Viikonloppua kohti monikulttuurisissa merkeissä by Pt-media

Tässä tällainen pieni henkilökohtainen artikkeli. Asuin viime syksystä toukokuun loppuun asti Tukholman pohjoispuolella Brommassa ja nyt jouduin muuttamaan. Pientä vertailua asumispaikkojen suhteen.

Tässä on taas reilu vuosi vierähtänyt Ruotsissa sen jälkeen, kun Virosta muutin takaisin Tukholmaan. Alkuun asuin Märstassa, joka on Ruotsin top 3 maahanmuuttajakuntia. Märstassa tosin en asunut ihan siinä monikulttuurisuuden ytimessä, sillä asuinpaikkani oli tarkasti ottaen lähellä Arlandan lentokenttää. Eli se oli sitä melko maaseutumaista Ruotsia.

Märstan jälkeen muutin Tukholmaan Brommaan ja siellä tarkasti ottaen Ängbyhyn. Ängby on eräänlaista hienostoaluetta, mutta koska en ole itse hienostoon kuuluva henkilö, niin asuinkin viime syksystä kevääseen lautamökissä. Siis sellaisessa siirtolapuutarhan lautakopissa, jossa kuitenkin oli kaikki mukavuudet. Viihdyin hyvin ja olisinkin mielelläni jatkanut asumista siellä, mutta vuokraisäntä halusi laittaa mökin vuokralle päivätaksalla, joten oli pakko muuttaa.

Bromma on yleisesti hyvin ruotsalaista aluetta. Tietenkään sielläkään ei voi välttää monikulttuurisuutta, kuten ei missään Ruotsissa, mutta esimerkiksi ”pahimmilla” paikoilla Brommaplanilla monikulttuurisuus oli siedettävää. Siellä ei toisin sanoen ollut sitä jatkuvaa mölinää ja kaaosta, joka on joka ikisessä monikulttuurisessa lähiössä. Brommaplanilla istuu paljon vanhan ajan toripuliukkoja ja täytyy sanoa, että nämä papparaiset ovat jollakin tapaa sympaattisia, vaikka joskus saattavat ölähdellä, verrattuna siihen monikulttuuriseen mölinään.

 

Nyt muutin aivan toiselle puolelle Tukholmaa. Tarkasti ottaen Botkyrkan kuntaan. Sopii hyvin tällaiselle rasistista saastaa suoltavan valemedian päätoimittelijalle. Nimittäin Botkyrka kuuluu niin ikään Ruotsin top 3 maahanmuuttajakuntiin, luultavasti pahin maahanmuuttajakunta ylipäätään koko Ruotsissa. Eli tässä ollaan taas todellakin pelipaikoilla.

Botkyrkan pahimpia maahanmuuttaja-alueita ovat Norsborg-Fittja-Alby-Hallunda (jossa esimerkiksi tapettiin viime kesänä 11-vuotias tyttö jonkun gangsterisodan yhteydessä). Itse asun Tumbassa, mutta sen ruotsalaisella keitaalla. Tumban keskusta on järkyttävä lähi-itä/ afrikka. Kävin eilen ensimmäistä kertaa keskustan viinakaupassa ja olin luultavasti ainoa valkoihoinen koko ostoskeskuksessa.

Miten yhden viinakauppareissun aikana voikin nähdä niin paljon. Tunnelma oli aivan erilainen kuin Brommaplanin viinakaupan ympäristössä.

Bussiasemalla oli lipuntarkastus, eli 10 lipuntarkastajaa + 5 vartijaa tarkasteli lippuja busseista tulevilta matkustajilta. Yhdellä värillisellä liputtomuus ja siitä seuraavat sakot menivät niin tunteisiin, että vartijat joutuivat niputtamaan mustan miehen käsiraudoilla käsistä ja jaloista. Poliisi haki lopuksi helikopteriotteella miehen maijaan.

Pari vartijaa yritti rauhoitella kahta huivipäistä mölisevää ämmää, jotka kuvittelivat, että busseissa saa edelleen matkustaa liputta, vaikka koronan takia busseihin pitää nousta nykyään takaovista, ei etuovesta, jossa lippu yleensä leimataan.

