Pt-median erikoisraportti Göteborgin Hjällbosta

Göteborgissa on siis jatkunut perjantaista asti mellakointia. Pahimpaan ryppääseen perjantai-iltana osallistui useita satoja kehitysmaista tulleita miehiä. Tällä hetkellä tätä kirjoitettaessa klo 18.00 aikaan yksi henkilö on sunnuntaipäivän aikana ammuttu hengiltä ja kolme muuta makaa ampumahaavojen takia sairaalassa.

Pt-median Göteborgin kirjeenvaihtaja kertoo, että tapahtuma-aikaan iltapäivällä Hjällbon ostoskeskuksen edustalla oli satoja kehitysmaista tulleita miehiä. Kuului ehkä 8-10 laukausta.

– Tilanne oli kaoottinen. Ihmiset seilasivat kuin aaltona ees taas eikä touhussa ollut sivustapäin katsottuna mitään järkeä. Järjetöntä heikkomielistä mölinää, kuin pillastunut sonnilauma, Pt-median kirjeenvaihtaja kertoo.

– Seurasin muutamaa nuorta poliisia ja huomasin, että heitä pelotti. Mittasuhteet olivat ylivoimaiset. Ehkä 20-30 poliisia ja satoja kehitysmaalaisia. Tuliylivoima oli kehitysmaalaisten puolella. Jos poliisi olisi ampunut tuossa tilanteessa varoituslaukauksen, niin silloin homma olisi päättynyt katastrofiin, kirjeenvaihtaja sanoo.

Poliisi toisin sanoen ”hallitsi” tilannetta olemalla puuttumatta siihen.

Juuri tällä hetkellä tilanne on hieman rauhoittunut, mutta kadulla liikkuu satoja ihmisiä. Odotamme mielenkiinnolla hälytetäänkö suojeluskunta tai muut erikoisjoukot poliisin avuksi.

Seurataan tilannetta.

Mellakoissa on kyse siitä, että joku lähi-itäläinen suurklaani on joutunut sotaan somalialaisten klaanien kanssa, jotka yrittivät jotain ”paikallista kansannousua”.

KOMMENTOINTIOHJEET

Jos haluat kommentoida, niin rekisteröidy Disqusiin ohjeiden mukaan. Se on minuutin kertahomma, ja jatkossa voit kommentoida ihan vapaasti rekisteröimälläsi nimimerkillä Pt-mediassa ja sadoilla muillakin nettisivuilla. Kommentoida voi ilman rekisteröitymistäkin, mutta silloin kommentti menee moderointiin. Koska kukaan ei seuraa kommentointipalstaa reaaliajassa, niin kommentin hyväksyntään voi mennä pitkä aika.

Kommentointi on vapaata, mutta käytä asiallista kieltä. Älä solvaa, uhkaile tai muutenkaan käytä asiatonta kieltä toisista ihmisistä, ihmisryhmistä, uskonnoista, seksuaalisista suuntautumisista tms.

Pt-media ei kerää mitään tietoja rekisteröitymisistä, eikä näe rekisteröityjän tietoja.