Äänestämättäjättäminen – kansalaisvelvollisuus?

Just ja just olen jaksanut keskittyä täyttämään kaksi vaalikonetta. Molemmat antoivat lähimmäksi puolueeksi Liike Nytin. IS:n testissä lähin henkilö oli RKP:n Laura Jahn ja toisessa testissä Liike Nytin Hjallis Harkimo.

Jos katsoo puolueita, jotka ovat kärkisijoilla, niin Kristallipuoluetta en äänestäisi vaikka kädet katkottaisiin, Sinisiä yhtä vähän. RKP:ta, Kokoomusta ja Keskustaa en äänestäisi vaikka silmät puhkottaisiin ja Perussuomalaisia ja Kristillisiä ei tulisi mieleenkään äänestää edes ase ohimolla. Liike Nyttiäkään en aio äänestää.

Noh, koko asiahan on hypoteettinen. Olen asunut ulkomailla parikymmentä vuotta ja Suomen lain mukaan yli 10 vuotta ulkomailla asunut henkilö voi äänestää tietyissä tapauksissa vain Helsingin valtuustoa. Mutta koska minulla ei Helsinkiin ole varsinaisesti mitään sidettä, niin en katso olevani niin tärkeä ihminen, että vaivautuisin äänestämään.

 

Sitä paitsi äänestäminen rikkoo periaatteitani. Olen kaksi kertaa elämäni aikana äänestänyt: vuonna 1994 minulla oli joku mielenhäiriö ja äänestin presidentin vaalien toisella kierroksella Martti Ahtisaarta Elisabeth Rehniä vastaan ja samana vuonna Eu:n puolesta.

Vuonna 2000 meinasin äänestää presidentin vaaleissa sitä yhtä hörhöä, jonka nimeä en enää muista. Mutta vaalipäivän aamuna oli tappokankkunen ja silloinen naisystäväni kieltäytyi kuskaamasta minua vaalipaikalle. Hän sanoi mieleenpainuvasti:

– Juo lisää viinaa, hamppi! Tuollaisen kanssa vielä pitäisi äänestämään mennä. Silmä saa hävetä päästä! Juoppo!

 

Miksi sitten en äänestä? Ensinnäkin, kun ei äänestä niin voi valittaa. Jos äänestää, niin silloin antaa sen äänensä sille ehdokkaalleen ja luovuttaa valitusoikeuden pois.

No, oikea syy kuitenkin on se, että ei kiinnosta. Ei kiinnosta sitten tippaakaan. Ei kiinnosta leikkiä demokratialeikkiä ja tärkeää ihmistä, että ”tässä nyt vaikutetaan”.

”Katsokaa, olen tärkeä ihminen ja menen äänestämään.”

 

Äänestinpä sitä tai tätä, niin palkkani pysyy jatkossakin yhtä huonona ja veroprosenttini korkeana. Bensa maksaa yhtä paljon kuin ennenkin ja viina menee päähän kun sitä juo tarpeeksi paljon. Kehisten mölyäminen metrossa ärsyttää yhtä paljon aina kun ne vain sattuvat mölypäälle.

Nuoret ja tollot aikuiset kuvittelevat, että äänestämisellä ”voi vaikuttaa”. Tietenkin teoreettisesti on olemassa mahdollisuus, että puolue XXX saa yhtäkkiä 50 % tai enemmän ääniä. Ja jos joku puolue yhtäkkiä saisi yli 50 % ääniä, niin silloin tietää, että kyseessä on vaalivilppi.

Subscribe
Notify of
guest
55 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Konservaattori

Miksi saimme Löövenin Lörtsyn Löpykän PMksi? Juu siksi koska pöljät ruotsalaiset äänestivät häntä.

Jos yhtä moni olisi äänestänyt Åkessonia tai Kasselstrandia emme olisi paratiisissa mutta kuitenkin paljon järkevämmässä tilanteessa kuin nyt.

Jos konservatiivisuuden vastakohtana on 24/7 viherpiiperrys kaikilla yhteiskunnan alueilla media mukaanlukien on konservatiivisuus hyvä asia.

Toisaalta..

Konservatiivisuus on nykyisin ihan hemmetin hyvä. Aiemmin se oli valtarakenteiden ja tapojen jämähtäneisyyttä, mutta nykyisin se on etenkin avoimia rajoja, matuja, yhteisvelkaa Euroopan muiden maiden kanssa, viherkipuilua..siis kaikkea totaalista ällöä ja haitallista.

Toisaalta..

Äh köh siis liberalismi on avoimia rajoja yms sontaa..meni vähän näppis sekasin.

Juha

Antamatta jätetty ääni menetetään aina kommunisteille..

