Malmön poliisi perui Paludanin Muhammed-piirrospäivän, liian vaarallista

Pt-median panos Muhammed-piirroskilpailussa. ”Profeetta Pepemmed” ja ”Muhammed, joka päissään laittoi kynttilät päähänsä”.
Malmön poliisi päätti perua Rasmus Paludanin suunnitteleman kansainvälisen piirrä Muhammed-päivän kokoontumisen Malmön Rosengårdissa.

Paludan oli suunnitellut huomiseksi torstaiksi isoa tapahtumaa Rosengårdiin klo 19.-21.00 väliseksi ajaksi. Tarkoituksena oli yhdessä kokoontua piirtämään kuvia profeetta Muhammedista.

Malmön poliisi kuitenkin epäsi Paludanin hakemuksen yleisestä kokoontumisesta. Poliisi vetoaa järjestyslain pykälään, jonka mukaan poliisi voi evätä luvan yleiseen kokoukseen, jos se on välttämätöntä järjestyksen ja turvallisuuden ylläpitämiseksi.

– Perustuslain mukainen kokoontumis- ja mielenosoitusvapaus on äärimmäisen tärkeää. Poikkeustapauksissa on kuitenkin mahdollista rajoittaa tätä oikeutta, jos on olemassa merkittävä riski, että järjestystä ja turvallisuutta ei voida ylläpitää, Malmön poliisista kerrotaan.

 

Poliisin taka-ajatuksena on tietenkin se, että jos Paludan olisi saanut pitää piirtely-iltamansa, niin siitä olisi seurannut suoraan vastaava mellakka kuin viime kesänä Paludanin koraanipeijaisten jälkeen.

Paludan aikoo kuitenkin jossain muodossa pitää ”Piirrä Muhammed”-iltamat.

, , ,
Subscribe
Notify of
guest
11 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Sam Colt

Olisipa Ruotsin poliisi yhtä innokkaasti estämässä profeetan kannattajien tihutöitä.
Pakolaistaistelijat oppivat nopeasti, että Ruotsin poliiseista ei ole vastusta.
Poliisiraukoilla on kyllä työsarkaa eläkeikäisten autoilijoitten turvavyön käytön valvomisessa.

NekkeNikkerton

Totta puhut. Eivät ressukat tajua mitä on tulossa.

Pirtsakka

Kyllä ne tajuaa. Mutta jos ja kun suut tukitaan ja vaihtoehtona on työn menetys, niin mitä se tavallinen rivipoliisi voi tehdä? Kotona on tiedä sitten montako suuta ruokittavana, asuntovelat sun muut siihen päälle, niin kyllähän siinä nöyräksi vetää. Jos sitävastoin järjissään olevat kansalaiset ottaisivat lopultakin itselleen sen vallan, joka heille kuuluu, niin jotakin voisi tapahtuakin. On kai niitä järjissään olevia Ruotsissakin vielä – vai onko? Taitavat olla sukupuuttoon kuolemassa niin siellä kuin täälläkin…

ZzZ

Voi kun suomessa voisi vielä tehdä asialle jotain…

Kukavaan

”Kun köyhyystutkijoilta on jäänyt sosiologian perustajalta omaksumatta se totuus, ettei sosiaalisesti sitova normimoraalinen kulttuuri suinkaan ole ”metsä joka vastaa niin kuin sinne huudetaan”, vaan päinvastoin, kehittää sisällään aina sitä vahvempia projektiivisia viholliskuvia mita enemmän sille tehdään myönnytyksiä — miten tällaiset yhteiskuntatutkijat voisivat ideologisilla opeillaan hallita kansainvaelluksen tuhoisia vaikutuksia? ”

https://professorinajatuksia.blogspot.com/2021/05/uusi-kehitysmaalaisten-kansainvaellus.html?showComment=1621329194379#c2441177876876439249

Kukavaan

”Poliisi vetoaa järjestyslain pykälään, jonka mukaan poliisi voi evätä luvan yleiseen kokoukseen, jos se on välttämätöntä järjestyksen ja turvallisuuden ylläpitämiseksi.”

Tämähän tarkoittaa, että jos ruotsalaiset ryhtyisivät riehumaan ärsyyntyneinä muslimien toimintaan, niin poliisi voisi kieltää muslimien kokouksia, mielen ilmauksia ja jopa sulkea moskeijoita.

Tampereella poliisi otti autoonsa turvaan Israelin lippua esillä pitäneen henkilön. Muslimit olivat uhka. – Johtopäätös. Jos ruotsalaiset ryhtyisivät pahoinpitelemään arabiaanoja, poliisi ottaisi kiinni arabiaanoja.

Qroquius Kad

Väärin. Jos ruotsalaiset erehtyisivät jossain hulluuskohtauksessa pahoinpitelemään arabeja, he makaisivat kohta päät tohjona kaduilla.

Parempi olla ärsyttämättä näitä tummia ja tulisia poikia, jotka ovat tottuneet pelaamaan jalkapalloa ihmispäillä.
He ovat tottuneet väkivaltaan. Pullaruotsalaiset ovat tottuneet diskuteeraukseen ja fiikkaamiseen.

juhaII

Niin, Ruotsissahan kuten myös Suomessa sananvapaus ja oikeus mielenilmauksiin on kunnia-asia, mutta ei toki niin ankarasti otettava kuin musliumien vastaavat. Toki vm. voi kauhistella kuin ”varjonyrkkeillen”, mutta siihempä se sitten jääkin. Mutta, jos asiasta on ihan pakko revitellä niin syypääksi leivotaan ”äääärrrrioikeisto”!!!

Anna-Maria Korhonen

No vaikea pihan se olisi ollut estää 100 000 verisesti loukkaantuvaa loukkaantumasta verisesti. Estotoimet olisi pitänyt aloittaa jo hyvissä ajoin riittävällä rahtikalustolla.

Fatwantarkistaja

Tuossa ala-asteella oli kanssa piirustuskilpailu tulossa, olisi pitänyt piirtää tulevaisuuden auto. No, rauhaa rakastavana miehenä soitin rehtorille ja kerroin hänen autonsa palavan ensimmäisenä ja yöllä palaisin kivittämään kaikki ikkunat. Perui koko homman.

Haluaako joku ostaa lipun Ruattiin? Olisi vähän kiire päästä siitä eroon.

jupi

etänä, näin nykyisen trendin mukaan