Mölinä oli… monikulttuurista.

Sisällä ostoskeskuksessa notkui Adidas-verkkareihin pukeutuneita arabiaaniomiehiä. Lippis rennosti lippa taaksepäin. Kymmenet ihmiset huusivat puhelimiin, normaalitapaan kaiuttimet tietenkin päällä. Yhdellä penkillä istui somalilauma, joilla jokaisella puhelimen kaiuttimet huusivat täysillä musiikkia. Eli ihan sitä perusmölinää.

Ainoa paikka missä oli rauhallista, oli paikallinen kirjakauppa. Huomasi, että sivistys ei kiinnosta tumbalaisia uusruotsalaisia. Sivudetaljeena mainittakoon, että ostin kirjakaupasta Ruotsi-Tanska sanakirjan. Kirjakaupassa oli hiljaista.

 

Kun eilen illalla kävin ottamassa yhden täydentävän kalja Tumban keskustassa ja palasin kotiin joskus kymmenen jälkeen bussilla, niin poliisi pysäytti bussin. Kaksi sinipukuista käveli bussin läpi. Mitään selvitystä ei annettu, vaikka yritin kysyä mikä on homman nimi. Esiinnyin tutkivana toimittelijana ja olin siksi kiinnostunut asiasta. Poliisi ei sanonut mitään muuta kuin, että tsekkaillaan vaan vähän.

Nyt tätä kirjoittaessa selvisi, että eilen illalla Tumban keskustassa oli raiskattu 15-vuotias poika hyvin väkivaltaisesti. Poliisi eristi koko Tumban keskustan ja kaikki henkilöautot ja bussit tarkistettiin sekä paikallisjunaliikenne pysäytettiin puoleksi tunniksi. Asiasta kirjoittaa esimerkiksi Aftonbladet.

Siis mies käy ottamassa yhden täydentävän kaljan ja sinä aikana jossain baarin lähipuskassa raiskataan poikia.

 

Joten hyvin näyttää alkaneen uusi elämä monikulttuurisessa Botkyrkassa. No ei mitään, käyn viikonlopun aikana tutustumassa millaista porukkaa Tumban keskustassa oikein notkuu. Joten kannattaa olla kuulolla, Pt-mediahan on tunnettu siitä, että täällä pureudutaan monikulttuurisuuden ytimiin konkreettisesti. Ei tarvitse sitten kirjoitella mielikuvajuttuja siteeraten muita medioita vaan voi ihan omasta kokemuksesta kertoa asioita.

Subscribe
Notify of
guest
45 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Unelma Painajainen
Unelma Painajainen
4.6.2021 12:25

Eli Tanskan meiningin käyt jossain vaiheessa tsekkaamassa? Siitähän saakin hyvää Näin Ruotsissa vs Tanskassa -juttumateriaalia.

Valtsu
Valtsu
4.6.2021 19:42
Vastaa...  Paavo/ Pt-media

Onkohan vähän samantapainen ero kuin portugalin ja espanjan kielten välillä… Kirjoitettua portugalia meikäläinen melko paljon espanjaa osaavana tajuaa kohtalaisesti, mutta siitä puheenmolotuksesta ei saa mitään tolkkua.😁

Kilttimies
Kilttimies
4.6.2021 23:41
Vastaa...  Paavo/ Pt-media

”Ymmärrän kyllä luettua tanskaa ihan hyvin ja puhettakin aika hyvin, mutta itse en osaa puhua tanskaa.”

Ok. Paavo meinaa KOTOUTUA, kun sanakirjankin jo osti 😂

Kusinen Kännikala
Kusinen Kännikala
6.6.2021 00:32
Vastaa...  Paavo/ Pt-media

Pullo votkaa kitaan ja kuuma peruna suuhun ja norjaa puhumaan… ja kas puhutkin jo sujuvaa tanskaa.

Prozac
Prozac
4.6.2021 12:43

Toivottelen jaksuja uudella asuinalueella. Ja stoalaista tyyneyttä viidakon keskellä.

