Onko Ceutasta levinnyt lapsen pelastuskuva manipuloitu kuva?

Ceutasta on levinnyt maailmalle monenlaista kuvaa, joilla tunkeutujille on haettu sympatiaa. Viime viikolla lämmintä itkua aiheutti kuva lapsesta, jonka espanjalainen poliisin sukeltaja pelasti hukkumasta.

Tapahtumasta on olemassa vain tuo yksi kuva. Kuvan taustan väitetään olevan se, että äiti oli meressä, lapsi selässään. Espanjalainen rajapoliisin sukeltaja oli sattunut katsomaan äitiin ja lapseen ja ymmärsi, että he saattaisivat hukkua kohta. Niinpä sukeltaja haki lapsen turvaan merestä.

Vai niin. Kun katsoo kuvaa, niin lapsellahan on aivan kuivat vaatteet päällä. Vaatteet eivät näytä yhtään sellaisilta lötköiltä likomäriltä vaatteilta, jotka roikkuvat ihon myötäisesti ihmisen päällä, kun ihminen on lillunut meressä.

Kuvassa näyttää myös siltä, että vettä sataa. No, Ceutassa ei kuitenkaan ole satanut pisaraakaan vettä ainakaan viimeiseen kymmeneen päivään.

 

Voisiko kuva olla turvapaikka-aktivistien lavastama kuva, jolla yritetään hakea sympatiaa laittomasti Ceutaan tuleville mustille afrikkalaismiehille. Varsinkin kun tapahtumasta ei löydy mitään muuta, vaikka rannat ovat täynnä kuvaajia.

Moni muistaa, että invaasiovyöryn 2015 jälkimainingeissa maailmalle levisi monenlaisia feikattuja kuvia, joissa oltiin milloin hukkumassa, milloin pelastumassa. Monet kuvista paljastuivat kuitenkin tekaistuiksi kuviksi.

Subscribe
Notify of
guest
41 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Suomi FInland
Suomi FInland
24.5.2021 17:30

Oli kuva lavastettu tai ei, on muuttoliike pistettävä poikki. Juuri avustusjärjestöjen antama muuttoliikkeen tekohengitys on se voima, joka ajaa ihmisiä lähtemään ‘paremman elämän perään’.

Muuttoliikkeen syihin olisi viipymättä puututtava, jotta ihmisten ei tarvitsisi lähteä kotoaan. Tämä voisi merkitä jopa maiden painostamiseen pakotteilla tai aktiivista puuttumista näiden maiden sisäisiin asioihin. Ikävää, mutta niinhän Venäjällekin tehdään.

Noissa maissa on asiat vinksallaan ja ne nyt vaan pitää laittaa kuntoon, koska jokaisen joka ajattelee kvartaalia pidemmälle tietää, että tämä

Suomi FInland
Suomi FInland
24.5.2021 17:33
Vastaa...  Suomi FInland

homma menee lopulta niin vituiksi kuin vaan voi jokin vituiksi mennä.

Isis terroristitkin ovat näyttäneet tuollaisilta 20 vuotta sitten ja nyt he ovat mitä ovat.

Liika tunteellisuus tuhoaa, mutta jos niitä tunteita ylipäänsä on, niin ne pitäisi kohdistaa oikein ja pistää kuntoon ne maat, joista ihmiset lähtevät.

Jos maassa on mafiaa tai huumekartelleja, niin niistä pitää hankkiutua eroon viime kädessä sotilaallisella voimalla. Muuten automaatti tahkoaa ikuisesti, kun ‘oikeusvaltio’ ottaa säännöllisesti turpaan, kun ne ikenet ovat ennenkin jo hampaattomat.

viherinhoojamestari
viherinhoojamestari
24.5.2021 21:27
Vastaa...  Suomi FInland

Kun ne vaan jaksaisivat ja osaisivat rakentaa muutakin kuin savimajoja kodeiksi!

Nasse-Täti
Nasse-Täti
24.5.2021 17:57

Tottakai se on lavastettu, täyttä puppua oleva kuva. Tämä on vielä parempi kuin se viime kuva oikeasti hukkuneesta lapsesta 6 vuotta sitten. Tämä saa VARMASTI euroopan sossuluukut levälleen! Ceutastahan nähtiin että siellä kahlattiin muutama metri vedessä rajan ohi ja oltiin perillä, eikä taaskaan siellä ei ollut yhtäkään aitoa pakolaista. Mikäs sota Afrikassa nyt on jota pitää muka pakoon päästä?

