Kysymys asiantuntijoille: Miksi tietyistä autoista varastetaan tiettyjä osia?

En oikein löytänyt googlettamalla selvyyttä siihen, että miksi juuri Bemareista ja Porscheista viedään ratteja ja jotain ohjausyksiköitä. Osaako autoalan ammattilaiset vastata?

Ruotsissahan on viime aikoina varasteltu jonkin verran auton osia, lähinnä ratteja ja jotain ohjainyksiköitä. Näitä osia viedään erityisesti Bemareista ja Porscheista. Yritin Googlen avulla selvittää, että miksi juuri mainituista autoista viedään mainittuja osia, mutta en oikein löytänyt tyydyttävää vastausta.

Äkkiseltään tulee mieleen, että ratteja tarvitaan esimerkiksi kolariautoihin, joissa turvatyyny on lauennyt. Itsessään tämä kuulostaa loogiselta. Mutta onko näille muka yleisesti Euroopassa niin isoa kysyntää, että sitä varten on syntynyt omia varasliigoja ja omat markkinat? Toisaalta Ruotsin poliisin eri kuvista on selvinnyt, että autoista viedään koetaulun keskikonsolista se kosketusnäyttösysteemi. Mikä tässä on ideana, että se varastetaan? Mihin sitä voi käyttää muuhun kuin vastaavaan autoon? Ei kai sitä jonkun jalometallin takia varasteta, kuten katalysaattoria.

Voisiko autoalan asiantuntijat valoittaa vähän tätä asiaa. Katalysaattorien pöllimisen idean ymmärtää, mutta näiden rattien ja ohjainyksikköjen taustaa en ihan tarkkaan ymmärrä.

Mitä kovempi autoalan asiantuntija, sitä parempi vastaus. Kiitos etukäteen asiantuntijalausunnoista.

Subscribe
Notify of
guest
31 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Ihmettelijä

Varmaan tyhmyyttään, ählyvajakit luulee että kosketusnäyttö on ihan tablettitietsikka itessään. Ja ratti jotenkin maagisesti yhdistyy auton tietojärjestelmään kun sen laittaa linttabemariin.

rocky

Mahdollisesti ajonesto sijaitsee niissä.Jos on ennen saatu avaimen koodi kaapattua niin mahdollisesti asennetaan toiseen jo varastettuun autoon.

rankki

Jos viitsii googlailla vaikkapa bloccet.se vai mikä se hurrien tori.fi oli, niin minkäs hintasia 10-15vuotiaat possut & bimmerit on? sitten kun vertaa pöllittyjen palikoiden hintaa? käytettyjä osia vakuutusyhtiöt ei välttämättä hyväksy korjauksissa suomessa, mutta milläs tarkastat? ruotsissa korruptio vielä pahempaa? niin korjauksissa kuin niin ylistetyssä ruotsalaisessa katsastuslaitoksessa, paavo ei nyt vedä hernettä nenään,,

mankki

Hyvä havainto! sitten on niin sanottu mannen marketti, kuten hyvin tiedät? alamaailaman omat myymälät, voi tietysti kysyä miten nämä ovat syntyneet? yhteiskunnan eriarvoisuus? mutta tämä on todellisuutta. sitten jos minkälaista vedätystä, ja maksajana on aina viime kedessä vakuutusyhtiöt, mutta vakuutus-dekkarit yleensä entisiä poliiseja, yrittävät pitää jotain kuria,,

Ihmettelijä

No mitä järkee rusauttaa uutta rautaa jos tiedetään ettei sovi alaspäin, ja jos on velka/liisinki kottero miks pistää paskaks. Nii tietysti liisinki hoitaa uudempaa kumia alle…
No kaise silleen on hyvä sweduista.

mankki

Itse tuon sanoit, aika vaikea myydä yli 50 000€ arvoista kärryä? mun mielestä ostajajoukko on aika pieni? samat tyypit pitävät rahoillaan omaa leikkikenttäänsä ja nauravat tavalliselle toyota ihmiselle,,,tosin joku 30 000€ on pikku rahaa tänä päivänä,,näissä rahasummissa kun mennään niin pikku feelu on vain niin sanottu sakkojuttu,,tuo katuuskottavuutta?

