Tanskalaispolitiikko kehoittaa syyrialaisia lähtemään kotiin

Inger Støjberg
Kun tanskalainen vasemmistopuolueen Inger Støjberg avaa suunsa, niin sieltä tulee yleensä sellaista jyrinää, että heikkopäisimmät ovat hiljaa.

 

Tälläkin kertaa tapahtui niin. Entinen maahanmuuttoministeri kirjoittaa Facebookissa ja tanskalaislehti Berlinskessä, että syyrialaisten pakolaisten on aika pakata kamat ja lähteä hipsuttelemaan kotiopäin.

Teksti on otsikoitu “Avoin kirje syyrialaisille pakolaisille”.

– Rakkaat syyrialaiset pakolaiset, nyt on teidän aika pakata kimpsut ja kampsut ja lähteä kotiin. Olin maahanmuuttoministeri kun tulitte Tanskaan. Siksi tiedän tasan tarkkaan millainen sopimus meillä ja teillä oli. Sopimus oli se, että suojelemme teitä sodan riivaamassa Syyriassa. Mutta teidän on totta kai palattava takaisin kotiin kun se on taas mahdollista. Nyt on teidän aika lähteä kotimatkalle, Støjberg kirjoittaa.

– Se oli sopimus ja nyt teillä on moraalinen velvollisuus täyttää sopimuksesta oma osanne. Ilman mitään vastaväitteitä, mutta kiitollisena tanskalaisille.

Edelleen Støjberg kertoo:

– Kun tulitte Tanskaan, niin sanoimme aivan selvästi, että odotamme teidän noudattavan Tanskan sääntöjä ja lakeja. Mutta aivan liian harvat ovat toimineet niin.

– Olemme tehneet kaikkemme auttaaksemme teitä parhaalla mahdollisella tavalla. Olette saaneet opiskella ilmaiseksi tanskan kieltä, olette saaneet koulutusta ja ohjausta. Olemme tehneet monenlaisia järjestelyjä kaikkien taiteen ja sääntöjen mukaan teitä ajatelleen.

– Te kaikki syyrialaiset nuoret olette nyt saaneet hyvää koulutusta Tanskassa, joten teillä on paras mahdollinen uusi alku kotona Syyriassa, jotain, jonka varaan rakentaa.

Støjberg kertoo, että tanskalaisen koulun lakkia voi käyttää kotona Damaskoksessa ja jatkaa:
– Ymmärrän kyllä, että olisi monella tavalla mukavampaa olla täällä Tanskassa kuin Damaskoksessa. Mutta Tanska ei ole kotimaasi.
“Ymmärrän kyllä, että olisi monella tavalla mukavampaa olla täällä Tanskassa kuin Damaskoksessa. Mutta Tanska ei ole kotimaasi”
– Tanska antoi teille tilapäisen suojan silloin kun tarvitsitte sitä. Nyt teidän on noudatettava viranomaisten ohjeita ja lähdettävä Tanskasta heti kun se on mahdollista… jo noin 140 000 syyrialaista on palannut kotiin vapaaehtoisesti, niin myös tekin.
– Tanskalaiset ovat anteliasta kansaa ja olemme vapaaehtoisesti lisänneet erilaisia hyvinvointipalveluja kun sitä tarvitaan. Nyt tarvetta ei enää ole. Ja kannattaa muistaa, että niin kauan kun kieltäydyt noudattamasta viranomaisten päätöksiä ja palata kotiin, niin otat vain sen paikan joltain toiselta, joka sitä tarvitsee enemmän. Valitettavavasti maailmassa on paljon pakolaisia ja jotkut eivät kärsivät, koska kieltäydytte lähtemästä Tanskasta.
Støjberg lopettaa tekstinsä:
– Hyvät syyrialaiset pakolaiset. Nyt teidän, joiden oleskelulupa on peruttu, on aika pakata tavarat ja lähteä kotiin ja aloittaa oman kotimaanne jälleenrakentaminen. Ja kotimatkan aikana voitte lähettää Tanskalle suuren kiitoksen siitä kaikesta avusta, jota olette saaneet kun sitä tarvitsitte. Tanskalaiset ansaitsevat sellaiset terveiset.
Näin siis tykittelee Tanskan entinen maahanmuuttoministeri Inger Støjberg. Tanska on pyrkinyt tiukentamaan kehitysmaista tulleiden sotapakolaisten oleskeluluvan ehtoja ja varsinkin syyrialaisia painostetaan nyt lähtemään kotiin. Monet syriaanot ovat kieltäytyneet ja ainakin Kööpenhaminassa on ollut pieniä mielenosoituksia, joissa syriaanot ja muut kolmansista maista tulleet miehet ovat vaatineet loppuelämän kestävää ilmaista ylläpitoa.
Se mikä on käsittämätöntä on se, että monet syyrialaiset ovat lähteneet Tanskasta Ranskaan turvapaikanhakijoiksi. koska Ranska myöntää tällä hetkellä oleskelulupia syyrialaisille.
, , ,
Subscribe
Notify of
guest
46 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Kultasäde Keijutuuli

RASISMIAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!

