Eskilstunassa jättimäinen mellakka, toistakymmentä autoa poroksi

Eskilstunassa näyttää räjähtäneen täysi kaaos. Puoleen yöhön mennessä kaupungissa oli sytytetty yli 20 autopaloa. Myös poliisin kimppuun on hyökätty palopommein ja yksi asunto on sytytetty tuleen.

Mellakka alkoi klo 22.00 aikaan, kun ensimmäiset autopalot sytytettiin Skogsängsgatanilla. Sen jälkeen paloja on raportoitu:

Klo 22.10 autopaloja Årbygatanilla, Säbygatanilla ja Hammarbyvägenillä sekä Eskilstunan naapurikaupungissa Torshällassa. Klo 22.15 sytytettiin huoneisto palamaan Fröslundassa. Klo 22.21 sytytettiin useita autoja Hällbybrunnissa, klo 22.24 autoja Lagrådsgatanilla, klo 22.25 Fröslundassa muutama auto, klo 22.27 Bellmansplanilla autoja tuleen.

Klo 22.30 Ådalsvägenillä autoja tuleen, klo 22.33 Eddavägenillä useita autoja tuleen, klo 22.35 sytytettiin Viptorpissa autotalli autoineen, klo 22.49 Årbyparkenissa autoja tuleen ja klo 22.49 Robergstropissa autopalo ja klo 22.57 Årbygatanilla autoja tuleen.

Klo 23.10 aikaan sytytettiin poliisiaseman pihalla autoja tuleen ja klo 23.17 auto tuleen Odlarenissa.

 

Niin ikään joitakin asuntovaunuja on sytytetty tuleen ja kaupungin poliisiaseman ympäristöön on rakennettu jonkinlaisia barrikaadeja, jotka on sytytetty tuleen. Poliisi on antanut erikoishälytyksen ja kaupunkiin on tulossa lyhyellä varoitusajalla lisäjoukkoja. Mediatietojen mukaan myös turvallisuuspoliisi SÄPO on otettu mukaan operaatioon.

Poliisiaseman rynnäkön yhteydessä poliiseja kohti on heitelty molotovin koktaileilla, mutta poliiseja ei ole loukkaantunut. Yksi poliisiauto sai palopommiosuman, mutta mitään vakavampaa ei tapahtunut.

Poliisi on ottanut kolme henkilöä kiinni epäiltynä rikoksista.

 

Pt-median Eskilstunan kirjeenvaihtajan mukaan ulkona on ollut liikkeellä paljon porukkaa ja isoja nuorten miesten laumoja on liikkunut pitkin kylänraitteja.

– Tällä hetkellä klo 00.45 aikaan kaupunki muistuttaa kuin jotain sotatoimialuetta. Poliisihelikopteri on rullannut kaupungin yllä jo yli tunnin ja hälytysajoneuvojen pillien uikutus on jatkuvaa. Käytännössä kolme tuntia on kuulunut yhtäjaksoinen piipaa, kirjeenvaihtaja kertoo.

Mitään motiivia ei ole tiedossa, mutta joidenkin vahvistamattomien huhujen mukaan mellakassa olisi kyse palestiinojen ja arabiaanojen yli kiehunneesta raivosta Lähi-idän tilanteen takia.

Seurataan tilannetta tarkasti.

Notify of
guest
42 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
KOMPETENSSIKAATOSADE

No niin, tämän he osaavat. Eivät sitten mitään muuta osakkaan mutta heitä pitää silti haalia maahan jotta pottunokat saisivat sunnilaista suhinaa ja shiialaista sihinää.

allaalla

Ja pohojanmaalla, muuan raktori kärähti..

Prozac

Taisi syttyä peltohommissa.

Vihreä siirtymä

Se on vain Vihreä siirtymä syynä että autot palaa taas. Tosin ilmasto lämpenee palosta tulleiden päästöjen takia.

Semmosta

Saisiko tuolta jotain videoita?

Mielellään mahdollisimman iso ja kattava kokoelma jos jostain sosiaalisen median maailmasta löytyy?

Kiitos.

Catilina

No, Ruotsin poliisi pamputtaa taas sitten muutaman eläkeläisen ja raahaa putkaan.

Minä

Tunnelma tiivistyy Ruotsissa. Kuinkahan kauan sen tarvitsee tiivistyä, että hallitus myöntää maahanmuuttopolitiikan olleen vuosikymmeniä järjetöntä? Tuleeko ensin sota ja sen jälkeen kertovat, että eihän me vaan muut.

