Pääministerin aamiainen kilautti suomalaiset – turhaan

Pääministeri Sanna Marinin ”aamiaiskohu” ei sinänsä kiinnosta. Enempi kiinnostaa tapahtuman ympärillä käyty ”keskustelu”, jossa moni on unohtanut yhden oleellisen asian, tahallaan tai vahingossa.

Marinin ”aamiaiskohussa” ei ole kyse Sanna Marinista. Marin ei ole itse junaillut itselleen mitään aamiaisetuuksia vaan se perustuu valtioneuvoston kanslian ohjeisiin, missä sanotaan, että pääministerin virka-asuntoon liittyviä ruokakuluja maksetaan valtion varoista tietyn summan edestä.

Pääministerin virka-asuntoon toimitettavien elintarvikkeiden kohdalla tällä tarkoitetaan sitä, että virka-asuntoon voi tilata aamiaistarvikkeita ja kylmiä aterioita, joita pääministeri voi tuutata lämpimäksi Kesärannan keittiön mikrossa.

Useimmilla on jäänyt huomaamatta yksi aivan oleellinen asia.

 

Marin ei ole ainoa pääministeri, joka on saanut tällaista mukavaa pikku etuutta. Paavo Lipponen on syönyt ilmaisia aamiaisia varmasti kahden miehen edestä, näin ainakin Valtioneuvostossa yritetään muistella:

 

Eikä Lipponen ole ainoa. Ihan samoja etuuksia ovat saaneet kaikki aiemmatkin pääministerit Rinne, Sipilä, Stubb, Katainen, Kiviniemi, Vanhanen ja varmaan myös Jäätteenmäkikin, vaikka ehti olla pääministerinä vain pari kuukautta.

En epäile yhtään, etteivätkö Esko Aho ja Harri Holkerikaan olisi jättäneet aamiaissämpylöitä pöydälle. Vielä varmempaa on, että kun Ahti Karjalainen oli pääministerinä, niin Kesärantaan kuskattiin lavakaupalla ei aamiasta, vaan aamuksi loiventajia; viinaa, kaljaa, kossua ja vissyvettä. Kalevi Sorsakin oli pääministeriaikoinaan sen verran hyvin syöneen näköinen, että Kesärannan keittiöön on tuskin kuskattu ”kylmiä aterioita” mikrossa lämmitettäväksi, niin kuin Marinille, vaan parhaita pihvejä mitä Helsingin ravintoloista löytyy.

 

Valtioneuvostolla on nyt iso urakka tsekkailla pääministerien aamiaisia aina sinne itsenäisyyden alkuajoille asti.

 

 

 

 

56 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Reijo Ruotsalainen

Kysehän on nyt siitä ovatko nämä ”kylmät aamiaiset” muodostuneet pääosin shampanjasta ja kaviaarista. Ja säännöt teki uusiksi Antti Rinne pätkäpääministerinä.

Vai turhaan

Vai turhaan ?…Aika salaamista on ollut Mariniltakin tässä asian kanssa. Kuitteja ei suostuta näyttämään, summa kasvanut jo 300€, sinne 2000€/kk. Kyllä tässä tuli ilmi Marinin osaamattomuus sekä epärehellisyys. On myös kiertänyt veroja ja väitti aluksi, että veroja ei tarvitse aamusämpylöistä maksaa.

Sysännyt myös jälleen vastuun ”virkamiehille” yllättäen. Tällä Sannalla ei myöskään ole mitään nöyryyttä eikä pyytele edes anteeksi koko juttua. Olisi varmasti tämäkin jatkunut, mikäli ei olisi jäänyt kiinni.

Tältä kassatytöltä lähti viimeinenkin uskottavuus tämän seuraksena. Hän selitti myös jossain haastattelussa taloudesta, jotain todella naurettavaa kimalaisjuttua.

Tällainen sitten on vielä olevinaan Suomen pääministeri valitettavasti. Puuttuu kaikki talousosaaminenkin täysin, sekä syytti koronan johtuvan ilmastonmuutoksesta.

Tässä vain taas meriselityksenä, ”kyllä ne muutkin”, sama kun SDP syyttää edellistä hallitusta milloin mistäkin. Omissa toimissa ei ole vikaa ikinä.

kuli

Narsistit eivät pyytele anteeksi tai häpeä, he kun ovat täydellisiä ja heillä ei ole omatuntoa saatikka moraalikompassia. Nykyinen pääministeri on melkein kuin narsistisen persoonallisuushäiriön oppikirja esimerkki.

