Sverigesradion toimittaja alotti suhteen terroristiepäillyn kanssa

Ruotsin yleisradioyhtiö Sverigesradio kirjoittaa artikkeliensa alla lyhyen muistutuksen, että heidän journalisminsa perustuu puolueettomuuteen ja riippumattomuuteen erilaisista tekijöistä sekä siihen, että sillä ei ole osaa eikä arpaa kirjoitetuissa jutuissa.

Keväällä 2019 otettiin kuusi muslimimiestä turvasäilöön turvallisuuspoliisi SÄPO:n aloitteesta. Maahanmuuttotuomioistuin teki päätöksen, että miehet tullaan karkottamaan Ruotsista siksi, että he aiheuttavat uhan valtakunnan turvallisuudelle. Ruotsin hallitus siunasi päätöksen.

Hallituksen päätöksen jälkeen yksi kuudesta on poistunut maasta oma-aloitteisesti, mutta viisi muuta ovat edelleen Ruotsissa. Karkotuksia ei ole voitu laittaa täytäntöön erinäisistä syistä johtuen. Esimerkiksi gävle-imaamina tunnettua Abo Raadia ei ole voitu karkottaa kotiin Irakiin, kuten ei myöskään hänen poikaansa Raad Al-Duhania.

 

Seuraavaksi kävi sillä tavalla, että muuan Sverigesradion toimittelija Sanna Drysén sattui aloittamaan rakkaussuhteen Raad Al-Duhanin kanssa. Asiasta kertoo tutkivaa journalismia harjoittava DOKU.

Eikä siinä vielä kaikki, kesän ja syksyn 2019 aikana Drysén kirjoitti viitisentoista artikkelia Sverigesradioon. Kaikissa artikkeleissa kritisoitiin rankalla kädellä SÄPO:n ja muiden asiaan liittyvien viranomaisten toimintaa.

Yhdessä kuuluisassa artikkelissa Drysén kertoi, että Maahanmuuttotuomioistuimen ja SÄPO:n tutkinta oli ”ongelmallinen”. Drysén yritti miedontaa Al-Duhanin osuutta islamistiseen toimintaan ja maalata Al-Duhanista kuvaa mukavana, mutta väärinymmärrettynä miehenä. Toimittajan mukaan kaikki syytökset ja epäilyt Al-Duhania vastaan olivat panettelua.

Artikkelit herättivät sen verran huomiota, että monet journalistit sanoivat, että Drysén ei kirjoita enää puolueettomasti. Artikkeleita kritisoi mm. Ruotsin terroristitutkija Magnus Ranstorp. Hänen mukaansa Drysénin artikkelit olivat täysin puolueellisia.

Ranstorpin kritiikin jälkeen islamisti Al-Duhan raivostui ja kirjoitti Facebookissa, että Ranstorp oli likainen parasiitti. Lisäksi hän kertoi, että SÄPO oli likainen instituutio.

 

Al-Duhan ja Drysén ovat asuneet yhdessä ja ovat edelleen suhteessaa. Al-Duhan on nyt vain kirjoilla Drysénin äidin luona. Kun Drysénin ja Al-Duhanin rakkaussuhde tuli Sverigesradion tietoon syksyllä 2020, niin Drysén sai potkut.

”Journalismimme perustuu uskottava ja puolueeton toiminta. Sverigesradiolla ei ole riippuvaisia suhteita poliittisiin, uskonnollisiin, taloudellisiin eikä julkisiin tai yksityisiin toimijoihin.”

 

27 Kommenttia
Uusimmat
Vanhimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Pertsa
Pertsa
7.5.2021 21:08

Nää toimittajat nyt näkyvät olevan sekä Ruotsissa että Suomessa samaa sakkia.Jos nyt neiti toimittelijaa pitäisi kommentoida niin ihan ihmisen näköinen. Olisiko sitten käynyt niin että äärivasemmistolainen maailmankuva ei ole houkutellut ruotsalaisia sulhoja niin sitten on turvauduttu muuhun. En tunne neidin journalistista tuotantoa enempää kuin tästä ketjusta on ilmennyt, mutta tulee mieleen suomalaiset karvaturpakommunistit Rantala ja Milonoff joiden mielestä Unkarissa on vaikeata elää kun siellä ei kuunnella kommarien suunsoittoa.