Hej Hej!

Mun tähtipöly huuhtoutuu 😳

Juha 06

Äänestäisin!

RaiskaaNeSuomalaiset

On Tanskan vasemmisto vähän toista kuin Suomessa.

Olisipa niin

“Venstre, Danmarks Liberale Parti on tanskalainen keskusta-oikeistolainen liberaalipuolue.
Venstre (suom. Vasemmisto) perustettiin 1870 nimellä Det Forenede Venstre (suom. Yhdistynyt vasemmisto). Puolue on Tanskan vanhin, ja lukeutuu nimestään huolimatta oikeistolaiseksi.[2] Vuosina 1895–1910 puolue tunnettiin nimellä Venstrereformpartiet (suom. Vasemmistouudistuspuolue).” (Wikipedia)

Puosuvaari

Juuri näin, jos Suomesta haetaan vastinetta niin se oli lähinnä vanha Maalaisliitto, Kepu turhan “arvoliberaali”, Tanskan Venstren juuret ja voimat tulevat Jyllannista ja lähinnä maatalouteen kuuluvilta äänestäjäryhmältä. Useampi vahva nimi on jättänyt/joutunut jättämään Venstren (kuten Inger) koska puolue ajautumassa turhan “arvoliberaaliksi” Ruotsin ja Suomen keskustapuolueiden tavoin. Tanskan Kokoomus (Konservative) on jo ajanut Venstren ohi Tanskan suurimpana ns. oikeistopuolueena.

Antti Tifa

Mahtavaa. Nyt rakastankin Inger Støjbergia myäs. Ranskan Marine Le Pen on kans bätäng mut kova kilpailija tuo Italian Giorgia Meloni.

Idän tietäjä

Hienoa puhetta. Ei kait sitä tuon nätimmin voi sanoa. Olitte turvassa, vaara on nyt ohi ja voitte palata kotiinne. Itse olisin muotoillut asian hieman eri tyyliin ja vähemmän korrektisti.

Suomi Finland

Näin tämän homman tulee mennä.

On täysin käsittämätön ajatus, että kun on turvapaikanhakijana tullut, niin siitä seuraisi väistämättä ikuinen oleskelulupa ja ylläpito.

Se mitä syyrialaisten kannattaisi paluumatkalla ajatella on, että miksi Tanska oli sellainen maa kuin oli ja Syyria on sellainen maa kuin se on. Ja jos Tanskan mallinen maa tuntuu mukavammalta, niin siitä sitten vaan poistamaan niitä syitä, jotka ovat esteenä Syyrian kehittämiseksi Tanskan veroiseksi maaksi.

Jos he siihen pystyvät, niin kenties joskus tulevaisuudessa tulee eteen tilanne, jossa syyrialaiset…

Suomi Finland

…voivat muuttaa Tanskaan ihan työperäisinä maahanmuuttajia ja vot: silloin hamassa tulevaisuudessa Tanskan maahanmuuttoministeri toivottaa heidät tervetulleiksi.

Smith Wesson

Jos lupaavat jättää tuon islamin eteiseen, ja selvittävät kinkku/pekonitestin.

Paatunut rikollinen

Siltikään ei, Tanskassa, kuten Suomessakin, on syntyperäisiä työttöminä vaikka kuinka.
Mitään työvoimapulan paikkaajia ei tarvita, ainoastaan äärikapitalistipuolueiden äänestäjät tarvitsevat heitä.

Paatunut rikollinen

Wainoastaan äärikapitalistipuolueiden äänestäjät tarvitsevat heitä.”

Piittaamatta seurauksista.

T

Syyriassa on paljon kristittyjä ja siellä vietetään myös joulua. Assadhan vieraili paikallisessa luostarissa muutama vuosi sitten jouluna. Vatamedia ei pahemmin uutisoinut tästä. Syyrialaisten paikka on kotimaassaan, ei Suomessa.

Valtsu

Niin. Assad ei ole vainonnut kristittyjä, eikä isänsäkään tainnut vainota. Monet Syyrian kristityt ovat julkisuudessa kehuneet Assadia ja on paljon kuvia, joissa hän esiintyy kristittyjen pappien seurassa. Assad on myös esittänyt lainmuutosta, että Syyrian presidentiksi valittavan ei tarvisisi olla muslimi. Näistä ei vain näe koskaan lännessä puhuttavan, koska Assadin on oltava totaalisen paha ihmishirviö.

