Kasvata myyntiä ja luo brändi – 7 vinkkiä aloittelevalle yrittäjälle

Kuulutko niiden rohkeiden ja kunnianhimoisten ihmisten joukkoon, jotka ovat päättäneet keskittyä kutsumusammatinsa toteuttamiseen, tai vienyt sivutulolähteensä seuraavalle tasolle? Yhä useampi haaveilee useammasta tulonlähteestä sekä siitä, että oma lahjakkuus ja kiinnostuksen kohde voisivat tuoda pöytään satunnaista sivutuloa runsaamman leivän.

Ehkä kuitenkin ihmettelet sitä, kuinka saat itseäsi ja palveluitasi näkyviin ilman, että elämäsi muutu kokopäiväiseksi markkinointirumbaksi? Kuinka luot henkilöbrändin uhraamatta samalla jokaista vapaata hetkeä somekanavilla pyörimiseen? Olemme koonneet tähän artikkeliin 7 kätevää vinkkiä, joiden avulla saat mainospyöräsi pyörimään mahdollisimman nopeasti ja helposti!

1. Puhu suoraan ja selkeästi

Osaatko kiteyttää palvelusi yhteen tai kahteen lauseeseen? Jos vastauksesi on kieltävä, on sinulla vielä harjoiteltavaa. Pyri selkeyttämään toimintasi ydinsisältöä ja viestiäsi niin, että kuka tahansa osaa kertoa siitä muutamalla sanalla.

2. Tee toiminnastasi brändi

Erota henkilökohtainen itsesi sekä brändisi toisistaan, ja pidä huolta molemmista. Sinulla ja brändilläsi on erilaisia tarpeita. Kasvata brändiäsi tuottamalla etukäteen suunniteltua sisältöä, vaikkapa kätevän julkaisukalenterin avulla. Mutta muista myös itsesi, sillä pitämällä huolta omasta hyvinvoinnistasi, huolehdit samalla yrityksestäsi.

3. Panosta asiakaspalveluun

Liian moni yrittäjä keskittyy vain oman sanomansa julistamiseen ja unohtaa, että oikeasti avainasemassa ovat asiakkaat. Keskustele heidän kanssaan ahkerasti, ja ota käyttöön liikelahjat, joita voit jakaa tapahtumissa ja messuilla, sekä liittää erilaisten tarjousten tai tuotelähetysten mukana. Pienikin lahja jää mieleen ja kertoo, että välität asiakkaistasi.

4. Kohdista viestisi oikein

Tutki kohderyhmäsi viimeisen päälle, ja huomioi se sitten julkaisuissasi. Luo yleisöstäsi mahdollisimman tarkka profiili, ja anna kohderyhmän edustajille eri nimiä. Voit etsiä mielikuviisi sopivat kuvat, jotta vaikutelma olisi mahdollisimman täydellinen. Muista tämän jälkeen puhua tai kirjoittaa aina niin, kuin edessäsi olisi yksi kohderyhmäsi edustajista. Kohdista viestisi hänelle niin, että sanoma menee varmasti perille.

5. Verkostoidu

Heitä viestiä kanssayrittäjälle ja keksikää yhdessä tukikampanja, josta on hyötyä molemmille. Vieraspostaukset tai vaikkapa kanssayrittäjille lahjoitetut markkinointituotteet, kuten kangaskassit painatuksella, voivat tuoda näkyvyyttä tehokkaasti kumpaankin suuntaan.

Valitse yhteistyöt kuitenkin huolella – jos ala ei liity omaan toimintaasi millään tavalla, ei kumppanuuteen välttämättä kannata sijoittaa aikaa tai energiaa. Sen sijaan esimerkiksi graafikon ja kuvittajan, tai ravitsemusterapeutin ja elämäntapavalmentajan yhteistyö voi poikia uusia kontakteja kummallekin!

6. Kasvata sähköpostilistaasi

Vaikka suuri osa markkinoinnista tapahtuu tätä nykyä sosiaalisen median alustoilla, ei sinun kannata perustaa toimintaasi niiden varaan. Luo oma kotisivu, ja keskity hoitamaan omaa sähköpostilistaasi. Hyviä keinoja saada ihmisiä liittymään ja sitoutumaan toimintaasi ovat esimerkiksi omaan asiantuntemukseesi liittyvät ilmaiset pdf-oppaat.

7. Suurten linjojen markkinointistrategia

Kun sinulla on virtaviivainen ja selkeä markkinointistrategia, on pikkujuttujen viilaus monin kerroin helpompaa, etkä huku yksityiskohtien mereen. Aloita markkinoinnin vuosikalenterista, ja jatka sitten jokaisen kuukauden ja tämän jälkeen vielä jokaisen viikon hiomiseen. Tämän urakan jälkeen voit olla jo rauhallisin mielin, sillä suurien linjojen ollessa kohdallaan et voi mennä pikkujuttujen puitteissa täysin metsään!

Subscribe
Notify of
guest
3 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Kannattaa miettiä

Kannattaa miettiä ainakin kaksi kertaa alkaako yrittäjäksi Suomessa. Ensinnäkin yrittäjällä ei ole työttömyysturvaa, yritys ei tuota mitään ensimmäisinä vuosina, sairauslomaan ei ole varaa. Sitten otat ison lainan, jossa on riskinä isot velat niskaan mikäli tuleekin konkurssi. Näitä on käynyt montakin Suomessa. Protestilistaa voi lukea myös, paljonko on velallista yrityksiä, veroveloista tai velkomustuomio.

Lisäksi nyt on myös erittäin yrittäjä vastainen punavihreä hallitus murheena.

Valtsu

Sekin kannattavuus vähän riippuu… Joskus voi olla hyyyvin kannattavaa perustaa yritys ja täysin yllättävälläkin alalla ja se yllättävä ala saattaa olla se menestystekijä. Otetaan esimerkki: Pariskunta Vuohensilta. Ei sano mitään vai? Sanooko Hydraulic press channell?
Lyhyesti sanottuna, kaveri rupesi runttaamaan paskaksi erilaisia esineitä prässillä isänsä konepajalla ja laittoi tubeen videoita siitä. Nyt hän ja vaimonsa tekevät hommaa kokopäivätoimisesti, heillä on pari muuta suosittua kanavaa, useita sijoitusasuntoja, komea omakotitalo rantatontilla, rantasaunalla ja kaikilla herkuilla lähellä Tamperetta, kaikkea muuta kivaa.

juhaII

Kun juo kuvituskuvan kahvikupin kansan piikkiin. Niin siinäpä se bisnesidea on. A5, niin, Ja puoliso hakee koronatukea saaneen lafkansa konkkaan!