Hermot meni sämpyläl

Sanna myös tiuski Ylen toimittajalle eräässä videossa, sekä alkoi tuttuun tyyliinsä huutamaan yhdessä TV-väittelyssä haastattelijoidenkin puheen päälle, kun prinsessalla meni taas hermot.

Tällä kertaa tulistui Halla-aholle haastattelun aikana. Sitten jäi myös ”karanteeniin” eduskunnan kyselytunnilla, ettei tarvitse vastata sämpyläkohuun.

Eikä puheiden perusteella löydy mitään talousosaamista.

Pöllö

Näkyyhän se jo hullun silmistäkin. Tyhjä, ontto katse. Poraa linnunpönttöön kaks reikää niin saat samanlaisen kuvan. Siihen vielä silmät liian lähellä toisiaan niin näet mikä otus on kyseessä, itserakas omahyväinen ja kaikesta ihan pihalla oleva vasemmistolainen. Noita kylillä riittää

pöh

Valtioneuvosto kai on pääministerin alaisuudessa.
Ja tämähän on tuttua tälle hallitukselle, aina virheistä syytetään virkamiehiä ym vaikka itsellä on ennätysmäärä avustajia.
Sitten loukkaannutaan ja vedetään nais, maalittamis ym kortit esiin, vielä joku ”rodullistettu” sinne ministeriksi, niin voi sitten käyttää sen natsikortinkin.

Allah Pelaa

Onhan se perkele rsismia ja islamofobiaa kun hallituksessa eikä girl-power hallitusmainoskampanjassa ole yhtäkään mustaa leidiä eikä islamin edustajaa!!! Valkoisia rasistiakkoja!!!!

pöh

Ja jos parhaimmillaan 2000e /kk syö jotain aamiaista niin ei taida olla ihan niitä paahtoleipiä ja banaaneita..

Minä

Summaan sisältyy myös kylmät ateriat aamupalan lisäksi, mutta iso on summa nekin huomioiden.

kuli

Se on maksattanut kaikki perheensä talouskulut valtion piikkiin ja nyt kun käry on käymässä, niin yrittää haudata kohun maksamalla kaiken jälkikäteen. Se 20000 € kuluerä rouvan häiden aikaan on myös luultavasti häiden kestityskuluja. Sen lisäksi rouva pääministerin miehen firman toiminta haiskahtaa erittäin pahasti koronatukien kuppaukselta, kun firmalla ei ilmeisesti ole ollut minkäänlaista toimintaa lukuunottamatta henkilöstökuluja.
Perustelu, että edelliset ministerit ovat käyttäneet kesärantaa ruokakulujen kattamiseen laittomasti tai verovapaasti, ei millään tavalla voi oikeuttaa nykyisen pääministerin toimintaa. Muutama ateria sinne tänne ja ketään ei kiinnosta, mutta 850€ ilman alv:tä kuukaudessa ja jopa enemmän on kyllä jo puhdasta korruptiota. Kuitit on pakko saada julkiseksi ja eipä niitä olisi salattukaan ellei siellä olisi jotain salattavaa.

Hermot meni sämpyläl

Janus Putkonen oli kirjoittanut paremman artikkelin tästä aiheesta mv-lehteen. Kannattaa lukea.

Minä

Pohdituttaa vaan, että kuinka tuolle PT:n kommentille voi antaa alapeukkuja? Ovatko alapeukuttajat sitä mieltä, että Putkosen ja PT:n mielipiteet eivät poikkea toisistaan tai, että ne eivät saisi poiketa toisistaan?

Munaaja

PT tässä tapauksessa munasi, meni päteemään VANHOILLA ja väärillä tiedoilla. Lauantailärveissä helposti tulee luettua, ja julkaistua, mitä sattuu. Sama se mulle, ei tää oo mun blogi. Mut komeesti vituralleen meni tällä kertaa =)

h44

Putkosen motiivit ja agenda kyllä tiedetään. On niitä ensimmäisiä kiinniotettavia

pah

”Putkosen motiivit ja agenda kyllä tiedetään. On niitä ensimmäisiä kiinniotettavia”

”kiinniotettavia” ? Täh?