Kukavaan

“On täysin käsittämätön ajatus, että kun on turvapaikanhakijana tullut, niin siitä seuraisi väistämättä ikuinen oleskelulupa ja ylläpito.”

Jos turvapaikan hakija saa elää yhtä vapaasti ja samoin eduin kuin tanskalainen, hän alkaa kuvitella olevansa Tanskan asukas.

Johtopäätös. Turvapaikkaa hakenut tulisi sijoittaa olosuhteisiin, jossa kannuste palata kotimaahan säilyisi. Ei syntyisi mielikuvaa, että hän on nyt turvapaikan haun kautta saanut vakituisen asukkaan aseman.

Smørre Brød

Tavallaan juuri noin. Tosin silloin kun nämä paljon puhutut kv. sopimukset solmittiin, niin harvat pakolaisstatuksen saaneet olivat oikeasti vainottuja ja heillä oli suhteita jopa päättäjiin asti.
Nyt ns. humanitäärisen maahanmuuton myötä kansainvaellukseen osallistuu ihmisiä, jotka olisi ennen pysäytetty rajalle ja pidetty siellä, lopputuloksena vaellushalukkuus loppui.
Nykyinen systeemi vain ruokkii rahastajia niin lähtömaista tulomaihin. Lisäksi tyhmempikin diktaattori osaa käyttää kansainvaelluksia lähes aseeseen verrattavana asiana, Turkin pikkumies esimerkkinä.

Kilttimies

Myöhäistä😷

Nimetön

Olen shokissa t. Arhinmäen poitsu

Nimetön

Aivan järkyttävää vihapuhetta t. Hutisalo

Fatwantarkistaja

Toteutus puuttuu, pitihän somalienkin lähteä.

Anna-Maria Korhonen

Nostan hattua Stoejbergille, välillä tuntuu, että olen ainoa enemmän vasemmalle kallellaan, joka ui nykytrendejä vastavirtaan. Kommunisti en ole, mutta en miellä itseäni taustojenikaan takia porvariksi.

Toisaalta hänen ulostulonsa herättää kysymyksiä.

Ensinnäkin, monet aina päättäjiä myöten tosiaan uskoivat ottavansa Syyrian pakolaisia. Ja jotkut, kuten Tanska, niitä saivatkin.

Miten nyt sitten pitäisi suhtautua Suomen päättäjiin, koska Suomi sai pääasiassa saman kriisin varjolla irakilaisia. Luulisi juuri tästä syystä vähintään vastaavanlaisia avautumisia kuuluvan poliitikoiltamme

Anna-Maria Korhonen

useampiakin. Ovatko poliitikkomme munattomia vai onko Suomi jonkinlainen kaatopaikka, jonne turvapaikanhakijavirtaan liittyneet elintasopakolaiset päätyivät. Vai oliko turvapaikka kriisi savuverho, jota keksittiin käyttää hyväksi muutaman divisioonan asemointiin?

Anna-Maria Korhonen

Ja kolmanneksi, eikö Tanska sitten saanut yhtään irakilaista, iranilaista, afganistanilaista, pakistanilaista, somalialaista, kongolaista, eritrealaista jne. Syyrian sodan pakolaista. Vai saavatko ne sitten jäädä hengailemaan tanskalaisen taikaseinän äärelle?

Anna-Maria Korhonen

Sanon aina, että olen kansallissosialisti.Siis Kansallismielinen sosialisti. Tosin joissain asioissa liberaalimpi kuin Vastarintaliike

T

Nationalismi voi olla talous-oikeistolaista tai talousvasemmistolaista. USA:ssa, valkoisten määrä on pudonnut 90% -> 60% noin viidessäkymenessä vuodessa, ei suinkaan ole talousvasemmistolainen maa.
Matalat verot ja sananvapaus eivät ole turvaamassa valkoisten olemassaolon jatkumista.

Ilmari

Minä olen uustannerilainen maltillinen demari. Sen kanssa on sopusoinnussa että en hyväksy sitä että tänne ilmestyy porukkaa elätettäviksi. Kun hyvinvointivaltiota rakennettiin, ei kenellekään juolahtanut mieleen, että kuka tahansa voi ilmestyä maahamme ja vaatia päästä nauttimaan siitä hyvinvoinnista.

Ollutta ja mennyttä

Äänestämällä demareita kuitenkin annat kannatuksen haittamaaahanmuutolle. Tannerilaisuus demareista kitkettiin lopullisesti jo Sorsan aikakaudella 50 vuotta sitten.

bill

tanskan kokoomus on venstre. ja kyllä suvakit on kovasti tän naisen perässä.

