Poliisi kehoittaa pitämään Bemareita autotallissa

Useat mediat ovat julkaisseet päivän aikana erilaisia artikkeleja, joissa kerrotaan Itä-Euroopan suunnalta tulevista keikkavarkaista. Poliisi varoittaa nyt varsinkin BMW-autojen omistajia, sillä tässä merkissä on iso riski päästä ratista ja ohjainyksiköstä eroon.

Autoihin kohdistuneet varkaudet ovat erityisesti Bemarin ja Porschen ongelma, jossain määrin myös muissakin paremman luokan autoissa on ollut ongelmaa. Autoista viedään ohjausratteja ja ohjainyksiköitä. Mitään tarkkoja lukuja ei kerrota, mutta viimeisten kuukausien aikana puhutaan kymmenistä autoista. Lisäksi ongelma sijoittuu eteläiseen Ruotsiin.

Myös muu tavara on haluttua ja matkaan lähtee maatalouden erilaisia koneita ja lisävarusteita, rakennuksilta työkaluja ja sitten vakiotavaraa ovat autojen renkaat vanteineen. Niin ikään puutarhakoneet ja työkalut kelpaavat varkaille.

Poliisin mukaan ongelma on kohdistunut juuri eteläisen Ruotsin alueelle. Toimintaa harjoittaa Itä-Euroopasta tulevat liigat, kuten Liettuasta, Puolasta, Romaniasta ja Venäjältä. Tavara häipyy Venäjälle monesti Suomen kautta kun taas Liettua-Puola-Romania-akselissa maastaulosreitteinä käytetään Ruotsin ja Puolan välillä liikennöiviä matkustajalaivoja.

Omat pienet tihrusilmäni reagoivat viime syksynä liettualaisten nuorukaisten rengasbisneksen. Sen kaava oli melko yksinkertainen, tosin en tiedä mistä renkaita pöllittiin. Nuorukaiset lähtivät iltaisin töihin ja palasivat kotiin myöhemmin yöllä. Yön aikana henkilöautojen kuomuperäkärryistä siirrettiin auton renkaita isompaan Sprinterin pakettiautoon, joka kävi paikalla pari kertaa viikossa. Sprinteri siis vei renkaat edelleen jemma-nimiseen piilopaikkaan.

 

Poliisin mukaan sillä ei riitä kapasiteetti vahtia maan sisältä poistuvaa liikennettä, joten siksi maasta lähtee rekkojen laveteilla ihan jopa tuollaista maatalouden isompaakin konetta tai esimerkiksi jotain maansiirtoalan pienempää kalustoa. Kalusto päätyy Itä-Euroopan isoille pelloille ja ihan jopa Kauko-itään.

Subscribe
Notify of
guest
33 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Pah

Yritteliästä ja työteliästä väkeä.

Voisi kuvitella että noissa hommissa on byrokratia ja muu tekemällä tehty lupakyykytys ja muu kiusanteko on varmaan aika kevyttä ja mikä parasta, – noista hommista ei tarvitse verojakaan ja muita asiaankuuluvia työnteon kulujakaan juuri maksaa. Ilmainen muonitus ja majoituskin järjestyy kun jää kiinni.

Harmi että moiseen toimintaan ovat päätyneet, mutta minkäs sille mahtaa ettei täällä enää juuri muunlainen toimeliaisuus nähtävästi kannata.

Katalysaattorit

No, lähtee ne katalysaattoritkin nykyään kovin helposti rosvojen matkaan autosta kuin autosta, johtuen palladium nousseesta unssi hinnasta. Varsinkin jos on -90 ja 2000-alkupään autot kyseessä. Taitaa olla -90 luvun Bemareissa kanssa arvokas katalysaattori.

Toimenpiteessä käyttävät akkutoimista puukkosahaa ja siihen menee 10-min. Voi siinä omistajaa hieman vituttaa kun on lähdössä autolla ja onkin äänet melkoiset seuraavana päivänä.

Fatwantarkistaja

Miehekkäämpää on katkaista putki pakosarjasta, ei ole aamulla stereoita, mutta kunnon lommo on kyljessä.

Big l

Mulla lähti kahdesta volvo v90 rst katit. Oli aika matalia vehkeitä eli ollu kyllä tekemistä. Putket silputtu puukkosahalla. Vehkeet lavetille ja ne roikkuvat putket jäi autolavetin ramppin tukipilariin jumiin ja putket tottakai solmussa. Tuli sit hiukka kallis reissu mulle ja perkeleen mulkero varkaat sai kalliit vähän ajetut katit. Tietysti lambdat lähti ja kaapelit poikki. Virkavalta sanoi että ei voi mitään. Pitäkää autot hallissa. Aiemman kilpurin mustalaiset hakkas ja potki lommoille kun oli viittävaille valmis. Alkaa pikkuhiljaa riittään. Seuraava verstas on kotitontilla ja 24h koira va

viherinhoojamestari

Rohkeita varkaita, kun menevät tunkin varassa auton alle, toivottavasti joskus toivo pettää, kuten joululaulussa sanotaan.

