Lokka ja Wiik epäiltynä rikoksesta koskien Turvallinen Oulu-ryhmän pelletanssia

Moni muistaa varmasti kyseisen videon. Ja ennen kaikkea sen saaman julkisuuden. No nyt asian tiimoilta putkaan on nyt haettu Junes Lokka ja Tiina Wiik epäiltynä rikoksista.

Turvallinen Oulu-hanke perustettiin muutama vuosi sitten sen jälkeen, kun alkoi selvitä, että Oulussa on meneillään valtaisa pikkutyttöihin kohdistuva raiskausepidemia. Oululle annettiin ylimääräistä discorahaa ja tarkoituksena oli tuhlata rahat seksuaalirikosten ehkäisemiseen.

Mutta tapahtui jotain melko normaalia. Kun olisi pitänyt painattaa nuorille esitteitä, joissa varoitetaan kehitysmaista tulevista miehistä, niin rahat käytettiinkin lähinnä seta-propagandaan. Koululaisten oppitunneilla oli monenlaista pillun piirtelyä ja kikkelin väritystä. Toisin sanoen koko raiskausepidemia unohdettiin ja lapsille alettiin sössöttämään tuubaa, joka herättää myötähäpeää jokaisessa nuoressa.

Pajatso tyhjeni tuolla TikTok-videolla, joka levisi ympäri maailmaa. ”Ainoa, mitä ne ovat saaneet parilla miljoonalla eurolla aikaan, on naurettava video jonnekin kiinalaisten sovellusohjelmaan”, pahimmat irvileuat nauroivat.

 

ASYL:in ansiota lienee, että ylipäätään Oulun tapahtumat otettiin keskustelun alle edes jossain määrin. Jos Oulussa ei olisi ollut Lokkaa ja Wiikiä, niin luultavasti asia olisikin jäänyt pimentoon.

Turvallinen Oulu-hankkeen vetäjät ovat nyt tehneet rikosilmoitukset Lokasta ja Wiikistä ja asiaa tutkitaan kunnianloukkauksena. Tarkasti ottaen kunnianloukkaus on 29.2.2020 lähetetystä Vihapuheen ohjelmasta, jossa tuota TikTok-videota ja ylipäätään Turvallinen Oulu-hanketta kritisoitiin.

KOMMENTOINTIOHJEET

Jos haluat kommentoida, niin rekisteröidy Disqusiin ohjeiden mukaan. Se on minuutin kertahomma, ja jatkossa voit kommentoida ihan vapaasti rekisteröimälläsi nimimerkillä Pt-mediassa ja sadoilla muillakin nettisivuilla. Kommentoida voi ilman rekisteröitymistäkin, mutta silloin kommentti menee moderointiin.

Kommentointi on vapaata, mutta käytä asiallista kieltä. Älä solvaa, uhkaile tai muutenkaan käytä asiatonta kieltä toisista ihmisistä, ihmisryhmistä, uskonnoista, seksuaalisista suuntautumisista tms.