Vetlandan puukkoiskun motiivi: Joku pilkkasi allahia

Pieni korjaus aiempaan Vetlandan puukkoiskua kertovaan artikkeliin. Kirjoitin aiemmin, että puukkoiskulle ei ole tiedossa järjellistä motiivia, mutta motiivi joka tapauksessa on tiedossa, vaikka se ei ehkä ole järjellinen.

Ruotsalainen Samnytt.se on tuonut esille esitutkintapöytäkirjoista kohtia, joissa afgaanitulijan Tamim Sultanin motiiveja valotetaan hieman.

Vaikka syyttäjä ei ole esittänyt syytehakemuksessa teolle terrorimotiivia, niin joka tapauksessa Sultani on kertonut poliisikuulusteluissa olevansa muslimi viimeiseen hengenvetoon, ”joka minuutti ja joka sekunti”. Sultani on niin ikään kertonut, että hän teki rikoksensa siksi, että hän koki itsensä provosoiduksi, koska joku loukkasi allahia.

Sultani on kertonut, että hän tiesi saavansa karkotuksen Afganistaniin, mutta se ei ole hänen mukaansa puukkoiskun motiivi. Motiivi oli uskonnollinen.

Ote kuulustelupöytäkirjasta, jossa kaupungilla tapahtui jotain tupakanpummauksen yhteydessä:

”Tamim kertoo, että tupakkakohtaus tapahtui klo 10.00 aikaan. Sen jälkeen hän poistui paikalta, mutta palasi takaisin klo 13.00 aikaan… Tamim kertoo, että jossain vaiheessa hän oleskeli kaupungintalon edustalla ja paikalle tuli mies, joka pilkkasi jumalaa. Tamim kertoo, että tämä henkilö provosoi häntä [Tamimia] sanomaan, että ei ole mitään jumalaa. Tamim yritti tällöin selittää, että hän on muslimi ja uskoo jumalaan. Hän rukoilee jumalaansa joka minuutti ja sekunti”.

 

Kun Tamimilta kysyttiin, että onko hänellä millaisia muistikuvia itse puukotustapahtumasta, jossa hän löi kahta henkilöä, niin Tamim kertoo, että hänellä on hataranpuoleisia muistikuvia. Tamim kertoo, että ei ymmärrä miten on päätynyt paikalle ja kuinka on hyökännyt ihmisten päälle.

Kun poliisi kysyy Tamimilta, että miten hän kanniskeli puukkoa mukanaan tuona päivänä, niin Tamim kertoo:

”Se johtui siitä, että tuo henkilö pilkkasi jumalaa ja provosoi häntä. Tätä henkilöä halusin rangaista kuolemalla”.

 

Edelleen Tamim kertoo:

”Tämä henkilö solvasi minua sanomalla, että jumalaa ei ole. En ole sellainen ihminen itse, joka tapaa solvata ihmisiä. Eli minulla ei ole mitään ongelmaa, jos joku ei usko jumalaan. Se on ihan ok. Mutta olen itse muslimi ja uskon omaan jumalaani. Ja tämä kosketti minua paljon [jumalan pilkkaaminen]”.

 

Se ei tule selville, että miksi muita ruotsalaisia piti puukottaa.

Poliisitutkinnan kotietsinnässä Sultanin asunnolta löytyi koraani, joka oli kääritty kangaspalaseen.

Sultanin tuntevat todistajat kertoivat poliisikuulusteluissa, että Sultani on uskovainen muslimi. Ennen Ruotsiin saapumistaan hän on asunut Venäjällä ja Iranissa. Iranissa hän on ollut teurastaja ja tottunut veitsen käyttäjä.

 

Syyttäjän perustelu siitä, että teko ei ollut terroristiteko, lähtenee juuri tästä teoriasta, että vaikka Sultani oli ilmiselvästi hyvin uskonnollinen, niin itse juuri teko ei ollut terroristinen teko, sillä sitä motiivia ei ollut.