Nämä ajatusrikollisuutta takaa ajavat punaviherkommunistit ovat siitä metkaa porukkaa että jos vastapuolen poliittiset mielipiteet, ”motiivit” tai ”agendat” eivät heitä satu miellyttämään niin kiinnihän se semmoinen pitää ottaa.

MattiS

No joo, Putkosen MV-lehti on just sitä mistä Janitskinin MV-lehteä syytettiin; Venäjän äänitorvi. Ja täysin häpeilemättä. Lopetin sen lukemisen kun Putkonen otti ohjat.

Bling Bling

Pate ei nyt ole ajan tasalla tässä asiassa, joten tiivistän ongelmat ns. kolmeen pointtiin:

1. Vastuu
Laissa määritetään tarkasti, mitkä ovat pääministerin duuniin kuuluvat etuudet. Niihin ei sisälly pääministerin suvun ruokkiminen sen enempää kuin muutkaan jokapäiväiset ruokailut. Marin on nauttinut laittomasti hänelle kuulumatonta luontaisetuutta. Tyhmyys tai tietämättömyys ei lain mukaan myöskään vapauta rikollista vastuusta, joten Marin on vastuussa teoistaan.

2. Moraali
Jos saa n. 20 tonnia kuussa korvausta veronmaksajien rahaa veronmaksajien asioiden hoitamisesta ja pitää itsestään selvänä, että saa siihen päälle myös parin tonnin sapuskat veronmaksajien piikkiin, ei kusipäisyydellä ole rajoja. Kun ihminen ei erota omia ja veronmaksajien rahoja, ei hän kelpaa hoitamaan yhteisiä raha-asioita.

3. Korruptio

Valtioneuvoston kanslia on lain vastaisesti salannut asiaan liittyviä dokumentteja. VNK on omintakeisesti alkanut tulkitsemaan lakia vastoin lain kirjainta ja henkeä, joka..

Rantanen

”Kun ihminen ei erota omia ja veronmaksajien rahoja” tiivistit kivasti demareiden ja vasemmiston politiikaan perusaatteen ja kulmakiven.

MattiS

Justiinsa tästä on kyse, hyvin kiteytetty! 👍🏻

Minä

Lukemani mukaan Lipponen ei syönyt valtion piikkiin Kesärannassa, vaan osti omansa ja vaimo kokkaili aamupalat. En tiedä onko tosi, mutta näin olen lukenut.

Totta kyllä, että jos Marinille sanotaan, jotta tästä saa tilailla talon piikkiin sitä ja tätä, ei ihan ensimmäisenä tule Marinille mieleen, että se olisi laitonta. Tosin edun unohtaminen veroilmoituksesta ei selity sillä.

Kauppalaskujen salaaminen antaa aihetta uskoa, että tuli tilatuksi jotain, mitä ei halua yleisön tietävän. Se salaaminen on kiinnostavampi juttu kuin se, että sattui syömään aamupaloja, etenkin, kun kauppalaskut olivat aika runsaan puoleisia.

Normaalia politiikalle on, että esim. tällainen juttu halutaan nähdä poliittisesti sopivalla tavalla ja sitä tulkitaan halutulla tavalla. Se ei ole yllätys, vaan normi.

Minä

Varsin mielenkiintoinen juttu on, että median lellikki ei olekaan pelkkien kritiikittömien kiiltokuvajuttujen henkilö, vaan on noussut esiin kielteisessä valossa. Olisiko niin, että Sannan kulta-aika alkaa olla päätöksessään ja nyt kammetaan sivuun vallasta.

Ovatko voimat, jotka nostivat kukkulan kuninkaaksi, päättäneet hankkiutua eroon lellikistään?

Oliko tarkoitus, että Marin vie läpi jotain haluttua ja sen jälkeen ei ole enää niin käyttökelpoinen ja pyhä koskemattomuus kääntyy julkiseksi kielteisyydeksi?

