Ainakin 10 000 tunkeutujaa viikon aikana Ceutalle

Kuluvan viikon aikana ainakin 10 000 maahantunkeutujaa on tullut Marokon puolelta Espanjan enklaaviin Ceutaan. Useimmat ovat marokkolaisia, mutta joukossa on myös muita afrikkalaisia.

Monien eri kansainvälisten medioiden mukaan suurin osa tunkeutujista on marokkolaisia, jotka kertovat, että heillä ei ole Marokossa mitään. He hakeutuvat siksi Ceutaan siinä toivossa, että saavat ilmaisen kuljetuksen Euroopan mantereelle, josta useimmat haluavat jatkaa pohjoiseen. Marokkolaiset eivät siis ole hakeutumassa Espanjaan, vaan se on vain välietappi kohti pohjoista, Saksaan ja Pohjoismaihin.

Ainakin 5 600 marokkolaista on palautettu Ceutasta takaisin Marokkoon. Kaduilla palloilee kuitenkin muutama tuhat afrikaanoa lisää, mutta Espanjan viranomaiset eivät aio kuskata tunkeutujia Euroopan mantereelle vaan kaikki aiotaan palauttaa takaisin Marokkoon.

Asiasta kertoo esimerkiksi El Pais.