Vetlandan puukkoisku käräjille

Vetlandan puukkoiskun oikeudenkäynti alkaa. 22-vuotiasta afgaania Tamin Sultania syytetään seitsemästä murhan yrityksestä 3. maaliskuuta.

Tapahtumasta ollaan puhuttu medioissa ja julkisuudessa loppujen lopuksi hyvin vähän. Poliisi ei ole mitenkään avannut miehen motiiveja puukkoiskulleen. Sen verran on kerrottu, että mies ei muka muista tapahtumia selvästi ja ei ole siten voinut vastailla kysymyksiin.

Teolle ei siis ole olemassa mitään tiedossa olevaan järjellistä motiivia. Miehen on väitetty ”voineet huonosti” epävarmassa tilanteessa saako hän jäädä ilmaisen ylläpidon piiriin Ruotsiin vai ei.

Mies tuli Ruotsiin Iranista 2016 ja haki turvapaikkaa Afganistanin tilanteen takia.

Syyttäjä vaatii tuomion lisäksi elinikäistä karkotusta.

KOMMENTOINTIOHJEET

Jos haluat kommentoida, niin rekisteröidy Disqusiin ohjeiden mukaan. Se on minuutin kertahomma, ja jatkossa voit kommentoida ihan vapaasti rekisteröimälläsi nimimerkillä Pt-mediassa ja sadoilla muillakin nettisivuilla. Kommentoida voi ilman rekisteröitymistäkin, mutta silloin kommentti menee moderointiin. Koska kukaan ei seuraa kommentointipalstaa reaaliajassa, niin kommentin hyväksyntään voi mennä pitkä aika.

Kommentointi on vapaata, mutta käytä asiallista kieltä. Älä solvaa, uhkaile tai muutenkaan käytä asiatonta kieltä toisista ihmisistä, ihmisryhmistä, uskonnoista, seksuaalisista suuntautumisista tms.

Pt-media ei kerää mitään tietoja rekisteröitymisistä, eikä näe rekisteröityjän tietoja.