Hesari toi eetteriin monikulttuurisuusmaskottinsa: intissä ei saa käyttää huivia

Kun luin ensimmäisen kerran Helsingin sanomien artikkelin uusruotsalaisesta naisesta 20-vuotiaasta Fardowsa Mohamudista, joka hakeutui armeijaan, mutta päätti sitten kuitenkin olla menemättä sinne, koska ei saanut käyttää hijabia eli musliminaisten huivia, niin ensimmäinen reaktioni oli, että mikähän juttu tämä taas on.

Afrikaano oli hakeutunut Suomen armeijaan vapaaehtoisena, mutta jätti lopulta menemättä sinne, koska ei saanut lupaa käyttää muslimihuivia.

Puolustusvoimista huivikieltoa perusteltiin sillä, että ohjesäännön mukaan siviilivaatteiden käyttö on kiellettyä silloin, kun ne näkyvät sotilasvaatteiden alta. Ja huivi tulee näkymään.

Puolustusvoimien mukaan vastaava asia tulee erittäin harvoin esille ja heidän mukaansa on valitettavaa, jos asepalvelus estyy huivikiellon takia.

 

Luultavasti koko artikkelin takana on juuri Helsingin Sanomat, jotka käyttivät tyttöä hyväkseen keksiäkseen maailmaan lisää rasismia. Toiseksi en lähtökohtaisesti usko, että joku somalityttö hakeutuu Suomen armeijaan vapaaehtoisesti ja ajattelisi sellaista haaveenaan.

Sitäpaitsi Hesarin toimittelijat unohtivat yhden olennaisen seikan. Nimittäin ei ole olemassa tasa-arvoisempaa paikkaa kuin armeija. Olitpa musta tai valkoinen, niin otat käskyjä vastaan samalla tavalla, kuten olitpa mies tai nainen. Jokainen mies ja nainen, musta ja valkoinen jonottaa siellä yhtä paljon, syö samanlaista ruokaa, nousee samaan aikaan aamulla, käyttää samanlaisia vaatteita ja illalla lauletaan hoosiannaa samaan aikaan.

Miehillä on samanlaiset lyhyet hiukset kaikilla, naisilla voi olla pitkät, kunhan ovat kiinni.

 

Tiesikö Fardowsa Mohamud tämän? Totta kai tiesi, kaikki tietävät asian, jotka ylipäätään haaveilevat intistä. Mutta tässä tapauksessa olennaista ei ole se vaan se, että Fardowsa Mohamud ei oikeasti ole edes mikään muslimi. Hän esiintyy pitkin sosiaalista mediaa kuin kuka tahansa pissaliisa ilman huivia. Hän on kuin kuka tahansa parikymppinen nainen jättimäisten ripsipidennysten, jättipitkien kynsiensä ja ylimeikkinsä kera.

 

Jos se huivi on niin tärkeä, niin miksi se oli tärkeä juuri intissä? Miksi hän levittää vääräuskoistentapaisia kuvia sosiaaliseen mediaan, huivittomana?

Tietenkin siksi, Hesarin toimituksessa Fardowsa Mohamudia käytettiin keppihevosena ja alettiin sössöttämään aivan jonninjoutavasta ja yhdentekevästä asiasta, huivista. Huivi ei ole Fardowsa Mohamudille erityisen tärkeä siviilielämässä, mutta yhtäkkiä intissä se olisi ollut tärkeä.

 

Oikeastaan en viitsisi edes nälviä Fardowsa Mohamudia, sillä Hesarin toimittelijat käyttivät häntä hyväkseen, sellaisena monikulttuurisuusmaskottina, jollaisina ne tapaavat mustia ihmisiä esitellä.

Tehtiin aivan turhanpäiväisestä asiasta rasismia, muka loukkaannuttiin ja oltiin muka pöyristyneitä, että N-Y-K-Y-P-Ä-I-V-Ä-N-Ä 2021 ei armeijassa saa käyttää huivia. Leikitään, että afrikaano olisi oikeasti loukkaantunut, seuraavaksi sopii kysyä, että millä oikeudella? Millä oikeudella hän kuvittelee olevansa jotenkin erityisen tärkeä ihminen vain sen takia, että on muka islamin uskoinen. Ja saa sen nojalla toimia valtiollisessa instituutiossa omien halujensa mukaan.

 

Kun ensimmäisen kerran siis luin Hesarin jutun, tiesin heti, että siinä on jotain. En vain heti osannut sanoa mitä, joten jäätiin odottelemaan. No tässä se sitten oli.

KOMMENTOINTIOHJEET

Jos haluat kommentoida, niin rekisteröidy Disqusiin ohjeiden mukaan. Se on minuutin kertahomma, ja jatkossa voit kommentoida ihan vapaasti rekisteröimälläsi nimimerkillä Pt-mediassa ja sadoilla muillakin nettisivuilla. Kommentoida voi ilman rekisteröitymistäkin, mutta silloin kommentti menee moderointiin. Koska kukaan ei seuraa kommentointipalstaa reaaliajassa, niin kommentin hyväksyntään voi mennä pitkä aika.

Kommentointi on vapaata, mutta käytä asiallista kieltä. Älä solvaa, uhkaile tai muutenkaan käytä asiatonta kieltä toisista ihmisistä, ihmisryhmistä, uskonnoista, seksuaalisista suuntautumisista tms.

Pt-media ei kerää mitään tietoja rekisteröitymisistä, eikä näe rekisteröityjän tietoja.