ZzZ

Kuvan autossa ei ole kosketusnäyttöä. Eikä noita näyttöjä ole heikkouttaan hajonnut.

Ainut vaihtoehto on, että varastettu näyttö on suurempi tai siis leveämpi malli. Tai koko järjestelmä on uudempaa sukupolvea. Ja tällä nostetaan kohdeauton varustelutasoa.

Rekisterin perusteella tai tuulilasin alareunasta kurkkaamalla saa selville valmistenumeron ja valmistenumerolla saa varustelutason selville jo etukäteen eikä tarvitse ruuvata vanhanmallista pientä näyttöä irti – kätevää 🙁

Hej Hej!

Johonkin ne myydään eli olisiko Vladimilla jossain BMW ja Porsche korjaamo?

Tarno

Koska niitten korvaaminen maksaa ihan helvetisti, menee auto vaihtoon. Normaalia vakuutuspetoshommaa. Ja korjaamo joka saa noi korjattaviksi on Ab Mohammed Oy joka osta rosvolta ratit ja näytöt halvalla. Homman nimi on bisnes.

rankki

Nimenomaan, joskus sitten katoaa autoliikkeiden paskoja vaihtoautoja, ihan avaimet on osattu hakea avainkaapista ne kun ei nyt sattuneesta syystä olleet kassakaapissa, vakuutusyhtiö joutuu maksamaan jos ja kun näyttö ei riitä, keikkaauto ym. vastaavaa, aloitin auto hommat 1988 espoon japanilaismerkki liikkeessä.

Aikoinaan espoossa jotkut varasti yli 200 autoa, juttu löytyy -90-länsiväylästä, kaikki eivät olleet huviajeluja, siihen aikaan auto-varkaus oli luvaton käyttö, mistä ei oikein voinut kauan pitää kiinnikään, osa oli ihan tilauksia erinäisiltä niin sanotuilta kunnon kansalaisilta.

rankki

Sen verran lisään että tietyt kulmahousuja & nahkatakkeja kesäisinkin käyttävät henkilöt, niin miehet kuin naisetkin, käyttävät vakuutusyhtiöitä eräänlaisena sosiaalivakuutuksena, en kai sortunut vihapuheeseen? nykyään heillä on omia auto-korjaamoja, siis liikeyrityksiä, hauskaa? jollain prätkäjengillä on eläinlääkäriasemakin?

CvK

Ja kolmas laji ovat varaosa-autot.

Näitä lienee nykyään vähemmän kuin joskus silloin kun Ford Taunus Coupe oli vielä jotain, se oli täysin mekaaninen auto, siinä ei ollut yhtään tietokonetta.

Nykyautoissa osassa kuin osassa alkaa olla ECU (på finska, tietokone) ja sarjanumero jne. jolloin lyhyen matematiikan suorittaneet eivät enää kytkekään “uusia” osia mihin tahanasa autoon toimivasti, pitäisi rekisteröidä se sarjanumero/muu tunniste. Jos joku ensin osaa kirjoittaa ohjeet joilla rekisteröinnin saa tehtyä, niin sitten.

Autoalalla on pakkostandardi ISO 26262 sarjanumeroille jne.

Mito Islam

Pikaisella haulla näyttäisi tämän “kauhean” pandemian takia airbagien tuotanto ja toimitukset ontuvan, kysyntää kumminkin entiseen malliin, ei näytä olevan pelkästään Ruotsin ongelma sama meininki esim briteissä ja ison veden takana, keskusyksiköissä luultavasti sama juttu, kun on kysyntää ilmestyy myös tarjontaa.