Tulevat vaalivoittajat: Feministipoliitikko, feministiaktiivi, vihreä poliitikko, transaktivisti, vasemmistoaktiivi, feministiaktivisti, feministi, vasemmistoaktiivi, ympäristöradikaali, maahanmuuttaja…

Niin kauan kun henki pihisee on taisteltava kommunisteja vastaan..

Rullattu

Näimpä.
Otan kantaa persuihin tällä kertaa.
Niin, olin yksi niistä jotka kokeili kansalaisen ominaisuudessa varoittaa persuja että jättävät kokoomuksen rauhaan, sillä jos ne äänestää tyhjää kuten kertoivat, ei olisi ”elvytyspaketti” mennyt ikinä läpi, mutta persut aiheutti sen että kokoomus muuttikin päätöstään, ja turha varmaa kertoa mitä se aiheutti.

Joten vaikka se kipua tekee, persut oli se joka käytännössä läpi runnoi vaikka itse äänestivät läpimenon estämiseksi.

Olisiko pitänyt kuunnella kansalaisia persujenkin.

Toisaalta..

Ongelma on kyllä siinä, että jos nyt vähän kärjistäen sanotaan, että kukaan ei äänestä, mutta aina joku kuitenkin äänestää niin SDP on taas PM puolue kymmenellä äänellä ja Virheet ja Vasurit hengittää niskaan kumpikin kahdeksalla äänellä ja näin maahan saadaan taas uusi sairas hallitus.

Se paska hallitus tulee joka tap. Ite käyn äänestämässä, koska se on niin pieni vaiva, mutta en odota yhtään mitään.

Oikein toimittu

Erittäin hyvä, että et käy äänestämässä Rkp:n ehdokasta.

Kusinen Kännikala

Valta, joka jää antamatta omille, menee viholliselle, joka täyttää tyhjiön.

Kusinen Kännikala

Oletetaan että eduskunta on ämpäri, joka tulee tayttää aina täyteen sillä mitän on saatavailla, vajaa ämpäri ei ole vaihtoehto.

Oletetaan, että vaihtoehtoina ämpäriin lapottavaksi on:

Kusta.
Paskaa.
Kultaa.

Ämpärin sisältö sitten on resurssi jolla kilpaillaan resurssipohjaisessa maailmankaikkeudessa vaihtotalouden mallien mukaan.

Minkä valitsisit ämpärisi täytteeksi sekä opastaisit muille, vai katsotko vieluiten vierestä, kun joku sokea idiootti lapioi kusista paskaa ämpärin täyteen, koska ei näe vaihtoehtoa.

A-L

Kaikissa puoleissa on jotakin noista, feminismiä, vasemmistolaisuutta, vihreilyä jne.

Koko järjestelmä eli pohjoismainen hyvinvointivaltio malli on kommunismia.

Tulonsiirtoja, julkisia ”palveluja”, oppivelvollisuutta (valtion koulutusmonopoli), valtionyhtiöitä, pakkovaltaa (verotus)

Jopa oikeistopuolueeksi väitetty liberaalipuolue vaatii, että kaikkien koulujen on noudatettava valtion opetusohjelmaa.

Hah! Mitä liberaalia tai oikeistolaisuutta valtion propagandassa on?

Tai kokoomuksen ”oikeistolaisuudessa” ja ”talousliberalismissa”, joka himoverotti (yli 50 veronkorotuksen lista)?

Juha

Aivan.. punavirheet ja kokokusta ovat kaikki samaa marxilaista kulttuurivallankumousta edistävää paskasakkia.. noudattavat Frankfurtin koulukunnan agendaa..

Koulukunta on suositellut ”Hiljaisen” kulttuurivallankumouksen edistysaskeleiksi ja tavoitteiksi – muun muassa:

1. Luotu käsite: rasistiset rikokset.
Jatkuva muutoksentila aiheuttamaan sekaannusta
3. Opetusta seksistä ja homoseksuaalisuudesta lapsille.
4. Koulujen ja opettajien arvovallan heikentäminen
5. Valtava maahanmuutto tuhoamaan identiteetti
6. Ylettömän juomisen edistäminen
7. Kirkkojen tyhjentäminen
8. Epäluotettava oikeusjärje

Risto Koponen

Juha puhuu vähän mutta asiaa. Itse aion äänestää SUOMALAISTA tai kansalllismielistä ”laita”persua. Persujen riveissä on vielä kuitenkin OIKEITAKIN SUOMALAISIA. Kommunismi on rikos ihmisyyttä vastaan. Suomalaisena olenkin surullinen että kommunismi on tänäkin päivänä vieläpä kauniissa SUOMESSAMME olemassa.

Prozac

Muistan noista -94 pressanvaaleista lööpin seura-lehdestä. Kannessa poseerasi näyttelijä Eija Vilpas, ja otsikko: ”minäkin äänestän miestä”. Seura oli jo silloin vasurien asialla. No minä äänestin naista, eli oikeistoa lähinnä. Ja äänestin muuten eu:a vastaan.

pöh

”Jos äänestää, niin silloin antaa sen äänensä sille ehdokkaalleen ja luovuttaa valitusoikeuden pois.”