ViGillarOlika

Poliisilla voisi kapasiteetti riittää, mutta kun ollaan EU:ssa, niin milläs oikeudella kurkkaavat sinne Sprinterin takaosastolle?

Fatwantarkistaja

Maalaa ikkunan mustaksi, ei mitään oikeutta tutkia ajoneuvoa. Jos puhallat jotakin, oikeus on. Kuski selvinpäin ja matka jatkuu. Näin se menee. Korjatkaa lainsäätäjät tilanne, koska poliisi ei näille mitään voi. Ei siis ole poliisin syytä, että varastaminen on liki laillista.

Anonyymi

Joitakin aikoja sitten katsastusmies ei hyväksynyt tummennettuja laseja, jotka olivat peruja edelliseltä omistajalta. Onko laki muuttunut?

Seppo

Tuulilasin ja etuovien lasien tummennus on kielletty. Takalasit saa tummentaa kyllä. Tummista takalaseista ei voi tulla sanomista yhtään missään. Edes katsastuksessa.

Dekari

Mutta varas näkee sisälle ja helpottaa varkaan työtä. Sitä siinä haetaan (sdp) että rikollisella olisi helppoa. Tummennettu lasi ei ole varmaankaan turvallisuus este.
Toisaalta varkaat-rikolliset vaan pois niin ei tarvii kenenkään suojautua mitenkään. Hulua että jotkut tekevät pahojaan ja kaikkien pitää sen takia pelätä.
Eikö olisi viisaampaa että vaan tekijät poistetaan eikä KOKO KANSAN tarvitse pelätä.

Jope

Nettipalstojen ja väärien ajatusten kyttäämiseen PolPo:lla sekä syyttäjillä on kuitenkin resursseja rajattomasti?!? Onko PolPo:lla prioriteetit totaalisesti hukassa???

Paatunut rikollinen

Siisti sisätyö jota voi tehdä muna kädessä

MattiS

Kohta poliisiksi pääsee kuka tahansa toope kellä vain on viitsimystä toisien tekemisiä netissä kytätä.

Toki itse joutuisin itseäni ottamaan kiinni, mikäli tuolle alalle lähtisin, koska olen se kuuluisa valkoinen lihaa syövä heteromies, eli pahinta paskaa nykymaailmassa!

Ekonomimagistern

Eli vienti on kunnossa ja hommissa on erittäin taidokasta ja motivoitunutta työvoimaa! Ruotsi on tässäkin mahtimaa ja edelläkävijä.

Paatunut rikollinen

Lähistön narkeilla oli joskus tapana nyysiä autoja yöllä kamanhakureissuille sekä varkaissakäyntiin, otin autosta aina ratin yöksi sisälle niin ei koskaan menty yöllä autoon kun ikkunasta näki että ei ole rattia.

Välillä hiippailin itse auringon laskettua ratti kourassa parkikselle ja lähdin “hommiin” ja aina oli auto tallessa aivan ehjänä.

Nykyvehkeisiin pitäisi ehkä lisäksi kehitellä jokin pikasokkatoiminen systeemi miten saa katalysaattorin sekunneissa irti ja nahkapussiin jotta voi viedä senkin asuntoon turvaan.

Xecutioner

Helmoihin giljotiinit, kun hämärämies yöllä yrittää auton alle niin teosta ei jää muita jälkiä kuin hämärämiehen osia.

Paatunut rikollinen

Giljotiini liiketunnistimella, melko innovatiivinen härveli.

V-pantaliittimet

Pakoputkeen voi ostaa ns. V-Band liittimet. Ne kiristetään yhdellä 10mm mutterilla, ne voisi ehkä toimia. Hitsaa katalysaattorin laippoihin tuollaiset V-Band-liittimet. Tavallisesti niissä on joko muhvi tai laippaliitos katalysaattorin ja pakoputken välissä. Taikka edessä laippa ja takana muhviliitin. Nuo muhvit on aika useinkin helposti jumittuvia.

Suomi Finland

Katalysaattori ja samalla koko pakokaasujen poistoputkisto pitäisi suunnitella täysin uusiksi. Se pitäisi saada niin helppoon paikkaan, että omistaja voi ottaa sen talteen puolessa minuutissa. Tietty läpinäkyvä luukku, jotka jengi näkee heti, että katalysaattori on otettu talteen. Varmaan ajon jälken vehje voi olla aika kuuma jonkin aikaa, mutta siitä vaan insinöörit ratkomaan pulmia.