MAN POWER

Kansikuvatyttö pitää nyt hoitaa pois, koska eihän se mitään hyvää tai järkevää saanutkaan aikaan, ihmeellistä sillä onhan hän sentään NAINEN. Me olemme kaikki ihan pöllämystyneitä nyt! Maailman paras naishallituksemme paljastui tolppalaukaukseksi. Tos ne nyt pyristelee lähtemistään vastaan, kun lahjuksiin tykästyivät. Kiuru kurittaa koko maata koronasäännöillään ja Sanna parka on nyt niin heikkona kun ei ole viikkoihin aamupalaa syönyt. Andersson oli ovela ja hankkiutui paksuksi jolloinka ei liikaa ehtinyt munata ja nyt yrittää kansan persettä nuolla ja vaatii festarikesää, jonka itse esti.. ei ei kuulkaas nyt akat, te menette takaisin KEITTIÖÖN. Kiitos panoksestanne, aikuiset valkoiset rasisti islamofobiset fasistinatsiheteromiehet ottavat nyt ruorin ja yrittävät pelastaa sen minkä jäljiltänne pelastattavissa on. Kansalle riitti. Painukaa helvettiin.

Selityksiä

Oli myös naurettava meriselitys prinsessa Marinadilta, että meni veroilmoitus muka Tampereelle postin toimesta. Että siksi muka möyhästyi. Ei sitten muka tienny että sen veroilmoituksen voi tehdä verkossakin. Kai hänellä nyt 17 000€/kk palkalla tietokone löytyy tai älypuhelin.

No ei se ollut ensimmäinen täysin naurettava tuollainen selittely.

Anonyymi

Esitäytetyt veroilmoitukset läheteään varmaan pari kuukautta aikaisemmin, kuin niiden viimeinen palautuspäivämäärä on. Onnettomia selityksiä ja aina on vika jossakin muualla.

Veronmaksaja

Se pitäisi aina muistaa että demarit syövät aina pöydässäsi ja ovat taskullasi kaivelemassa, halusit tai et.

Minä

Ruotsissa 90-luvulla Mona Sahlin osteli valtion luottokortilla kaikenlaista itselleen. Tuli sitten lähtö ministerin pestistä. Sai mm. lisänimen Mona-Låna. Ei auttanut lupaus siitä, että maksaa jälkikäteen omat ostoksensa itse.

Taisi olla sosiaalidemokraatti Mona Sahlin, joka sanoi, että ruotsalaiset tykkäävät maksaa veroja.

Gudrun Schyman, vasemmiston näkyvimpiä poliitikkoja, kärähti veropetoksesta niinikään 90-luvulla. Ei kai sitten tykännyt maksella veroja.

Siinä oli mitä tuli mieleen Ruotsin vasemmistolaisista.

rocky

Vai lähtisikö aamut käymään keppanalla?

juha

Kuittien salailu johtuu varmaan siitä että ei ole vegeä.

O tempores, o mores

Rikos on rikos. Ei voi puolustella, että kyllä ne muutkin.

Puuroo ja Kahvii

Juttu on se että sitä yritettiin salata. En epäile pätkääkään etteikö Sannan ja rikoskumppaninsa eduskunnassa jokainen saavat hurjat määrät kansalaisten rahoilla hankittuja etuuksia jotka kaikki ovat piilotettuja niin syvälle byrokratian perseeseen että kukaan etsivä niitä ei löydä. Saa nähdä kenet demarit valitsevat julistamaan koko kansalle 2 päivää ennen vaaleja: Jokainen Suomalainen saa kuukaudessa 850 euroa aamupalarahaa JOS äänestätte demareita!!! Minä vähän laskeskelin kuinka paljon minulla menee rahaa aamiaisiin.. toi 850e riittäisi hyvin viiden vuoden aamiaisiini, minä kun en kaviaaria syö enkä veronmaksajien kyyneleitä juo.

Daavidin poika

Kyllä tämä mielestäni aikansa törkeä veto on pääministeriltä, kun ottaa huomioon että esim eläkeläiset / köyhimmät pääsee ostoksille vasta klo:21 jälkee.! Tuolloin nimittäin marketeissa liimataan oranssi hintalaput elintarvikkeisiin jotka ovat vanhenemassa, hinta tuolloin on suunnilleen 30% halvempi, ja kyllä kuhinaa riittää tuolla aikajanalla.

Kaikista rehellisin kauppias köyhiä / eläkeläisiä kohtaan on Lidl, tässä elintarvikekaupassa on oranssi / punaiset hintalaput päällä tarpeen mukaan aamusta iltaan. Moni kokee häpeää, että joutuu ostamaan alehinnalla elintarvikkeita ruokkiakseen perheensä.

