Espoo monikulttuurisen sivistyksen pääkaupunki?

Espoo on Suomen yksi monikulttuurisimpia kaupunkeja. Kaupunginisät haluavat myös tietoisesti pitää yllä tätä kuvaa.

Kirjastot ovat olleet vuosikymmeniä kulttuurin ja sivistyksen tukipilareita. Kirjastoista on voinut hakea tietoa monilta eri elämän alueilta ja vieläpä maksutta. Itsekin olen käyttänyt kirjastoja aikaa ennen nettiä todella paljon. Henkilökunta on aina ollut neutraalia, eikä mitään kantoja ole otettu suuntaan eikä toiseen. Kirjastotädit eivät ole tuoneet esille millään tavalla uskonnollista tai poliittista agendaansa.

Espoon kaupungin kirjastoja availlaan taas pikkuhiljaa. Eniten ihmetyttää kuitenkin se, että kuvissa Espoon kirjastot halutaan esittää takapajuisina uskonnon keitaina, huivipäisine naisine.

Huivipäinen muslimikirjastotäti edustaa agendaa. Se ei ole neutraali eikä puolueeton. Uskonnon selvä esilletuonti aiheuttaa kuilun käyttäjien ja käyttäjien välille.

Jos halutaan leikkiä monikulttuurisuutta, niin eikä sitä voisi tehdä jossain muualla kuin sellaisissa julkisissa instituutioissa kuin vaikkapa kirjastossa.

 

Subscribe
Notify of
guest
32 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Perkele

Ja todellisuudessa ku meet kirjaston aulaan,niin kohtaat vitullisen mölyn ja vessassa pesee kerjäläiset riepujaan

No Saatana

Eilen kävelin steissillä ja huusin äbläwäblää ja mongersin jotain vitun hokkolo pokkoloa puhelimeen jossa ei kukaan ollut toisessa päässä kuulemassa kuitenkaan.
Kyllä hiljeni älämölö karviksilla, kun kuuntelivat minun mölinää. Kyllä nauratti niin vitusti, että miten yksinkertaisia eräät ovat. Joten kun haluan hiljaisuutta ympärilleni, niin alan rohkeasti vaan äbläwäbläämään rinta rottingilla ja lisään rasvaa tukkaani jota ei ole.

Unelma Painajainen

Juuri näin. Karvikset viettävät aikaansa kauppakeskuksissa – sinne vaan kaikki eläkeläiset, työttömät ja muut joilla on päivisin aikaa joukolla varaamaan penkit ja ottamaan tilukset takaisin.

Dunkkis

Muista ennenkuin menet ihmisten ilmoille niin kaada yllesi puoli litraa OLD SPICE tai MENNEN partavettä, niin EHKÄ voit edes vähän kisailla äbläwäblä-urosten kanssa kuka haisee eniten.

Rullattu

Kun ottaa vielä mukaan rapeita sikanaksuja ja kun alkaa niitä mässyttämään karvisten lähellä niin häipyvät kyllä äkkiä.

No Saatana

Tabac Original ei petä karvaisimissakaan käsissä. (onpa vittumaisen kuuloinen yhdistelmä tuo karvaisimmissakaan käsissä)

LostandFound

Suoraan suomeksi, selkokielellä: Espoosta on tahallaan tehty vauraasta Helsingin kehyskunnasta haittamaahanmuuton vastaanottaja.

This could happen to you!

Jos edetään Ruotsin malliin, niin et ole turvassa edes missään pikkukunnassa noilta väkivaltaisilta ryöstelijöiltä ja raiskaajilta.

Mutta kuten normaalisti, suomalainen sulkee silmänsä (ei koske minua, paitsi että kohta koskee, ja saatanan kovaa!).

Suomi Finland

Olen ryhtymässä profeetaksi. Mietin juuri jumaluutta, jonka profeetta olisin.

Tietenkin miehenä ja tunnistaen olemassa olevat rakenteet olen ajatellut uskontoni teologiaa siltä kannalta, että muiden uskontojen edustajien olisi loogista hylätä oma väärä uskonsa ja tulla minun uskontoni, joka varmasti on ainoa oikea, alaisuuteen.

Mietin tässä parhaillaan niitä elementtejä, jotka olisivat naisilla pakollisia. Voin kertoa, että juuri nämä pohdinnat ovat äärimmäisen mielenkiintoisia ja tyydyttäviä.

Anna-Maria Korhonen

Kieltämättä, jos pitäisi mainita yksi kauimmista sivistyksestä olevista asioista, olisi se juuri somali nainen. Ympärileikattu, rätitetty, aggressiivinen, ÄO 60 ja rapiat, ja on koko ajan kotona synnyttämässä ja kasvattamassa lapsia. Espoossa asuessani kävin kirjastossa 2 tai 3 kertaa ja ihan muissa asioissa lukemaan tai kirjoja etsimään oli turha jäädä, Espoon keskuksen kirjastossa taisin käydä ottamassa kopion yhdestä virka paperista, tuolloin lähdin liukkaasti, kun nuori kiljuvaa pikkulasta vaunuissa työntävä somali äiti kälätti suureen ääneen kännykkään ja leposohvilla kaksi muuta keskustelivat yhtä kovaäänisesti.

