Malmössä pommien yö, kolme isoa räjähdystä

Malmössä on vietetty hurjanpuoleista yötä. Puolen tunnin sisällä tapahtui kolme isoa räjähdystä, joissa kymmeniä ihmisiä jouduttiin evakuoimaan.

Klo 02.38: Ensimmäinen pommi jysähti ongelmalähiö Fosiessa pahamaineisella Docentgatanilla. Pommi räjähti kerrostalon eteisaulassa tai aivan ulko-oven edustalla. Talon sisäänkäynti meni remonttikuntoon ja lähialueen ikkunat rikkoontuivat.

Yksi henkilö vietiin sairaalaan, mutta ei tiedetä oliko sillä tekemistä itse räjähdyksen kanssa. Rappukäytävän asukkaat joutuivat evakkoon.

Klo 02.51: Kului vain kymmenisen minuuttia kun rytisi uudestaan, vajaan kilometrin päässä Nydalavägenillä. Sama homma kuin aiemmassa, kerrostalon rappuun oli viety pommi, joka tuhosi rappukäytävää ja puhalsi asukkaiden ovet sisälle. Talon asukkaat evakuoitiin läheiselle koululle. Ketään ei tiedetä loukkaantuneen.

Klo 03.19: Kolmas pommi räjähti puolen tunnin päästä edellisestä niin ikään pahamaineisessa Kroksbäckin kaupunginosassa Sörbäcksgatanilla. Tällä kertaa pommi oli viritetty pienen elintarvikekaupan ulkopuolelle. Kaupan ikkunat kilahtivat sisälle ja yksi kadulla ollut auto sai vaurioita. Ei henkilövahinkoja.

Poliisi tutkii tekoja vahingontekoina ja yleisinä vaaran aiheuttamisina, ketään ei toistaiseksi ole otettu kiinni.

 

Pt-median Malmön kirjeenvaihtaja kertoo, että heräsi joskus vartin yli kolme isoon räjähdykseen. Hän asuu noin 2,5 km päässä tästä viimeisimmästä räjähdyspaikasta.

– Unen läpi kuulin ison pamahduksen ja jotenkin tuli mieleen heti, että olipa iso pommi. Kuvittelin sen tapahtuneet aivan jossain lähistöllä, mutta myöhemmin sain tietää, että matkaa oli kuitenkin toista kilometriä.

 

Alamaailmassa ei vielä tiedetä paljoakaan tapahtumista. Epäillään kuitenkin, että samaa sarjaa kaikki pommit. Kun selviää keitä taloissa on asunut, niin eiköhän tämän päivän aikana tiedetä kuka, mitä, missä ja milloin.

SVT:n uutisissa muutama kuva lisää.

KOMMENTOINTIOHJEET

Jos haluat kommentoida, niin rekisteröidy Disqusiin ohjeiden mukaan. Se on minuutin kertahomma, ja jatkossa voit kommentoida ihan vapaasti rekisteröimälläsi nimimerkillä Pt-mediassa ja sadoilla muillakin nettisivuilla. Kommentoida voi ilman rekisteröitymistäkin, mutta silloin kommentti menee moderointiin. Koska kukaan ei seuraa kommentointipalstaa reaaliajassa, niin kommentin hyväksyntään voi mennä pitkä aika.

Kommentointi on vapaata, mutta käytä asiallista kieltä. Älä solvaa, uhkaile tai muutenkaan käytä asiatonta kieltä toisista ihmisistä, ihmisryhmistä, uskonnoista, seksuaalisista suuntautumisista tms.

Pt-media ei kerää mitään tietoja rekisteröitymisistä, eikä näe rekisteröityjän tietoja.