Sultani nyt vain sattui kilahtamaan, kun tai jos joku hänen jumalaansa pilkkasi. Tässäkin voidaan esittää kysymys, että onko Sultani puhunut ihan totta motiiveistaan. ’

Kuvat ovat esitutkintapöyutäkirjasta.

, ,
Subscribe
Notify of
guest
32 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Qroquius Kad

No tuota, meillähän on nyt vanhemmanpuoleinen mummeli Päivi Räsänen vastaamassa oikein Waltakunnasyyttäjän Syytteeseen pahoista puheistaan.

Ne kaikki ovat vain Raamatun siteerausta, mutta minkäpä tälle mahtaa. Päivi-mummolla ei ollut oikeutta kritisoida Jumalansa pilkkaamista.

Päivi ei olekaan nuori atleettinen muslimimies.

Ohmygod

Onkohan Päivin kuulusteluissa tutkittu mahdollinen puukon hallussapito?

Friggo

”Jag hade inte sovit på natten så om dethär är en GAME FIGUR vet jag inte” Täh? Eli Allahin solvaaja on ehkä mielikuvitushenkilö? Kullostaa suht. totuuspohjaiselta sillä aika harvinaista on että ruotsissa joku ruotsalainen rupeaisi tosta vaan muslimille selittämään että Allahia ei ole.

R-väkeä

Syntymävajakkius ja -aggressiivisuus+karkoitusvitutus+mömmöt. Siinähän se.

Anna-Maria Korhonen

”Eli minulla ei ole mitään ongelmaa, jos joku ei usko jumalaan.”

Mutta jos sen sanoo ääneen, saa puukosta.

Friggo

Islamhan on tunnetusti rakkauden uskonto, kunnes ei ole. Ja muslimithan ovat tunnetusti rauhaa rakastavia ja kaikki muut hyväksyviä ihmisiä, kunnes eivät ole.

Irmeli

Kuinka monen ihmisen pitää kuolla, tai vammautua tämän fanaattisen uskonnon takia. He eivät kunnioita meitä, eivätkä vapauttamme/demokratiaa, varsinkaan naisten ja tyttöjen osalta. Tapojaan eivät tule muuttamaan se on turha toivo ja rahan haaskuuta kotouttamiseen, kun mitään ei tapahdu. Mutta raha ja materia kelpaa hyvin ja juuri siksi tänne tullaan ja samalla tehdään asuma-alueista lähi-itää muistuttavia, väkivaltaisia slummeja. Islam ei sovi länsimaihin ja kaikkein vähiten tänne pohjolaan.

Britta Sutturainen

Eiku me olemme just siinä pisteessä että olemme roudanneet länsimaihin niin monta sataa miljoonaa muslimia että he eivät enää tunne itseään ulkopuolisiksi ja alkavat kunnioittaa muita sekä menevät töihin ja kotoutuvat!!!! Vielä muutama kymmenen miljoonaa per länsimaa niin olemme saavuttaneet sen, USKO POIS!!!!!! SE ON VAAN NIIIIN PIENESTÄ ENÄÄ KIII, EMME VOI LUOVUTTAAAAAAAA!!!!!!!!!!!

juhaII

Siis ei mitään tekemistä islamin kanssa!

Rullattu

Ei ole tapahtumia, ei mitään nähtävää, kaikki hyvin ja sitä rataa..
Valtiot ja niiden oikeusistuimet kulkee pää peräsilmässä.
Tästä on jo aikaa kun ei ollut muuta tekemistä niin aattelin että grillaan suorassa striimissä koraanin.
En ehtinyt muuta laittaa kun nesteet grilliin ja ottaa ko kirjan käteen niin tuli vain ilmoitus että kanavani tuubissa bannattiin lopullisesti.
Varmaan nopein banni mitä voi saada mistään asioista.
No, polttelin koraanin sitten ihan huvikseni ilman katelijoita, perkele.

Ohmygod

Turha puhua uskonnosta, kun maahan on tultu länsipornon ja taikaseinän houkuttamana.

