Naisia tuomiolle #metoon jälkimainingeissa

Pahimmasta #metoo-öyhötyksestä alkaa olemaan jo muutama vuosi aikaa. Monet miehet joutuivat syyttömänä teilatuksi. Nyt monet naisetkin ovat joutuneet ainakin Ruotsissa teilipuuhun.

#metoo-liikkeessä oli samankaltainen kaava. Nainen sai yhtäkkiä päähänsä vuosien, joskus jopa vuosikymmenien takaisia ahdistelutapauksia, joissa joku työkaveri tai kummin serkun tutun kaima oli ahdistellut. Tämä piti todistaa tietenkin sosiaalisessa mediassa.

Ruotsin tunnetuin #metoo-tapaus on tv-hahmo Martin Timellin tapaus. Timell pyöritti tuolloin TV4:lla suosittua ohjelmaa “Äntligen hemma” (vrt. Suomessa johonkin remonttireiskaan tms). Oma suosikkini oli 10 vuotta sitten Fuskbyggarna, jossa hannu-karpomaiseen tapaan paljastettiin rakennusurakoitsijoita, jotka rakensivat sutta ja sekundaa, mutta laskuttivat mannaa ja mirhamia.

2017 joku nevä höör nainen alkoi syyttämään Timelliä seksuaalisesta ahdistelusta. Ahdisteluväitteet olivat juuri tätä #metoo-kamppanjaa. Ahdisteluväitteistä seurasi, että TV4 antoi kenkää Timellille ja kaikki hänen ohjelmansa vedettiin TV4:n arkistosta pois.

Asia meni oikeuteen ja Timelliä syytettiin raiskauksista, mutta sekä käräjäoikeus, että hovioikeus vapautti Timellin syytöksistä. Hovin lausunnon mukaan Timelliä vastaan ei ollut yhtään mitään, ei kerrassaan mitään ja oli ihmeellistä, että asia on ylipäätään lähtenyt syyttäjältä eteenpäin.

 

Oikeudessa on ollut muitakin vähän samankaltaisia, mutta erilaisia tapauksia. Ainakin kahdeksan juttua odottaa tällä hetkellä lainvoimaisuutta.

Kaava yksinkertainen: Nainen kertoo, että joku perhetuttu tai muuten sukulainen on harjoittanut ahdistelua tai jopa raiskannut naisen. Teko on sattunut tietenkin jo ennen kuin ihminen on edes noussut merestä maalle.

Kun poliisi on tutkinut asiaa, niin epäiltyä rikosta vastaan ei ole saatu minkäänlaista pienintäkään näyttöä. Näin ollen koko tutkinta on lopetettu heti alkuun.

Seuraavana naiset sitten lataavat sosiaaliseen mediaan #metoo-tägin alle tämän kuvitellun raiskaajan tai ahdistelijan. Eli mies teilataan julkisesti.

Nyt oikeus on tuominnut ainakin kahdeksan naista kunnianloukkauksesta, joissa miesten nimiä ja kuvia on julkaistu ja kehotettu jakamaan “tietoa” edelleen.

 

,
Subscribe
Notify of
guest
10 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Anna-Maria Korhonen

#Metoo-kampanja nousi kuin tyhjästä juuri samaan aikaan, kun Eurooppaan vyöryi miljoonia pääasiassa miehiä kulttuureista, joissa liian paljastavasti (länsimaisesta) pukeutuneen saa raiskata. Tietysti ahdistelu on ikävää, olen sitä itse miesoletetun esimiehen toimesta kokenut, mutta minusta tuntuu, että #Metoo:lla haluttiin kääntää huomio vakavammasta ongelmasta toisaalle ja peittää se.

Fatwantarkistaja

Esimiehen naisen taholta kun häirintää kokee, tilanne on hankala. Pitäisi panna, sitten se soittaa sun vaimolle ja tulee avioero. Et pane, kertoo ukolleen tarinoita, saat potkut. Et pane, soittaa silti vaimollesi ja antaa ymmärtää. Panet, laittaa sinut silti kortistoon.