Anna-Maria Korhonen

Sinänsä näillä mainoksilla kai yritetään muuttaa ihmisten mielikuvia positiiviseksi. Somaleista yritetään antaa sivistynyt kuva. Samalla tavalla Monster markkinoi omia työnvälityspalveluita hijabiin pukeutuneella muslimi naisella, vaikka muslimien työllisyys miehilläkin on 15 – 20% ja naisilla jää tämän alapuolelle. Muslimit markkinoivat myös hajuvesiä vaikka todellisuus on äklön myrkkypilven samaa halpaa partavettä ympäröimä karvis.

Eräs

Ennen ainakin kirjastoissa piti olla hiljaa.

Jussiboy

Etkö ollenkaan huomannut, että olit kaltaistesi joukossa ainakin mitä tulee ÄO: ään. Jos sinä Korhonen tuollaista kirjoitat, niin olet paljon alempana kuin nuo haukkumasi ihmiset. Miten vaikeaa sinun elämäsi onkaan, kun näet joka paikassa vain erilaisia suomalaisia, joita sinä halveksit. Jos olisin ilkeä, niin halveksisin sinua mutta olen sivistynyt ihminen.

Rullattu

Maapallolla vain suvakit vetistelee somaleille, kaikki muut pitää somaleita maapallon ärsyttävimpinä olioina, näin myös afrikassa.
Eipä ole yllätys.

Yhyy

Johan tässä oli alkanut ”yhyy rassismia”, tuosta perussuomalaistenkin vaalimainoksesta. Tätäkö tuo somekulttuuri teettää nykyään. Onneksi en itse käytä noita ja osaan ajatella aivan itse. Kiinnosta vittuakaan mikää facebook tai muut roskasivut.

Bling Bling

Espoolaisena en lainkaan ihmettele sitä valoa, jossa kirjastot halutaan näyttää. Espoon talous on täysin kuralla, korrputio rehottaa ja kohta kunnallisveroa maksavia ei enää juuri ole. Suomalaiset muuttavat pois ja väestö vaihtuu. Ulkomaalaiset järjestäytyneet rikollisjoukkiot hallitsevat suurimpien asutuskeskusten elämää. Kaikki kaupungin toimet tähtäävät nykyään kaupungin muuttamiseksi kansainväliseksi ghetoksi EU:n pussinpohjalle, eikä kirjastot ole tästä poikkeus.

Somalien ja muiden yhteiskuntahaasteellisten ja sivistysnegatiivisten valtaamat kirjastot, joita tavallinen suomalainen ei ole Espoossa voinut enää vuosiin käyttää, lienevät Espoon ongelmista pienimpiä tässä nykytilanteessa.

CvK

Eräs kysymys lienee seuraava: kuka tästä Espoon matutuksestä hyötyy?
Kuka kerää fyffet?
Kuka/mikä hyötyy esim. kirjastojen islamisoinnista?

Swerigestaniassa monokulttuuriseksi mekaksi pyrkii Mälmö, ainakin yritys on aktiivista ja kekseliästä:

”Muslimipuolue Nyans on aloittanut vaalikampanjansa – Turkissa. Turkissa asuu niin paljon Ruotsin kansalaisia, että vaalikampanjointi siellä kannattaa. …
Nyans panostaa voimakkaasti Malmöön, missä se toivoo saavansa 23 000 ääntä. Jos puolue saavuttaa vähintään 12 prosenttia Malmön äänistä, se ylittää 4 prosentin äänikynnyksen ja voi saada saada paikan valtiopäivillä.

https://www.kansalainen.fi/muslimipuolue-matkalla-ruotsin-valtiopaiville-vaalimainoksia-turkissa/

Anonyymi

Tästä ”kehityksestä” seuraa se tosiasia, että kun antaa pirulle pikkusormen, se vie koko käden. Ruotsille tulee käymään vielä todella huonosti; uljas, hyvinvoiva, turvallinen ja vauras kansankoti on kohta pelkkä kaukainen muisto.

Anonyymi

Mistähän tämä muslimipuolue ottaa rahat vaalikampanjaan Turkkia myöten? Samanlaista kuppaamista ilmeisesti kuin satojen muslimiyhdistyksen touhu Suomessa; avustuksia ja projekteja riittää ja kansan käsi on karttuisa, varsinkin kun siltä ei kysytä mitään.

Keskiaika. Nyt.

