EncroChatin koodin murto paljasti valtavan huumekaupan

Poliisin murrettua EncroChatin koodin, on siitä seurannut, että Ruotsissa tutkintavankilat ovat tupaten täynnä, koska poliisi pääsi useiden vakavien rikosten jäljille.

EncroChat oli salattu eli krypteerattu sosiaalinen verkkopalvelin, jonka avulla henkilöt pystyivät lähettämään salattuja viestejä keskenään. Ohjelma oli siinä mielessä luotettava, että rikolliset alkoivat käyttämään sitä suuressa mittakaavassa kommunikointivälineenä.

Jossain vaiheessa viime vuoden aikana Ranskan poliisin erikoisjoukot onnistuivat ruotsalaisten poliisien kanssa murtamaan koodin ja näin käsillä oli valtava määrä rikollisten välistä dataa. Ympäri Eurooppaa oltiin joulukuun loppuun mennessä otettu kiinni ainakin 1 000 rikollista, jotka olivat lörpötelleet aivan avoimesti jutuistaan EncroChatissa. Ja jossa nyt oli poliisi.

Ruotsin poliisin mukaan gangsterit ovat suunnitelleet murhia ja muita rikoksia EncroChatissa siinä määrin, että arvion mukaan ainakin kymmenen murhaa on pystytty estämään. Lisäksi Ruotsissa käytävissä kymmenissä vakavissa oikeustapauksissa, esimerkiksi murhissa, EncroChatin keskustelut ovat olleet todisteina.

Ruotsin poliisilla oli parhaimmillaan yli 700 gangsterin puhelimet kuuntelussa.

 

Poliisi kertoo tiedotteessaan, että EncroChatin salauksen purun jälkeen poliisille on selvinnyt, että huumausaineita on liikkeellä paljon enemmän kuin on arvioitu. Poliisin tiedustelupalvelun johtaja Linda H Staaf kertoo, että huumekauppa on viimeisten parin vuoden aikana kasvanut erittäin merkittävästi.

Arvion mukaan Ruotsiin salakuljetetaan 100 tonnia huumausaineita vuodessa. Salakuljetus tapahtuu pääasiassa maarahtina, jossa tavara piilotetaan laillisen lastin sekaan. EncroChatista saatujen tietojen perusteella Juutinrauman silta Kööpenhaminasta Malmöön on suurin reitti ja päämääränä suurkaupungit.

Poliisin mukaan EncroChatista on löydetty sellaisia tietoja, että rikolliset yrittävät myös ottaa yhteyttä poliitikoihin, virkamiehiih ja oikeusalan virkamiehiin vaikuttaakseen eri tavalla rikoshyötyyn.

Yksityisellä sektorilla tämä on vielä yleisempää. Rikolliset yrittävät painostaa lakimiehiä liittyen erilaisiin finanssialan kiemuroihin. Lisäksi pankkialan virkailijoita yritetään esimerkiksi lahjoa, jotta nämä myöntäisivät lainoja.

Subscribe
Notify of
guest
11 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Nyt polvistutaan!

Ja valkoiset naiset uskovat että kaikki kääntyy parhain päin kunhan vain satsataan lisää rahaa maahanmuuttajien koulutukseen…

Minä

On yhtä fiksua kuin pelata loputtomasti jotain rahapeliä, joka ei koskaan ole antanut kenellekään voittoa.

Qroquius Kad

Wanhan sanonnan mukaan lohi on niin arvokas kala, että sitä kannattaa pyytää vaikka ei saisikaan.
Ehkei kuitenkaan yrittämällä pilkkiä lohta suorimmestä?

Huomaa Viherlima

Mutta onhan meillä suomela ja rämeairokin!

Luka Mokonesi

Siis Juutinrauman silta?

Anna-Maria Korhonen

Ympäri Eurooppaa… Niin, nämä huumejengit selitetään virallisen kaavan mukaan niin, että kantaväestön rasismin ja löyhien kaveripiirin vuoksi maahanmuuttajapoloisia vain putoaa yhteiskunnan ulkopuolelle. Mitä jos Euroopan avoimet rajat kasvavien siirtolaisvirtojen kanssa vain ovat kansainvälisille rikollisliigoille tilaisuus, jota ne käyttävät hyväksi.

M. Kabiru Jibr

Encro oli honeypot.

Fatwantarkistaja

Liian vaikeaa asentaa huumekoiraa sille sillalle. Mikäpä ei olisi ruattalaiselle ylitsepääsemätöntä.

juhaII

Poliisin joukkoon on kovasta karsinnasta huolimatta päässyt sekaan jokunen valopääkin!