Minä
Minä
24.5.2021 18:26
Vastaa...  Nasse-Täti

Kuvassa, joka oli muutama vuosi sitten lapsesta, joka oli hukkunut ja ajautunut rantaan, oli lapsi, jonka isä oli matkannut kumiveneellä kohti Eurooppaa saadakseen uudet hampaat. Näin se isä kertoi matkustelunsa syystä.

Sukeltaja itsekkin
Sukeltaja itsekkin
24.5.2021 18:23

Mielenkiintoinen rescue diver ilman maskia ja välineitä… ja kuka uuno tuon pelastusrenkaan on heittänyt vauvalle? Siitä on varmasti paa-aaljon apua 🤣

Siivu EU päättäjille
Siivu EU päättäjille
24.5.2021 18:26

Laiton siirtolaisuus on huumekauppaakin tuottoisampi uusi rikollisuuden ala.

Ei tarvitse kasvattaa tai tuottaa mitään kuten huumebusineksessa. Salakuljettaakkaan ei tarvitse kun uunot päättäjät ja suvakit odottavat kainalot märkinä saapujia.

Rullattu
Rullattu
24.5.2021 18:36

Tuon näkee melkein sokeakin että täysin feikki kuva.

Minä
Minä
24.5.2021 18:37

Minussa äiti, joka uisi lapsi selässä meressä, ei saisi sympatioita, vaan syvää halveksuntaa vastuuttomuudesta.

Tuo kuva taitaa olla, kuten PT toteaa, silkkaa lavastusta, mutta aika tyhmä tarina, jos sen pitäisi tuottaa sympatiaa.

Pena
Pena
24.5.2021 19:04
Vastaa...  Minä

Tätä tässä haetaan:
“Kuolleen pojan kuvasta tulee unelmaväline eurooppalaisen valtaeliitin kampanjassa kumotuista rajoista ja vapaasta maahanmuutosta Eurooppaan.”
https://mvlehti.net/2016/01/26/julia-caesar-syyskuinen-viikko-ruotsissa/

Minä
Minä
25.5.2021 04:41
Vastaa...  Pena

Niinpä, kaikki keinot ovat sallittuja, kun suvakit toteuttavat unelmaansa. Valehtelu ei ole niille lainkaan ongelma, koska heille totuus on vain ja ainoastaan ideologian etujen mukainen tulkinta totuudesta.

turvesuon hirviö
turvesuon hirviö
24.5.2021 18:50

Vauva on vaaleaihoinen joten kuuluu luultavasti johonkin Euroopasta kohti Afrikkaa pyrkivään pakolaisvirtaan, YK:n Agenda 2030 mukaanhan köyhyys on poistettu maailmasta tuohon vuoteen mennessä

Unelma Painajainen
Unelma Painajainen
24.5.2021 18:52

Ja valkoihoinen vauva? Ne tunkeutujathan on järjestään mustia, arabeja tai jotain bangladeshilaisia.

Big l
Big l
24.5.2021 18:53

Kovasti on valkoihoinen lapsi kun ne rantaan tunkeutuneet retkut on mustia murjaaneja ja mitä vittua yksikään penen lapsen vanhempi tekee tollasen pienen nyytin kanssa merellä

Daavidin poika
Daavidin poika
24.5.2021 18:55

Sinulta jäi Pate kaiken olennainen pois otsikosta. Eli herää kysymys, että osaako lapsen äiti uida, ja missä äiti on kuvaushetkellä. Kyllä kuvasta näkee heti, että on feikki.

rocky
rocky
24.5.2021 19:01

Tuolla mitään sadetta ole kuvassa,mällit siinä lentelee kun ihan naimaikäinen naisenalku.

timo
timo
24.5.2021 19:44

Ensin keski-ikäiset ruskeat partaäijät yritettiin esittää 17v lapsina.
Nyt ne yritetään esittää vakoisina vauvoina.

Jones
Jones
24.5.2021 20:11

Samanlainen lavastekuva taisi olla Turkin rannalta muka löytyneestä lapsesta. Eivät aallot huuhdo ketään rannalle merenpohjasta.