Paatunut rikollinen
Paatunut rikollinen
7.5.2021 18:42

Toivottavasti ukolla on tylsä veitsi

PUT häämöttää jo
PUT häämöttää jo
6.5.2021 11:42

Vaan eipä mesproppen Ruotsi onnistu poistamaan Vimaami Papparaatia eikä poikaansa Poikaraatia koska viimeisenä keinonahan he voivat aina kieltäytyä koronatestistä ja koko homma laukeaa siihen.

Daavidin poika
Daavidin poika
6.5.2021 09:54

Erittäin ala-arvoisia kirjoituksia Facebookiin Ranstorpista, ja Säposta Al-Duhanilta. Kannattaa muistaa, että Al-Duhan on saanut turvapaikan Ruotsista, ja nyt sitten sotaa ja vainoa paennut Islamisti uhoaa yhtä Ruotsin suurinta viranomaista.

SVT
SVT
6.5.2021 08:27

Sellaista se on kun päätä pahkaa juostaan suhteeseen ja lopussa meno voi olla jo ihan päätöntä.

Kukavaan
Kukavaan
6.5.2021 07:24

Sanna on saanut pitää päänsä. Toistaiseksi. Eivät nuo moniosaajat mahda luonnolleen mitään.

Nih
Nih
6.5.2021 03:19

Matupatja sanan varsinaisessa merkityksessä. Vuoden päästä naama ja kroppa mustelmilla kun ei sopeudu islamilaisten maailmankuvaan ja lopuksi ehkä on ilman päätä.

Keijo Imailija
Keijo Imailija
6.5.2021 18:46
Vastaa...  Nih

Sitä saa mitä tilaa. Lopullisen ratkaisun sattuessa kohdalle en henkilökohtaisesti osaisi olla kovinkaan pahoillani.

Paniskos-häsäshiskös
Paniskos-häsäshiskös
5.5.2021 23:20

En halua lähisukuun vävyksi tai seurustelukumppaniksi.

a-b-c
a-b-c
5.5.2021 21:12

Valkoisissa naisissa on jotain perustavanlaatuisesti vialla, kenties väestönvaihto ei olekaan niin huono idea.

timo
timo
5.5.2021 20:04

Nyt olisi syytä selvittää suomalaisen valtamedian vastaavat kytkökset.

juhaII
juhaII
5.5.2021 19:34

Niin no, onhan se ”ongelmallista” kun ei ole mitään suuhun pantavaa!

Näin kerrottiin eräässä korrektisessa toimituksessa.

timo
timo
5.5.2021 19:24

Laitetaan veto milloin tuo lehmä on joko säkitetty tai päätön. Itse veikkaan vuoden sisällä.
Molemmat sopivia rangaistuksia maanpetoksellisesta toiminnasta.

Paatunut rikollinen
Paatunut rikollinen
7.5.2021 18:45
Vastaa...  timo

Noissa matupatjanaisissa on hyvin usein piirteenä uhoava asenne syntyperäisiä miehiä kohtaan, sitä taustaa vasten ajatellen ei tunnu niin pahalta jos se pää irtoaa.

Päätöntä Touhua
Päätöntä Touhua
5.5.2021 19:11

Tämäkin tulee päättymään klassiseen ”ovaskaan”. Omanpa kohtalonsa leidi ihan itse valitsi joten mikäs siinä!

Särmääjä
Särmääjä
5.5.2021 17:19

Ihmeen avointa ja tuomitsevaa. Suomessa tommonen vaiettaisiin ja pimitettäisiin ja jos se sattuisi paljastumaan niin itkettäisiin kun maalitetaan toimittajaa ja puututaan yksityisasioihin.

Paatunut rikollinen
Paatunut rikollinen
7.5.2021 18:47
Vastaa...  Särmääjä

Onhan se yksityisasia, mutta sitten se muuttuu yhteiseksi maksuasiaksi kun se kallis päänirroitusoikeudenkäynti alkaa.