Big l

Ei tuu ei ruotsissa eikä suomessakaan hallitukset koskaan tunnustaan että tuli mokattua ja pahasti. Lisää ongelmasakkia lähi idästä ja afrikasta ja kriminalisoidaan ongelmista puhuminen. Niinhän se on tähänkinsaakka menny, eikä tilanne tästä parane kuin yksillä puolueilla maidemme johdosta ja erolla eu:sta

Prozac

“Lisää eu:ta, lisää turvapaikanhakijoita”. Näinhän meidän hallitus, ja osin kokoomuskin ajattelee. Eli ajatellaan että ongelmat poistuu, kun niitä hankitaan lisää.

Minä

Tietysti ongelmat lakkaavat vaivaamasta suomalaisia sitten, kun heitä ei enää ole. Sitäkö hallitus tavoittelee.

Tämä kulttuurien sekoittamisen ihanuus on järjetön kokeilu, jonka olisi pienelläkin järjellä varustettu ymmärtänyt jo ennakkoon olevan tuhoon tuomittu. Siksipä taustalla olevat voimat tietävät mihin se johtaa.

Rivisuvakki on pelkkä hyödyllinen ootti, joka on hänelle myydyn ideologisen unelman sekoittama uskovainen, johon tosiasiat eivät vaikuta.

Minä

Ns. suvaitsevaisten logiikka esim. kotouttamisessa on, että kun yritykset eivät toi, tehdään lisää sitä samaa. Eviät ikinä opi, että ei siitä tule mitään.

Kautta aikain on ollut maahanmuuttoa kaikkialla, mutta uuteen maahan on menty elämään omilla ja ihan on omatoimisesti kotouduttu. Mikään muu ei toimikaan kuin omasta halusta tapahtuva kotoutuminen. Ne, jotka eivät ole olleet halukkaita kotoutumaan uuteen maahan, ovat palanneet niin ikään omalla kustannuksellaan kotimaihinsa.

Minä

Näin maahanmuutto on toiminut iät ja ajat. Suvakkien ilmaisella elämällä ja erikoiskohtelulla sekä kotouttamisohjelmilla ei saada mi5tään luonnollista maahanmuuttoa, vaan pelkästään onnenonkijoita etsimään ilmaista rahaa.

Niillä ei ole aikeita kotoutua, ei suinkaan, niillä on halu luoda oman kulttuurinsa alueita ja elää kanta-asukkaiden kustannuksella. Muutama harva poikkeus ei muuta tätä kuvaa.

Anna-Maria Korhonen

Nyt en kyllä ymmärrä logiikkaa. Jos sieltä Israel-Palestiinasta on päästy kerran turvaan, miksi sama meno pitää aloittaa Ruotsissa? Vai siksikö mellakoidaan, kun Ruotsissa on liian rauhallista?

KriittinenKansalaine

Se onpi vaan kotoisampi olo ku “sota, vaino ja kidutus” on läsnä myös uudessa kotimaassa…

Anonyymi

Tavallisten ruotsalaisten syytäkö se on? Ja mikäli olen oikein ymmärtänyt, Ruotsin vasemmistolaiset hallitukset ovan aina olleet palestiinalaisten puolella, joten mitä tämä nyt taas on? Kupletin juoni menee mediassa meilläkin aina niin, että ensin ammutaan Gazan puolelta ja kun Israel vastaa, alkaa kauhea syytös ja älämölö. Siellä on naisia ja lapsia… Saattaa ollakin, kun muslimeilla on tapana käyttää heitä ihmiskilpinä.

Paavo varmaan on perillä autovakuutusten hinnasta Ruotsissa. Olisi mielenkiintoista tietää.

Pena

Selaa alaspäin niin löytyy hinnasto!

https://www.insplanet.com/forsakring/bil/

Fragulizer

Israelissa ja muissa maissa jossa muslimeita on, vaivaa yksi suuri vika: niissä ei ole sossua. Lapset tykkää sokerista, kärpäset tykkää kakasta ja muslimit tykkää sossusta.

helena

Hallituksen syy kun rikollisuus kasvaa silmittömästi. Maahan otetaan passittomia henkilöitä eikä karkotuksen saaneita poisteta maasta. Kanadaan ei ole asiaa jos ei ole viisumia opiskelua tai työntekoa varten. Työvoimareserviä ei sinne tilata ylläpidettäväksi jos työtä ei ole oman maan kansalaisille.
Suomi seuraa kaikessa Ruotsia kun pitäisi seurata esim Tanskaa joka alkaa poistaa ihmisiä joilla ei ole oleskelulupaa tai rikostuomion saaneita ulkomaalaisia.

https://www.kansalainen.fi/video-tukholman-syndrooma/

Kukavaan

Kanada ei välttämättä enää harjoita järkevää ulkomaalaispolitiikkaa.