Anna-Maria Korhonen
Anna-Maria Korhonen
24.5.2021 20:21

Eli espanjalainen rajapoliisi siis lähtee pelastamaan äitiä ja tämän selkään kiinnitettyä vauvaa yksin sen sijaan, että hälyttäisi apua. Vedessä jossa on vaikea toimia, poliisi on onnistunut irrottamaan vauvan ja pitelee sitä kahdella kädellä, Poliisin vasen (jos ei ole peilikuva) käsi näyttäisi tulevan sekin olkapään asennosta päätellen pelastusrenkaan päältä, mikä ei ole mahdollista, koska rengas liukkaana ja kelluvana olisi liukunut pois.

viherinhoojamestari
viherinhoojamestari
24.5.2021 21:23

Ja mitähän tuo pelastusrengas ylipäätään tuossa tekee?

Punavihernatsimafia
Punavihernatsimafia
24.5.2021 21:17

Kiistän jyrkästi.

juhaII
juhaII
24.5.2021 21:21

Näin pirun silmin katsottuna selvä feikki ja uusi riman alitus. Toki muslimit ja afrikkalaiset ovat valmiita uhraamaan sylivauvansakin päästäkseen halal -patojen ääreen! Noissa maissa ja kulttuureissa lapsi ei ole ihme ja kumma, joka saadaan lapsi-buusteri hoidolla koiraankin poikimaan viisikymppisille naisille kun jo “munake4no” on tyhjä! Täällä kun toksisessa lännessä työura ja dikplomit menevät edellä, joka tosin on vain täysin riippuvainen uroksen väristä ja koosta!

Vaavin naama on kovin valkoinen, jopa espanjalaiseksi saatika porottavammalta puolelta. “Veikkaisin” ihonväristä päätellen

juhaII
juhaII
24.5.2021 21:21
Vastaa...  juhaII

…Ohisalon silmän kulman pilkkeeksi!

matti mainio
matti mainio
24.5.2021 21:28

Onko siitä 7-vuotiaasta syyrialaistytöstä kuulunut. se joka twiittaili täydellisellä englannilla Alepposta jostain maantasalle pommitetun raunion alta iPhonellaan, sähköjäkään ei ollut eikä mitään. Suomessakin lehdet ja uutiset raportoi joka päivä tytön tarkoista ja epäilemättä luotettavista sodan tapahtumia ja etenemistä selostavista twiiteistä. Hyvin pystyi tyttö seuraaman ja selostamaan sodan kulkua ja käänteitä.

mummeli
mummeli
24.5.2021 22:22

Olennaisin Aisha joka kuvasta paljastaa väärennöksen on se että vauvalla ei ole partaa. Hän ei siis ole kokenut lähi ja Kaukoidän kauheuksia jotka johtavat siihen että lapset syntyvät aikuisena.

Selkeä ruotsin eteläeurooppalainen karvaprovo.

Hymm...
Hymm...
24.5.2021 22:24

“…äiti oli meressä, lapsi selässään.”
Varsinainen ‘niskavauva’. Jos se oli äidin selässä, niin sehän olisi ollut veden alla koko ajan.
– Ellei sitten äiti lillunut kasvot veden alla, jolloin olisi hukkunut.
Ja oudon kevyesti tuo pelastusuimarin paino on pelastusrenkaan varassa. Ihan kuin seisoisi pohjassa.
Eikä vedenpinnassakaan näy mitään merkkiä ‘sateen’ osumisesta siihen.

jupi
jupi
25.5.2021 00:09
Vastaa...  Hymm...

hyvä huomio, sataa, mutta ei osu merenpintaan.

jupi
jupi
25.5.2021 00:08

harva kelluu edes märkäpuvussa siten että hartiat noin paljon pinnan yläpuolella. ja toi mies on tutun näköinen, muistaakseni on kantanut lapsia raunioista Syyrian hallituksen ¨pommitettua omia kansalaisia kaukana ISIS:in alueelta

Nih
Nih
25.5.2021 03:38

Fake yksiselitteisesti, mutta tämä menee läpi aivopestyihin someriippuvaisiin kuin vappausatanen demareiden kannattajiin.

