Mellakat Hjällbossa jatkuvat, neljä sairaalaan ammuskelun takia

Mellakointi Göteborgin Hjällbossa jatkuu. Uusruotsalaiset jengit ovat koko sunnuntaipäivän vaeltaneet rauhattomasti ympäri lähiötä, kunnes puoli kahden aikaan miestä ammuttiin Hjällbon torilla päähän.

Tällä kertaa ei tyydytty pelkkiin nyrkkeihin. Klo 13.20 aikaan sattuneessa tapahtumassa yksi tai kaksi miestä ampui kolmatta miestä kohti useita laukauksia ja kohde sai osumia ainakin päähän. Mies vietiin helikopterilla sairaalaan.

Poliisi on ollut Hjällbossa näkyvästi esillä koko viikonlopun ajan. Kymmenet partiot partioivat alueella jalkaisin ja autoilla, yrittäen rauhoitella uusruotsalaisten kiivaita tunnelmia.

 

Nyt käynnissä olevassa jengisodassa on mielenkiintoinen asetelma. Osapuolia on ainakin kolme; albanialaiset, lähi-itäläiset ja somalit. Somalijengi on viikonlopun aikana se toimeenpaneva osapuoli. Jengi haluaa ”itsenäistyä” ja se onkin nyt yrittänyt näyttää, että ei olla mitään lampaan jalkoja vaan kovia jätkiä. Että meille jos vittulee, niin kyllä lähtee.

Göteborgissa ja Hjälbossa edetään näin ollen mielenkiintoisia aikoja. Viime yönä ja eilisen päivän aikana afrikaanot olivat laitelleet tiesulkuja, joissa pysäyteltiin autoja ja ratsattiin keitä on liikkeellä.

LISÄYS: Viimeisten tietojen mukaan neljä henkilöä on sairaalassa ammuskelujen takia.

Göteborgissa perjantaina jättimäinen mellakka – satoja uusruotsalaisia kadulla

KOMMENTOINTIOHJEET

Jos haluat kommentoida, niin rekisteröidy Disqusiin ohjeiden mukaan. Se on minuutin kertahomma, ja jatkossa voit kommentoida ihan vapaasti rekisteröimälläsi nimimerkillä Pt-mediassa ja sadoilla muillakin nettisivuilla. Kommentoida voi ilman rekisteröitymistäkin, mutta silloin kommentti menee moderointiin. Koska kukaan ei seuraa kommentointipalstaa reaaliajassa, niin kommentin hyväksyntään voi mennä pitkä aika.

Kommentointi on vapaata, mutta käytä asiallista kieltä. Älä solvaa, uhkaile tai muutenkaan käytä asiatonta kieltä toisista ihmisistä, ihmisryhmistä, uskonnoista, seksuaalisista suuntautumisista tms.

Pt-media ei kerää mitään tietoja rekisteröitymisistä, eikä näe rekisteröityjän tietoja.