Rullattu
Rullattu
4.6.2021 13:52
Vastaa...  Paavo/ Pt-media

Kun myös muistaa sen että vitutus ei tapa vaan vahvistaa niin sillä pärjää vaikka missä helvetin syvyyksissä.

Huru-ukko
Huru-ukko
4.6.2021 14:24
Vastaa...  Rullattu

Johan se Väyrys Paavo aikanaan kyseli, että voiko vitutukseen kuolla? Ilmeisesti ei voi, varsinkin kun Paavo on edelleen kivi kepun kengässä.

Rullattu
Rullattu
4.6.2021 12:49

Onko Taju ajattelemassa muuttoa tanskaan?
Ihan hyvä ajatus sillä tanska osoitaa viisastumista, siellä jatkossa tulee eteen se että kolmansista maista tulevat ei pääse ollenkaan tanskan maaperälle vaan heidät kärrätään suoraan afrikan mantereelle sama tulivatko sieltä vai eivät.

Hiukka erillainen sdp kun sisarpuolue täällä suomessa, eikös?

Tanskalainen olut hy
Tanskalainen olut hy
4.6.2021 16:44
Vastaa...  Paavo/ Pt-media

Muutaman kerran käynyt Tanskassa. Ruotsissa asuessani. 90 luvulla. Mahtaako olla vielä niin, että tanskaiset ei diggaile ruotsalaisista? Ja tanskalaiset ei miellä itseään ns pohjoismaaksi. Itse tykkäsin maasta, sen verta mitä näin. Hieman arveluttavaa kohtelua sain, kun selvisi että olen finski. Mahtoiko johtua historiasta. Eli Saksan miehityksestä ja Suomi sakujen kimpassa. Joka tapauksessa. Siskoni asui Tanskassa pari vuotta. Kehui kovasti.

Pirtsakka
Pirtsakka
4.6.2021 17:10

Tanskassa meitin perheelle avattiin kuppila aamulla puoli tuntia ennen virallista avaamisaikaa, ja tehtiin isot ja todella hyvät smörrebrödit. Olutta oli miltei pakko juoda lasilliset jo aamutuimaan, kun täti esitteli olutpulloja ja kysyi mitä niistä halutaan. Ei kehdannut enää pyytää tavallista kahvia, ja hyvää oli olut.
Sitten oli toinen kerta, kun etsittiin majapaikkaa yöksi ja ajeltiin yhteen aamiaismajoitukseen, jossa joskus vuosia aiemmin oltiin yksi yö viivähdetty. Majatalon omistajarouva tuli rapulle vastaan ja sanoi että täyttä on. Me kiitettiin ja oltiin jo lähdössä, kun se frouva huudahti ”mutta minähän tunnen teidät” ja otti kainaloonsa ja sanoi että kyllä teille paikka löytyy. Aamusella kysyi, onko teillä termospullo, käski hakea sen ja täyttää kahvilla ja sen lisäksi käski voileivät mukaan aamiaispöydästä, sanoi ”pitäähän lapsilla (!!!)
eväät olla”. Aikuisia oltiin. Hän oli herttaisimpia ihmisiä, joita on ikinä tavattu, ja lämmöllä muistellaan vieläkin.

Suomi Finland
Suomi Finland
4.6.2021 13:15

Eli alkutaipaleen suihkumoottorien melu on vaihtunut monikulttuuriseen älämölinään.

Ja poika raiskattu. Kyllä siellä Ruotsissa on kulttuurien kohtaamisen iloista värinää.

Muuten Belgiassa oli tapahtunut aikamoinen yksittäistapaus. 5 poikaa raiskannut 14- vuotiaan tytön. Ja noita vastaavanlaisia yksittäistapauksia tapahtuu vuodessa satoja.

Ei tarvitse on Holmesin John eikä Herlokki Solmunen, että arvaa oikein ainakin yhden raiskaajan etunimen.

Refugees wellcome
Refugees wellcome
4.6.2021 16:37
Vastaa...  Suomi Finland

No oliko niin, että pelkästään Belgiassa 200 joukkoraiskausta vuodessa? .Siellähän taitaa olla jo melkoisessa vauhdissa ns väestönvaihto. Tai pitäisikö sanoa geeniperimän muutos.