Anonyymi

Prisma tai CM palvelee kotiovelle asti, jos viitsii tehdä ruokalistan netissä ja maksaa vähän ylimääräistä ja eikös tällä pm:llä ole mieskin, jota voisi käskyttää? Oletetaan vanhanaikaisesti, että vain nainen käy kaupassa. Eihän tämä nyt sovi nykynaisen tai feministin maailmankuvaan olenkaan!

h44

Vaikka en Marinia diggailekaan, pidän tätä aamiaisjupakkaa tyylipuhtaana poliittisena hyökkäyspeliliikkeenä.

Ilmeisesti Marin on todella hajuton ja mauton koska tämän kummempaa ”väärinkäytös-skandaalia” ei ole saatu aikaiseksi. Ettei vaan olisi nukkehallitsija?

Kukavaan

Ehkä Marin on itse hyväksynyt aamiaiskohun ja ollut jopa suunnittelemassa sitä. Tuntuu tietysti järjenvastaiselta, että ottaa niskoilleen pienen mainehaitan. Mutta se kannattaa, jos sillä välttyy suurelta mainehaitalta.

Yuri Komissarov

Enemmin maa repeää kuin demari häpeää vai mitä Sanna ja Antti

pah

Si vis pacem, para bellum. Sääntösuomi on taas kerran ollut hyvä harhautuksessa – maskirovka.

https://youtu.be/L0fUrvwuOik

pah

Si vis pacem, para bellum. Sääntösuomi on taas kerran ollut hyvä harhautuksessa – maskirovka.

youtu.be/L0fUrvwuOik?t=18

pah
Kukavaan

Aamiaisista syntynyt kohu vie suuren yleisön huomion pois suuremmista hallituksen aiheuttamista vahingoista Suomelle.

Yleensähän valtamedia salaa viimeiseen asti valtaapitävien ja heidän suojattiensa rötöstelyä. Miksi nyt ei ole salattu aamiaisia. Vastaus voi olla, että aamiaisten saaman julkisuuden avulla voidaan pitää salassa todella suuret rötöstelyt.

Anonyymi

Turha puhua mistään aamiaiskohusta, jos ruokaan on mennyt keskimäärin 850 euroa kuukaudessa, joka muuten taitaa olla suurin piirtein sama kuin takuueläke.

holiisi

Sutki-Sanna sattuu olemaan valtioneuvoston kansliaksi kutsutun ministeriön korkein esimies ja vastuussa alaistensa tekemisistä. Normaalissa työelämässä ollut ymmärtää myös että verottajalle on ilmoitettava kaikki edut joita työsuhteesta maksetaan tai heilahtaa pamppu ja häkki kun jää kiinni.

Nuotta

*Aamiaskohulla* unohduttettiin näppärästi eduskunnan elvytyspakettimaanpetos äänestykset.

Anna-Maria Korhonen

En hyväksy, ettei 17 000 e kk-palkkaa nauttiva ei voi kustantaa aamiaistaan itse. Mutta 850 e/kk on pieni summa verrattuna siihen että Suomi maksaa 6.6 mrd ja saa 2.7 mrd rahojaan takaisin. Ja huomattakoon, että eri puolueet ym. ovat laajasti tuominneet Marinin aamiaisedun, mutta pakettia uskalsi kritisoida vain muutama rohkea ja suoraselkäinen ääni. Olen monen kommentaattori kanssa samaa mieltä, että tällä aamiaiskohulla käännetään huomiota elvytyspaketista ja mahdollisesti peitellään jotain muutakin, mitä parhaillaan on tekeillä. Lisäksi tietysti jotkut päättäjät mukaprofiloituvat korruption vastaisen taistelun eturintamaan ja ilmassa ovat tietysti kunnallisvaalit. Politiikan henki Suomessa on ollut jo pitkään se, että johtoon nostetaan kokemattomia ja/tai nuoria, joilla teetetetään likaisia ja vahingollisia päätöksiä ja heidät vedetään sitten jollain toissijaisella syyllä taka-alalle. Vastuuseen he eivät tietysti joudu vaikka maine haitan saavat.

Anna-Maria Korhonen

Korjaan, se summa taitaa olla jo 2000 e/kk. Vanha ei enää pysy kaikissa käänteissä mukana.

