Uusruotsalaisille asuntoja – Göteborg haasteen edessä

Yksi turvapaikkamaahanmuuton puoli on se, että kehitysmaista tullut tulija saa aina asunnon. Hän luikertelee kaikkien asuntojonojen ohi.

Göteborgin kaupunki alkaa pikkuhiljaa olemaan suuren haasteen edessä. Nimittäin uusruotsalaisille pitäisi löytyä ainakin 630 asuntoa.

Kyse on siitä, että kun turvapaikanhakija saa oleskeluluvan, niin samalla hänelle “määrätään” kuntapaikka. Jos henkilö muuttaa tähän hänelle tarjottuun kuntaan, niin kunta on lain mukaan velvollinen hankkimaan henkilölle myöskin asunnon ainakin ns. kotouttamisopiskelujen ajaksi eli kahdeksi vuodeksi.

Göteborgissa ollaan oltu hövelimpiä. Perheellinen uusruotsalaisperhe saa asua viisi (5) vuotta ilmaiseksi kunnan tarjoamassa asunnossa. Perheetön henkilö tai lapseton pariskunta saa ilmaisen asuntoedun neljäksi (4) vuodeksi.

Ensi kuun alusta vuoden aikana 630 taloudella tulee täyteen tämä viiden tai neljän vuoden ilmainen asuminen ja ongelmia on ilmassa.

Osa asukkaista on omatoimisesti hankkinut itselleen asunnon, mutta iso osa ei. Asia aiotaan kuitenkin jotenkin ratkaista, sillä eihän kukaan voi asua kadulla.

Vai voiko? Göteborgissa arvioidaan olevan vajaa 4 000 asunnotonta. Heille asuntoja ei löydy.

Notify of
guest
14 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Antti Tifa

Telttaa, jurttaa, parakkia, asuntovaunuja ja mitä näitä nyt on.
Ei se matun panokoijan tartte niin hääppönen olla.
Suvakit asuttaa kans mielellään Ahmatin ja Muhamatin kotisoffalleen.
Ongelma ratkaistu.

Sama meno

Eikö Suomessa ole sama meininki myös. Ei punavihreää hallitustakaan kiinnosta, nämä kodittomat oman maan kansalaiset. Eikä muutkaan köyhät. Mutta pääministerille ei riitä 17 000€/kk, edes aamiaiseen kun pitää siihenkin kupata veronmaksajien rahaa 300€/kk. Jäi taas “oma ehtoiseen karanteeniin”, ettei tarvitse vastata vaikeisiin kysymyksiin.

Tulee mieleen Joe Biden esiintymiset Sanna Marinista. Eli möläyttää aina jotain, jolla nolaa itsensä.

Festari

Muistakaa äänestää vasemmistoa!!!!! Sanna vastaa kaikkiin kysymyksiinne heti sen jälkeen.

Darwininsukka

Siitä vaan Pelle ja Kalle kädet saveen ja hommiin, hopi hopi!!

Tytöt leipasee sillä välin piirakalliset täytteellä..

Kekkis

Juu… Pelle och Pålle kelloa vaan aamusta aikaisemmion soimaan, jotta MuTu:koille riittää kruunuja. Olisihan se erittäin rankkaa rasismia, jos MaTu:lle ei palvelut ja sponssi ei toimi!!!

jupi

eli töitäkin olisi näille hyväkuntoisille miehille, pääsis rakentaa itselleen asunnot. Laadusta en tiedä, mutta samalla antaisi sanonnalle ¨”niin makaa kuin petaa” painoarvoa.

VAHINTAAN 300 m3

MISSA MINUN RAHA JA ISO KOTI!!!!

Meklari

Eli nyyhkytarinoita valtamediaan! Tulkin välityksellä: Me olemme niiin juurtuneet tänne ja lapsillamme on niiiiin paljon ystäviä täällä, kertovat 29 lapsen vanhemmat Mohammed joka opiskelee ruotsia ja Mohammedina joka on raskaana. Mistä me löytäisimme toisen 6 huonetta ja keittiö asunnon samaan hintaluokkaan (ilmainen) lähellä kaikkia palveluita? MISTÄ? Kertokaa, RASISTIT, kertokaa!!!! VAADIMME ILMAISEN TALON!!!!!

Anna-Maria Korhonen

Oleskelu on ainakin minun ymmärrykseni mukaan väliaikaista. Tällöin majoituksenkin pitäisi olla väliaikaista. Väliaikaiseen asumiseen käy laadultaan heikkotasoisempikin majoituspaikka, esim. vokki tai parkki. Muistelen hämärästi, että vielä muutama vuosikymmen sitten aikana, jolloin irtolaisuuden käsitekin oli vielä ainakin muistissa, yksi oleskeluluvan kriteeri oli työ- tai opiskelupaikan ohella juuri vakituinen asunto/voimassa oleva osoite. Nyt tämä on käännetty toisinpäin, oleskeluluvasta Seuraa asunto.

Daavidin poika

Eikö tämä asuntopula ole jo ainakin yksi hyvä syy siihen, että Ruotsi ei enää haali lisää uusruotsalaisia.? On ilmiselvää, että jollain poliittisella rintamalla on niin sanottu “pakkomielle” tämän asian suhteen.

Nyt kun arvioidaan, että Göteborgissa on 4 000 asunnotonta, niin onko ikinä kukaan vaivautunut laskemaan paperittomien lukumäärän.? Se asia on kuitenkin satavarma, että jokaiselta asunnottomalta Ruotsin kansalaiselta löytyy henkilöpaperit, ja jos paperia ei löydy niin riittää kun antaa henkilötunnuksen kysyvälle viranomaiselle.

20 Volt

Ruotsissahan on jo huutava hätä ja paniikki koska siellä on sähköpula, miten se saadaan korjattua haalimalla miljoona uutta sähkönkäyttäjää per vuosi on mysteeri.

juhaII

Ratkaisu piilee otsikossa. Kantaruotsalaisille häätö -haaste postiluukusta sisään eli punaniskat ja rojut ulos. Sitten “talouskasvun takaajat” sisään kunhan on tehty täysremontti ja uudet kalusteet “ensihädän” lukqaaliin!

Kaikki riippuu vain auttajien tahtotilasta kantaa “rymy eetut” kämppään ja kalasnikovin sytjään kiinni! “Riistaahan” on yllinkyllin tarjolla eikäpä edes tarvitse lupia eikäpä juurikaan sanktioita kärsiä. Kysymyksessähän on uutta tuotantoa oleva “”Havoittuvan alueen lapset”, jossa taatusti ole ainoatakaan valkoista svedua “niskanpäällä”!