Pt-median extra: Vårbyn mafia – luultavasti suurin uusruotsalainen mafia

Vårbyn vaikutusalue.
Ruotsin seuratuin gangsterioikeudenkäynti on tällä hetkellä ns. Vårbyn mafiaa vastaan käytävä oikeudenkäynti, jossa 32 uusruotsalaista on syytettynä kovanpuoleisista rikoksista.

Vårbynätverket eli Vårbyn mafia on Tukholman eteläpuolella vaikuttava klikki, johon kuuluu kymmeniä sisäpiirin jäseniä ja enempi tai vähempi jopa toistasataa ”reuna”jäsentä. Organisaatiossa on myös erilaisia vierailevia tähtiä. Vaikutusalue on koko eteläinen Tukholma Vårby-Skärholmenista aina Botkyrkan Albyhyn asti.

Jengi on hyvin hierarkkinen, joidenkin kuvausten mukaan jopa sotilaallinen. Keulakuvana on kolme veljestä, joista yksi on päällikköpäällikkö. Kaksi muuta veljestä ovat ”kapteeneja”. Kapteenihommissa on puuhannut lisäksi yksi veljessarjaan kuulumaton henkilö. Sitten on erilaisia ”sotilaita”, ”aliupseereita” ja muita alemman tason toimeenpanevia henkilöitä kuten ”kirjanpitäjiä”, ”autokuskeja” ja kahvinkeittäjiä ja juoksupoikia.

 

Jos Ruotsin poliisia on moitittu saamattomuudesta, niin Vårbyn mafian kohdalla voidaan sanoa päinvastaista. Poliisin on ollut lähes mahdoton päästä jengiin käsiksi, sillä tietenkin jo sen sisäiset säännöt tekevät sen, että kukaan ei uskalla, eikä tuskin edes halua, vasikoida, tai muuten toimia ilmiantajana. Niin ikään yhteenkään tapaukseen sivullisia todistajia ei ole saatu, jos niitä ylipäätään on ollut.

Ja jos joku sivullinen olisi erehtynyt kertomaan näkemästään poliisin esitutkinnassa, niin viimeistään oikeudessa silminnäkijähavainto on ”ollut hyvin epävarmaa”.

Näin ollen porukka on saanut harjoittaa melko vapaasti huume- ja asekauppaa, erilaisia tilattuja väkivaltarikoksia ja kiristystä ja muita rikoksia. Porukan jäseniä on ollut vuosien ajan epäiltynä useista Tukholman alueen kovimmista rikoksista. Vain aniharvoissa tapauksissa oikeudessa on pystytty esittämään mitään näyttöä. Jäsenet ovat siis olleet kuukauden pari vangittuna milloin murhista, milloin pommi-iskuista, mutta kävelleet vapaaksi viimeistään oikeuden istunnosta.

Oikealta vasemmalle pahuusjärjestyksessä.

 

Jossain vaiheessa poliisin seuranta ymmärsi, että jengi käyttää ns. encrochattia ja encropuhelimia yhteydenpidossa. Teen myöhemmin tarkemman jutun mitä tämä encro käytännössä tarkoitta ja miten se toimii, mutta jos sen tiivistää, niin kyse on salatusta koodatusta keskustelualustasta, jota voi lukea vain vastaavan puhelimen tms. käyttäjä. Eli kun poliisi normaalitapauksissa ottaa puhelimia kuunteluun ja odottaa, että josko siellä keskusteluissa sattumalta tulisi esille jotain todisteita rikoksista, niin tässä tapauksessa puhelinkuuntelu on ollut turhaa työtä.

Encrochatti on ollut näihin päiviin asti ”murtamaton”, mutta Ranskan poliisin tiedustelupalvelun kanssa yhteistyössä Ruotsin poliisi pääsi sisään tähän kryptattuun keskustelualustaan – ja sitten alkoikin tapahtua.

 

Ruotsin poliisi on ollut siis melko hampaaton Vårbyn mafian suhteen, mutta encrohatista alkoi paljastumaan vaikka mitä. Poliisi pääsi ujuttautumaan sisään sisäpiirin renkaaseen, jossa suunniteltiin murhia, huumekauppoja, asekauppoja ja suurin piirtein kaikkia rikoslaissa mainittuja rikoksia.

Encrochatin murtamisen jälkeen onkin sitten tapahtunut. Porukkaa on otettu kiinni ja vaikka jäsenet luonnollisesti kiistävät, niin poliisi on onnistunut yhdistelemään henkilöitä eri rikoksiin.

