Malmössä pommien yö, kolme isoa räjähdystä

Malmössä on vietetty hurjanpuoleista yötä. Puolen tunnin sisällä tapahtui kolme isoa räjähdystä, joissa kymmeniä ihmisiä jouduttiin evakuoimaan.

Klo 02.38: Ensimmäinen pommi jysähti ongelmalähiö Fosiessa pahamaineisella Docentgatanilla. Pommi räjähti kerrostalon eteisaulassa tai aivan ulko-oven edustalla. Talon sisäänkäynti meni remonttikuntoon ja lähialueen ikkunat rikkoontuivat.

Yksi henkilö vietiin sairaalaan, mutta ei tiedetä oliko sillä tekemistä itse räjähdyksen kanssa. Rappukäytävän asukkaat joutuivat evakkoon.

Klo 02.51: Kului vain kymmenisen minuuttia kun rytisi uudestaan, vajaan kilometrin päässä Nydalavägenillä. Sama homma kuin aiemmassa, kerrostalon rappuun oli viety pommi, joka tuhosi rappukäytävää ja puhalsi asukkaiden ovet sisälle. Talon asukkaat evakuoitiin läheiselle koululle. Ketään ei tiedetä loukkaantuneen.

Klo 03.19: Kolmas pommi räjähti puolen tunnin päästä edellisestä niin ikään pahamaineisessa Kroksbäckin kaupunginosassa Sörbäcksgatanilla. Tällä kertaa pommi oli viritetty pienen elintarvikekaupan ulkopuolelle. Kaupan ikkunat kilahtivat sisälle ja yksi kadulla ollut auto sai vaurioita. Ei henkilövahinkoja.

Poliisi tutkii tekoja vahingontekoina ja yleisinä vaaran aiheuttamisina, ketään ei toistaiseksi ole otettu kiinni.

 

Pt-median Malmön kirjeenvaihtaja kertoo, että heräsi joskus vartin yli kolme isoon räjähdykseen. Hän asuu noin 2,5 km päässä tästä viimeisimmästä räjähdyspaikasta.

– Unen läpi kuulin ison pamahduksen ja jotenkin tuli mieleen heti, että olipa iso pommi. Kuvittelin sen tapahtuneet aivan jossain lähistöllä, mutta myöhemmin sain tietää, että matkaa oli kuitenkin toista kilometriä.

 

Alamaailmassa ei vielä tiedetä paljoakaan tapahtumista. Epäillään kuitenkin, että samaa sarjaa kaikki pommit. Kun selviää keitä taloissa on asunut, niin eiköhän tämän päivän aikana tiedetä kuka, mitä, missä ja milloin.

SVT:n uutisissa muutama kuva lisää.

, ,
Subscribe
Notify of
guest
13 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
matti mainio

Poliisi ja media ilmeisesti tiedottaa asiasta, ja painottaa sitä, että tapahtumista ei koitunutt vaaraa sivullisille.

Paatunut rikollinen

Se on aina sama virsi kun joku pässi vaikka ammuskelee yleisellä paikalla, ”ei aiheutunut vaaraa sivullisille”.

Ainahan siitä aiheutuu ja sitä pitäisi aina käyttää koventamisperusteena nimikkeellä joukkotuhonnan yritys, aina elinkautinen jonka istuttuaan karkoitus taikka eristäminen saareen kunnes lähtee vapaaehtoisesti.

Sillä lailla

Jaa, eli tavallinen yö Ruotsissa ei kovin uutta. Pommit paukkuu ja villi länsi vain jatkuu. Koska alkaa Suomessakin vastaava toiminta. Ruotsin tie on jo näkynyt taas uutisissa monta kertaa lähiaikoina.

Ai niin, muistakaa äänestää SDP, vihreät, Vasemmistoliitto, kokoomus ja keskusta. Näin saamme paremman Suomen.

Perkele

eiköhän se täällä paskakylässä nimeltä helsinki ala ihan ensimmäisenä, sieltä idästä 👍

Säilykkeet

…säilyttivät Syyströmmingiä väärässä lämpötilassa…

Daavidin poika

Uskon, että Ruotsalaiset ovat niin orientoitunut näihin pommi, ja muuhun paukku tilanteisiin, että eivät enää osaa millään lailla huomioida tilanteita. Nämä on varmuudella niitä festivaaleja jotka ovat avoinna Ruotsissa 24 / 7. On tämäkin varmaan raskas, psyykkinen kokemus rehellisille ihmisille kun joutuu lähtemään omasta kodista keskellä yötä jonkin koulun voimistelusaliin jatkamaan uniaan. Jotenkin nöyryyttävää kun ottaa huomioon, että näille tekijöille kannetaan ilmavariisi pöytään.

Onko sinulla Paavo tietoa siitä, että onko tämä ”Sluta skjut” menetelmä vielä voimissaan menu listalla.?

juhaII

Malmö on vaarallisempi paikka kuin Ukrainan kriisi tantereet.

Minä

On käynyt niin turvattomaksi, että parempi lähettää kotimaihinsa turvaan kaikki Euroopan ulkopuolelta tulleet.

Last edited 2 vuotta sitten by Minä
Huru-ukko

Mahtaisiko auttaa syyllisten löytymiseen, että sanotaan porukolille, että asukaa vaan siino kotonanne,yhteiskunnalla oo varaa korjata. Perikää remontirahat niiltä rosmoilta jotka rikkoivatkin. Enemmän niillä on rahaa kuin köyhällä/köyhillä ruotsalaisilla.

Paatunut rikollinen

Suomessakin näköjään tapahtuu jo ihan pikkukaupungeissakin
https://www.satakunnankansa.fi/satakunta/art-2000007870148.html

Jotain sukuklaanien välisiä yhteenottoja alkanut tapahtua.

Lans Jepidus

Lieköhän ns. elintarvikekaupan omistajan ja / tai sukunsa edustajia sekä myyntimiehiä asunut pommin kohteina olevissa kerrostaloissa? Motiivi voisi löytyä kauppiaan ostamista myyntiartikkeleista. Ostanut hedelmiä ja hapansilakkaa väärältä myyntimieheltä ja siitä Åke-Lise suuttunut?