Ainakin 10 000 tunkeutujaa viikon aikana Ceutalle

Kuluvan viikon aikana ainakin 10 000 maahantunkeutujaa on tullut Marokon puolelta Espanjan enklaaviin Ceutaan. Useimmat ovat marokkolaisia, mutta joukossa on myös muita afrikkalaisia.

Monien eri kansainvälisten medioiden mukaan suurin osa tunkeutujista on marokkolaisia, jotka kertovat, että heillä ei ole Marokossa mitään. He hakeutuvat siksi Ceutaan siinä toivossa, että saavat ilmaisen kuljetuksen Euroopan mantereelle, josta useimmat haluavat jatkaa pohjoiseen. Marokkolaiset eivät siis ole hakeutumassa Espanjaan, vaan se on vain välietappi kohti pohjoista, Saksaan ja Pohjoismaihin.

Ainakin 5 600 marokkolaista on palautettu Ceutasta takaisin Marokkoon. Kaduilla palloilee kuitenkin muutama tuhat afrikaanoa lisää, mutta Espanjan viranomaiset eivät aio kuskata tunkeutujia Euroopan mantereelle vaan kaikki aiotaan palauttaa takaisin Marokkoon.

Asiasta kertoo esimerkiksi El Pais.

 

 

Subscribe
Notify of
guest
16 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Sosander

Jotenkin 7 aikuista krapulaista mustaa miestä rannalla ei aiheuta samaa sympatiaa kun hukkunut pikkupoika. Saakeli sentään. Parempia PR kuvia kehiin, vaalitkin on ihan just!!!!

juhaII

Tässähän näitä on. EU-sisäänbheittäjä Johansson on jälleen toipunut Kreikan matkastaan sen verran, että vaatii niin vastarannan kuin tämän puoleisenkin ihan kaikki ”oirehtijat” EU-alueelle, koska korona ei sulje pois tätä vaihtoehtoa.

Mutta Soo, soo. Ei teranssille!!!

jedemdas

30-luvun lopussa Suomeen oli oikea joukkoryntäys taisi olla tulossa mutama satatuhatta tunkeutujaa. Esim. Raatteentiellä tulijaa oli oikein jonoksi asti, mukana oli soittokunnat ja kaikki…

Kansainvälisiä sopimuksia ei kyselty, vaan tehtiin ihan paikallinen sopimus, jonka perusteella alkoi massiiviinen pakkopalautus. mm. Lahti ja Saloranta suunnittelivat palautusvälineistöä, samoin esim. Tampella kantoi yhteiskuntavastuuta ja toimitti palautusvälineistöä joukoille.

holiisi

Leima perseeseen ja potku takas aidan yli.

seant

Espanjassa ei pääse loppuelämän täysihoitoon kuin Suomessa, sillä siellä saa kolme kuukautta, jotain apuja ja sen jälkeen on tehtävä töitä jotka ovat yleensä siivous partioita.
Vaikka ollaan Eu:ssa on se kumma, ettei Eu saa aikaiseksi yhtenäistä käytäntöä tähän asiaan.

Oikea meininki

Katselin kerran dokumentin näiden ”paremman elämän” perässä juokisjoista. Espanjalaiset osaavat pistää ne töihin. Porukka elää viljelmien keskellä ja nukkuu rikkinäisissä aurinkotuoleissa. Ne syö siellä sitä mitä missäkin kasvaa, tekee tarpeensa sarkojen väliin ja ne saa 10kg laatikosta kerättyä tuotettä 1€ rahaa. Jos kasvimaa on hoidettu huonosti, ei satoa tule ja porukka käytännössä kuolee nälkään. Mutta että vettä riittää kestelujärjestelmästä ja ruoka kasvaa ympärillä. Ei sielä ole vessoja tai taukotukpia. Joten kannattaa pestä todella hyvin Espanjasta tulevat tuotteet.

Antti suorsa

Kasvissyönti onkin epäeettistä…

Ilmari

Onhan se koska siinä viedään ruoka lehmiltä ja lampailta. Tosin ne lienevät vihreiden mielestä haittaeläimiä, koska saastuttavat ilmaa piereskelemällä

Ahneet sveitsiläiset

Sama juttu Sveitsissä. Sielä on iät ajat syksyisin palkattu Portugalilaisia keräämään viini- ja vihannessato alle minimipalkan, koska eivät ole sveitsiläisiä. Joka vuosi heille myönnetään poikkeusluvalla viisumi töiden tekoon ja kun kausi on ohi, niin takaisin Portugaliin.

Mutta portugalilaiset ovat olleet fiksuja. Ne on pistänet rahat säästöön ja rakentaneet talojaan isoille tonteille joista nyt niitä myydään kalliilla varakkaille Espanjalaisille. Niin että parin sukupolven uhraus on kannattanut hyvinkin.

Ilmari

Kannattaa huomata, että kukaan tulijoista ei edes väitä olevansa vailla turvapaikkaa. He haluavat parempaa elämää, mikä sinänsä on aivan luonnollista.

Luulen jopa, että suurin osa aidosti haluaisi tehdä töitä. He vain eivät käsitä, että Euroopassa ei ole heille mitään käyttöä työmarkkinoilla.

Rullattu

Aika lailla helvetissä toivon että nuo euroopan paskojat palutetaan sinne mistä tulivat, mutta hiukka epäilen.
Sillä eiköhän ylva ja suomen havisija haiseva reikä ehdi nuo lapioimaan eurooppaan ja suomeen.

Juha

Tsadiin mahtuu helposti 10000 lisää.. kunhan aidataan kehä 3n sisäpuolelle..
Menetetty kaupunki..

w_p

Tuota apinoiden rynnäkköä on kestänyt jo ihan riittävän kauan, joten Ceitan sotilaat voisivat ottaa vähitellen samat konstit käyttöön, mitä käytettiin Tiananmenin aukiolla Pekingissä vuonna 1989.

Anna-Maria Korhonen

Hmm. Kun arabiaanopakolsisista näytetään kuvia, ne joko tungeksivat, pitävät älämölöä tai heittelevät poliisia ja rajavartijoita kivillä ja kepeillä. Mustat taas joko kiipeävät aitojen yli kuin apinat tai makoilevat. Jätän johtopäätökset lukijalle, mutta amerikkalaiset orjanomistajatkin pitivät mustia laiskoina ja orjatalouden tehottomuus johti lopulta mm. puuvillan korjuun koneistamiseen.

Sari Grönberg

Erittäin hyvin sanottu!