Tästä on seurannut aivan valtaisa rikosrypäs. Tukholmassa meneillään olevassa oikeudenkäynnissä on tällä hetkellä käsiteltävänä ainakin seuraavia rikoksia: Kidnappaus (Räppäri Einarin tapaus), muutama murha (Skärholmenin Statoilin murha, Vårbyn tenniskenttämurha) ja muita väkivaltarikoksia. Lisäksi encron murtamisen myötä Tukholman poliisi sai viime vuoden loppupuoliskon aikana takavarikkoon jättimäisen määrän räjähdysaineita, aseita, huumeita ja muuta sen sellaista.

Oikeudenkäynnissä käsiteltävät jutut eivät ole mitään yhden tapahtumaketjun tai tapahtuman juttuja, vaan lähes useimmat jutut ovat erillisiä juttuja. Niitä yhdistää vain se, että epäillyt ovat kuuluneet Vårbyn mafiaan.

––

Esitutkintapöytäkirjat ovat massiivista luettavaa, yli 15 000 sivua. Ei mikään helppo nakki edes tutkivalle toimittajalle. Lisäksi esitutkinnassa chat-keskustelut on kirjattu siten kuin ne on käyty livenä. Kieli on kauheaa uusruotsia, jota ei ihan äkkiseltään ymmärrä itse Ericikään. Jouduin useissa kohdissa kysymään neuvoa Pt-median uusruotsin asiantuntijalta. Silti viestit eivät olleet ymmärrettäviä.

 

Kaikki Vårbyn mafian jäsenet ovat uusruotsalaisia ja tulevat kehitysmaista, joitakin tulee entisen Jugoslavian alueelta. Porukan keskikastissa on yksi täysin suomalainen nimi, mutta en ole tällä hetkellä aivan varma, että onko kyseessä todellakin suomalainen, vai ”suomalainen”. Porukan ikähaitari on melko laaja, nuorukaisesta melko aikuiseen.

Seurataan tapahtumia ja päivitellään tietoja.

 

OMA KOMMENTTI: Tämä juttu on todella iso ja merkittävä. Itseäni ihmetyttää, että yksikään suomalainen media ei ole kirjoittanut tästä asiasta sanaakaan, vaikka tästä jutusta tulee 20-luvun alun suurin ja merkittävin rikostapaus. Jo nyt monet kunnat ovat perustaneet erilaisia elimiä, joilla yritetään etsiä kuntapolitiikkaan päässeitä gangstereita.

 

___

 

Ei muuta kuin juttu seurantaan tägillä Vårby.

 

Subscribe
Notify of
guest
31 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Esa
Esa
25.5.2021 20:31

Eihän tuosta täällä voi kirjoittaa, kun multikultti on vain rikkautta.

Ei mulla muuta
T: Allu

Miss Amalia Sokka
Miss Amalia Sokka
25.5.2021 20:40

Värväisivät minut. Olen käsikranaattiasiantuntija.

Prozac
Prozac
25.5.2021 20:51

”Esitutkintapöytäkirjassa 15 000 sivua ” Melkein yhtä paljon kuin päätalon iijoki-sarjassa, jossa muistaakseni yli 16 000 sivua.

Tavan töllääjä
Tavan töllääjä
25.5.2021 21:07
Vastaa...  Prozac

Tähä tulee vielä Koillismaa päälle ja pari lyhyeksi jäänyttä elämän kertaa. Joista suvaitsevaiset vetistelevät ja syyttävät yhteiskuntaa, natseja ja ties mitä. Tekijäthän olivat kunnon poikia, jotka vain saivat fy faan hirveitä traumoja kun diskossa loppu fyffet. Tv:Melkeen saakeli luin teinityttönä puolikkaan Kotimaa kirjan. Olinkin kuumeessa. Ps: Onkohan enää rauhallista uida ku Kyrpävaaran ohi ja Vittuojan yli mänee Iijokkee uimaa? Tuli käytyä.

Valtsu
Valtsu
26.5.2021 13:04
Vastaa...  Prozac

17079 sivua.

Anna-Maria Korhonen
Anna-Maria Korhonen
25.5.2021 21:20

Maahanmuuttajissa on paljon yrittäjiä sanotaan. No, onhan mafia jonkinlainen yksityisyritys sekin. Ne työllistävät itse itsensä, sanotaan. Niin työllistävät, ja lisäksi poliisia, oikeusistuimia, vankeinhoitolaitos, sairaaloita ja hautausurakoitsijoita.

juhaII
juhaII
25.5.2021 21:50

Veljet ovat sen näköisiä, että vaaditaan ”virka-apua” Venäjän Omon-joukoilta ja ”svea mamman” turpa tukittua!!!

