Isoja ratsioita ja kiinniottoja ympäri Eurooppaa

Maanantaiaamuna tehtiin ympäri Eurooppaa suuria poliisiratsioita operaatio Trojan Shieldin aikana. Ruotsissa otettiin kiinni 155 henkilöä ja Suomessakin vajaa sata henkilöä haettiin putkaan.

Kun Ranskan poliisi Ruotsin poliisin kanssa onnistuivat viime vuonna murtamaan rikollisten käyttämän Encrochatin, niin tilalle pyrittiin tietenkin löytämään uusi salattu keskustelualusta.

Tähän tilalle löydettiin sovellus Anom, jota arvioidaan ainakin 12 000 rikollisen ympäri maailmaa käyttäneen. Kurja juttu oli vain se, että koko sovellus oli FBI:n rakentama sovellus, joka ujutettiin alamaailmaan ja sitä myöten pahimpien gangsterien keskusteluja voitiin seurata aitiopaikalta. Todellinen Troijan hevonen siis.

Ruotsissa Anomin käyttäjiä on ollut 1 600, joista poliisin mukaan 600 oli sen verran mielenkiintoisia, että heidän keskusteluja on seurattu aktiivisesti. Maanantaiaamuna poliisi otti kiinni 155 henkilöä epäiltynä eri rikoksista.

Mukana operaatiossa oli Yhdysvaltain lisäksi 16 eurooppalaista maata, operaatiota johti Hollannin ja Ruotsin poliisi. Alkuviikon aikana poliisi on saanut yhteensä takavarikkoon yli kahdeksan tonnia kiloa kokaiinia, 250 asetta, 55 arvoautoa ja muuta omaisuutta yli 48 miljoonan dollarin edestä.

Lisäksi yksin Ruotsissa arvioidaan, että salakuuntelun avulla poliisi on onnistunut estämään useita murhia tai muita tilausväkivaltatekoja.

Gangsteripiireissä on siis varmasti säpinää alkukesän aikana. Syyllisiä haetaan ja jonkun pitää korvata takavarikoitu kokkeli.

Subscribe
Notify of
guest
6 Kommenttia
Uusimmat
Vanhimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Kantispeikko
Kantispeikko
9.6.2021 10:57

Miten nyt kaiken rispektin?
Kenelle nyt pullat leivotaan?
Kenen pitsat nyt jäähtyykään?
Joudunko nyt puita haluamaan?

Kysyy nimimerkillä, kainalo kuivana.

Kesäsota on alkanut
Kesäsota on alkanut
9.6.2021 10:47

Ei liene kauhian vaikeaa kusettaa näitä Ruotsin enkrosattailijoita/anomyynejä kun silmäilee täkäläisiä gangstoja?

Nih
Nih
9.6.2021 03:17

Tämä kesänä eliittinistit ja ”julkut” joutuvat pulittamaan kokaiini ja metamfetamiini annoksestaan korotettua hintaa.

Kantispeikko
Kantispeikko
9.6.2021 11:20
Vastaa...  Nih

Tulee taas poliisia vastaan protesteja kun vasen äärilaita jää ilman fantsuja juttuja. Toivotaan nyt kuitenkin että huumausaineiden myynti nuorille saadaan vähentymään.

Että, Kikkelis Kokkelis vaan kaikille urpoille jotka ostamalla tuitte ammuskelua ja tappamista, huumekuolemia ja lasten heitteillejättöä ku vanhemmat jäi koukkuun.

Ai niin, nyt kun poliisilla taitaa olla koko rikollisverkoston ’asiakaskunta’ tiedossa saattaa tulla ilmaisia lomia valtion hotelliin näille urpoille. Hyvää ja kuumottavaa kesää vaan sinne sitten!

Nordberg
Nordberg
8.6.2021 21:06

Onhan se koomista. Ei oo pojilla tietotekniikka hallussa. Nyt kyl hävettää..

Mr.Reese
Mr.Reese
8.6.2021 20:31

Kirjekyyhkyt ja salakirjoitus tekee vielä comebackin.
Tämä tapaus myös selitti, miksi koko kevät on vaikuttanut ylirauhalliselta, tilausmurhailijat ja pommittajat käyty talteen ennen tekoja. Rasismia!