Ei nyt ihan noinkaan, jos nuo ennen vaaleja lupailee ”vappusatasia”, ja vaalien jälkeen tekeekin täysin päinvastoin, niin kai siinä joku kuluttajansuoja pitäisi olla äänestäjälläkin.

Ilmari

Se oli Holkerin hallitus jonka pääpuolueet olivat sd ja kok.

Mörkö

Mitä ihmettä, nythän olisi tilaisuus äänestää hallaahoa ja pelastaa suomi 🙂

holiisi

Äänestän puoluetta joka lupaa verot valtion maksettavaksi.

Helsinki slummiutuu

Ihan hyvä, mutta matujen maksettaviksi verot kuuluu.

w_p

Aiot siis jollakin ihmeen konstilla äänestää Vatikaanin vaaleissa.

Tekopyhäpäivä

Katsokaa, olen tärkeä ihminen ja otan koronarokotteen.

Name*

Hyvä Paavo

w_p

Ennemminkin vaikuttaisit olevan huolestuttavasti itsetuhoinen.

Dickie

PS puolueen äänestäminen on täysin itsestään selvä asia Suomessa isänmaalliselle ihmiselle. En voi ymmärtää näin päivänselvän asian muuksi selittämistä.

Dickie

eikä tarvi olla edes erityisen ”isänmaallinen”, vaan ylipäätään henkilö jolla on toimivat aivot päässä…niin äänestää PS

Dickie

jolla on aivot pahasti rikki, äänestää Virh. sdp tai Kom.

SDP senkään vertaa

SDP, Vihreitä, Keskusta, Vasemmistoja taikka Kokoomusta senkään vertaa kiinnosta heikko-osaiset ja pienituloiset. Johan nämä punavihreät keksivät, että polttoaineverot eivät koskisi pienituloisia kovin pahasti. Sekä Sanna Marin kertoi satuja kunnallisverosta taas vaihteeksi. Väitti myös pokkana että koronavirus johtuu ilmastonmuutoksesta.

Dickie

nih..ja ylipäätään eikös sen ”ilmastonmuutoksen” kliimaksi pitäny olla viel 50 vuoden päässä eikä nyt? itsehän nuo imbesillit ruokkii juurikin väestönkasvua esim. kehariavulla, ja keharit tuhoaa luontoa ihan ilman mittään ilamstonmuutostakin

Dickie

outo kommentti..kyl siit hyötyy ”heikko-osaisetkin” jos tuhlaamista vähennetään ja maan sisäisen turvallisuuden lasku lopetetaan tai ja käännetään nousuun..juh..Vassarit..siinäpä esim. puolue ”heikko-osaisten asialla” heheh

Nimetön

No se on kuule toi Maria Ohisalo. Sinun sielunkumppanisi Paavo. Vitum urpo.

Nimetön

Ha ha ha, menikö apinalla tunteisiin? Taidat olla kova Ohisalo fani? Kasvissyöjä ja kaikkea.

Demarihuijaus

Olet joko krapulassa tai humalassa, taikka et ole seurannut suomen asioita lainkaan : persuthan ovat ainoita joita heikompiosaisten asiat kiinnostaa.
Persut ainoana olisi halunneet avustaa mm. Hurstin ruoka-apua, muut antaa avustukset hölynpölyyn.

Vappusatku

Kannattaisi paten varmaankin edes katsoa vaikka Halla-ahon videoita ja lukea uutisista hänenkin lausuntojaan asioista. Sekä vaalitenttejä. Eikä jauhaa mutu Harlekiini satujaan.

Ei niillä vihreät, sdp, keskustat ja vasemmistolla ole todellakaan mitään sellaista, jolla Suomi nousisi.

Meni myös näköjään tunteisiin.

ME ensin!

Minä äänestän persuja siitä ainoasta syystä että ovat ainut puolue joka aikoo tehdä sossumuslimi-invaasiolle jotain. Eli minäkin teen asialle jotain, vaikkakin kuinka pieneltä vaikuttaa mutta jostainhan se on aloitettava. Tämän paskan joka tehokkaasti tappaa kaiken minkä länsimaat ovat rakentaneet täytyy loppua! Ainakin Suomessa! SAATANA!

w_p

Ei ne persutkaan tee, eikä edes yritäkkään tehdä asialle yhtään mitään, kunhan lämpimikseen puhuvat kuten kaikki muutkin.

Ainoa tarkoitus on oman edun tavoittelu, ja ainoana päämääränä pyrkimys päästä yhä suurempipalkkioisille viroille.