Annasofia
Annasofia
25.5.2021 22:22

Kannattaisi tarjoutua vaikka Suomen Uutisille kirjoittaa iso juttusarja tuosta oikeudenkäyntien sarjasta ja muusta tähän lliittyvästäKiinnostaisi suomalaisia ja tieto kaikkein tärkeintä.
Suomessa kuntavaalit ja perinne puolueet kyseenalaistaa että miten maahanmuutto liittyy kuntapolitiikkaan, tässä nähdään miten.

Ei yllätä
Ei yllätä
25.5.2021 22:47

Minusta tässä ei ole mitään yllättävää, ettei Suomen media kirjoita yhtään mitään. Se pilaa agendan ja nythän kävi ilmi myös sekin, että Sanna Marin käyttää 300€/kk, aamiaisiin koska on näköjään 17 000€/kk olevat tulot liian vähän.

Sitten tästä mediasta on hyvä esimerkki tämä BLM-tapaus Englannista, jossa BLM-liikkeen brittiaktivisti Sasha Johnsonia ammuttiin päähän Lontoossa sunnuntaina aamuyöllä. Niin kun tuli ilmi, että epäillään neljää mustaa miestä, niin yllätys uutiset loppuivat välittömästi Suomen medioissa. Mikä yllätys. Tämäkin taisi olla jengiammuskelu yllättäen.

Ei yllätä
Ei yllätä
25.5.2021 23:05
Vastaa...  Ei yllätä

Lisäys: siis 300€/kk veronmaksajien rahoja aamiasiin. Tässä tuli taas, että SDP kädet toisten taskuilla ollut jo 120-vuotta.

Jesse
Jesse
26.5.2021 00:11
Vastaa...  Ei yllätä

Ei muuten pysty tekemään tarkkarajaisia päätöksiä.

timo
timo
25.5.2021 23:31

Ei tainnut olla mainintaa mistä nämä veljekset on lähtöisin?

teemu juhana
teemu juhana
25.5.2021 23:38

Suuri kiitos että jaksatte vaikka kaikki on teitä vastaan ollut aina! Ehkä vielä joskus oikeus koittaa, mutta tällä hetkellä ihmiset ovat liian pihalla ja he hermostuvat jos kiistät heidän mailman kuvansa!

Jos tosiaan uskoo luojaan/jumalaan oli se sitten mikä tahansa ja ohittaa tieteelliset todisteet! Niin ei voi sanoa kuin hyvää loppu elämää! Vaikka suuresti arvostan vesa ilkka lauriota, niin miksi uskovainen ihminen ei ymmärrä miksi hän on uskovainen???? Ainoa asia mikä minkä saatana on piilottanut on mailmamme ja historia ja miten kaikki on alun perin tänne tullut???

Tuollainen kiihko ”jumalan” huudatukseen ilman mitään kongreettisia todisteita on turhaa!

Laurion ym muiden on pakko ymmärtää nämä asiat ja tutkia niitä!

Pelle Hemppainen
Pelle Hemppainen
26.5.2021 00:08

Kiitos rohkeasta uutisoinnista.

Kirjoitit taannoin myös rahajärjestelmästä ja tiedät siis sen mädännäisyyden. Kun siis kirjoitat sekä mikro- että makrotason rikollisuudesta, miksi samalla pilkkaat niitä jotka kertovat globaalin nukketeatterin omistajista ja touhuiluistaan?

Mel Gibson osasi jossain vaiheessa kysyä häntä haastattelevalta toimittajalta onko tällä oma koira tappelussa mukana.

sellaista
sellaista
26.5.2021 01:10
Vastaa...  Pelle Hemppainen

Terve,Paavo.
Katso tuo SVT Playlla oleva ohjelma ISISn mukaan menneestä 15 vuotiasta tytöstä (vieläpä suomalainen) jonka vanhemmat halusivat hakea pois sota-aluelta.
Onnistuivatkin siinä.

Se mikä pistää vihaksi on Ruotsin viranomaisten selittelyt ja vihamielisyys auttaa perhettä ennen ja jälkeen .
Oman maan kansalaisia ei auteta noin vakavassa paikassa,saivat pärjätä itse omin avuin.

Jos vertaa kuinka ”partalapsia ” paapotaan vielä 30nä. Niihin riittää resusseja!
Saisivat hävetä!!!!!