Allu ei taaskaan näe

Sulttaanista kerrottiin että hän oli tunnettu käyttäjä joka usein pyöri kaupungilla huumehöyryissä ja sekoili. Miten se sopii yhteen tosiuskovaisuuden kanssa?

Pirtsakka

Mutta syömisen kieltää ajoittain – jopa lapsilta…?

Rullattu

Muistan vielä ”ihme” kyllä ajan tätä hullujen korona aikaa.
Tuli 2 jehovaa soittamaan ovikelloa, avasin oven ja tokaisin: ”en usko jeesuksiin” Noiden silmät alkoi kiilumaan siihen malliin että jos noilla oli ollut veitti käsillä niin varmaan olisivat syösseet kimppuuni.

terhomatti.hämeenkor

Väärin todistettu ! Jehovat ei oikeasti tartu ikinä aseisiin! Tiedän asian läheisesti.

Minä

Eiväthän ne mene armeijaankaan, koska eivät voi tarttua aseisiin.

Minä

Eikä jehovantodistajille Jeesus ole keskeisen tärkeä.

Eemil

Jehovat tulkitsee vain vanhaa testamenttia, joten eivät hekään usko Jeesukseen. Todennäköisesti ymmärsi sua.

Rullattu

Niimpä varmaan ”ymmärsi”.
Tiedän kyllä kasvoista milloin joku ei halua muuta kun hyökätä kimppuun.
Eukon suvussa oli jehova joka käytännössä oli pahempi kun murhaaja.
Tämä sulki koko perheensä ja pienen lapsensa pois ilman mitään syytä.
Ainoa syy että muu perhe ei jakanut jehovan ajatuksia.

Ilmari

Eivät jehovantodistajatkaan usko Jeesukseen.

Punavihernatsimafia

Kaikki maailman teurastajat tervetuloa! Meillä on tilaa!

Punavihernatsimafia

Epäilen vahvasti että mahdollinen rasistinen provosoija oli suomalaismies.
Uskon myös vahvasti että tämä loukattu kunniakansalainen puhuu totta.

Kilttimies

Tamim Sultanille ja muille tosiuskovaisille tiedoksi pari pikkuseikkaa.
– Kristinuskon mukaan usko ilman tekoja on kuollut
– islaamin mukaan usko ilman veritekoja on kuollut

Revi siitä😂

Minä

Hänen omassa kultuurissaan tuollainen pieni puukolla tuikkiminen olisi täysin oikeutettu, jos joku pilkkaa Allahia. Olisi saanut koko kylän mukaan teilaamaan.

Daavidin poika

Suomalainen huippu kirjailija Hannu Salama sai myös syytteen jumalanpilkasta 1960-luvulla. Kirjan nimi on ”juhannustanssit”. Salaman tapauksessa ei heilunut teräaseet, mutta kirjoituskoneen näppäimet kylläkin. Jos nyt oikein muistan, niin silloinen presidentti Urho Kekkonen armahti Hannu Salaman.

Ilmari

Kyllä armahti.

Oriental Rocketeer?

Ja mikäs mielipuoli on viime yönä ajanut autoa Upplands-Väsbyn ja Farstan välillä ja Farsta Centrumissa töräyttänyt ikkunasta sisälle 14 lukaaliin, muunmuassa poliisiasemaan?

Onko kyseessä Oriental Rocketeer vai kilahtanut kantisveronmaksaja?
Peräti vaihdelaatikon osaava Afganistanilainen mielensäpahoittaja?

Kunnon seuraamus

Tekovälineet eli veitsi sekä kädet valtiolle niin alkaisi tuntua, niin ja tietenkin palautus kotimaahan.

Bling Bling

Läntinen sivilisaatio tuhoutuu individualisdmin ääri-ilmiöihin, dekadenssiin ja korruptioon. Kyse on muutamasta sukupolvesta ja maailmaa, johon synnyimme, ei enää ole.