Hej Hej!

Hyvää kotimatkaa!

Paatunut rikollinen

Inger Støjbergia ei näköjään ole lahjottu, harvinaista mannaa.

Paatunut rikollinen

Kaunis nainen ja upea aivotoiminta

Smørre Brød

Poliitikko puhuu syyrialaispakolaisille moraalisesta velvollisuudesta palata kotimaahansa.
Luulen moraalisen velvollisuuden joustavan ja porukka ei lähde takaisin koteihinsa.
En tiedä onko Syyrialla vastaava moraali kuin Irakilla, että ainoastaan vapaaehtoisesti palaavat otetaan vastaan.
Eli tuostako johtuu suunnitelma laittomasti Tanskassa olevien sijoittamisesta saarelle viettämään leirielämää? Ehkä sitten se vapaaehtoinen paluu tuntuu houkuttelevammalta muutaman viikon päästä?

Sam Colt

Tuosta kirjoituksesta Toiviainen repisi vaatteensa ja vaatisi Ingerille elinkautista.

Olisipa meilläkin tuollainen ministeri! Vaihtaisin hänet mielelläni Marinin koko hallitukseen ja antaisin Toiviaisen kaupan päälle.

Muuten – voisiko lopettaa harhaanjohtavan “turvapaikka” -termin käytön? Sana on yleistynyt, koska meillä on sillä verukkeella organisaatioita.
Oikeasti on kysymys kulkureista.

Moonman

Oikea asenne, mutta ei kai Inger vaan yritä keräillä helppoja irtopisteitä, kun ei tällaisilla painokkailla lauseilla ole mitään vaikutusta. Vai luuleeko joku että syyrialaiset lähtevät kotiin ystävällisellä kehoituksella.

Korjausliike

Väärä taktiikka ruveta muslimeille sössöttämään jostain moraalista joka on heille täysin vieras käsite. Laittakaa huhua liikkeelle että sossuhanat suljetaan niin muslimit pakkaavat laukkunsa ja lähtevät äkkiä sinne missä hanat ovat vielä auki. Ainut toimiva metodi.

Qroquius Kad

Ei joku huhuilu sossuhanojen sulkemisesta mitään auta, ellei niitä oikeasti suljeta. Ja niinhän ei tehdä. Kun rahat loppuvat, maahantunkeutujien taikaseinä sulkeutuu viimeisenä.

Sinä maksat

Kauankohan menee läpi että korotetaan koko ajan bensa-rööki-bissehintoja niin että saadaan sossumuslimeille fyrkkaa.. Luulisi autoilijoiden sekä röökibisseilijöiden pinna olevan jo aika perkeleen tiukalla.

Irmeli

Ompas fiksu nainen. Kotiinsa vaan rakentamaan omaa maataan. Voivat ottaa nyt esimerkin millainen on demokraattinen vapaa maa ja vapauttaa omat naisensa ja tyttönsä sairaista säännöistä, jotka rajoittaa heidän elämäänsä. Jokainen nainen/tyttö on vapaa itsenäinen ihminen. Miehillä ei ole mitään valtaa kun itseensä, kukaan ei voi omistaa toista ihmistä.

Ummartakaa! Ongelma!

Eiväthän he nyt enää pysty kotiin lähtemään, eivätkä myöskään kotoutumaan Tanskaan. Heidän kokemansa massiivinen, lamauttava sytemaattinen valkoisten harjoittama rasismi sekä extreme-natsismi on traumatisoinut heidät kaikki moneksi sukupolveksi eteenpäin. He ovat UHREJA! Tähän auttaa ainoastaan tukirahojen lisääminen sekä rasistinatsien jahtaaminen!

murre riepunen

järjen ääni kumajaa

Hommanmaksaja

Mainio asia, sama tänne 👍👍👍

Lakimies

Niin. Mutta sopimukseenhan kuului että turvapaikanhakijat diiba daaba lässynlää..ei siinä tajuttu että sopimuksen toinen osapuoli ei ole turvapaikanhakija vaan semmoisena esiintyvä huijari, joten ei sopimus päde. Tyhmä olit kun uskoit. Nyt maksat ja itket.

juhaII

Antaisin pusun ellei se saisi häntä syömään sanansa. Siis tyydyn lentomuiskuun vastatuuleen!

viherinhoojamestari

Uskomatonta tekstiä, rasismia siis. Ählyt ovat ja pysyvät, jos ovat jo päässeet pukille, siis joulupukille, joka kustantaa kaiken.
Ehkä tanskassa on jo kela pantu kiinni.

Trampas

Missä noi fiksut muijat on?