Ja muuten, kun muistellaan aikaa muutaman vuoden taakse, niin kun perussuomalaiset olivat hallituksessa, niin juuri silloin tunkeutui paljon enemmän laittomasti maassa edelleenkin oleskelevia ongelmakansalaisia suomeen, mitä koskaan aikaisemmin on tunkeutunut.

Tekikö, tai yrittivätkö persut silloin tehdä asialle yhtään mitään? …EI.

ME ensin!

Joo, oikeassa olet. En äänestäkään, vaan jatkan tätä toimivaksi todettua ”istun perseelläni ja kitisen netissä”-metodia. Kiitoksia sinulle viisaudestasi ja kivenkovasta järkeilystäsi. Se on kyllä viisainta olla ikinä tekemättä millekään asialle yhtään mitään. Joku MUU hoitaa kyllä! ..hohhoijjaaa…

ME ensin!

Kun sossumuslimit saavat kansalaisuuden, he ÄÄNESTÄVÄT niin että heitä saadan lisää loputtomasti. Sinä et äänestä, et tee mitään. Se on sama kuin että sut hakataan kodissasi omalla pesismailallasi, vaan sinäpä et tee mitään.

Name*

Ihan voit vapaasti äänestää vaikka vasureita tai virheitä. Se, että persut ei voi yksin päättää asioista on hyvä ja huono

Nimetön

Äänestän myös persuja. Kuten hyvin moni muukin. Yhdessä toimin saamme muutosta aikaan. Ei anneta kontrolloidun opposition vaikuttaa päättäväisyyteemme.

juhaII

Kun sossut ovat aina vallassa äänestystuloksesta riippumatta Ruotsissa kuin Suomessakin niin TODELLAKAAN ei mikään muutu.

Nykyisessä mafiassa (maailma) ei edes vaaleilla ole enää mitään merkitystä sen suhteen mikä puolue voittaa EU-valtioissa, sillä niissä kaikissa vallitsee demokratuuri, jotka noudattavat ”Eurooppalaisia arvoja” ja ”oikeusvaltioperiaatettta”. Poislukien tietenkin ent. itä-euroopan ”diktatuurit”.

EU määrää kaikesta niin, ettei enää kansalaisia edes päästetä äänestämään ”väärin” ratkaisevissa asioissa enää. Sama koskee luonnollisesti valtiollisia vaaleja siis demokratuuri

SDP senkään vertaa

Kyllä se on fakta että SDP typerine hallituksineen kun nostaa lisää veroja niin käy kylmä viima veronmaksajan lompakossa. Että paskapuhetta tuo että ”bensa maksaa yhtä paljon kuin ennenkin”. Käypä kysymässä kuljetusyrittäjiltäkin vaikka, että maksaako diesel saman verran kuin 10-vuotta sitten, ei maksa. Eli kulut nousseet paljonkin. Tämä näkyy myös hintojen nousussa kaupoissa jne…

Kyllä se alamäki ja suohon meno vain pahenee SDP, Vasemmistoa, Keskustaa, Kokoomusta ja Vihreitä äänestämällä. Sen näimme taas kerran.

No voihan sitä jättää äänestämättä, tosin sitten on turha valittaa.

SDP senkään vertaa

Sen verran vielä, että varsinkin tuo ilmastoöyhötys tässä hintojen nousussa on kaikkein eniten taustalla ja teollisuuden tuhoamisessa. Kuten turve-ala esimerkkinä.

Anna-Maria Korhonen

Muutoksen haku vaalien kautta on vain turhan hidasta. Tarvittaisiin nopeampia tapoja toimia tai ainakin tehokkaampia keinoja vaikuttaa juuri siihen hallitukseen, mikä meillä kulloinkin on. Uusoululainen raiskausrinki käyttää hyväksi kymmeniä alaikäisiä, irakilainen turvapaikanhakija teloittaa seurakuntatyöntekijän, uusruotsalaiset polttavat invalidinaisen auton, naisia raiskataan, aseistettu jengit ryöstävät nuoria niin Suomessa kuin Ruotsissa, armeijaan päässyt maahanmuuttaja kiduttaa viattoman ja sympaattisen luontokappaleen julmasti hengiltä.

Anna-Maria Korhonen

Neljän vuoden odotus, että päästään äänestämään, jotta meillä olisi oikeita ihmisiä keskustelemassa ja äänestämässä siitä, että perustetaan komitea pohtimaan tarvittavia toimenpiteitä on aivan liian kankea, kun muutos pitäisi oikeasti saada. Tilanne on sama kuin, että neljän vuoden välein äänestettäisiin uusi palokunta, kun entinen sammuttaa paloja laiskanlaisesti tai huonosti.

Gunvald Ronkainen

En anna ääntäni kenellekään joka voisi käyttää sitä minua vastaan !

Martti Ahtisaari

Minä äänestän Siionin viisaita oli puolue mikä hyvänsä!