Poliisi ottanut kiinni kolme kovaa alamaailman toimijaa Eskilstunan mellakan takia

Eskilstunan poliisi piti hetki sitten tiedotustilaisuuden eillisen illan tapahtumista ja esille tuli mm. se, että teoista on otettu kiinni kolme henkilöä, joista kaksi syntynyt 2001 ja kolmas vuonna 2003. Henkilöillä on vahva yhteys paikalliseen alamaailmaan.

Poliisin mukaan tekosarja oli organisoitu teko, jossa oli mahdollisesti muitakin kuin kiinniotetut. Kolmikko kuitenkin on tämän hetkisten tietojen mukaan se ydinryhmä.

Tapahtumat alkoivat ennen klo 22.00 kun poliisi sai ilmoituksen aseistautuneesta miehestä Torshällassa. Paikalta ei kuitenkaan löydetty mitään tällaiseen viittaavaa. Heti kohta tämän jälkeen alkoi autoja palamaan ympäri kaupunkia.

 

Poliisin arvion mukaan palopaikkoja oli pitkästi yli 20. Tällä hetkellä tiedetään, että ainakin 23 autoa, asuntovaunua ja muita ajoneuvoja on sytytetty tuleen. Palot sytytettiin valelemalla autojen päälle bensaa tai muuta syttynestettä. Kaikki palot sytytettiin reilun puolen tunnin sisällä.

Myös poliisilaitoksen pihalla valeltiin bensaa poliisiautojen ja parkkipaikalla olleiden siviiliautojen päälle, mutta täällä tulta ei jostain syystä saatu aikaiseksi.

Pahimmassa paloruuhkassa Esklilstunan palolaitos sai virka-apua Västeråsin palolaitokselta.

 

Ennen puoltayötä poliisi otti kiinni kolme miestä, vuonna -01syntyneet ja -03 syntyneen miehet. Poliisin mukaan henkilöt ovat poliisin vanhoja tuttuja ja heillä on vahva yhteys Eskilstunan gangsterimaailmaan.

Poliisin mukaan mellakan motiivi lienee tässä. Poliisi otti kiinni pari viikkoa sitten alamaailman kovan toimijan, joka vangittiin. Samassa jupakassa saatiin takavarikkoon huumausaineita ja rahaa. Kiinniotetuilla on hyvin vahva yhteys tähän vangittuun henkilöön, joten palojen motiiviksi arvioidaan näin ollen puhtaasti kosto. Poliisin mukaan aina kun tehdään tällaisia kiinniottoja, niin siitä seuraa jonkinlaista mellakointia.

 

Vielä ei tiedetä keitä kiinniotetut ovat, mutta tätä gangsteritaustaa vasten ei paljon tarvitse arpoa mistä on kysymys.