Nih
Nih
25.5.2021 03:51

Niin ja tämä alkaa olla sitä informaatio vaikuttamista tulevaa varten. Italia ja muut Etelä-Euroopan maat ovat painostamassa mm. pohjoismaita ottamaan vastaan Kreikan saarille sullottuja “naisia ja lapsia” jotka tosiasiassa ovat nuoria miehiä. Huvitti kun YLE näytti kuvaa “pakolaisista” jossa oli muutama nainen, mistä lie kuva rakennettu. YLEN:n toimittaja Antti Kuronen päivystää jälleen ja lähettää jatkuvia “raportteja” mm. Lesbokselta ääni väristen.

Minä
Minä
25.5.2021 04:44
Vastaa...  Nih

Saaret täynnä sosiaaliturvapaikan hakijoita.

JNS-Jussi
JNS-Jussi
25.5.2021 10:48
Vastaa...  Nih

Leikitään hieman aikaa että kuva olisi totta, mitä se ei luultavasti ole. Millainen äiti lähtee kiertämään raja-aitaa meren kautta pienen vauvan kanssa? Ei kukaan.
Tämä on siis tökerö yritys manipuloida typerysten mielikuvaa turvapaikaanhakijoista. Mediasta olemle nähneet että tulijat ovat karvamunaukkoja.
Kuvan ovat manipuloineet luultavasti vihreät suvakit.
Huomaatteko että vauvan iho on tehty hyvin valkoiseksi että saataisiin täydet sympatiapisteet.

MattiS
MattiS
26.5.2021 15:26
Vastaa...  JNS-Jussi

Ottamatta kantaa kuvan aitouteen, niin kun kyselit että millainen äiti lähtisi muka uimaan vauva selässä, niin vastaus on että ählämiäiti lähtisi.

Että sikäli kuvan tarina voisi olla totta, koska ei ole niin matalaa rimaa mitä nämä ählyt eivät siltikään pystyisi vielä alittaa, yhä uudestaan ja uudestaan.

Sotaa, Saatana Sotaa
Sotaa, Saatana Sotaa
25.5.2021 08:45

Minä tulkitsen kuvan näin: Ellette ota näitä tuhansia mustia miehiä avosylin vastaan niin minä hukutan tämän valkoisen lapsen.
..ja sehän koko kuvan pointti onkin, otitte jo kymmenisen miljoonaa valehtelevaa muslimia elätettäviksenne, ja nyt otatte kymmenen miljoonaa lisää. Viiden vuoden päästä seuraavat kymmenen miljoonaa jne jne. Pulinat pois, ne tulee nyt.

ZzZ
ZzZ
25.5.2021 09:07

Aallokosta näkee että aurinko paistaa kuvaan takavasemmaltapäin ja uimarenkaassa on vaaleampi kohta oikealla reunalla, ikäänkuin valo tulisi renkaaseen oikealta…

Irma
Irma
25.5.2021 10:18

Aivan sama onko kuva aito vai ei, elintasosurffaajien toukat joutavat hukkua siinä missä aikuisetkin.

K J
K J
25.5.2021 13:28

Se kuva tuli heti mieleeni, missä “valkokypärät” pelastivat jossain sitä pientä tyttöä eri paikoista, muunmuassa betonielementin alta ja jostain kumiveneestä jne. Sen kuvan muistaa varmasti aika moni. Itselläni on kolme kuvaa tallessa. Tytöllä aina samat vaatteet (sininen mekko ja valkoiset kengät), mutta “valkokypärä” oli aina eri.

Lasken sen todellakin 100% feikkaukseksi, joilla saatiin suvakkeja enemmän lahjoittamaan rahaa Punaiselle Ristille ja sen eri alajaoksille.

Ihme latvarosoja nämä suvakit. Kuvat olivat ihmisten mielestä terrorijärjestö Antifan ja muiden vastaavien käsialaa. Ne julkaistiin ainakin vanhassa MV-lehdessä täällä Suomessa ja muistaakseni myös aikaisemmassa paavotajukangas.com sivulla.

Pena
Pena
26.5.2021 11:48
Vastaa...  K J
Avatkaa Lompakkonne!
Avatkaa Lompakkonne!
25.5.2021 14:37

Muistakaa äänestää vasemmistoa niin kaikki noi tulee tänne!

Simo
Simo
25.5.2021 19:16

Todennäköisesti on feikki