Olen nähnyt videoita, joissa rikastajat ylittävät New Yorkin osavaltion ja Quebecin provinssin välisen rajan jalkaisin. Quebecin puolella rajavartijat ilmoittivat, että tästä ei saa tulla. Rikastajat kylmän rauhallisesti ylittävät rajan ja vartijat jopa auttavat kantamaan laukkuja.

Jos valkoinen yrittää laillisesti siirtolaiseksi, niin kyllä esteitä riittää. Mutta muuten kanadalaiset ovat lepsuja kuin ruotsalaiset. Kanada on niin iso maa, että sen paskominen vie vaan enemmän aikaa. Mutta kyllä se sortuu aikanaan.

Prozac

Jos niitä muhametteja korpeaa tilanne tuolla israelissa, niin pitäisikö lähteä sinne tappelemaan. Vellihousut riehuvat ruotsissa, kun siellä voi tuntea olevansa turvassa autoja polttaessaan, ja pommeja räjäytellessään.

Kukavaan

Laskin 16 kohdetta, jossa auto tai autoja poltettiin. Ja kaikki mahtui 77 minuutin aikaikkunan sisään. Vaikuttaa organisoidulta. Olikohan kyse harjoituksesta?

Tietystikään yksittäiset jalkasotilaat eivät tajua kokonaisuutta vaan luulevat olevansa sankareita. Todennnäköisesti tapahtuma oli ohjattu ja suunniteltu etukäteen. Tuollaista tehoa ei saavuta ohjaamaton löyhä kaveriporukka.

Isku poliisiaseman pihalle oli viesti, jolla yritetään alistaa ruotsalaisia entisestään. Muukalaiset näyttävät voimaansa. Nyt on tulee mieleen kysymys “joko he tai me”. Vastaus ei ole “he ja me”.

Hommanmaksaja

Ota huomioon, nuo on sotilaskarkureita ja terroristeja moni

Daavidin poika

Kolmannen kerran. Ruotsia hallitsevat poliitikot sekaantuu Israelin sisäisiin asioihin, mikä liittyy Palestiinalaisiin. Mielestäni Ruotsalaisten poliitikkojen pitäisi säästää voimavaransa omiin sisäisiin selkkauksiin. Ei tämä Eskilstunan tapaus ole mikään mellakka. Tämä on ihan selvä kaupunki sota, ja kohta on järeämmät aseet pelissä..

Sosiologi

Löyhän kaveriporukan päähänpisto. Ei liity varsinaisesti mihinkään. Ruotsalaisnuoriso on voinut pahoin pitemmän aikaa ja kipuilee sekä oirehtii tällä tavoin. Lisäämällä kotien ja koulujen yhteistyötä sekä harrastuspaikkoja nuorille nämä sinänsä pienet rikkeet ja erheet saadaan loppumaan.

HyvaJatkaa

Olet oikeassa! Lisäksi vielä muutama tonni lisää limit:ä Kela-Gold:in ja enemmän panostusta “ruotsalaisnuorten” yhteiskuntaan integrointiin ja kotoutukseen,

Hommanmaksaja

Kyllä, panostakaamme pullaan ja kahviin.

Kukavaan

EU pyrkii heikentämään osavaltioita. Tämä on sen elinehto. Pakolaisilla murennetaan osavaltioiden kykyä toimia itsenäisesti ja ajaa omia etujaan. On helpompi hallita sisäisesti heikkoja osavaltioita. EU:lla on tietysti muitakin keinoja alistaa osavaltiot.

Suomen ja nimenomaan Ruotsin pakolaispolitiikka on näiden kahden maan väestöjen poliittisen naiviuden tulosta. Tulee mieleen Olof Palme, joka monokulttuurisesta Ruotsista käsin neuvoi muuta maailmaa.

Ajatelkaapa mormoneja. Lähettävät tietämättömiä lapsia ulkomaille opettamaan ainoata oikeata elämäntapaa. Typeryys ja röyhkeys yhdistyy.

Doh!

Se on se korona ja vihapuhe syyllisiä tähän kaikkeen.

Paksun leidin hoitoa

Kakarat tarvitsisi vain sosiaalitädiltä märkää haarukkaa kunnolla niin olisivat kiltisti

Päättömät Päättäjät

Kyllä se nyt on jo vuosikymmenet nähty minkälaisesta poppoosta on kysymys mutta silti niitä ongitaan lisää! Ei ole järjen häivääkään Ruotsin päättäjillä.