Suorittavan portaan viranomaiset näkevät todellisuuden työssään.
Heistä on varmaan kivaa osallistua vastaaviin poseerauskampanjoihin.
Kyllähän madonnahymy nyt aina tuimailmeisen avaimien kilistelyn voittaa.

Pii Paa pii paa

Minä kaipaan kirjastoihin no no square hetkiä 😉

Jussiboy

Mitä minä luen? Juuri tänään kävin kirjastossa lainaamassa nipun kirjoja enkä huomannut mitään tuollaista. Koskahan sinä olet käynyt viimeksi kirjastossa? Luulen, että kaikki kirjat, joita siellä on, ovat liian vaikeita sinulle.

Valtsu

Monikielisen kirjaston esitteessä taas hymyilee laittoman maahantulon järjestämisestä tuomittu Deek Gurhan. https://www.helmet.fi/fi-FI/Kirjastot_ja_palvelut/Monikielinen_kirjasto/Juttuja_kirjastosta/Monikielisen_kirjastonesite_on_saataviss(159042)

Dickie

Turvat peitetään naamareilla…muslimit varmaan tyytyväisiä…

Anonyymi

Nykyiseen pakkosyöttöön ja mielenmuokkaukseen kuuluu joka ikisessä tv-ohjelmassa, elokuvassa ja mainoksessa tummaihoiset ihmiset. Ruotsalaisissa rikosjännäreissä (Wallander, Beck) tuodaan lisäksi räikeästi esiin se, että maahanmuuttajat tai pakolaiset eivät ikinä ole jutun konnia eikä roistoja, vaan niitä ovat venäläiset, Balttian maista tulevat tai suomalaiset. Wallanderin kirjoittaja on vasemmistoa ja palestiinalaisia diggaava Henning Mankell; siitä löytyy yhteys. Vahinko sinänsä, kirjat ja tv-sarja ovat sentään aika mukiinmeneviä, varsinkin vanhimmat.

Anonyymi

Ehkä, mutta uudemmissa on tarpeetonta ja vastenmielistä väkivallalla mässäilyä, joka ei oikein iske naisihmisen makuun. Ehkä sitten kertovat paremmin nykyisestä Ruotsista? Beckissä oli muuten huumoriakin ja kovaotteinen Gunvald kuitenkin ehdoton suosikkini.

sohvaperuna

Pohjoismaisten ja eurooppalaisten rikossarjojen ja elokuvien diggaajana, tämä on tosiaan tullut pantua merkille. Viimeisten reilun viiden vuoden aikana aivopesu kaikessa viihteessä on saanut suorastaan naurettavat mittasuhteet.

Loppuratkaisun suuntaviivat on yleensä helppo arvata jo alkuvaiheessa. Kehitysmaalaiset hahmot, joita sarja muuten pursuaa, ovat aina kunnon ihmisiä, jotka korkeintaan olosuhteiden pakosta joutuvat hieman rötöstelemään. Syllinen on aina valkoihoinen henkilö tai vaihtoehtoisesti jokin lapsia kynttilänvalossa uhraava kristillinen äärioikeistonatsirasisti-järjestö. Islam esitetään aina myönteisessä valossa.

Paras oli melko tuore ruotsalainen rikossarja, jossa tomerat naisrikostutkijat jäljittävät seksuaalirikollisia. Varmaan arvaattekin montako ruskeaa tai mustaa seksuaalirikollista sarjassa oli?

Moonman

Jos kirjastossa käynnistä pitäisi maksaa (muuten kuin verotuksen kautta), niin emme näkisi mainoskuvissa ainuttakaan kaapu-akkaa. Pyykkääjä-mustaloisetkin olisivat vain ikävä muisto.

Itseasiassa maksaisin mielelläni kertaluonteisesti pienen summan jos sillä tietäisi pääsevänsä keskellä kaupunkia lukemaan hetkeksi rauhalliseen tilaan jossa ei taatusti olisi monikulttuuria. Eivät rikastajat käy yleisötapahtumissakaan, jos niistä peritään maksu ovella.

Jos Helsingissä kaipaa rauhallista kirjastoa, suosittelen Lauttasaaren kirjastoa. Alue on sen verran kallista ettei siellä ole sosiaaliperäistä asumista.

Alko-naamat herätkää

Etnisyyttä ja huivia tungetaan joka paikkaan paniikissa.
Telkkarimainoksen neljästä henkilöstä kolme on taustaista ja yksi, korkeintaan, valkonaama.

Meille halutaan jo nyt opettaa uudet mittasuhteet?

Nokisalo

Valitettavasti sama tuputus toistuu esim. Lidlin ja XXL:n mainonnassa. Ihmettelen sitä siksi, että ostajakandidaatit ovat aivan varmasti valtaväestöä eli valkoisia. Itse en saa värinöitä, vaan mainokset lentävät heti roskiin