Eräs
Eräs
6.6.2021 09:20

Joku voisi kutsua hitaaksi kansanmurhaksi, mutta sehän on vain ”salaliittoteoria”.

Pirtsakka
Pirtsakka
4.6.2021 16:56
Vastaa...  Suomi Finland

Ja se tyttö tappoi itsensä muutaman päivän kuluttua tapauksesta.

MattiS
MattiS
4.6.2021 23:45
Vastaa...  Pirtsakka

Onkos tästä mitään uutista tai vastaavaa?

Qroquius Kad
Qroquius Kad
5.6.2021 12:51
Vastaa...  MattiS
Punavihernatsimafia
Punavihernatsimafia
4.6.2021 13:59

Kyllä Suomessakin punavihernatsit raiskaavat pikkupoikia pusikoissa ihan päivittäin.

Mikael
Mikael
4.6.2021 16:18

Minkälainen on helikopteriote?

Qroquius Kad
Qroquius Kad
4.6.2021 16:29
Vastaa...  Mikael

Kuljetettavaa liiikutetaan yleensä useamman liikuttajan voimin niin, etteivät tämän jalat kosketa maata.

joho
joho
5.6.2021 11:03
Vastaa...  Mikael

Mutta onko se taisteluhelikopteriote vai vain kuljetushelikopteriote. Apachi-taisteluhelikopteriote tehoaisi, se on varma.

Aika kultaa
Aika kultaa
4.6.2021 16:51

Samanlainen tunnelma kun Tampereen Hervannassa. Kun menet ostoskeskukseen niin huomaa aina olevansa vähemmistöä. Ja kun menee LIDL:iin niin huomaa että on ainoa valkoinen sielä ja ainoa joka puhuu suomea äidinkilenään, kassat mukaaanlukien.

Kauas on Hervanta muuttanut niistä kultaisita -80 luvun vuosista kun sielä asui vain opiskelijoita ja yh-äitejä. Suopeita molemmat. Ja aika usein sitä herättiin Hervannasta.

Hervanta menetetty
Hervanta menetetty
4.6.2021 17:07
Vastaa...  Aika kultaa

Joo. Turtola, lukonmäki ja Hervanta. Olivat vielä asuttavaa seutua. Nykyään on kuulemma miehitetty. Matukakarat kiljuu ja riehuu nykyään jne. Monet tuttuni muuttaneet pois. Itsekin tässä harkitsin muuttamista takaisin niille seuduille. No enpä harkitse enää.

CvK
CvK
4.6.2021 19:04

Herwoodissa on kaksi kerrostalon alakertaa valloitettu moskeijoiksi, toisesta kantoivat kuulemma naispoliisin pois jokin tapauksen yhteydessä, naisilla kun ei niihin ole asiaa sharialain mukaan, eipä ole näistäkään jutuista uutisia missään ollut.
Herwoodissa olis niitä poliisejakin saatavilla riittävästi tuollaisiin kotietsintöihin, siellähän on polpon ammattikorkeakoulu.

Hommanmaksaja
Hommanmaksaja
5.6.2021 16:29
Vastaa...  Aika kultaa

Muutettiin Hervannasta 12/1999 tänne maalle. Oon joskus käynyt katselemassa, takaisin ei enää saisi kirveelläkään. Samoin Tampereen keskusta.

Anna-Maria Korhonen
Anna-Maria Korhonen
4.6.2021 18:41

Viimeiset kolme vuotta on tullut kuljettua Pasilan kautta työmatkat. Etenkin Länsi-Pasila ghettoutuu vauhdilla. Tuota ennen sama reissu tuli tehtyä päivittäin 10 vuotta sitten ja kyllä muutos on selvä. Ja mustien afrikkalaisten sekä somalien osuus on silmiinpistävä.

