessä tapauksessa soittoja oli tullut useita, ennen kuin uhri antoi pankkitunnukset. Joissakin tapauksissa vanhukset olivat ymmärtäneet, että heitä vedätetään ja he olivat sulkeneet puhelimen.

Uhrien tileiltä nostettiin rahaa, mutta myös haettiin erilaisia pikalainoja. Kaikki teot ovat tapahtuneet vuosina 2017-2018 aikana ja uhrit asuivat eri puolilla Suomea.

 

Syytehakemuksessa on yhteensä 33 eri rikosta, jotka koostuvat petoksista, rahanpesuista, avunannosta petoksiin ja rahanpesuihin, petoksen yrityksistä, rahanpesun yrityksistä ja joistakin pienemmistä jutuista. Lisäksi vaaditaan uhreille korvauksia useiden kymmenien tuhansien eurojen edestä.

Jutun päätekijöitä ovat siis Terno Lindgren, Miro Mäntylä ja Jani Pohjola, joille syyttäjä vaatii ehdotonta vankeutta. Mukana oli myös reilu kymmenen muuta avustajaa, jotka antoivat pankkitilinsä kerran tai kaksi Lindgrenin käyttöön. Terno Lindgrenillä rypäs ei ollut ensimmäinen, sillä hän on aiemminkin syyllistynyt vastaaviin vanhusten huijauksiin.

Seurataan tilanteen kehittymistä.

 

, , ,
Subscribe
Notify of
guest
19 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Unelma Painajainen

Romanit aina korostavat sitä, kuinka heidän kulttuurissaan kunnioitetaan vanhempia ihmisiä. Valkolaisvanhuksia saakin sitten huijata mielin määrin. 😡

Prozac

Jotain samaa kuin muslimeilla, jotka pyrkivät kunnioittamaan samanuskoisia, vaan vääräuskoiset on asia erikseen.

Qroquius Kad

Tälle ilmiölle on oma nimensäkin:
sisäryhmämoraali.

Siinä moraalisäännöt koskevat vain meikäläisiä, eivät muita.

Paatunut rikollinen

Rasisteja ovat

Anonyymi

Oma suku, heimo tai klaani; sen eteen tehdään väkivaltarikoksia ja kunniamurhia ja kosto on sitten suloinen. Kunnia pitäisi mielestäni ansaita, mutta eräille riittää pelkästään se, että on mies ja muslimi tai nykyään myös musta. Polvistukaamme kaiken sen sivistyksen, tieteen, taiteen ym. edessä, jonka eteen he ovat sydänverensä vuosisatojen kuluessa vuodattaneet!

timo

Ei pidä uskoa kaikkea paskaa mitä maailmassa jauhetaan.
Esimerkkinä vaikka ylenanto ja hyysäri.

Mitkä uskovaiset?

Joo, ja ne aina korostaa sitä että ne elää uskossa. Mutta en ole niitä koskaan nähnyt kirkossa.

Paatunut rikollinen

Kyllä perjantainakin kossu maistuu

Joppos123

Terno Lindgrenin integraatio ja kotoutuminen on vielä vaiheessa reilun 500 vuoden jälkeen.
Kuinka siis voimmekaan vaatia, että Ahmed voisi koskaan kotoutua muualle kuin takaisin savimaajaansa aavikolla?

Moonman

yle ja muut höpömediat yrittävät aina välillä vääntää jonkun säälijutun romaneista, miten taas on syrjitty ja seurattu kaupassa.
Silloin aina ihmettelee mihin tai kehen sellaisilla vuodatuksilla yritetään vaikuttaa, kun ihmisten arkitodellisuus romanien kanssa on usein juuri tällaisia huijauksia yms.
Aikoinaan erään työn puolesta tuli kuultua toistuvasti ohimennen romanien puhelimeen mölötystä. Kaikissa niissä jutuissa oli joku, ketä oli juuri päässyt linnasta/tutkintavankeudesta tai menossa sinne.

Anonyymi

Suomi kun on tilastojen mukaan aika väkivaltainen maa, niin kuinkahan paljon tilastot kaunistuisi, jos otettaisiin pois romanit ja muut etniset vähemmistöt?

Anna-Maria Korhonen

500 vuotta sittenkin oli rajat auki, eikä mitään opittu. Voisiko nämä nyt vihdoinkin palauttaa sinne Intiaan?

CvK

Ehkä pitäisi muistella mitä silloin tehtiin ja päätettiin asiasta,
esim. vuonna 1637:

Vuonna 1637 kuningatar Kristiina määräsi kaikki Ruotsissa asuvat miespuoliset romanit hirtettäväksi

Tämä siis silloisessa Ruotsissa.
Sitten vähän myöhemmin historiassa…

Kustaa III:n aikana 1700-luvun lopulla kaikki Ruotsissa asuvat romanit karkotettiin Suomeen.

Historia toistaa itseään, varsinkin jos mitään ei opita.

Kilttimies

Mustalainen on tietenkin mustalainen kujeineen, mutta ihmetellä täytyy noita valkolaisia, jotka mustalaisen kumppaniksi ryhtyvät. Niillä on varmaan tosi tosi vittumaisen vaikee lapsuus tms.

juhaII

Tälläiset nilkit tarvitsisivat VIHDOI9NKIN ruumiillista kasvatusta oikein kunnolla.

Minua ei ällötä ja saa suutuksiin mikään niin palkon kuin alhaisesti vanhuksiin, lapsiin, vammaisiin ja kodittomiin (maailmalla) kohdistuneet rikokset, jotka osoittavat erityistä henkistä ja joskus jopa fyysistä julmuutta!!!

Eikä poliisikaan saa minulta kehuja, sillä tuolla virkakunnalla näyttää olevan kivitalon kokoisia miehiä mörköautoineen häiriköintiin, mutta OIKEAT työt jäävät tekemättä. Poliisin lurittelu kirjeet vanhusten omaisten vastuulle ovat syvältä!

Faktaa

Kai sä paavo tiedät, että suomessa ei ole vanhuksia ne on aikoja sitten tapettu ja nälkiinnytetty sairaaloissa ja ”hoiva”kodeissa tää on vain _salaliitto jolla mustamaalataan manneja_ Esimerkisksi Tyyrne Kulmahousula teoreettisen mustalaistieteen tohtori Ja Vanhusantropologi Ritva Vähälaho Helsingin yliopilta kiistävät vanhusten nykyisen olemassaa olon. Myös maineikas Iowan yliopiston mustalaistutkija Likea Blackson naureskelee näille väitteille. Lukisit vähän muuta kuin valtamediaa niin tietäisit tämänkin.

Paatunut rikollinen

Onhan se niin että kun ne romanikledjut kiskaisee niskaansa niin se on kuin prosenttijengin liivi, tuomiota arvioidessa pitäisi aina käyttää ammattilaisuutta koventamisperusteena.

Tanan kele

Mannet ovat taas vanhusten riesana, perkele että sieppaa ja sitten valittavat että sorretaan. Myös autovarkaudet ovat heidän puolelta lisääntyneet. Oliko se katlaysaattori porukka näitä vai itä rosvoja. Jäivät ainakin täällä kiinni rysän päältä kun omistajat karauttivat paikalle ja poliisikin tuli melko vilkaasti.