Silti medialla on tässä iso rooli, mitä ja milloin ja missä valossa nostetaan esille.

Lisättäköön vielä, että Sipilä hinataan nyt sopivasti ikäänkuin strategisiin asemiin. Onko kansa jo unohtanut syksyn 2015? Jos ei niin hänen ympärilleen saadaan ainakin sopivasti kuhinaa, jolla taas kansan huomio on pelattu pois jostakin.

Anonyymi

Kysymys on mielestäni ennen kaikkea moraalista. Miten voi tuollaista palkkaaa nauttiva, jolla on myös ilmainen asunto, vesi, lämmitys, huonekalut, tarpeellinen henkilökunta ja ministeriauto käytettävissä, edes kuvitella, että hänen perheensä voi myös syödä valtion laskuun. No, demari voi ja onneksi tämäkin tuli ilmi ennen kuntavaaleja. Ja jokainen tietää, että ahneella on yleensä määrätynlainen loppu.

Juha 06

Ihmettelen tälläisiä etuja kun palkka on jo noin kova. Ihmettelen missä moraali ja nöyryys, kun maksellaan aamupalat vaan valtion kassasta että eipä tässä mitään. Ei niin kuin soi mitkään hälytyskellot päässä että meneeköhän tämä oikein verollisesti ja onko tämä oikein mitenkään muutenkaan, ei tule ajatusta päähän että maksanpa aamupalat omasta tilistäni? Ihmettelen että avustaja-armeija ei osannut mitään – miksi he ovat palkkalistoilla kun eivät tätäkään osanneet? Ihmettelen että miksi taas salaillaan – no varmaan siksi koska ostokset ja niiden määrät eivät kestä päivänvaloa ja koska tämä ei ollut väärinkäsitys eikä mikään kömmähdys, vaan tässä toimittiin niin kuin omaksi parhaaksi nähtiin ja ajateltiin ettei tätä kukaan huomaa.

Mutta onpahan Koskenlaskijaa vahavaatte!

Kukavaan

Keskimäärin ihmiset toimivat noin. He haluavat olla tietämättä epämiellyttävistä tosiasioista.

Sana ”elevytyspaketti” on ajatuksia ohjaava. Olisi parempi puhua velkaunionin ensimmäisestä maksuerästä raha-asiansa holttitomasti hoitaneille unioniin kuuluville valtiolle.

Jopa sana ”jäsenvaltio” on harhaanjohtava. Täsmällinen ilmaisu olisi ”unionin keskushallinnolle alisteiset valtiot”.

juu

Juu, tässä kohussa ei todellakaan ole kyse marinista vaan kokoomuksesta.
Poliitikkahan on teatteria jossa se joka kumartaa syvemmin niitä joille rahat aina päätyy vie parhaat pestit. its alla about jesuits

Aikajana casessa

1 Kokkarit pelastaa elvytyspaketin ja saa siitä lupauksena seuraavan pääministerin paikan
2 Marinin alasajo
3 vaalit 2 vuoden päästä vai ennenaikaisesti.

Antti Tifa

Näin maallikolle tilanne vaikuttaa samalta kuin sihteeri olisi luvannut toimitusjohtajalle ateriaedun ja pimittäisi kuitit yrityksen omistajilta.
Kansalaisten piikkiin mässäilylle riittää puolustelijoita koska punikki.
Martin ei voi hyvin. Hahhahhaaa…….

https://twitter.com/MartinScheininF/status/1401092346897436681

Rullattu

Marisija on esimerkki psykopaatista/sosiopaatista, sen lisäksi vielä, minä, minä, minä ja minä tyypistä.
Mitä muuten on lähes kaikki muutkin hallituksessa olevat.

Rullattu

Tuollaista koko maantuhoajaa ei kyllä voi syntyä vaikka lapsuus olisi vietetty miten pahasti.

ZzZ

Muistatteko vielä vaalimainoksen missä Oiva Lohtander mässäili ruokapöydässä ikäänkuin jonakin yrityspamppuna söisi duunarien rahoilla?

Oiva
Suomi-Kustu

No, jos kaikki olisi niinkuin ennekin eikä mitään salattavaa, niin miksi sitten salataan? Jos aikaisemmat pääministerit ovat saaneet samat edut, niin luulisi parissa viikossa rahasummien tulleen jo julki.