Olen tätä miettinyt ja tainnut kommentoida aiemminkin, mutta jo lasketaan yhteen muutaman sadan kiintiöpakolaiset/vuosi, 32500 v 2015 tullutta ja unohdetyt v 2016 80 000 saapunutta pääasiassa irakilaista, ei mustia ja somaleja pitäisi olla noin paljon. Mikäli väestönvaihdoksen yksi pääasiallisista tekijöistä on ns. perheenyhdistäminen, olisi pikemminkin puhuttava klaanien yhdistämisestä.

Kehitystä
Kehitystä
4.6.2021 18:53

Juu. Noin 15 v sitten olin esimiehenä siivousalan nhommissa näille. Koska osasin puhua kieliä. Täytyy tunnustaa, että yksi parhaimmista työtovereita oli romanialainen. Kova äijä painamaan duunia. Mutta hänkin oli, sanotaanko suoraan rasisti. Sellaisia meistä tuli. Kun joka päivä tappelimme näiden jostain näiden rikastajien kanssa. Siis taistelua siitä,kuka tulee töihin ja kuka ei. Jne jne. Kuitenkin usein juttelin näiden kolmansista maista tulleiden kanssa. Tähtäin oli selvä. Perhe piti saada Suomeen. koska useimmat olivat siivoamassa, eli täyttämässä velvoitetta. Jotta lupa tulee. Sama homma ravintola alalla. Siinä se. En ihmettele, miltä stadi nykyään näyttää.

Telj kirkon mussukat
Telj kirkon mussukat
4.6.2021 21:13
Vastaa...  Kehitystä

Ja kerronpa nyt. Tämä suvakkilauma oli eturintamassa puolustamassa näitä. Kuinka ollakkaan. Yksi niistä joutui uhriksi. Eli kurkku auki ja puukko iskuja kymmeniä. Kunniaa loukattiin. Sen jälkeen ne katosivat teljän kirkon edustalta.

terhomatti.hämeenkor
terhomatti.hämeenkor
5.6.2021 06:45

Joo, se Teljän kirkkoherra (=kirkkorouva) Kaisa Huhtala on itse oikein äärisuvakki, joten haluamaansa pöhinää saa ympärilleen, saatanan ämmä!

Bulbasaur
Bulbasaur
4.6.2021 19:14

Muistan nuoruudestani 80-90 luvun taitteesta kun oli aika tyypillistä haaveilla muutosta Helsinkiin.. Tänään omia kakaroitani tai heidän kavereitaan ei saa sinne ”mutahelvetin perseeseen” edes lahjomalla, eivät lähde edes illanviettoon sinne vaikka suht lähellä asummekin. Kuulemma ”paskempaa mestaa saa etsiä”. Näin se maailma muuttuu! Ei ne kaupat, ravintolat, tanssipaikat tai konserttipaikat merkitse jumalauta mitään kun ne ovat täynnä suomeen kuulumatonta porukkaa.

Valtsu
Valtsu
4.6.2021 19:31
Vastaa...  Bulbasaur

Minäkin vähän yli parikymppisenä kaverina asuin pohjois-Suomesta muuttaneena radanvarsikaupungissa ja kun ei siellä vielä työkaverien lisäksi juuri ystäväpiiriä ollut, kuljin Helsingissä viikonloppuisin vähän ryypiskelemässä ja katselemassa naisseuraa. Usein tuli öisin viimeiselle juoppojunalle yksin epävarmoin askelin tallusteltua, eikä ollut ”päivettynyttä” jengiä vaanimassa missään ja junassakin sai olla rauhassa. Nykyään taitaisi olla aika riskaabeli vapaa-ajanviettotapa.

Telj kirkon mussukat
Telj kirkon mussukat
4.6.2021 19:41
Vastaa...  Bulbasaur

Joo. Tuli mieleen tuosta ravintola meiningistä. Onhan vähän muuttunutta. Ok ihan asiallista suurimmin osin ainakin muualla. Tosin pakko kertoa pari juttua. Porin yökerhossa tuli helvetillinen joukkotappelu pari vuotta sitten, kun rikastajat sylkäisivät muutaman kaunottaren päälle. Kun naiset olivat sanoneet, että painukaa v*tuun. Siitähän lähti sitten. Sai teljän kirkon suvakit myös palautetta. Toinen juttu, mikä täytyy kertoa, on se miten ne kyttää kännisiä naisia. Itse puutuimme asiaan myös Porissa. Eli joukolla olivat viemässä naista taksiin. Mitä kyttäsivät tupakka huoneessa jne. Taksijonossa sitten kysyimme häneltä. Tiedätkö mitä olet tekemässä. Vastaus oli sellainen. Että häntä oltiin viemässä vastoin tahtoaan. No eipä lähtenyt. Veimme hänet sinne mihin kuuluikin. Olkaa varovaisia. Ne käyttää hyväkseen humalaisia sekä tyrmäys pommeja.