Moonman
Moonman
5.5.2021 17:15

Ei hätää, kaikki kyllä tietävät mikä sannaa odottaa kun suhde menee puihin, tai yrittää itse lopettaa sen kun on tullut turpaan tarpeeksi monta kertaa.
Eiväthän sentään kaikki rikastajat sahaile päitä irti suhteen loputtua, mutta nyt on kyseessä kovemman luokan imaamin poika. Rispektin palautukselle on kovemmat panokset kuin normi-moskeijassa kävijällä.

Anna-Maria Korhonen
Anna-Maria Korhonen
5.5.2021 17:11

”… he aiheuttavat uhan valtakunnan turvallisuudelle.”

Eikös toimittelijaneitonen äiteineen sitten osallistu uhan aiheuttamiseen, toinen on suhteessa terroristiin ja toinen majoittaa tämän. Mitä esim. desanttien auttamisesta seurasi II MS:n aikana? Yleensä teloitus tai vankeustuomio. Teloitusta nyt en kannata, mutta ainakin vankilatuomio tai maastakarkoitus olisi paikallaan. Minusta kertoo isänmaan arvon menetyksestä, ettei sen vastainen toiminta ole enää millään tavalla rangaistavaa. Toisaalta ei EU:takaan suojella millään tavalla, koska sen osavaltiota vastaan voidaan vehkeillä vapaasti.

Ohmygod
Ohmygod
5.5.2021 14:55

Voi olla niinkin, että taustalla on femakoitten sammumaton viha eurooppalaista miestä kohtaan. Taistelussaan feministi liittoutuu vaikka pirun tai jihadistin kanssa ihan vaan vastustaakseen oman kansan miehiä.

KKi
KKi
5.5.2021 13:46

No joo. Naivilla toimittelija tytöllä on kova hoivaus- ja maailmanparannusvietti sekä vietti.
Kolmikymppiseen ihan yssikseen tulleen suklaasimmupalleron kanssa pääsee toteuttamaan kaikki.

Ja mikä parasta, pääsee vielä …ttuilemaan raSSistisille valkoisille heterokämyille. Mikä voisikaan olla kympintytölle tyydyttävämpää.

Valtsu
Valtsu
5.5.2021 14:59
Vastaa...  KKi

Kun ei vaan jäbä olisi mustis. Silloin toimittelijatyttelin kaula saattaa olla vaarassa…

MattiS
MattiS
5.5.2021 16:00
Vastaa...  Valtsu

Ihan sama minulle tuon tyttelin kaula.

Ja tämähän ei ollut väkivaltafantasia, vaan yksinkertainen mielipide siitä ettei minua todellakaan kiinnosta jos nämä suvakkiääliöt heittävät henkensä aatteensa tähden. Parempi niin kuin joku viaton.

murmeli
murmeli
5.5.2021 13:11

Eikös Ylen toimittaja pannut huivin päähän ja mennyt yhteen pelastetun kautta, joka oli uinut puhkotulla lasten uimarenkaalla meren yli. Fb kuvissa taisi makoilla uima-alatden vieressä ja ajeli hienoilla autoilla.
Samainen toimittaja otti jouluksi kuusi matua viettämään joulua kanssaan. Sieltä kai se löytyi se oma uimarenkaalla uijakin.
Joulunahan löytyi se tähtipölyä Hannakin rakkaus. Otti kolme matua luokseen, heitti miehensä pihalle, kun sai kolmen kimppaa. Kaksi läks takaisin irakkiin, kolmannen kans mentiin naimisiin, vaikka mies oli naimisissa osamma maasaan ja oli kolme lasta.

holiisi
holiisi
5.5.2021 12:56

Savuankerias kiehtoo näitä suvakkiämmiä.

Big l
Big l
5.5.2021 14:45
Vastaa...  holiisi

Savu katkarapu

Qroquius Kad
Qroquius Kad
5.5.2021 12:33

Raad on niin ihanan miehekäs alfauros, että hänestä riittää jaettavaksi tyttären ja äidin kanssa!