Ehkäpä autot pitäisi rakentaa kuin legot, jotta omistaja voisi amulla kasata ja illaalla purkaa ja viedä suojaan yöksi.

Kaikenlaiset giljotiinit tuovat auton omistajalle tietenkin elinkautisen.

Ei toimi idea Paavo

Jaa ?

Kerroppas Pate miten se katti voi olla korissa ja ilman, että koko auto palaa. Se nimittäin voi olla jopa +300-+500 astetta lämmin tuo katalysaattori. Samoin pakosarja helposti +500 – +600 astetta. Katalysaattori ei toimi oikein jos se ei ole tarpeeksi kuuma, asian huomaa katsastuksen päästötestissä eli pakokaasutesti ei mene kylmällä katalysaattorilla läpi.

Äkkiä palaa koko auto kun tuollaisen +300 asteisen mötikän jonnekin korin sisään laitat, eli ei toimi idea.

Joissain uudemmissa katti on suoraan pakosarjassa ja turbo kanssa pakosarjan kanssa yhtä pakettia.

Ei toimi idea Paavo

Juuri tuon takia se katalysaattori on vanhoissakin autoissa siinä pakoputkessa. Sekä juurikin tuon kuumentumisen takia se ei saa olla liian kaukana moottorista/pakosarjasta. Se ei toimi silloin oikein. Sama juttu Lambda-anturin kanssa.

Siksi se katalysaattori on uusissa suoraan pakosarjassa, että lämpenee nopeasti.

Paavi voisi näyttää auton missä katalysaattori on “rakenteissa”.

Ei toimi idea Paavo

Ei toimi tuokaan. Aihauttaisi vain koriin kamalan resonoinnin todennäköisesti. Paras idea voisi olla pitää erikseen “katsastuskatalysaattori”, jonka laittaa paikalleen vain leimalle. Normaalisti korvaa sen vaikka suoralla putkella tai tyhjällä katalysaattorilla.

Niin, ja tässä oli kyse vanhemmista autoista, joissa katalysaattori on siellä pohjassa vaihdekepin kohdilla. Ei ne noista uusista niitä vie koska niissä on vähemmän palladiumia, jota on vanhoissa katalysaattoreissa enemmän. Lisäksi se on melko vaikeampi purkaa katalysaattori joka on pakosarjassa kiinni vs. pakoputken välissä.

Ei toimi idea Paavo

Sekä moottorihan aina liikkuu kun sillä kaasuttaa, siksi moottorin tuennassa on kumiset tukityynyt ja vaihdelaatikossa kanssa. Senkin takia tuo “häkki” ei kestä siellä vaan luultavasti ratkeaa irti korista, sekä voi aiheuttaa palovaaran.

Monissa autoissa on kanssa melko rajallisesti tilaa siellä pakosarjan ympärillä, uusissa varsinkin, eli tuollaiset häkit eivät mitenkään mahdu konehuoneeseen.

holiisi

Myös mr bean irrotti autosta ratin. Kieltämättä tehokas keino elleivät rosvot ole liikkeellä jollain lavetilla.

Korjaus

Citroen on kaasunestejousitus, ei ilmajousitus. Se toimii LHM hydrauliikkaöljyllä. Iskunvaimentimissa on kaasujousipallot ja hydrauliöljyä kiertää niissä. Järjestelmä toimii omalla hydraulipumpulla. Mutta kyllä sen alustan voi laskea myös alas, mutta ei yhtä alas kuin ilmajousituksen. Citroen tosin luopui tästä jousituksesta joku aika sitten kokonaan autoissaan. Ei se niin alas mene citikassa että
tunkki ei mene alle

juhaII

Etelä-Ruotsista “keikkavarkaat” veivät kaikki maajussien työkoneet ja traktorit niin, että heillä ei ollut kuin tyhjät kädet harjoittaa elinkeinoaan.

Tuolloinkin poliisi sanoi, ettei sillä ole aikaa ja resursseja ilmeisen “rasistijahdin” ja pullakahvi puffetin ylläpidon takia puuttua tilanteeseen. Mutta kummakos tuo kun ovat polvillaan enemmän kuin ruosalaiset papit konsanaan .

Anna-Maria Korhonen

(ironiavaroitus). Avoin liikkuvuus on hinta , minkä maksamme siitä, että Igor tulee väärennetyillä papereilla vetämään pimeästi sähköt alipalkatun Palvelin perhe Muhammedille rakentamaan kattoviisiöön.

Sami

Ratkaisuehdotus: Tehdään kuukauden kestävä poliisivoimien lomautus ja ostetaan tänä aikana poliisivoimien palvelu ostopalveluna Pohjoiskoreasta. Kulttuurimarxismin riivaamista maista rikollisuus todennäköisesti loppuisi 100%:sti tämän kokeilu kuukauden aikana.