Hyvin hankala käsittää työkaveria, joka pani kahta naista ja kolmannelle hankki potkut, kun ei suostunut. Ei muka työnteosta oikein mitään tullut.

Valta ilman vastuuta tuottaa kaiken maailman psykoja. Raiskaajista seuraava luokka.

Kukavaan

Googlauksen perusteella Martin Timelliä koskevissa uutissa ei ole mainittu häntä syyttäneen naisen nimeä. Vähintä mitä Timell voisi nyt syytteiden raukeamisen jälkeen tehdä, on vaatia tuntuvia korvauksia itselleen ja vankeustuomiota naiselle.

KriittinenKansalaine

Hyvä että oikeus alkaa näissä tapauksissa hiljakseen voittamaan. Suurin osa noista tapauksista kun on olleet joidenkin kateellisten naisten yrityksiä saada jättikorvauksia näiltä menestyjämiehiltä keksimällä noita väitteitä.

Toki kaikki tapaukset eivät ole huijausta. Esim. Epstein oli sika. Ja ilmeisesti Bill Gates myöskin kun Melinda ilmoitti, että Billin Epsteinin kartanovierailujen takia hän ei enää voi sietää miestään. Eli kaikki metoo tapaukset ei toki valetta tai kesittyjä ole.

Nih

Myös Suomessa olisi pitänyt muutamia narttuja pitänyt viedä oikeuteen mm. veitola joka tuhosi monen uran ja samalla elämän. Mutta Suomessa suojeltiin noita valhetelijoita mutta kun oikeuslaitos aina valtakunnansyyttäjää myöten vahvasti politisoitunut, se ei ollut mahdollista.

juhaII

Veitola onkin varsinainen julkimo -tyrkky kuten naistenlehtien kansiin säännöllisesti pyrkivät ikänaiset (minun ikäiset) traumoineen, koirineen ja kukkineen. Nuoret taas tisseineen, eroineen ja uusine “vaihdokkeineen”.

En voi ymmärtää miksi minun ruma naamani pitäisi olla lehtihyllyssä roskalehden kannessa lööpillä: “Kun löysin taas itseni rapaojasta. Tilittää JuhaII !!!”

K J

Tuli mieleeni tästä kun joku televisiohahmo (naispuolinen) kertoi joskus jossain haastattelussa, kuinka häntä oli yläasteella pojat katsoneet sillä silmällä. Olivat vislailleet ja taputtaneet persauksillekin välillä.
No siinä (olisiko ollut Päivärinnan aivopesu-ohjelma) tämä nelikyppinen nainen uhriutui ja kärsii nyt sitten ilmeisesti posttraumaattisesta stressireaktiosta.

No kärsiköön!

Itse kun olin yläasteella niin kyllä siellä kimmat ja kundit parhaimpansa tekivät herättääkseen vastakkaisen sukupuolen huomion.

Heti kun #metoo rantautui Suomeen, koko maa sekosi.

juhaII

Joo. Silloin elettiinkin normaaleja aikoja ja eivätkä edes minun aikoina tytöt kulkeneet käytännöllisesti katsoen alasti, mutta sekin oli normaalia tuolloin!

“Oi niitä aikoja!” Snirf….

juhaII

Kun amerikoissa miehet eivät “terveydellisistä syistä” enää mene lähellekkään naisia työelämässä tai hissiin, jossa on nainen samassa yhteisöstä. Puhumattakaan edes työlounaista, jotka jopa työnantajakin on kieltänyt turvatakseen yrityksen mainehaitalta.

Naiset ovat nyt alkaneet nillittämään siitä kun eivät enää voi verkostoitua vaan jäävät tietyllä tavalla uljkopuolisiksi kun heitä “eristetään”.

No, sitä saa mitä tilaa!!!