Ruotsin Television toimittajalle ISO KIITOS siitä miten 16 vuotiasta tyttöä auttoi pääsemään takaisin yhteiskuntaan olemalla hänelle se kuuntelija johon viranomaiset,joiden tehtävä auttaminen oli eivät halunneet sitä tehdä.

https://www.svtplay.se/video/11545262/dokument-inifran-ensamma-mot-is/dokument-inifran-ensamma-mot-is-avsnitt-1

Pirtsakka
Pirtsakka
26.5.2021 18:36
Vastaa...  sellaista

Pahus. Ei näy Suomessa?

Pelle Hemppainen
Pelle Hemppainen
26.5.2021 17:14
Vastaa...  Paavo/ Pt-media

https://youtu.be/Blr8mYopyn4?t=50

Tuosta kohtaa kun seuraa 35 s, homma aukeaa.

Tarkoitin, että näet rikollisia ryhmittymiä sekä epärehellisen järjestelmän – jota siis myös selostit – mutta jostain syystä irtisanoudut lisävalaistusta tuovista kommenteista, että ne muka olisivat antisemifinaalisia tjsp.

Silmä Rämeairo
Silmä Rämeairo
26.5.2021 07:25

Ihanaa UNELMAA – nautitaan aah nautitaan.

holiisi
holiisi
26.5.2021 09:55

Minä luulin että jugoslaavit pyörittelee edelleen niitä isoimpia kuvioita.

T
T
26.5.2021 10:32

Kuvasarjan oikeanpuoleinen jantteri voisi ulkonäkönsä puolesta olla ruotsalainen…..Muut selvästi kehareita

Joppos123
Joppos123
26.5.2021 12:35

Njääh, ei tällaiset umpirasistiset jutut ”girl power” Suomessa ketään kiinnosta. Täällä jännätään median osalta lähinnä sitä kuka antaa persettä ja kenelle jossain reality-tv: jaksossa tai näyttääkö samariini seuraavassa Time-lehdessä bikinirajansa tai raskausarpensa (tissivako jo näytetty).

Semmosta
Semmosta
26.5.2021 14:11
Vastaa...  Joppos123

Nyt kun samariinin suosio laskee kuin lehmän häntä on ainoa keino hänellä osaamisen puuttuessa täysin, vähentää vaatetta.

Vähemmän mekkoja ja hameita sekä enemmän tiukkoja housuja jotta saa kamelinvarpaan kunnolla esiin peppuvaon kanssa.

Jo on kumma jos ei sillä pysy muutaman eläkelläispapan silmät kiinni neidissä ja kun lupaa juhannus tonnin SDP:n systeemillä niin sen jälkeen saa haalia niin paljon Afrikan ja lähi-idän moniosaajia kuin haluaa.

Eläkeläisiä ei tunnu kiinnostavan kun tietävät olevansa matkalla hautaan joka tapauksessa ja vihaavat jälkikasvuaan.

Pirtsakka
Pirtsakka
26.5.2021 14:40

Tänään sentään kerrottiin jotakin, sillä IL julkaisi artikkelin otsikolla ”Pohjalta kärkeen Euroopan tilastossa”. Artikkelissa kerrotaan, että ampumiskuolemat ovat lisääntyneet rajusti Ruotsissa ja että tutkijat ovat ”hämillään” syystä ilmiön taustalla. Ihanko ”hämillään”? Ai mahdoton. Tavan ihminen tietää syyn, mutta tutkijat eivät? Mitäköhän tapahtuu sen ihmisen aivoille, josta tulee tutkija? Jonkun pitäisi tutkia…Mihin hävisi se toimittaja, joka kertoi, että Malmössa kaikki hyvin? Hän voisi nyt kantaa kortensa kekoon ja tutkia sekä uutisoida suomalaisille tästäkin mafiatouhusta. Parantaisi hieman imagoaan. Tosin tietyt väestönosat eivät sittenkään uskoisi vaan löisivät vanhat ja kuluneet pelikorttinsa pöytään. Murheellista. Tosin aina on sanottu, että suomalainen ei usko ennen kuin näkee. Sekin murheellista.

Fatwantarkistaja
Fatwantarkistaja
27.5.2021 06:55
Vastaa...  Pirtsakka

Maria Pettersson varmaan. Se kertoisi, että ainakin yksi tekijä on suomalaistaustainen ja loput ruattalaisia (kunhan niillä on kansalaisuus). En finne igen!

jee
jee
26.5.2021 15:30
Kalle ovi säppiin!
Kalle ovi säppiin!
26.5.2021 17:35

Eihän Säärholmenista ole linnuntietä kuin k*llinluikaus Drottningholmeniin jossa Kunkku asuu! Gangstat ottavat helikopterin sinne 5 minuutissa ja tyhjentävät koko paikan.