Ne menevät Liettuaan

“Kansainväliset liigat vievät autoista nyt ratit ja turvatyynyt – osat päätyvät varastetun tavaran markkinoille Liettuaan”
https://www.suomenuutiset.fi/kansainvaliset-liigat-vievat-autoista-nyt-ratit-ja-turvatyynyt-osat-paatyvat-varastetun-tavaran-markkinoille-liettuaan/

kysyntää on

Asia on juurikin niin yksinkertainen että niitä viedään kolariautoihin. Asian järkevyyttä voi ajatella sitä kautta että suomessa varastetaan tällä hetkellä todella paljon vanhojen autojen katalysaattoreita niiden sisältämän platinan takia ja jos sellainen tarvikkeena maksaa uutena ehkä 200-400€ niin ei siitä nyt paljoa voi saada mutta siltikin se on jollekin ryhmälle kannattavaa toimintaa. Bemarin ratista bageineen saa kuitenkin jo kunnon hinnan kun se on uutena helposti sellainen 2000€-4000€ mallista riippuen.

h44

Ohjausyksikkö voi hajota, syystä tai toisesta ja uusi maksaa 500…1500€ loodasta riippuen. Käytettyjä myydään 100…300€ hintaan. Esim. Bemarin valonohjausboksi eli Light Control Module hajoaa jossain vaiheessa. Maksaa >800€, vaatii merkkikorjaamon piuhoissa käytön että alkaa toimia ECU:n ja muiden boksien kanssa. Koko rumba pitkälle toista tonnia. Igor tekee homman käytetyillä osilla ja läppärillä 200…300€ hintaan. Toki Pekka ja Staffan osaavat myös, tilaavat osat Liettuasta ja softan interwebistä.

holiisi

Ecu boksit menee työkaluksi kun haetaan jonkun toisen auto omilla avaimilla. Samoin noi mittaristot/ajotietokoneet.

h44

Miten? Kytketäänkö “oma” ECU piuhoihin ja ajetaan pois?

holiisi

Jotain siihen suuntaan.

Fatwantarkistaja

Tietoahan ei ole, arvauksia sitäkin enemmän.

Volvossani airback vanheni muistaakseni 12 vuodessa, ehkä sen voi kuittia vastaan vaihtaa vieläkn vanhempaan. En kylläkään katsastanut sitä, mutta oli se jo sitä vanhempi. Poliisi kyllä jätti soittopyynnön, koska myyjä joku ammattikusettaja, 14 asianomistajaa taisi olla, 6kk ehtoollista.

Jotkin osat ovat aivan saatanan kalliita, eivätkä kestä auton elinikää. Niitä kannattaa pölliä ja myydä netissä. Patentoidut maksavat ehkä 4-kertaa harakiriä enemmän, ostat sitten mieluummin sellaisen “käytetyn” palikan.

Fatwantarkistaja

Citroenin merkkiliike ei suostunut myymään asiakkaalle penkinlämmittimen liitintä. Olisi pitänyt ostaa koko sisäpuolinen johtosarja hintaan 930€ muistini mukaan. Neuvoi abikoliittimen hommaamaan. Jos haluat autosi olevan alkuperäinen, joku repii ne johdot ja myy sinulle. Tai ostat euron liittimen ja neljän työkalun, ihan saa itse päättää.

Qroquius Kad

Osaamme siitä runon:

Jos ostat käytettyä, varmaan petyt
Jätä turhat pennin venyttelyt:
Igorilla on aivan uutta!
Älä pelkää myyjän kavaluutta!
Uudet osat saakelisti maksaa
Muttei kande pelästyä Igor-taksaa!

Däni

Ihan täysi arvaus, mutta jos loppuun ajettuun esim. vanhaan taxiin laittaa km-määrältään pienen mittariston ja uuden ratin (sen kulumisesta näkee aika hyvin paljon autoa on käytetty) niin autostahan tulee “uusi”.

Enostavironautoja

Balttiaan tuodaan urakalla jenkkien lunastettuja romuja, korjataan ja myydään ehjinä esim. Suomeen. Tai kootaan useasta yksi. Niihin menee mm. airbageja. Taas kalliit navit ym. mennee varustetason nostoon, ne ohjelmoidaan toiseen autoon – osa vakuutuspetoksin nettimyyntiin. Joskus mm. Ruotsissa vironautossa on täysin eri varusteet mitä tehtaalta.

Esim. tässä romuista tehdään “myyntikelpoinen”. Aika velho. Ajokielto, jos tulee ilmi konttorilla (turvakori)
https://www.youtube.com/watch?v=DlK2IczPghw

Tuolla jenkeissä lunastettuja, esim. runkonumerohaulla
https://poctra.com/