Nämä pöljät eivät kertakaikkiaan pysty elämään normaalisti työtätekevinä ja riitelemättä. Pelkkä katse saattaa aiheuttaa silmittömän raivarin josta syttyy kunniamurha ja kaupunkisota. Omaisuutta tuhotaan ja resursseja kuluu miljoonien kruunujen edestä. Täysin sivulliset ihmiset joutuvat kärsimään, aina.

Usko jo ääliöhallitus ettei tämä kehitysmaaporukka sovi meille mikäli haluamme elää normaalia, tavallista, turvallista elämää!!!

Oloneuvos

Minä tuijotan aina vittumaisen näköisesti silmiin lähi itäläistä jos vastaan kävelevät.

DRonk

Näin se muslimi-aivo toimii: kun poltan autoja ruotsissa niin kaikki juutalaiset israelissa kuolevat.

Särmääjä

Taas alko kunnon sotiminen lähi-idässä kun tuli USA:han demokraattipresidentti. Viimeksi oli samaa Obaman aikana 2014 ja rajoillakin alko jenkeissä heti täysi kaaos.

E Heikkinen

tässä ei nyt ole kysymystä , siitä kuka onyhdysvaltain resitenti, osaa eikä arpaa , nämä Hamas terrorijärjestön hyökkäykset eskaloituu vähän väliä kun rakettiarsenaali tarpeeksi suuri .

HyvaJatkaa

Onnittelut vaan kehitysmaa tunnelmasta länsi-naapuriin!!!

Nyt kun on koronan takia lentokoneita vapaana, niin hakekaa koko posse AlHol:sta Ruotsiin turvaan. Silloin pääsisitte historian kirjoihin todellisena “humanismin suurvaltana”.

T

Ilmastonmuutoksen vastaista taistelua käytännössä.

E Heikkinen

Jos toimittaisiin Ruotsin suhteen nyt samalla stantardilla kui Israelin suhtee ,niin YK: Turvallisuusneuviosto välittömästi koolle tuomitsemaan Ruotsi aparheidista , sotarikoksista yms sellaisesta , ja nämä arabiaanojen teot vaiettaisiin kuoliaaksi tai selitettäisiin “kansannousuksi(intifada) tai muuksi sellaiseksi kauniiksi viattomien ,ja sorrettujen luonnonoikeudeksi tehdä käytännössä mitä tahansa, puukkoiskuja autolla poliisejapäin ajoja , rakettitulitusta vuosikymmeniä no gou lähiöistä ruotsalaislähiöihin , pommi-iskuja baareihin yms ns “oikeutettua .

E Heikkinen

Lisäksi maailman median tulisi käsitellä asiaa “tasapuolisesti” eli unohtaa täysin se kenellä on vastuu ja laillinen oikeus ja vastuu kansalaisten turvallisuudesta ja järjestyksen ylläpidosta ja sen turvaamiseksi äärimmäisenä keinona oikeus lailliseen väkivaltamonopoliin?

E Heikkinen

Israeliin on nyt ammuttu lyhyen ajan sisällä pari kolme tuhatta rakettia ja määrä lisääntyy koko ajan . Vuosikymmenien aikana Israelin luovuttaessa Gasan arabeille rauhaa vastaan (jota ei tullut) raketteja on ammuttu kymmeniä tuhansia!

Yleisesti tämmöinen on sotarikos kaikkialla muualla , mutta ei Israeliin suunnattuna!

Kysykää mielessänne . Miksi ? Media yleensä herää vasta silloin kun Israel vastaa takaisin ja tuomitsee sotarikollisena? Tämä maailmanpolitiikka on järjettömyyden vallassa . Oikeata tietoa asioista on tarjolla, joista tehdä oikeita johtopäätöksiä!

juhaII

Kappale kau(h)neinta Ruotsia!

Millaisia mahtavat olla kuvituskuvat tämän päivän Ruotsn (pakko) kielen kirjoissa?

viherinhoojamestari

Suomessa on poliisin nalkkiin jäänyt huumemaailmassa “työllistyneitä” somaleja ja irakilaisia.Helppoa rahaa ollut saatavissa, muitakin rikoksia ohessa. Nämä luulevat, että poliisia voi noin vaan höynäyttää.
Eiköhän tuossakin mellakassa ole pöllyillä osansa ja osa jäänyt ruotsin puolelle.