Hoo Kares
Hoo Kares
4.6.2021 20:08

Ja loppuun parannus-kevennys: Enson Melaveikot saivat Keski-Savon Yrittäjänaiset kosteiksi. 😀

Lähde: https://www.warkaudenlehti.fi/paikalliset/4169517

Varsinainen otsikko tosin oli: ”Keski-Savon Yrittäjänaiset tavoittelivat yhtä tahtia kirkkoveneessä – Enson Melaveikot vei porukan vesille”

Mummeli 63
Mummeli 63
4.6.2021 21:11

Onnea ja turvallisuutta uuteen asuinpaikkaan. Kiitos taas mukavasta uutisoinnista 😉

Kusinen Kännikala
Kusinen Kännikala
6.6.2021 00:16
Vastaa...  Mummeli 63

Onnea maanpäällisessä helvetissä epäilemättä tarvitaan tukkuostoina, mutta miten helvetissä turvallisuus liittyy edes samaan viikkoon?

run kari
run kari
5.6.2021 00:56

depulaatio on ainoastaan HYVÄ ASIA! Itse ainakin inhoan massoja niin suuresti että ei mitään väliä! Jokainen ihminen tarvitsee luonnon varoja ja katsokaa jotain kiinaa, indonesiaa ym muita mitä vitun järkeä elää noissa maissa joissa luonto tuhottu täysin! Suomessakin saisi vähentää vähintään 3 miljoonaa ihmistä että luonnon varat riittäisivät! Toki öljy/maakaasu tulee venäjältä! Minä en ainakaan halua elää mailmassa missä luontoa ei ole enää jäljellä vaan aivokuollut zombie massa joka uskoo kuussa käyntii ja maapalloon photoshop kuviin ym ym! On hyvä että eliitti vähentää aivokuolutta paska massaa! Toki inhoan yli kaiken juutalais eliittiä, mutta tässä asiassa ovat oikeassa! Mutta asia mikä ärsyttää niin tuhoavat pää osin valkoihoista kansaa joka on planeetan parasta moraalisesti ja keksinnöllisesti! Moni kuvittelee että aasialaiset olisivat edes jollain tasolla lähellä valkoihoista kansaaei lähelläkään!!!! Vaan juutalaiset ovat vieneet kaiken tegnologian ja tehtaat aasian mailhin saad

Sherlokki suvakko
Sherlokki suvakko
5.6.2021 09:37

”Tarkasti ottain” hyvä toiminta-analyysi, hyvä Pave!

Hommanmaksaja
Hommanmaksaja
5.6.2021 16:22

Voimia Paavolle, koita kestää 👍👍👍

P...
P...
5.6.2021 16:31

Miksi helvetissä edes käytät sanaa ”monikulttuurisuus” eihän se tarkoita mitään ja jos tarkoittaakin niin se tarkoittaa ruskeita muslimeita mahdollisimman paljon tai rasismi ja vihapuhe sekä neuvostovastaisuus.

Eräs
Eräs
6.6.2021 09:01
Vastaa...  P...

Neuvostovastaisuus korvautunut rasismilla. Neuvostoliiton rauhanaseet ja monikulttuurisuus on rikkaus, ei muuta tällä kertaa.

Dickie
Dickie
6.6.2021 05:05

tommonen 160 senttinen laiha hukkaputki ny käy aika pienellä, jos vain yksin söis aamiaisiaan..sen voisimme tarjota, jos muuten ei tuhlais miljardeja suomalaisten rahoja idioottimaisuuttaan